Sancţiuni aplicate de Poliţia Locală pentru cei care parchează pe locurile persoanelor cu handicap

Social (Categoria articolului)

În municipiul Câmpina există mai multe parcări cu locuri destinate persoanelor cu dizabilități. Dar cele mai mari probleme privind parcarea ilegală pe aceste locuri se întâlnesc în parcările marilor complexe comerciale din localitate.

În această după-amiază, echipaje de la Poliția Locală Câmpina au efectuat acțiuni de verificare a parcărilor de la Lidl și Kaufland, urmărindu-se cu precădere dacă locurile rezervate persoanelor cu dizabilități sunt ocupate de persoane care nu au acest drept. Și bineînțeles că au fost depistate astfel de cazuri chiar și într-o după-amiază de marți, când nu era aglomerație, iar parcările aveau destule locuri libere. 
"Efectuăm periodic astfel de controale, atât în parcările marilor magazine din oraş, cât şi în celelalte parcări unde sunt amenajate şi semnalizate corespunzător locuri speciale de parcare pentru persoanele cu handicap. În general, în 99% din cazuri, conducătorii auto care sunt depistaţi că au parcat pe aceste locuri speciale fără a avea acest drept îşi recunosc fapta, iar cei mai mulți se scuză că nu au găsit alt loc liber de parcare. Sunt și situații în care oamenii mai spun că nu au fost atenți. Oricum, noi le recomandăm tuturor conducătorilor auto să nu pacheze pe locurile marcate și să le respecte drepturile persoanelor cu dizabilități", ne-a declarat Ion Buldan, agent superior la Biroul Rutier din cadrul Poliţiei Locale Câmpina. Conducătorii auto care parchează pe locurile destinate persoanelor cu handicap riscă de la avertisment scris la o amendă cuprinsă între 200 şi 1.000 lei, conform Legii 448/2006.

9501 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Neagu Florian 22.11.2017 02:17 Mai mult de 30% din parcare este destinat persoanelor cu dizabilități si a mamei cu copil. A facut cineva o statistica cati handicapati vin la cumparaturi ca daca e adevarat procentul inseamna ca centru de handicapati s-a mutat in parcarea de la Lidl și Kaufland. Daca va omoara grija de persoanele cu dizabilități atunci faceti si in incinta acestor magazine facilitati cum ar fi case de marcat speciale, wc-uri speciale, trasee specile sau vreti doar sa dati amenzi facil.
  • DODE 23.11.2017 00:20 FELICITĂRI !!! Un articol superb!! Câmpina avea nevoie de asa ceva, mai puteti adauga doar un număr de sesizări de la Politia Locala 0244 332 420 sau daca e cumva altul si eu nu stiu. Va multumesc
  • titi 22.05.2018 22:52 Termenul . pe care . comentatorul NEAGU . il atribuie . persoanelor , cu dezabilitati ,,, daca nu cunoaste ,,, legislatie ,, seamana , ,,, a DISCRIMINARE si se sanctioneaza ,, cand faci ,o afirmatie , ne documentata , raspunzi . pentru ea . . din . numarul de locuri destinate ,, MAMEI SI COPILULUI si a persoanelor , cu DEZABILITATI.. procentul este de 3%, exista , grup sanitar . special destinat /iar pentru , cunostiinta sa , , pot accesa , magazinul . si persoanele , ce conduc , mopete , destinate transportului . celor . ce prezinta dezabilitati . locomotor., cei ce ocupa spatiile special destinate , . cu insemnele respective , trebuie , odata si odata . sa inteleaga, ca LEGISLATIA este valabila pentru toti!

Social

1094 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4749 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

188 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

429 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.