Gropile de gunoi ale Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Ne place sau nu, trebuie să recunoaștem: suntem înconjurați de gunoaie. Sunt zone din Câmpina transformate efectiv în rampe de gunoi. Și trist este că nu se schimbă aproape nimic de la un an la altul. Ce-am găsit anul trecut, în cadrul campaniei "Câmpina curată", cu mici excepții găsim și în acest an.

Strada Siretului - alunecarea de teren de la capătul dinpre Bulevardul Carol I este "combătută" prin... umplerea spațiului respectiv cu gunoi de tot felul. Încet-încet se reduce și spațiul verde, pentru că aici se aruncă resturi de la materialele de construcții. E mai ușor așa, chiar dacă prin Regulamentul de salubritate al localității, cei care efectuează lucrări sunt obligați să încheie contract cu Floricon Salub pentru ridicarea deșeurilor rezultate în urma construcției. Dar asta presupune plata ridicării respectivelor deșeuri, prin urmare s-a găsit o soluție mai ieftină - aruncarea materialelor oriunde se poate.
Pârâul Câmpinița - gunoaie aruncate, probabil, de pe ambele maluri, adică și dinspre Cornu și dinspre Câmpina. Este o zonă unde s-au făcut deseori acțiuni de ecologizare în cadrul proiectului "Let's do it, România!", dar în urma voluntarilor din școli, licee și diverse ONG-uri, gunoaiele "creșteau" la loc. Asta se întâmplă în continuare.
Strada Oborului - aici chiar am avut o surpriză să contatăm că nu mai e dezastrul de anul trecut când aproape că nu aveam cuvinte să-l descriem. Era, probabil, cea mai cruntă problemă ecologică a Câmpinei, după batale, desigur. Acum e puțin mai bine în sensul că e mai curat, dar asta nu înseamnă că e așa cum trebuie, nici pe departe...

Acestea sunt doar trei dintre gropile de gunoi ale Câmpinei. Mai sunt și altele despre care vom scrie cu altă ocazie. Oare vor dispărea ele vreodată?

Citiți și CÂMPINA CURATĂ 2018 - Campania noastră și a voastră

Câmpina, Bulevardul Culturii. Cât de greu poate fi să păstrăm frumusețea acestui loc?!

4008 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1084 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1130 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1036 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

595 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.