Radu Ionescu, trimis în judecată pentru luare de mită

Actualitate (Categoria articolului)

Procurorii DNA au dispus trimiterea în judecată a fostului vicepreședinte al Consiliului Județean Prahova, Radu Ionescu, pentru luare de mită. Acesta se află în continuare în arest preventiv, iar săptămâna trecută, prin ordin al prefectului județului, a fost suspendat din funcția de vicepreședinte al CJ Prahova.

După cum se menționează în rechizitoriul întocmit de procurori, la sfârșitul lunii octombrie 2006, în calitate de vicepreședinte al Consiliului Județean, Radu Ionescu a pretins și primit de la doi oameni de afaceri (denunțători în cauză), un autoturism Volkswagen Golf, în valoare de 22.347 euro, în scopul de a sprijini societatea unui dintre ei în derularea unor contracte de lucrări încheiate cu CJ și efectuarea la timp a plăților aferente.
"Inculpatul a primit în folosință gratuită autototurismul respectiv și ca recompensă pentru numirea și susținerea unuia dintre cei doi oameni de afaceri în funcția de președinte al Consiliului de Administrație la o societate comercială cu capital integral de stat. Autoturismul a fost primit efectiv de inculpat la data de 1 februarie 2007, prin intermediul unei firme care, în perioada 22 decembrie 2006 - 11 mai 2009, a achitat ratele de leasing din sumele virate de societatea omului de afaceri care avea contracte cu Consiliul Județean, în baza unui contract fictiv încheiat între cele două firme. Pe lângă ratele de leasing, au fost achitate și celelalte cheltuieli aferente contractului de leasing și întreținere a mașinii, în valoare totală de 101.340,55 lei. În cauză s-a dispus și instituirea măsurii asiguratorii a sechestrului asupra unui bun imobil aparținând inculpatului Ionescu Radu, până la concurența sumei de 101.340,55 lei", se mai arată în rechizitoriul procurorilor. 
Dosarul a fost trimis spre judecare la Tribunalul Prahova, cu propunerea de a se menține măsurile preventive și asiguratorii dispuse în cauză.

4289 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

234 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

373 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

22 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

742 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.