Gropile de gunoi ale Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Ne place sau nu, trebuie să recunoaștem: suntem înconjurați de gunoaie. Sunt zone din Câmpina transformate efectiv în rampe de gunoi. Și trist este că nu se schimbă aproape nimic de la un an la altul. Ce-am găsit anul trecut, în cadrul campaniei "Câmpina curată", cu mici excepții găsim și în acest an.

Strada Siretului - alunecarea de teren de la capătul dinpre Bulevardul Carol I este "combătută" prin... umplerea spațiului respectiv cu gunoi de tot felul. Încet-încet se reduce și spațiul verde, pentru că aici se aruncă resturi de la materialele de construcții. E mai ușor așa, chiar dacă prin Regulamentul de salubritate al localității, cei care efectuează lucrări sunt obligați să încheie contract cu Floricon Salub pentru ridicarea deșeurilor rezultate în urma construcției. Dar asta presupune plata ridicării respectivelor deșeuri, prin urmare s-a găsit o soluție mai ieftină - aruncarea materialelor oriunde se poate.
Pârâul Câmpinița - gunoaie aruncate, probabil, de pe ambele maluri, adică și dinspre Cornu și dinspre Câmpina. Este o zonă unde s-au făcut deseori acțiuni de ecologizare în cadrul proiectului "Let's do it, România!", dar în urma voluntarilor din școli, licee și diverse ONG-uri, gunoaiele "creșteau" la loc. Asta se întâmplă în continuare.
Strada Oborului - aici chiar am avut o surpriză să contatăm că nu mai e dezastrul de anul trecut când aproape că nu aveam cuvinte să-l descriem. Era, probabil, cea mai cruntă problemă ecologică a Câmpinei, după batale, desigur. Acum e puțin mai bine în sensul că e mai curat, dar asta nu înseamnă că e așa cum trebuie, nici pe departe...

Acestea sunt doar trei dintre gropile de gunoi ale Câmpinei. Mai sunt și altele despre care vom scrie cu altă ocazie. Oare vor dispărea ele vreodată?

Citiți și CÂMPINA CURATĂ 2018 - Campania noastră și a voastră

Câmpina, Bulevardul Culturii. Cât de greu poate fi să păstrăm frumusețea acestui loc?!

2857 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1785 vizualizari
18 sep. 2018 20:11

Primarul Horia Tiseanu a pierdut contestaţia la Curtea de Apel. Dosarul se întoarce la Tribunalul Prahova, unde va începe judecata pe fond

În toamna anului trecut, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, era chemat la DNA, alături de alte persoane, fiind acuzat ulterior de fapte de corupţie. În primăvara acestui an, DNA a finalizat cercetările şi a trimis dosarul la Tribunalul Prahova. A trecut de Camera Preliminară, iar apoi Horia Tiseanu a contestat decizia judecătorului de la Camera Preliminară, prin care, practic, se dispunea începerea judecăţii pe fond.

1851 vizualizari
18 sep. 2018 17:38

Niciun lider liberal la deschiderea "Serbărilor Toamnei" 2018. Primarul Horia Tiseanu, înconjurat de PSD și ALDE

1 comentarii

Deschiderea oficială a Festivalului "Serbările Toamnei" a fost întotdeauna un foarte bun prilej pentru oamenii politici de a coborî în rândul maselor şi apoi de a urca pe scenă pentru a transmite mesaje câmpinenilor. Și au venit politicieni și la ediția 2018 a festivalului, dar niciun lider de la județ din partea PNL, partid al cărui membru este primarul Horia Tiseanu.

Alte stiri recente

1436 vizualizari
18 sep. 2018 21:48

Câmpina, România 100. Pasajul pietonal şi restaurantul "Victoria" de ieri, pasajul pietonal şi complexul comercial de azi

Din fericire, există încă destule fotografii, unele mai vechi, altele mai noi, cu zona centrală a Câmpinei, mai ales a Bulevardului Carol I şi a ceea ce în zilele noastre numim "Pasajul de la Ceas".

1710 vizualizari
18 sep. 2018 21:41

Serbările Toamnei 2018. Spectacolul din cea de-a doua seară a festivalului

Dacă prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018 a fost dedicată folclorului, în cea de-a doua seară ritmurile s-au schimbat radical și am avut hip-hop, dance, pop rock. Au cântat, în ordinea intrării pe scenă, Alama, Pacha Man, Cabron, Adda și Voltaj. Iar publicul a fost poate mai puțin numeros ca în anii precedenți, dar cu siguranță la înălțime.