Cărțile de identitate ale alegătorilor vor fi scanate în secțiile de votare

Actualitate (Categoria articolului)

Atât la nivel central, cât și în teritoriu se fac deja se fac pregătiri pentru alegerile locale din vara anului viitor. Pe partea de organizare, cea mai importantă noutate este aceea că în fiecare secție de votare va exista un informatician care va scana toate cărțile de identitate ale persoanelor care se prezintă la urne.

Noutatea a apărut în urma modificării Legii alegerilor locale, STS fiind organismul care va coordona din punct de vedere tehnic informatizarea scrutinului. În fiecare secție de votare va exista un informatician care va aplica sistemul informatic de monitorizare a prezenței la vot și de prevenire a votului multiplu. Practic, în momentul în care intră în secția de votare, fiecărui alegător i se va scana cartea de identitate, sistemul anunțând instantaneu dacă persoana respectivă a mai votat sau nu, dacă are sau nu drept de vot, dacă nu cumva și-a pierdut acest drept în urma unei hotărâri judecătorești definitive. În situația în care alegătorul se prezintă cu buletin model vechi și nu cu cartea de identitate, operatorul va trece manual codul numeric al persoanei în sistem. La nivelul municipiului Câmpina, la alegerile locale de anul viitor vor exista 23 de secții de votare, fiind deja verificată posibilitatea instalării unei conexiuni la internet în fiecare secție în parte. De asemenea, o listă cu 28 persoane care să îndeplinească funcția de operator informatician a fost deja trimisă de către Primăria Câmpina la Autoritatea Electorală Județeană, cea care se va ocupa de instruirea personalului. Practic, acest sistem a fost creat și va fi introdus în scopul prevenirii votului multiplu, o problemă ridicată de partide la toate tipurile de alegeri și motivul celor mai multe contestații depuse în urma unui scrutin electoral.

7252 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

2569 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

377 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

145 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

576 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: