Deșeuri vegetale (și nu numai) care zac pe trotuare în Cartierul Muscel din Câmpina

Social (Categoria articolului)

Mai mulți locuitori din Cartierul Muscel ne-au semnalat faptul că pe mai multe străzi gunoaiele vegetale nu au mai fost ridicate de mai bine de două săptămâni. Este vorba despre străzile I.H. Rădulescu, Bucegi, Bogdan Vasile, Siretului și altele. Oamenii sunt nemulțumiți, mai ales că străzile au început să arate mizerabil, peste resturile vegetale sunt aruncate, de diferite persoane, sacoșe sau saci cu gunoi menajer, miroase urât.

Locuitorii din Cartierul Muscel spun că deșeurile vegetale nu au mai fost ridicate de operatorul de salubritate din 22 iunie și se întreabă dacă există vreo problemă sau este vorba de vreo neînțelegere. Despre resturile vegetale scoase de câmpineni la porți și pe trotuare noi am mai scris. Iar cele mai multe probleme semnalate de cetățeni au fost tot în așa-numita zonă rezidențială a Câmpinei, în cartierele Muscel și Câmpinița, pentru că aici există, predominant, case cu curți și grădini, deci sunt depuneri de cantități mari de deșeuri vegetale. 
Potrivit conducerii operatorului de salubritate Floricon Salub, în aceste două cartiere, deșeurile vegetale se ridică de două ori pe lună: în a doua și a patra zi de vineri din fiecare lună - în Cartierul Muscel și în a doua și a patra zi de miercuri din lună - în Cartierul Câmpinița. Prin urmare, deșeurile vegetale din Cartierul Muscel, deci și de pe străzile menționate mai sus, vor fi ridicate pe 13 și 27 iulie.
Problema este că nu toți locuitorii cunosc aceste informații, sau chiar dacă le cunosc, unii dintre ei scot deșeurile în fața proprietății imediat după ce își curăță curtea sau grădina și nu în dimineața zilei în care urmează să fie ridicate. Poate că o mai bună campanie de comunicare din partea Primăriei Câmpina ar fi mai eficientă. Graficul de ridicare a deșeurilor vegetale din întreg orașul ar trebui postat pe site-ul Primăriei (pentru că nu există acum), iar odată cu factura de la Floricon Salub poate ar trebui împărțiți și niște fluturași care să conțină câteva informații suplimentare. Pentru că, din câte se pare, fluturașii împărțiți de Poliția Locală nu sunt suficienți.

2536 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Danciu 11.07.2018 11:13 Trotuare sparte, apă care băltește, gunoi putrezit ..... imaginea localității Câmpina. Numai cei din conducerea primăriei îi mai zic municipiu. Dar lucrurile acestea nu sunt prezentate în conferință de Tiseanu și Pițigoi & Co.
  • Marian 13.07.2018 09:04 Uite un subiect interesant. Pe Muscel și Câmpinița se ridică vegetația de două ori pe săptămână. În testul orașului nu ai voie să scoți vegetația la poartă că îți iei amendă. Case sunt și pe Voila, Slobozia, Erupției, Păcuri, etc. tot cartiere comasate de case. De ce nu ridică vegetația și de aici? Sau nu suntem de soi precum cei de pe Muscel și Câmpinița? Este o măsură discriminatorie. Dar pe lângă asta, ce facem noi cu vegetația, o îndesăm în tomberonul de menajer, o aruncăm pe la colțuri sau prin râpe?

Social

2086 vizualizari
16 iul. 2018 19:45

Au început înscrierile pentru Festivalul Tineretului - Câmpina 2018, organizat de Fundația Zamolxes

La 15 iulie s-a dat startul înscrierilor la cea de-a XIII-a ediție a Festivalului Tineretului, un concurs de muzică, teatru și dans, cu premii în bani, destinat elevilor de la școlile câmpinene. Evenimentul este organizat de Fundația Zamolxes și susținut financiar de administrația locală, finanțarea de 20.000 lei fiind acordată în baza Legii 350/2005.

10311 vizualizari
14 iul. 2018 11:30

A încetat din viață dr. Dan Bohâlțea, unul dintre cei mai reputați medici câmpineni

Un om deosebit, un medic prețuit și îndrăgit de pacienții săi, un mare iubitor al sportului, un prieten tonic și plin de energie, cu un extraordinar simț al umorului. Așa va rămâne dr. Dan Bohâlțea în memoria celor care l-au cunoscut. A plecat liniștit, într-o lume mai bună, după o lungă suferință.

Alte stiri recente

1076 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2378 vizualizari
17 iul. 2018 21:12

Pasajul de la Ceas va fi spart pentru înlocuirea și izolarea corespunzătoare a instalației de iluminat pavimental

1 comentarii

De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.