Peste câteva zile, Câmpina împlinește 514 ani de la prima atestare documentară

Eveniment (Categoria articolului)

Pe 8 ianuarie este ziua Câmpinei. Localitatea cu cei mai mulți intelectuali la mia de locuitori și cu cele mai multe zile însorite din an. Așa era odată cunoscută Câmpina. Probabil că situația s-a mai schimbat între timp, dar nouă tot ne place să credem că avem un oraș deosebit. Iar cei care-l fac deosebit sunt oamenii lui. Peste câteva zile, Câmpina împlinește 514 ani de la prima atestare documentară, iar evenimentul va fi marcat de autorități, ca în fiecare an, printr-un simpozion aniversar.

Manifestarea va avea loc pe 9 ianuarie, de la ora 11.00, la sala mică a Casei de Cultură "Geo Bogza" și va include: o alocuțiune a primarului Horia Tiseanu; o prelegere despre Câmpina, susținută de profesorul Marcel Vlădescu; prezentarea Anuarului Societății de Științe Istorice din Câmpina; lansarea unor cărți din cadrul proiectului "Câmpina, patrimoniu cultural", prezintă scriitorul Codruț Constantinescu; o expoziție de pictură a Danielei Rândașu și un moment artistic susținut de Ruxandra Brezeanu. Moderator al manifestării va fi istoricul Alin Ciupală.

7654 vizualizari
8

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Matias 29.12.2016 19:31 PENIBIL! As avea si eu curiozitatea sa stiu cine este ... care a facut un asemenea program si cu asemenea oameni? Cred ca am dreptul sa stiu, pentru ca si eu platesc impozite din care ... astia sa faca asemenea programe PENIBILE!!!
  • Cosmina 29.12.2016 19:50 De unde ati scos fratilor ... astia?! Astia reprezinta Campina?! Cu Ciupala moderator?! Doar Dula si Fratila lipsesc de la apogeul penibilului la Campina! RUSINE! Si voi mai scrieti si ca suntem orasul cu cel mai mare numar de intelectuali la mia de locuitori! Uitati-va cine conduce - primaria, in consiliul local, institutiile de cultura, comisia de cultura... Vai de mama lui de oras pe ce maini a ajuns!
  • Codrutz 29.12.2016 22:50 Primariei si celor care se ocupa de acest moment chiar nu le-o fi rusine sa vina cu acelasi simpozion prafuit, un copy-paste al anului trecut, cu aceleasi fete triste. Dupa ce ca de revelion ne ofera o paparuda de program de Ziua Campinei iar isi bat joc de noi?! Ne e prea mult?!
  • Madalin Focsa 06.01.2017 21:52 Pentru cei 3 carcotasi de mai sus care nu-si dau numele complete sa stim cine sunt si ce pot EI sa faca in schimb: Dragii nostri, care sunt alternativele ? initiativele ? Exista cumva societate civila, activism constructiv, oameni care sa preia steagul si sa faca lucruri lai bune ? Veniti dvs cu solutii: CE ar trebui facut, CUM ar trebui marcata ziua, CU CINE ? Haideti, asteptam propuneri si FAPTE ! Sa vad si eu un ONG care se framanta pe tema asta si face ceva, sau macar un grup de prieteni, orice !
  • Matias 07.01.2017 12:59 pt Madalin Focsa - Noi trebuie sa venim cu solutii?! Nu am stiut! Cand au batut la usa noastra asta vara, Tiseanu, Pitigoi, Dula, Fratila, Ionita si toti ceilalti pareau sa aiba solutii pentru toate! Nu au?! Atunci sa plece si sa lase pe altii care au! Nu ei sa se laude cu functiile si noi sa venim cu ideile! Ce destept esti tu, mai baiatule! Si sunt curios in privinta a doua lucruri: tu al cui avocat esti si ce ai facut tu pana acum pentru comunitatea noastra?
  • Florin Dulama 07.01.2017 17:05 Domnule Madalin Focsa (sau poate doamna, ca nu stie nimeni daca acesta este un nume real sau nu), cum va permiteti dvs sa ii numiti carcotasi pe niste oameni care isi spun un punct de vedere, fara sa jigneasca pe nimeni? Si ce va recomanda pe dvs, indiferent de numele pe care il purtati, sa emiteti asemenea judecati?
  • curcanu 08.01.2017 15:43 Somn de voie.Incepe primarul sa vorbeasca priviti in sala reactia....vinovati sunt ''grifonii'' care sunt incepatori in speachuri
  • Marian 11.01.2017 12:38 Sunt mai mult un vizitator al orasului dumneavoastra si nu fac altceva decat sa astern aici o parere. Ceea ce stiu este din gura oamenilor, din ceea ce gandesc ei, fara a avea curajul sa o spuna. S-au facut intradevar multe in acest oras. Dar cu ce costuri? Punct turistic?! Sa fim seriosi... pentrru ce? Doar pentru a mai acoperi poate nevoia de bani a unor alesi prin costul exagerat al acelei..., sa-i spun cladire? Domnule primar ai oameni ce-ti mor de frig in oras. Crede-ma turistii nu fac frigul. In fine, ce vad eu acum, dupa atatia ani? Un oras ,,batran,, ce moare odata cu primarul lui. Aveti fratilor atata tineret capabil in orasul asta. Poate daca l-ati folosi veti avea si altfel de manifestari omagiale, orasul ar reveni la viata. Nu e suficient sa intinereasca doar consilierul personal. Doamne, e ca si cum un sofer centenar vrea sa conduca un Porche. Asta am vazut ... asta am scris. Un an mai bun!

Eveniment

1208 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1278 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

1230 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

884 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.