Primăria Câmpina a demarat achiziția publică pentru realizarea lucrărilor în vederea alimentării cu apă (nepotabilă) a familiilor de la 21 Decembrie

Social (Categoria articolului)

Primăria municipiului Câmpina a publicat pe SEAP anunțul privind realizarea lucrărilor necesare pentru alimentarea cu apă a locuințelor situate pe Șoseaua Paltinu, lângă fosta fabrică 21 Decembrie.

Vă reamintim că aici, lângă fosta fabrică de cherestea, locuiesc 18 familii care nu mai au apă de exact un an. Sunt foști angajați ai fabricii, majoritatea pensionari, care până la 10 octombrie 2016 au fost racordați la rețeaua de apă de la 21 Decembrie. În acea zi, proprietarul fabricii le-a tăiat conducta, iar oamenii au rămas fără apă. Cu toate că s-a adresat autorităților locale și județene, timp de aproape un an nu s-a găsit nicio soluție pentru alimentarea cu apă a acestor familii. Am scris pe larg despre această situație incredibilă pentru secolul în care trăim - 18 familii din Câmpina nu mai au apă potabilă de opt luni
La sfârșitul lunii august, mai mulți cetățeni de pe Șoseaua Paltinu au venit pentru a-și spune problema în fața Consiliului Local, iar ulterior s-a găsit și o soluție provizorie pentru alimentarea cu apă a acestor familii - realizarea unei rețele de apă, cu branșamentele aferente pentru fiecare locuință, rețea care să fie alimentată dintr-un bazin de mare capacitate. Iar în bazin să fie adusă apă de la Serele Municipale, deci apă nepotabilă, pentru uz casnic și menajer - Câmpinenii de pe Șoseaua Paltinu, care nu mai au apă potabilă de un an, au venit în fața Consiliului Local
Acum, Primăria a publicat anunțul pe SEAP pentru realizarea săpăturilor, montarea unei țevi de polipropilenă, executarea branșamentelor și montarea unui rezervor cu o capacitate de 5.000 litri. Valoarea estimativă a acestor lucrări - 18.300 lei fără TVA. Ofertele pot fi depuse până la 16 octombrie, iar termenul de realizare a lucrării este de 20 de zile lucrătoare din momentul emiterii ordinului de începere. Practic, în cel mai rău caz, familiile respective ar trebui să aibă apă undeva la finalul lunii noiembrie.

3212 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3255 vizualizari
17 mar. 2018 20:31

Infrastructură numai "bună" pentru întreprinzătorii câmpineni

În Câmpina nu există, din păcate, o practică unitară și nu există criterii clare privind intervențiile la rețeaua de infrastructură. Sunt străzi pe care nu locuiește nimeni, dar în care s-au investit miliarde în asfalt și canalizare, sunt alte străzi unde stau zeci de familii și care fie nu au fost asfaltate niciodată, fie mai au doar urme de asfalt. Și am mai descoperit o categorie, drumuri ale nimănui.

2920 vizualizari
17 mar. 2018 19:13

"Pas cu pas", un nou program de dezvoltare a antreprenoriatului finanțat de UE, a făcut primul... pas la Câmpina

Municipiul Câmpina a fost sâmbătă gazda lansării unui nou program de dezvoltare a antreprenoriatului din mediul urban. La evenimentul organizat la Colegiul Naţional "Nicole Grigorescu" au participat peste 30 de persoane interesate de şansa finanţării unei noi afaceri.

Alte stiri recente

1821 vizualizari
18 mar. 2018 18:39

În raportul privind activitatea din 2017, Poliţia Locală Câmpina se plânge de „colaborarea greoaie cu celelalte compartimente din cadrul Primăriei”

În cadrul ședinței din 22 martie a Consiliului Local Câmpina va fi prezentat și raportul de activitate al Poliției Locale pentru anul 2017, raport întocmit de directorul executiv Marius Vișan și aprobat de primarul Horia Tiseanu în subordinea căruia se află această instituție. Raportul are nouă pagini și cuprinde acțiunile desfășurate de polițiștii locali anul trecut, infracțiunile constatate și sancțiunile aplicate.

3853 vizualizari
18 mar. 2018 12:51

"Am fost acasă la primarul Horia Tiseanu şi soţul meu i-a dat plicul cu bani" - declarația unui martor din dosarul privind traficul de influență de care este acuzat primarul Câmpinei

3 comentarii

După cum știți deja primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, a fost trimis în judecată de procurorii DNA, una dintre acuzațiile aduse fiind aceea de trafic de influență. Mai exact, potrivit procurorilor, primarul a cerut 10% din valoarea contractelor de execuție pentru lucrări ce urmau să fie încredințate unei firme anume și chiar a primit o parte din bani. Vă prezentăm, pe parcursul mai multor episoade, pasaje din rechizitoriul procurorilor, cu precizarea că Horia Tiseanu beneficiază de prezumția de nevinovăție. Instanța va decide dacă este vinovat sau nu.