Deșeuri vegetale (și nu numai) care zac pe trotuare în Cartierul Muscel din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Mai mulți locuitori din Cartierul Muscel ne-au semnalat faptul că pe mai multe străzi gunoaiele vegetale nu au mai fost ridicate de mai bine de două săptămâni. Este vorba despre străzile I.H. Rădulescu, Bucegi, Bogdan Vasile, Siretului și altele. Oamenii sunt nemulțumiți, mai ales că străzile au început să arate mizerabil, peste resturile vegetale sunt aruncate, de diferite persoane, sacoșe sau saci cu gunoi menajer, miroase urât.

Locuitorii din Cartierul Muscel spun că deșeurile vegetale nu au mai fost ridicate de operatorul de salubritate din 22 iunie și se întreabă dacă există vreo problemă sau este vorba de vreo neînțelegere. Despre resturile vegetale scoase de câmpineni la porți și pe trotuare noi am mai scris. Iar cele mai multe probleme semnalate de cetățeni au fost tot în așa-numita zonă rezidențială a Câmpinei, în cartierele Muscel și Câmpinița, pentru că aici există, predominant, case cu curți și grădini, deci sunt depuneri de cantități mari de deșeuri vegetale. 
Potrivit conducerii operatorului de salubritate Floricon Salub, în aceste două cartiere, deșeurile vegetale se ridică de două ori pe lună: în a doua și a patra zi de vineri din fiecare lună - în Cartierul Muscel și în a doua și a patra zi de miercuri din lună - în Cartierul Câmpinița. Prin urmare, deșeurile vegetale din Cartierul Muscel, deci și de pe străzile menționate mai sus, vor fi ridicate pe 13 și 27 iulie.
Problema este că nu toți locuitorii cunosc aceste informații, sau chiar dacă le cunosc, unii dintre ei scot deșeurile în fața proprietății imediat după ce își curăță curtea sau grădina și nu în dimineața zilei în care urmează să fie ridicate. Poate că o mai bună campanie de comunicare din partea Primăriei Câmpina ar fi mai eficientă. Graficul de ridicare a deșeurilor vegetale din întreg orașul ar trebui postat pe site-ul Primăriei (pentru că nu există acum), iar odată cu factura de la Floricon Salub poate ar trebui împărțiți și niște fluturași care să conțină câteva informații suplimentare. Pentru că, din câte se pare, fluturașii împărțiți de Poliția Locală nu sunt suficienți.

2642 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Danciu 11.07.2018 11:13 Trotuare sparte, apă care băltește, gunoi putrezit ..... imaginea localității Câmpina. Numai cei din conducerea primăriei îi mai zic municipiu. Dar lucrurile acestea nu sunt prezentate în conferință de Tiseanu și Pițigoi & Co.
  • Marian 13.07.2018 09:04 Uite un subiect interesant. Pe Muscel și Câmpinița se ridică vegetația de două ori pe săptămână. În testul orașului nu ai voie să scoți vegetația la poartă că îți iei amendă. Case sunt și pe Voila, Slobozia, Erupției, Păcuri, etc. tot cartiere comasate de case. De ce nu ridică vegetația și de aici? Sau nu suntem de soi precum cei de pe Muscel și Câmpinița? Este o măsură discriminatorie. Dar pe lângă asta, ce facem noi cu vegetația, o îndesăm în tomberonul de menajer, o aruncăm pe la colțuri sau prin râpe?

Social

1830 vizualizari
20 sep. 2018 22:08

"Insta Cafe", locul din Câmpina unde poţi să savurezi o cafea într-un cadru natural de poveste

Bulevardul Culturii, din Câmpina, a fost dintotdeauna locul preferat de promenadă al localnicilor, indiferent de anotimp. În Anul Centenar, doi tineri întreprinzători, Eduard Pîslaru şi Nathaniel Geană, au decis să redea unui colţişor din bulevard strălucirea de altădată. Aşa a apărut "Insta Cafe".

1356 vizualizari
20 sep. 2018 20:37

Câmpina, România 100. Pasajul de la Ceas, aşa cum arăta prin anii '70 şi azi

Pasajul de la Ceas, din zilele noastre, este - fără îndoială - kilometrul 0 al Câmpinei. De-a lungul acestui serial am prezentat în mai multe episoade diverse instantanee din zona care astăzi este cunoscută sub numele de Pasajul de la Ceas. Imaginea de arhivă din acest episod este ceva mai nouă, nu are decât ceva mai mult de 40 de ani, fiind realizată la sfârşitul anilor '70.

Alte stiri recente

1939 vizualizari
20 sep. 2018 19:48

Primarul Horia Tiseanu: „Trebuie să ne luăm adio de la vreun teren de la Jandarmerie!”

La sediul Primăriei Câmpina a avut loc miercuri o întâlnire a reprezentanților administrației locale, tema fiind găsirea unei locații potrivite pentru construirea unei săli de sport. În cadrul acestei întâlniri despre care noi am scris AICI, primarul Horia Tiseanu a făcut o afirmație categorică legată de posibilitatea ca administrația câmpineană să obțină vreun teren de la fosta unitate de jandarmi, situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

2074 vizualizari
20 sep. 2018 19:12

Marș cu biciclete, role și trotinete. Elevii Şcolii Centrale Câmpina vor marca, astfel, "Săptămâna Europeană a Mobilităţii"

În perioada 16-22 septembrie se sărbătorește "Săptămâna Europeană a Mobilităţii". Este vorba, de fapt, despre o campanie europeană de promovare a formelor alternative de transport ecologic, de reliefare a faptului că mobilitatea sporește calitatea vieții în mediul urban, reducând poluarea. Elevii Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina vor organiza vineri, 21 septembrie, o acțiune dedicată mobilității.