Gropile de gunoi ale Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Ne place sau nu, trebuie să recunoaștem: suntem înconjurați de gunoaie. Sunt zone din Câmpina transformate efectiv în rampe de gunoi. Și trist este că nu se schimbă aproape nimic de la un an la altul. Ce-am găsit anul trecut, în cadrul campaniei "Câmpina curată", cu mici excepții găsim și în acest an.

Strada Siretului - alunecarea de teren de la capătul dinpre Bulevardul Carol I este "combătută" prin... umplerea spațiului respectiv cu gunoi de tot felul. Încet-încet se reduce și spațiul verde, pentru că aici se aruncă resturi de la materialele de construcții. E mai ușor așa, chiar dacă prin Regulamentul de salubritate al localității, cei care efectuează lucrări sunt obligați să încheie contract cu Floricon Salub pentru ridicarea deșeurilor rezultate în urma construcției. Dar asta presupune plata ridicării respectivelor deșeuri, prin urmare s-a găsit o soluție mai ieftină - aruncarea materialelor oriunde se poate.
Pârâul Câmpinița - gunoaie aruncate, probabil, de pe ambele maluri, adică și dinspre Cornu și dinspre Câmpina. Este o zonă unde s-au făcut deseori acțiuni de ecologizare în cadrul proiectului "Let's do it, România!", dar în urma voluntarilor din școli, licee și diverse ONG-uri, gunoaiele "creșteau" la loc. Asta se întâmplă în continuare.
Strada Oborului - aici chiar am avut o surpriză să contatăm că nu mai e dezastrul de anul trecut când aproape că nu aveam cuvinte să-l descriem. Era, probabil, cea mai cruntă problemă ecologică a Câmpinei, după batale, desigur. Acum e puțin mai bine în sensul că e mai curat, dar asta nu înseamnă că e așa cum trebuie, nici pe departe...

Acestea sunt doar trei dintre gropile de gunoi ale Câmpinei. Mai sunt și altele despre care vom scrie cu altă ocazie. Oare vor dispărea ele vreodată?

Citiți și CÂMPINA CURATĂ 2018 - Campania noastră și a voastră

Câmpina, Bulevardul Culturii. Cât de greu poate fi să păstrăm frumusețea acestui loc?!

2891 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

3814 vizualizari
13 nov. 2018 10:49

Opt mașini, printre care și o ambulanță, implicate într-un accident pe DN1, la Bănești

1 comentarii

UPDATE - În jurul orei 12.45, traficul a revenit la normal pe DN1, la Bănești. Potrivit IJP Prahova, cauza preliminară a accidentului din această dimineață a fost nepăstrarea distanței de siguranță între mașini.
UPDATE - Inspectoratul Județean de Poliție a luat decizia devierii traficului rutier spre Ploiești prin Urleta și Băicoi. Pe DN1, sensul de mers spre Ploiești este complet blocat.

Un accident rutier în care sunt implicate nu mai puțin de opt mașini s-a produs pe DN1, în comuna Bănești, în jurul orei 10.20. Detașamentul de la Câmpina al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență intervine cu o autospecială cu apă și spumă și trei ambulanțe Smurd. În total sunt 15 persoane care se aflau în cele opt vehicule, potrivit informațiilor furnizate de ISU.

2624 vizualizari
12 nov. 2018 20:45

Catarge cu tricolorul, steagul Câmpinei și cel al Uniunii Europene, la intrările în municipiu

1 comentarii

La sensul giratoriu de la intersecția Bulevardului Nicolae Bălcescu cu Calea Dacia și pe Bulevardul Carol I, la intrarea dinspre Cornu, au fost montate câte trei catarge pe care au fost arborate drapelul național, cel al UE și cel al Câmpinei.  

Alte stiri recente

1012 vizualizari
13 nov. 2018 19:43

Locuri de muncă vacante în Câmpina și împrejurimi la 13 noiembrie 2018

Informațiile sunt furnizate de Agenția Județeană de Ocupare a Forței de Muncă Prahova. Detalii puteți obține de la ALOFM Cmpina, telefon 0244.376.001.

1078 vizualizari
13 nov. 2018 18:54

Câmpina, România 100, la final. La mulți ani și sărbători fericite!

Am ajuns la final cu serialul nostru prin care v-am prezentat imagini din Câmpina de ieri și Câmpina de astăzi. A fost o experiență interesantă pentru noi și, având în vedere numeroasele mesaje și comentarii primite, suntem convinși că v-a plăcut acest serial dedicat tuturor câmpinenilor, de acasă și de pretutindeni, în Anul Centenarului.