Sinaia a obținut trofeul pentru cea mai bună stațiune de schi din România, la Gala World Ski Awards desfășurată în Austria

Eveniment (Categoria articolului)

Țara noastră a fost inclusă în premieră pe lista participanților la World Ski Awards. Sinaia a câștigat trofeul pentru cea mai bună stațiune de schi din România, iar premiul i-a fost înmânat primarului Vlad Oprea în cadrul Galei World Ski Awards care a avut loc week-end-ul trecut la Kitzbuhel, în Austria.

World Ski Awards este cel mai important eveniment internațional destinat premierii și promovării industriei turismului de iarnă. Au fost premiate stațiuni, hoteluri, cabane și agenții de turism din peste 30 de țări din toată lumea, printre care unele recunoscute la nivel mondial, cum ar fi Austria, Franța, Italia, dar și state în care acest tip de turism a înregistrat progrse uimitoare în ultimii ani: Japonia, China, Noua Zeelandă sau Australia. Despre România s-a vorbit pentru prima dată la acest nivel. Din țara noastră au fost nominalizate nouă stațiuni: Sinaia, Poiana Brașov, Predeal, Azuga, Rânca, Arena Platoș, Straja, Vatra Dornei și Vidra Transalpina. 
La Gala World Ski Awards, Sinaia a fost reprezentată de primarul Vlad Oprea și administratorul Domneiului Schiabil, Maria Floricică. "Este, evident, o distincție extrem de importantă pentru orașul nostru, o încununare a eforturilor depuse timp de 10 ani. În 2007, Primăria Sinaia și Consiliul Local au demarat o serie de investiții majore în Domeniul Schiabil. S-au construit de atunci trei instalații pe cablu, două gondole și un telescaun, două instalații de zăpadă artificială, s-au achiziționat mașini de bătut zăpadă, s-au deschis pârtii noi, s-au amenajat cele vechi. Am construit, pe domeniul schiabil, una dintre cele mai frumoase cabane turistice din România: Stâna Târle. Sunt investiții care se ridică la aproximativ 32 de milioane de euro, o sumă foarte mare pentru un oraș atât de mic. Un astfel de trofeu îți dă o oarecare încredere, confirmă un potențial. Suntem la început comparativ cu alții, dar putem privi viitorul cu ceva mai mult optimism", a declarat primarul Vlad Oprea.

(Fotografii puse la dispoziție de Primăria Sinaia)

3181 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 22.11.2017 15:22 În vara acestui an am fost la Cota 2000. Au distrus fostul restaurant de acolo. La WC am turnat apă cu un ibric care era legat cu o sfoară de butoiul - sursă de apă. Nu am avut de unde să cumpăr o sticlă de apă. Da, sunt instalații pe cablu. Dar atât. Instalația de zăpadă este cumpărată dar nu a funcționat în iarna trecută. Alte servicii .... zero. WOW ...păi dacă așa au câștigat

Eveniment

4071 vizualizari
13 oct. 2018 21:43

Înfrățire simbolică, în Anul Centenarului, între cele șapte localități din România care poartă numele BREAZA

Un eveniment inedit, dar foarte frumos, a avut loc astăzi în orașul Breaza, în cadrul manifestărilor dedicate Zilei Localității. Este vorba despre înfrățirea celor șapte localități din România care poartă numele Breaza și care reprezintă, practic, aproape toate provinciile istorice ale țării. O înfrățire simbolită, bineînțeles, parafată de primarii celor șapte localități și dedicată Centenarului Marii Uniri.

2264 vizualizari
12 oct. 2018 10:33

Eveniment inedit la Breaza, în Anul Centenarului: "De 7 ori Breaza"

La jumătatea lunii octombrie, de Sfânta Cuvioasă Parascheva, la Breaza are loc tradiţionalul târg de toamnă, prilej de mare sărbătoare pentru localnici și oaspeții lor. Dar pentru că 2018 este un an special, administrația locală a dorit să marcheze într-un mod aparte Centenarul Marii Uniri și va organiza sâmbătă, 13 octombrie, un eveniment deosebit - "De 7 ori Breaza".

Alte stiri recente

18 vizualizari
19 oct. 2018 11:49

Salariile angajaților de la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina

V-am prezentat recent salariile angajaților de la Spitalul Municipal Câmpina, conform datelor postate pe site-ul instituției în conformitate cu Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Acum este rândul Spitalului de Psihiatrie Voila, unitate sanitară de monospecialitate, unde sporurile sunt semnificative. Ne referim aici în special la sporul pentru condiții deosebit de periculoase, cuprins între 50% și 65% din salariul de bază și de care beneficiază absolut toți angajații de la Spitalul Voila, de la cadre medicale până la personalul TESA și muncitori. (facsimile)

715 vizualizari
19 oct. 2018 09:46

Câmpina, România 100. Foto Olteanu, din perioada interbelică, un atelier de tapițerie din anii '70, șantierul de la Soldat, de azi

Câmpina se mândrea, în perioada interbelică și chiar și în anii de până la cutremurul din 1977, cu o serie de clădiri frumoase situate pe bulevardul central, magazine simbol, cele mai multe fiind cunoscute după activitatea prestată și după numele proprietarului.