Câmpina, 1 Decembrie 2015. Zi Națională fără paradă militară

Eveniment (Categoria articolului)

Pentru prima dată după mulți ani, la Câmpina, de Ziua Națională, nu a defilat nimeni. Pentru că nu a avut cine. Garda de Onoare a fost formată doar dintr-un detașament al Poliției Locale. Au lipsit jandarmii, pompierii militari, Poliția Națională, elevii Școlii de Poliție "Vasile Lascăr" și ai Liceului Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza.

În fiecare an, parada militară reprezintă cel mai frumos, cel mai așteptat și cel mai aplaudat moment al manifestărilor de Ziua Națională. Anul acesta, din păcate, parada nu a mai avut loc, spre marea dezamăgire a sutelor de câmpineni prezenți în Centrul Civic și în special spre dezamăgirea copiilor. Autoritățile locale au aflat abia aseară că parada nu va fi posibilă, explicația Jandarmeriei și Poliției Naționale fiind aceea că au primit ordine să defileze doar la București și în municipiile reședință de județ. Iar elevilor de la Școala de Poliție și Liceul Militar li s-a dat liber. Aceasta este explicația oficială și nu știm dacă mai sunt și alte motive. Cert este că din teritoriu, în special din județele apropiate Capitalei, au plecat la București mai multe efective militare decât în mod normal. 

6835 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • As 01.12.2015 15:01 Pacat si rusine in acelasi timp celor care au dat asemenea dispozitii !!!Daca exista o explicatie a celor petrecute ,nu pot accepta nici o justificare.Inca odata RUSINE !!!
  • românașu' 01.12.2015 16:09 O mare dezamăgire! Un discurs plat, citit în silă de primar, partidele politice cu aceiași prăfuiți, multe bisericuțe cu bârfe ieftine. Anost, lipsit de însemnătate și sentiment național. Prima manifestare, din viața mea, dedicată Zilei Naționale, fără defilare. Noi care avem Școală de Poliție, liceu militar la Breaza, jandarmerie, poliție, poliție locală, pompieri, etc. Ziua Națională a României! P.S.: La Mulți Ani, dragi români!
  • Pascu Cristian 01.12.2015 16:30 Este o rusine.... Nu pot spune decât ca cei din conducere, se gândesc dor la buzunarele și la binele lor. Drept dovada și mărirea impozitelor. Pe clădiri și terenuri. Ce sa mai spunem de orașul Ploiesti, unde anul acesta nu vor mai fi luminile de sarbatori.. Rusine,rusine.....
  • costi 01.12.2015 20:44 Nu exista Politia Nationala. Se numeste Politia Romana! Din cauza asta exista confuzii intre atributiile localilor si politistilor.
  • Carmen 02.12.2015 06:33 Carmen Gheorghe venea îmbrăcată cu uniforma de parada. De fiecare dată . Vișan nici măcar de ziua națională nu a venit in uniformă. Îi este rușine? Sau nu dă doi bani pe ea?

Eveniment

1212 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1279 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

1306 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1006 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.