Primăria Câmpina a demarat achiziția publică pentru realizarea lucrărilor în vederea alimentării cu apă (nepotabilă) a familiilor de la 21 Decembrie

Social (Categoria articolului)

Primăria municipiului Câmpina a publicat pe SEAP anunțul privind realizarea lucrărilor necesare pentru alimentarea cu apă a locuințelor situate pe Șoseaua Paltinu, lângă fosta fabrică 21 Decembrie.

Vă reamintim că aici, lângă fosta fabrică de cherestea, locuiesc 18 familii care nu mai au apă de exact un an. Sunt foști angajați ai fabricii, majoritatea pensionari, care până la 10 octombrie 2016 au fost racordați la rețeaua de apă de la 21 Decembrie. În acea zi, proprietarul fabricii le-a tăiat conducta, iar oamenii au rămas fără apă. Cu toate că s-a adresat autorităților locale și județene, timp de aproape un an nu s-a găsit nicio soluție pentru alimentarea cu apă a acestor familii. Am scris pe larg despre această situație incredibilă pentru secolul în care trăim - 18 familii din Câmpina nu mai au apă potabilă de opt luni
La sfârșitul lunii august, mai mulți cetățeni de pe Șoseaua Paltinu au venit pentru a-și spune problema în fața Consiliului Local, iar ulterior s-a găsit și o soluție provizorie pentru alimentarea cu apă a acestor familii - realizarea unei rețele de apă, cu branșamentele aferente pentru fiecare locuință, rețea care să fie alimentată dintr-un bazin de mare capacitate. Iar în bazin să fie adusă apă de la Serele Municipale, deci apă nepotabilă, pentru uz casnic și menajer - Câmpinenii de pe Șoseaua Paltinu, care nu mai au apă potabilă de un an, au venit în fața Consiliului Local
Acum, Primăria a publicat anunțul pe SEAP pentru realizarea săpăturilor, montarea unei țevi de polipropilenă, executarea branșamentelor și montarea unui rezervor cu o capacitate de 5.000 litri. Valoarea estimativă a acestor lucrări - 18.300 lei fără TVA. Ofertele pot fi depuse până la 16 octombrie, iar termenul de realizare a lucrării este de 20 de zile lucrătoare din momentul emiterii ordinului de începere. Practic, în cel mai rău caz, familiile respective ar trebui să aibă apă undeva la finalul lunii noiembrie.

2965 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2705 vizualizari
16 oct. 2017 10:06

Curățenia de toamnă, la Câmpina. Iată graficul de ridicare a deșeurilor vegetale de la populație și agenți economici

Primăria Câmpina anunță că, în perioada 16 octombrie - 17 noiembrie, de pe domeniul public vor fi ridicate deșeurile vegetale rezultate în urma curățeniei de toamnă și face apel la populație și agenți economici să respecte graficul stabilit pentru fiecare stradă. Deșeurile vegetale vor fi ridicate de Floricon Salub în baza unui program stabilit împreună cu administrația locală și pe care vi-l prezentăm în continuare.

3015 vizualizari
14 oct. 2017 18:32

"Avem viaţa în sânge", a şasea ediţie, un nou succes

Casa Tineretului a găzduit sâmbătă, 14 octombrie, cea de-a şasea ediţie a campaniei "Avem viaţa în sânge" organizată de Asociaţia "Roata de Foc" din Câmpina, în colaborare cu Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine.

Alte stiri recente

3431 vizualizari
16 oct. 2017 17:49

Zonele de sud și est ale Câmpinei nu vor avea apă potabilă miercuri, 18 octombrie 2017. Iată străzile afectate

HidroPrahova anunță că va sista furnizarea apei potabile miercuri, 18 octombrie, între orele 5.00 - 17.00, pentru o mare parte a municipiului Câmpina. Se va lua această măsură pentru branșarea abonaților de pe Calea Doftanei la conducta nouă de alimentare cu apă, lucrarea fiind executată de societatea Fluid Development SRL în cadrul contractului "Proiectare și execuție lucrări de reabilitare conductă de aducțiune, conductă de transport și rețele de distribuție apă potabilă în municipiul Câmpina".

1603 vizualizari
16 oct. 2017 11:55

Aleile de la Casa Tineretului din Câmpina intră în reparații pentru prima dată în 35 de ani

În cei 35 de ani de existență ai Casei Tineretului din Câmpina, fațadele și aleile nu au fost reparate niciodată. Anul acesta, le-a venit rândul. La începutul lunii octombrie au demarat lucrările de reabilitare la fațade, valoarea acestora fiind de 257.000 lei cu tot cu TVA, iar termenul de execuție - 120 zile. Pe măsură ce înaintează reabilitarea fațadelor, vor începe și lucrările de reparații la alei.