Cod portocaliu de ploi abundente în Prahova și alte 15 județe, de duminică până marți

Actualitate (Categoria articolului)

În această dimineață, cea mai mare parte a țării se află sub incidența unui cod galben de instabilitate atmosferică accentuată și cantități însemnate de precipitații. Dar potrivit ANM, în Prahova și alte 15 județe, codul galben se va transforma în cod portocaliu de ploi abundente, de astăzi, de la ora 16.00 și până marți la ora 21.00. Se vor acumula cantități de apă de 40-50 l/mp, iar pe arii restrânse se va ajunge la 70-80 l/mp.

La această oră, (10.30), membrii Comitetului Județean pentru Situații de Urgență Prahova participă la o videoconferință susținută de Comitetul Național pentru Situații Speciale de Urgență, tema fiind avertizările meteorologilor cu privire la codurile galben și portocaliu de vreme rea în toată țara. Potrivit informațiilor furnizate de purtătorul de cuvânt al Prefecturii Prahova, Raluca Eparu, după videoconferință, Comitetul Județean pentru Situații de Urgență va avea propria ședință extraordinară pentru a hotărî un plan de măsuri pentru depășirea cu bine a acestei perioade cu precipitații abundente.
Potrivit ISU Prahova, zilnic, peste 224 de pompieri cu 71 de autospeciale de intervenţie şi 176 mijloace tehnice sunt pregătiţi să intervină în sprijinul populaţiei şi autorităţilor locale din judeţ. Totodată, pe timpul activării codului portocaliu s-a decis operaţionalizarea Centrului Judeţean de Coordonare şi Conducere a Intervenţiilor, activarea grupei operative la sediul ISU, concomitent cu activarea Cetrului Judeţean de Comunicare şi Informare Publică. Au fost transmise circulare către Comitetele Locale pentru Situaţii de Urgenţă în vederea instituirii serviciului de permanenţă la sediile autorităţilor publice locale şi monitorizarea evoluţiei situaţiei.

3350 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

194 vizualizari
15 nov. 2018 16:28

La Câmpina, a început montarea noilor decorațiuni pentru Sărbătorile de Iarnă

În urmă cu câteva zile scriam că Primăria Câmpina a fost ceva mai operativă anul acesta comparativ cu anii precedenți și a încheiat deja procedurile de achiziție publică pentru cumpărare și închirierea unor instalații ornamentale pentru iluminatul festiv de sărbători.

3056 vizualizari
14 nov. 2018 13:59

Un bărbat de 34 de ani din Câmpina, autorul alertelor false cu bombă de la Ploiești

1 comentarii

Marți seara, Ploieștiul a fost în stare de alertă după ce un telefon anonim sesiza o amenințare cu bombă la magazinul Kaufland, din nordul Ploieștiului, precum și la Spitalul Județean Ploiești. Numeroase forțe de ordine, s-au deplasat în cele două locații, iar la Spitalul Județean de Urgență au venit și autorități publice, inclusiv prefectul județului - Ioana Mădălina Lupea și președintele Consiliului Județean - Bogdan Toader.

Alte stiri recente

685 vizualizari
15 nov. 2018 12:45

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Nicolae Iorga

Nicolae Iorga este, fără îndoială, una dintre cele mai mari personalități ale României din prima jumătate a secolului trecut. O personalitate care a avut multiple legături cu Câmpina.

1600 vizualizari
15 nov. 2018 12:21

Oare de ce la Câmpina aproape toate lucrările la infrastructură încep toamna?

3 comentarii

Este întrebarea multor câmpineni, mai ales conducători auto, exasperați că puținele străzi care mai erau bune au fost sparte pentru diverse lucrări, existând șanse minime ca aceste străzi să fie refăcute la un nivel acceptabil înainte de sosirea iernii.