Dr. Sorin Ghiea (SanConfind), despre durerile de spate și condițiile pentru examinarea prin RMN la coloana lombară

Sănătate (Categoria articolului)

Mulți pacienți se adresează Cabinetului de Imagistică Medicală din cadrul Spitalului SanConfind de la Poiana Câmpina pentru efectuarea unui RMN la coloana lombară. Au dureri puternice la spate și doresc o investigație prin rezonanță magnetică pentru depistarea sursei durerii. "Pacienții trebuie să știe că o investigație prin RMN nu ar trebui să fie primul pas. În 70% din cazuri, durerile sunt generate de afecțiuni musculare care nu necesită RMN. De aceea, examinarea prin rezonanță magnetică trebuie să se facă la recomandarea medicilor specialiști", ne-a declarat dr. Sorin Ghiea, medic specialist radiologie - imagistică în cadrul SanConfind. (video)

Examinarea prin rezonanță magnetică (RMN) este inofensivă (nu este iradiantă), dar cu toate acestea este important ca pacientul să fie trimis de un medic specialist, care l-a consultat și care îi cunoaște istoricul medical. "Pe baza acestei trimiteri, primim și noi informații despre starea clinică a pacientului, îi aflăm istoricul medical, chiar și rezultatul unor analize premergătoare investigațiilor imagistice. Durerile lombare pot avea cauze diverse, de cele mai multe ori fiind vorba despre întinderi ale mușchilor sau ligamentelor. Nu întotdeauna este o hernie de disc, așa cum se tem unii pacienți. De aceea este foarte importantă consultația clinică. În ceea ce privește examinarea prin RMN, se poate efectua fără probleme dacă durerile de spate permit pacientului să stea 20-30 de minute în poziție orizontală și dacă nu are implanturi metalice", ne-a mai precizat dr. Sorin Ghiea. (video) (P)

14309 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Badea Elena Simona 25.02.2019 14:35 Cât costă un rmn hipofizar cu substanța de contrast?
  • Farcus Octavian 26.02.2019 18:17 Bună ziua!Doresc sa fac un RMN la dvs.am probleme cu spatele,durerea se lasă în membrele inferioare.Cum procedez?Mulțumesc!

Sănătate

1510 vizualizari
29 feb. 2024 20:11

Spitalul SanConfind va deveni un reper în chirurgia cardiovasculară, datorită renumitului chirurg Zoltan Galajda

Renumitul chirurg Zoltan Galajda a început colaborarea cu Spitalul SanConfind, o colaborare pe care o avea în vedere de mai mulți ani. Dată fiind notorietatea chirurgului ai cărui pacienți vin din toate județele, SanConfind va deveni un centru de referință în chirurgia cardiovasculară din țara noastră. Medicul Zoltan Galajda a absolvit Facultatea de Medicină din Târgu Mureş în anul 1988. Ulterior, specializările în chirurgie generală, cardiacă şi vasculară le-a obţinut în străinătate, în centre medicale de prestigiu. 

2035 vizualizari
03 feb. 2024 19:15

Conf. univ. dr. Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală: ”Mi-aș dori să putem avea la SanConfind un centru de excelență în chirurgia sânului”

Unul dintre cei mai buni chirurgi bucureșteni cu care colaborează spitalul din Poiana Câmpina încă de la începuturile chirurgiei SanConfind este doctorul Sebastian Grădinaru, medic primar chirurgie generală și doctor în științe medicale. Este un reputat specialist în chirurgia sânului, specializare pentru care s-a pregătit și în străinătate, un an de zile lucrând în Irlanda, la Galway University Hospital. Are o bogată experiență în chirurgia generală, realizând până în prezent aproximativ 5.000 de operații. Printre ele se numără și operațiile realizate la SanConfind, multe dintre ele în premieră, marea majoritatea reprezentând intervenții laparoscopice. 

Alte stiri recente

144 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

571 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: