Câteva subiecte evitate de candidații la Primăria Câmpina

Editorial (Categoria articolului)

Suntem la jumătatea campaniei electorale pentru alegerile locale din 5 iunie, o campanie atipică, fără bannere, fără mesh-uri, fără sacoșe, umbrele și pixuri, fără licitație printre electori pe principiul "care candidat dă mai mult". În aceste condiții, campania electorală se face, iată, pe teren, pe stradă, prin cartiere, față în față cu oamenii, cu cei care vor să deschidă ușa sau poarta, cu cei care acceptă dialogul, pentru că nu toți câmpinenii sunt dispuși să stea de vorbă cu candidații.

Pe de altă parte, această campanie ar trebui să fie o bătălie de idei, pe proiecte, pe programe, ar trebui să vedem adevărate dezbateri electorale între candidați. Realitatea este că nu vom asista nici la dezbateri, pentru că primarul în funcție, candidat pentru un nou mandat, nu acceptă astfel de provocări, dar nu vom asista nici la o bătălie prin programele electorale, pentru că, deocamdată, nu toți candidații au astfel de programe.
Din ceea ce am constatat până acum, sunt câteva subiecte destul de delicate, pe care nu le abordează nici un candidat. Toți asfaltează, toți fac parcuri și parcări, toți fac săli de sport, dar despre cerșetorii din Câmpina, de exemplu, nu vorbește nimeni, deși te lovești de ei peste tot, iar dacă ai norocul și îi eviți, vin ei peste tine la terase. Sunt din ce în ce mai mulți, vechi și noi, unii cu un tupeu nemăsurat.
Ar mai fi problema comercianților romi, care au liber de a sta pe unde vor ei și pe care nu trebuie să-i supere nimeni mai ales în campania electorală. 
Legat de cele de mai sus, cu părere de rău trebuie să menționăm aici, la subiecte evitate de candidați, Poliția Locală Câmpina, o instituție de activitatea căreia cetățenii nu sunt prea mulțumiți. Este un domeniu sensibil, în care cu siguranţă se pot face mai multe, mult mai multe, pentru binele întregii comunităţi, dar nici un candidat nu pare dispus să deschidă acest subiect. Avem un polițist local la mia de locuitori, așa s-a stabilit prin lege, dar nu am auzit nici un candidat sau partid să propună o reorganizare eficientă a Poliției Locale. O instituție importantă, de altfel, folosită în acest mandat mai degrabă pentru achiziționarea de mașini de lux, decât pentru  scopul care a stat la baza înființării ei. 
Dezvoltarea turistică a Câmpinei. Se bat unii cu pumnii în piept că municipiul Cîmpina poate deveni o atracţie turistică, ba chiar o stațiune. S-au cheltuit nişte bani - 6,2 miliarde lei vechi, pentru a avea în centrul oraşului „căsuţa piticilor”, care poartă şi numele de „Centrul de Informare şi Promovare Turistică”. Bun, îl avem, dar ce facem mai departe? Credeam că vin candidații noștri cu niște proiecte concrete, credeam că ne va uimi cineva cu o viziune clară privind dezvoltarea turistică a Câmpinei.
Ar mai fi un subiect - realizarea unei ieşiri din Câmpina spre DN1, în zona podului de la Poiana Câmpina. Un subiect mai vechi, dezbătut pe larg în urmă cu câțiva ani. Există proiect plătit din bani publici pentru două “bretele” de legătură cu DN1 și un sens giratoriu la intersecția Plevnei cu Pictor Grigorescu, Consiliul Local a aprobat și indicatorii tehnico-economici, dar nici măcar actualul primar nu mai vorbește de acest subiect. E adevărat, nu este singurul proiect rămas doar pe hârtii. 
Acestea ar fi doar câteva dintre subiectele despre care nu vorbește nimeni. Doar câteva. Cât despre subiectele “atinse” de aproape toți candidații, cu mici excepții, constatăm că superficialitatea este caracteristica de bază.

12048 vizualizari
5

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • petre 22.05.2016 19:02 Cred ca cea mai valoroasa investitie pe termen lung este educatia.Asigurati-le tinerilor conditiile optime si vom ajunge la nivelul statelor civilizate.Altfel,...
  • Mariana 22.05.2016 19:04 Poate ar fi fost interesant de vazut si de ce nu vorbeste nimeni de toate faradelegile facute de Tiseanu in ultimii ani. Ar fi doua variante: fie sunt intelesi, fie vor sa faca la fel ca Tiseanu! In ambele cazuri, e foarte, foarte grav! Oricum, bine nu va fi!
  • Serbanescu 22.05.2016 20:19 Eu platesc taxe şi impozite locale si as vrea sa vad pe ce se cheltuieste fiecare leu. Daca este vreun candidat care va promite ca va publica zilnic toate cheltuielile administratiei locale, eu il votez. Nu este deloc greu ca la finalul fiecarei zile, dupa ce se fac ordinele de plata pentru trezorerie, sa fie trecute pe site: 3 lei pentru creioane sa aiba ce ascuti vicele, 1 milion pentru gunoi, 10 lei pentru spital, 5 lei pentru ca sa apara primarul la televizor, 500 milioane salariile angajatilor si tot asa in fiecare zi! Din pacate, nu va face nimeni asa ceva, desi e vorba de banii nostri!
  • George 22.05.2016 21:41 De asa zisii comercianti romi nu se ia nimeni niciodata, ca sunt usor de prostit si o masa de manevra foarte buna pentru a influenta alegerile!
  • Dan 22.05.2016 23:06 Imi permit sa mai aduc un subiect in discutie - caminul Energetic! Nici un candidat nu are nimic in plan cu noi, nici un candidat nu a trecut pe aici! E clar, suntem ai nimanui!

Editorial

1284 vizualizari
15 feb. 2024 07:09

În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

3 comentarii

Se apropie alegerile locale. Pentru a progresa noi, ca și comunitate, probabil că este necesar ca de la un ciclu electoral la altul să schimbăm câte ceva, mai ales acolo unde sunt identificate unele probleme. Iar dacă în rândurile candidaților pare mai greu, măcar electoratul ar trebui să devină mai pretențios și să le ceară celor care le bat la ușă în precampanie și campanie mai multă responsabilitate.

2146 vizualizari
05 ian. 2024 11:33

Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

3 comentarii

V-am prezentat zilele trecute o parte dintre schimbările care au intervenit în transportul public județean de persoane, odată cu intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2024, a noului program și noilor tarife aprobate de Consiliul Județean Prahova.

Alte stiri recente

99 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

251 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.