Copiii clasei a IV-a de la Școala nr.1 din Telega i-au emoționat până la lacrimi pe bătrânii din Centrul de Îngrijire de la Mislea

Social (Categoria articolului)

"Primiți cu colindul?", au întrebat copiii și au fost primiți cu brațele deschise, dar și cu lacrimi în ochi. Este vorba despre elevii clasei a IV-a de la Școala Gimnazială nr.1 Telega, care au mers, împreună cu învățătoarea lor, Adina Voineag, la bătrânii din Centrul de Îngrijire și Asistență pentru Persoane Adulte cu Handicap de la Mislea. Copiii au susținut în fața bătrânilor un program artistic și apoi le-au oferit daruri cu ocazia Sărbătorilor de Iarnă.

"Din suflet, pentru suflet", aceasta este denumirea proiectului educațional desfășurat de Școala nr.1 din Telega în parteneriat cu Căminul de la Mislea. Iar scopul proiectului este unul generos și foarte frumos - dezvoltarea sentimentelor de dragoste, prețuire și respect pentru persoanele în vârstă. "Vrem să aducem un zâmbet pe fețele acestor bătrâni, să fim noi nepoții pe care și i-ar fi dorit, să le deschidem ușa de Crăciun, de Sfintele Paște și de 8 Martie, să-i bucurăm cu cântecele și dansurile noastre, cu darurile noastre făcute din suflet. Credem că în acest fel, prin activități caritabile, stimulăm generozitatea copiilor, dar mai important de atât este faptul că le creștem gradul de responsabilizare cu privire la nevoile și drepturile persoanelor vulnerabile, așa cum sunt și acești bătrâni", ne-a declarat învățătoarea Adina Voineag.
Bugetul pentru acest proiect este asigurat din donații de la părinți și toți cei care vor să își aducă un minim aport la o cauză umanitară. 

5654 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1356 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

647 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

491 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

412 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.