Primăria Câmpina a demarat achiziția publică pentru realizarea lucrărilor în vederea alimentării cu apă (nepotabilă) a familiilor de la 21 Decembrie

Social (Categoria articolului)

Primăria municipiului Câmpina a publicat pe SEAP anunțul privind realizarea lucrărilor necesare pentru alimentarea cu apă a locuințelor situate pe Șoseaua Paltinu, lângă fosta fabrică 21 Decembrie.

Vă reamintim că aici, lângă fosta fabrică de cherestea, locuiesc 18 familii care nu mai au apă de exact un an. Sunt foști angajați ai fabricii, majoritatea pensionari, care până la 10 octombrie 2016 au fost racordați la rețeaua de apă de la 21 Decembrie. În acea zi, proprietarul fabricii le-a tăiat conducta, iar oamenii au rămas fără apă. Cu toate că s-a adresat autorităților locale și județene, timp de aproape un an nu s-a găsit nicio soluție pentru alimentarea cu apă a acestor familii. Am scris pe larg despre această situație incredibilă pentru secolul în care trăim - 18 familii din Câmpina nu mai au apă potabilă de opt luni
La sfârșitul lunii august, mai mulți cetățeni de pe Șoseaua Paltinu au venit pentru a-și spune problema în fața Consiliului Local, iar ulterior s-a găsit și o soluție provizorie pentru alimentarea cu apă a acestor familii - realizarea unei rețele de apă, cu branșamentele aferente pentru fiecare locuință, rețea care să fie alimentată dintr-un bazin de mare capacitate. Iar în bazin să fie adusă apă de la Serele Municipale, deci apă nepotabilă, pentru uz casnic și menajer - Câmpinenii de pe Șoseaua Paltinu, care nu mai au apă potabilă de un an, au venit în fața Consiliului Local
Acum, Primăria a publicat anunțul pe SEAP pentru realizarea săpăturilor, montarea unei țevi de polipropilenă, executarea branșamentelor și montarea unui rezervor cu o capacitate de 5.000 litri. Valoarea estimativă a acestor lucrări - 18.300 lei fără TVA. Ofertele pot fi depuse până la 16 octombrie, iar termenul de realizare a lucrării este de 20 de zile lucrătoare din momentul emiterii ordinului de începere. Practic, în cel mai rău caz, familiile respective ar trebui să aibă apă undeva la finalul lunii noiembrie.

3289 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1933 vizualizari
18 iul. 2018 12:20

Amintiri din Câmpina de altădată - secția de box a Clubului Energia

1 comentarii

Dacă se va încumeta cineva vreodată să scrie o istorie completă a sportului câmpinean, Clubul Energia al Atelierelor Centrale Câmpina (fosta ACC, actuala societate Cameron) va figura la loc de cinste. Energia a reprezentat mulți ani o adevărată pepinieră de talente sportive. Iar secția de box a strălucit peste toate celelalte secții ale clubului.

2756 vizualizari
16 iul. 2018 19:45

Au început înscrierile pentru Festivalul Tineretului - Câmpina 2018, organizat de Fundația Zamolxes

La 15 iulie s-a dat startul înscrierilor la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Tineretului, un concurs de muzică, teatru și dans, cu premii în bani, destinat elevilor de la școlile câmpinene. Evenimentul este organizat de Fundația Zamolxes și susținut financiar de administrația locală, finanțarea de 20.000 lei fiind acordată în baza Legii 350/2005.

Alte stiri recente

2264 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

3139 vizualizari
17 iul. 2018 21:12

Pasajul de la Ceas va fi spart pentru înlocuirea și izolarea corespunzătoare a instalației de iluminat pavimental

1 comentarii

De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.