Cod portocaliu de ploi abundente în Prahova și alte 15 județe, de duminică până marți

Actualitate (Categoria articolului)

În această dimineață, cea mai mare parte a țării se află sub incidența unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de precipitații. Dar potrivit ANM, în Prahova și alte 15 județe, codul galben se va transforma în cod portocaliu de ploi abundente, de astăzi, de la ora 16.00 și până marți la ora 21.00. Se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp, iar pe arii restrânse se va ajunge la 70-80 l/mp.

La această oră, (10.30), membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova participă la o videoconferință susținută de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, tema fiind avertizările meteorologilor cu privire la codurile galben și portocaliu de vreme rea în toată țara. Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova, Raluca Eparu, după videoconferință, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va avea propria ședință extraordinară pentru a hotărî un plan de măsuri pentru depășirea cu bine a acestei perioade cu precipitații abundente.
Potrivit ISU Prahova, zilnic, peste 224 de pompieri cu 71 de autospeciale de intervenţie şi 176 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din judeţ. Totodată, pe timpul activării codului portocaliu s-a decis operaţionalizarea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor, activarea grupei operative la sediul ISU, concomitent cu activarea Cetrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publică. Au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă în vederea instituirii serviciului de permanenţă la sediile autorităţilor publice locale şi monitorizarea evoluţiei situaţiei.

3304 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1942 vizualizari
20 sep. 2018 19:48

Primarul Horia Tiseanu: „Trebuie să ne luăm adio de la vreun teren de la Jandarmerie!”

La sediul Primăriei Câmpina a avut loc miercuri o întâlnire a reprezentanților administrației locale, tema fiind găsirea unei locații potrivite pentru construirea unei săli de sport. În cadrul acestei întâlniri despre care noi am scris AICI, primarul Horia Tiseanu a făcut o afirmație categorică legată de posibilitatea ca administrația câmpineană să obțină vreun teren de la fosta unitate de jandarmi, situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

2082 vizualizari
20 sep. 2018 19:12

Marș cu biciclete, role și trotinete. Elevii Şcolii Centrale Câmpina vor marca, astfel, "Săptămâna Europeană a Mobilităţii"

În perioada 16-22 septembrie se sărbătorește "Săptămâna Europeană a Mobilităţii". Este vorba, de fapt, despre o campanie europeană de promovare a formelor alternative de transport ecologic, de reliefare a faptului că mobilitatea sporește calitatea vieții în mediul urban, reducând poluarea. Elevii Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina vor organiza vineri, 21 septembrie, o acțiune dedicată mobilității.

Alte stiri recente

1854 vizualizari
20 sep. 2018 22:08

"Insta Cafe", locul din Câmpina unde poţi să savurezi o cafea într-un cadru natural de poveste

Bulevardul Culturii, din Câmpina, a fost dintotdeauna locul preferat de promenadă al localnicilor, indiferent de anotimp. În Anul Centenar, doi tineri întreprinzători, Eduard Pîslaru şi Nathaniel Geană, au decis să redea unui colţişor din bulevard strălucirea de altădată. Aşa a apărut "Insta Cafe".

1356 vizualizari
20 sep. 2018 20:37

Câmpina, România 100. Pasajul de la Ceas, aşa cum arăta prin anii '70 şi azi

Pasajul de la Ceas, din zilele noastre, este - fără îndoială - kilometrul 0 al Câmpinei. De-a lungul acestui serial am prezentat în mai multe episoade diverse instantanee din zona care astăzi este cunoscută sub numele de Pasajul de la Ceas. Imaginea de arhivă din acest episod este ceva mai nouă, nu are decât ceva mai mult de 40 de ani, fiind realizată la sfârşitul anilor '70.