Primăria Câmpina a demarat achiziția publică pentru realizarea lucrărilor în vederea alimentării cu apă (nepotabilă) a familiilor de la 21 Decembrie

Social (Categoria articolului)

Primăria municipiului Câmpina a publicat pe SEAP anunțul privind realizarea lucrărilor necesare pentru alimentarea cu apă a locuințelor situate pe Șoseaua Paltinu, lângă fosta fabrică 21 Decembrie.

Vă reamintim că aici, lângă fosta fabrică de cherestea, locuiesc 18 familii care nu mai au apă de exact un an. Sunt foști angajați ai fabricii, majoritatea pensionari, care până la 10 octombrie 2016 au fost racordați la rețeaua de apă de la 21 Decembrie. În acea zi, proprietarul fabricii le-a tăiat conducta, iar oamenii au rămas fără apă. Cu toate că s-a adresat autorităților locale și județene, timp de aproape un an nu s-a găsit nicio soluție pentru alimentarea cu apă a acestor familii. Am scris pe larg despre această situație incredibilă pentru secolul în care trăim - 18 familii din Câmpina nu mai au apă potabilă de opt luni
La sfârșitul lunii august, mai mulți cetățeni de pe Șoseaua Paltinu au venit pentru a-și spune problema în fața Consiliului Local, iar ulterior s-a găsit și o soluție provizorie pentru alimentarea cu apă a acestor familii - realizarea unei rețele de apă, cu branșamentele aferente pentru fiecare locuință, rețea care să fie alimentată dintr-un bazin de mare capacitate. Iar în bazin să fie adusă apă de la Serele Municipale, deci apă nepotabilă, pentru uz casnic și menajer - Câmpinenii de pe Șoseaua Paltinu, care nu mai au apă potabilă de un an, au venit în fața Consiliului Local
Acum, Primăria a publicat anunțul pe SEAP pentru realizarea săpăturilor, montarea unei țevi de polipropilenă, executarea branșamentelor și montarea unui rezervor cu o capacitate de 5.000 litri. Valoarea estimativă a acestor lucrări - 18.300 lei fără TVA. Ofertele pot fi depuse până la 16 octombrie, iar termenul de realizare a lucrării este de 20 de zile lucrătoare din momentul emiterii ordinului de începere. Practic, în cel mai rău caz, familiile respective ar trebui să aibă apă undeva la finalul lunii noiembrie.

3079 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

7159 vizualizari
17 dec. 2017 07:43

Incendiu la Brebu. O casă, anexele acesteia și o mașină au luat foc în urma unui scurtcircuit electric

Un incendiu violent a izbucnit noaptea trecută la o locuință din comuna Brebu. Pompierii au intervenit cu șase autospeciale de lucru cu apă și spumă pentru localizarea și stingerea focului.

12563 vizualizari
16 dec. 2017 09:46

Un tânăr câmpinean a fost găsit spânzurat în păduricea de lângă Strada Podului

Este vorba despre un tânăr de 33 de ani, administratorul unei spălătorii auto din Câmpina, care a fost găsit spânzurat de un copac în păduricea adiacentă Bulevardului Culturii, undeva între străzile Podului și Oprescu Adrian. Bărbatul a fost găsit în această dimineață chiar de tatăl său, care a anunțat autoritățile.

Alte stiri recente

3407 vizualizari
15 dec. 2017 21:30

Pentru prima dată de la înfiinţare, CS Câmpina își prezintă raportul de activitate. Pagini multe, răspunsuri puține

1 comentarii

În scurta, dar zbuciumata sa existență, CS Câmpina nu a prezentat niciodată un raport de activitate, deși avea această obligație trimestrial, cel puțin în fața Consiliului Local. Conducerea CS Câmpina nu a excelat niciodată la capitolul comunicare, nu a existat transparență deși, vă reamintim, este un club finanțat din bani publici. Primul raport de activitate va fi prezentat în ședința de marți, 19 decembrie, a CL Câmpina. Lăsând la o parte lipsa de modestie, credem că avem partea noastră de "vină" în această poveste. Dacă nu scriam în mod repetat despre problemele de la CS Câmpina, oare mai cerea cineva clubului un raport de activitate?

5051 vizualizari
15 dec. 2017 20:38

Parcurile Milia și Soldat din municipiul Câmpina ar putea primi o unică denumire - "Regele Mihai I"

1 comentarii

Pe ordinea de zi a ședinței de marți, 19 decembrie, a Consiliului Local Câmpina se află un proiect de hotărâre privind acordul de principiu pentru acordarea unei denumiri unice parcurilor Milia și Soldat. Inițiatorii proiectului propun ca întreaga zonă să se numească "Regele Mihai I".