Camionul - școală, așteptat de patru ani, a ajuns la Liceul Tehnologic Mecanic din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

De câteva zile, în curtea Liceului Tehnologic Mecanic din Câmpina se află un camion nou-nouţ. Este camionul - școală aşteptat de mai bine de patru ani de conducerea liceului şi care va fi folosit pentru desfăşurarea orelor de practică ale elevilor.

Liceul Tehnologic Mecanic are nevoie de acest camion deoarece programa şcolară prevede, pentru şcoala profesională din cadrul instituției, un modul de conducere autovehicul de 60 de ore (30 de ore conducere autoturism şi 30 de ore conducere autocamion). De asemenea, în programa pentru liceu se prevede un modul de exploatare tehnică a mijloacelor de transport. Practic, acestea nu se puteau realiza pentru că Liceul Tehnologic Mecanic nu dispunea de un astfel de autocamion și nici nu avea posibilitatea financiară să-l achiziționeze, având în vedere costurile ridicate. Demersurile conducerii liceului au început în urmă cu mai bine de patru ani, la nivel de inspectorat, la nivel de minister, apoi chiar la Secretariatul General al Guvernului. Cererea liceului câmpinean a ajuns şi în discuţia Parlamentului, după o interpelare a deputatului Virgil Guran, acesta cerând Ministerului Educației dotarea Liceului Mecanic cu un camion de la una dintre instituțiile centrale subordonate. Ministerul nu a dat, însă, curs acestei solicitări.
În cele din urmă, soluţia a venit de la administraţia locală. În luna iunie a acestui an, la o rectificare bugetară, Consiliul Local Câmpina a aprobat alocarea sumei de 189.000 lei pentru achiziţionarea unui camion nou, de 7,5 tone, pentru Liceul Tehnologic Mecanic.
Acum, camionul a sosit, iar directorul liceului, Vasile Androne, ne-a declarat că 'în aproximativ trei săptămâni va fi finalizată documentaţia pentru a se putea obţine certificatul de agreare de la ARR, pentru ca pe acest camion să se poată realiza ore de instruire auto. Este un lucru bun, pe care ni-l dorim de mai mulţi ani şi de care vor beneficia numai în acest an peste 70 de elevi'. (video)

6622 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Nedelcu Alexandru 18.11.2016 21:30 Sunt absolvent al scolii profesionale al acestei scoli, promotia 2004, vroiam sa va felicit pentru noua achizitie a unui camion, vreau sa va spun ca eu am luat permisul BE CE intr-o alta institutie, caci la aceasta scoala nu avea Remorca (poate nici acum nu are) dar comentariul il dau in special sa il felicit pe Domnul Director Profesor Androne Vasile pentru avansarea obtinuta! Multa sanatate si longevitate in activitate!

Actualitate

1936 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

1151 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

142 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.

237 vizualizari
16 apr. 2024 10:58

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), campion european la karate SKDUN

La Debrecen, în Ungaria, s-au desfășurat, în perioada 12-14 aprilie 2024, Campionatul European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN. Din lotul național al României, prezent la Debrecen, au făcut parte și doi sportivi câmpineni, de la Clubul AIKO. Este vorba despre Rareș Hodoiu și Alexandru Petre, iar rezultatele lor sunt excepționale la o competiție de un asemenea nivel.