Cod portocaliu de ploi abundente în Prahova și alte 15 județe, de duminică până marți

Actualitate (Categoria articolului)

În această dimineață, cea mai mare parte a țării se află sub incidența unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de precipitații. Dar potrivit ANM, în Prahova și alte 15 județe, codul galben se va transforma în cod portocaliu de ploi abundente, de astăzi, de la ora 16.00 și până marți la ora 21.00. Se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp, iar pe arii restrânse se va ajunge la 70-80 l/mp.

La această oră, (10.30), membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova participă la o videoconferință susținută de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, tema fiind avertizările meteorologilor cu privire la codurile galben și portocaliu de vreme rea în toată țara. Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova, Raluca Eparu, după videoconferință, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va avea propria ședință extraordinară pentru a hotărî un plan de măsuri pentru depășirea cu bine a acestei perioade cu precipitații abundente.
Potrivit ISU Prahova, zilnic, peste 224 de pompieri cu 71 de autospeciale de intervenţie şi 176 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din judeţ. Totodată, pe timpul activării codului portocaliu s-a decis operaţionalizarea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor, activarea grupei operative la sediul ISU, concomitent cu activarea Cetrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publică. Au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă în vederea instituirii serviciului de permanenţă la sediile autorităţilor publice locale şi monitorizarea evoluţiei situaţiei.

3216 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2378 vizualizari
17 iul. 2018 21:12

Pasajul de la Ceas va fi spart pentru înlocuirea și izolarea corespunzătoare a instalației de iluminat pavimental

1 comentarii

De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.

2031 vizualizari
17 iul. 2018 20:45

Probleme cu iluminatul la Parcul Durbac. Recepția finală a fost amânată cu o săptămână

O comisie formată din reprezentanți ai Primăriei Câmpina, ai firmei executante, proiectantului și dirigintelui de șantier a mers astăzi la Parcul Durbac din Cartierul Câmpinița pentru recepția finală a investiției. Recepția finală a unei lucrări se realizează atunci când se termină perioada de garanție, iar în cazul Parcului Durbac această perioadă a fost de doi ani.

Alte stiri recente

1076 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2086 vizualizari
16 iul. 2018 19:45

Au început înscrierile pentru Festivalul Tineretului - Câmpina 2018, organizat de Fundația Zamolxes

La 15 iulie s-a dat startul înscrierilor la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Tineretului, un concurs de muzică, teatru și dans, cu premii în bani, destinat elevilor de la școlile câmpinene. Evenimentul este organizat de Fundația Zamolxes și susținut financiar de administrația locală, finanțarea de 20.000 lei fiind acordată în baza Legii 350/2005.