Gropile de gunoi ale Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Ne place sau nu, trebuie să recunoaștem: suntem înconjurați de gunoaie. Sunt zone din Câmpina transformate efectiv în rampe de gunoi. Și trist este că nu se schimbă aproape nimic de la un an la altul. Ce-am găsit anul trecut, în cadrul campaniei "Câmpina curată", cu mici excepții găsim și în acest an.

Strada Siretului - alunecarea de teren de la capătul dinpre Bulevardul Carol I este "combătută" prin... umplerea spațiului respectiv cu gunoi de tot felul. Încet-încet se reduce și spațiul verde, pentru că aici se aruncă resturi de la materialele de construcții. E mai ușor așa, chiar dacă prin Regulamentul de salubritate al localității, cei care efectuează lucrări sunt obligați să încheie contract cu Floricon Salub pentru ridicarea deșeurilor rezultate în urma construcției. Dar asta presupune plata ridicării respectivelor deșeuri, prin urmare s-a găsit o soluție mai ieftină - aruncarea materialelor oriunde se poate.
Pârâul Câmpinița - gunoaie aruncate, probabil, de pe ambele maluri, adică și dinspre Cornu și dinspre Câmpina. Este o zonă unde s-au făcut deseori acțiuni de ecologizare în cadrul proiectului "Let's do it, România!", dar în urma voluntarilor din școli, licee și diverse ONG-uri, gunoaiele "creșteau" la loc. Asta se întâmplă în continuare.
Strada Oborului - aici chiar am avut o surpriză să contatăm că nu mai e dezastrul de anul trecut când aproape că nu aveam cuvinte să-l descriem. Era, probabil, cea mai cruntă problemă ecologică a Câmpinei, după batale, desigur. Acum e puțin mai bine în sensul că e mai curat, dar asta nu înseamnă că e așa cum trebuie, nici pe departe...

Acestea sunt doar trei dintre gropile de gunoi ale Câmpinei. Mai sunt și altele despre care vom scrie cu altă ocazie. Oare vor dispărea ele vreodată?

Citiți și CÂMPINA CURATĂ 2018 - Campania noastră și a voastră

Câmpina, Bulevardul Culturii. Cât de greu poate fi să păstrăm frumusețea acestui loc?!

2769 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1765 vizualizari
25 iun. 2018 10:16

Un an de la majorarea salariilor în Primăria Câmpina. Vi se pare că s-a schimbat ceva în activitatea administrației locale sau în relația cu cetățeanul?

De la 1 iulie 2017, în conformitate cu Legea 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariile angajaților din primării au fost majorate considerabil. Legea a stabilit condițiile și coeficienții, iar consiliile locale au aprobat noile salarii. La Câmpina, pe 27 iulie 2017, Consiliul Local a aprobat în unanimitate majorarea salariilor angajaților din Primărie și Poliția Locală. Atunci, la ședința din iulie, consilierii locali au fost de acord că se impune o majorare, având în vedere salariile mici din administrație, lucru absolut corect. Dar s-a mai vorbit atunci și despre faptul că angajații din Primărie și Poliția Locală ar trebui să dea dovadă de o mai mare responsabilitate în munca lor și mai ales în relația cu cetățeanul.

3852 vizualizari
21 iun. 2018 11:04

"Minutul Centenarului". Cronologia unor evenimente din primul război mondial

După cum știți deja, Consiliul Local Câmpina începe fiecare ședință de la finalul lunii cu "Minutul Centenarului", în cadrul căruia se vorbește despre însemnătatea Marii Uniri de la 1918 și despre diferite evenimente de acum un secol. La ultima şedinţa a Consiliului Local, consilierul Dragomir Enache a prezentat al treilea episod din "Minutul Centenarului".

Alte stiri recente

2774 vizualizari
24 iun. 2018 21:25

Darius Coman (Barracuda Câmpina) - un titlu de campion naţional la 50m bras şi alte cinci medalii

La Braşov a avut loc, la acest sfârşit de săptămână, Campionatul Naţional de Nataţie pentru Copii, competiţie care a reunit peste 450 de sportivi din întreaga ţară. Câmpina a fost reprezentată de un singur sportiv - Darius Coman (Clubul Barracuda, antrenor Gabriel Cojocaru), dar palmaresul acestuia este realmente impresionant: un tilul de campion naţional, două titluri de vicecampion naţional şi alte trei medalii de bronz.

3001 vizualizari
24 iun. 2018 19:28

Bucurie în fotbalul câmpinean. Sportul a promovat în Superliga B Prahova

Meciul restanţă din etapa a 18-a, 2-2 cu Avântul Măgureni, disputat astăzi pe stadionul "Rafinăriei", a însemnat pentru Sportul Câmpina oficializarea promovării în Superliga B Prahova. Echipa fondată de Mărgărint "Mara" Ciobotaru a câştigat Seria Sud a Ligii B Prahova, aducând bucurie în sufletele microbiştilor câmpineni.