Sinaia a obținut trofeul pentru cea mai bună stațiune de schi din România, la Gala World Ski Awards desfășurată în Austria

Eveniment (Categoria articolului)

Țara noastră a fost inclusă în premieră pe lista participanților la World Ski Awards. Sinaia a câștigat trofeul pentru cea mai bună stațiune de schi din România, iar premiul i-a fost înmânat primarului Vlad Oprea în cadrul Galei World Ski Awards care a avut loc week-end-ul trecut la Kitzbuhel, în Austria.

World Ski Awards este cel mai important eveniment internațional destinat premierii și promovării industriei turismului de iarnă. Au fost premiate stațiuni, hoteluri, cabane și agenții de turism din peste 30 de țări din toată lumea, printre care unele recunoscute la nivel mondial, cum ar fi Austria, Franța, Italia, dar și state în care acest tip de turism a înregistrat progrse uimitoare în ultimii ani: Japonia, China, Noua Zeelandă sau Australia. Despre România s-a vorbit pentru prima dată la acest nivel. Din țara noastră au fost nominalizate nouă stațiuni: Sinaia, Poiana Brașov, Predeal, Azuga, Rânca, Arena Platoș, Straja, Vatra Dornei și Vidra Transalpina. 
La Gala World Ski Awards, Sinaia a fost reprezentată de primarul Vlad Oprea și administratorul Domneiului Schiabil, Maria Floricică. "Este, evident, o distincție extrem de importantă pentru orașul nostru, o încununare a eforturilor depuse timp de 10 ani. În 2007, Primăria Sinaia și Consiliul Local au demarat o serie de investiții majore în Domeniul Schiabil. S-au construit de atunci trei instalații pe cablu, două gondole și un telescaun, două instalații de zăpadă artificială, s-au achiziționat mașini de bătut zăpadă, s-au deschis pârtii noi, s-au amenajat cele vechi. Am construit, pe domeniul schiabil, una dintre cele mai frumoase cabane turistice din România: Stâna Târle. Sunt investiții care se ridică la aproximativ 32 de milioane de euro, o sumă foarte mare pentru un oraș atât de mic. Un astfel de trofeu îți dă o oarecare încredere, confirmă un potențial. Suntem la început comparativ cu alții, dar putem privi viitorul cu ceva mai mult optimism", a declarat primarul Vlad Oprea.

(Fotografii puse la dispoziție de Primăria Sinaia)

3079 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 22.11.2017 15:22 În vara acestui an am fost la Cota 2000. Au distrus fostul restaurant de acolo. La WC am turnat apă cu un ibric care era legat cu o sfoară de butoiul - sursă de apă. Nu am avut de unde să cumpăr o sticlă de apă. Da, sunt instalații pe cablu. Dar atât. Instalația de zăpadă este cumpărată dar nu a funcționat în iarna trecută. Alte servicii .... zero. WOW ...păi dacă așa au câștigat

Eveniment

3189 vizualizari
02 iul. 2018 20:30

Oaspeți de la Cahul (Republica Moldova) la "Sărbătoarea celor 2 Iulii", la Castelul Hasdeu

La Castelul "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina a avut loc astăzi "Sărbătoarea celor 2 Iulii", un eveniment cultural organizat pentru al 28-lea an consecutiv. Este sărbătoarea dedicată celor două Iulii care au marcat viața savantului Bogdan Petriceicu Hasdeu, soția și fiica. Este o sărbătoare frumoasă, care reunește personalități ale culturii câmpinene și nu numai, oameni interesați de viața și opera lui Hasdeu, de viața și opera genialei sale fiice.

5715 vizualizari
01 iul. 2018 19:55

MEDI'S Câmpina, la 20 de ani de la înființare

Centrul de Diagnostic și Tratament MEDI'S Câmpina împlinește în aceste zile 20 de ani de la înființare. Prima clinică privată din Câmpina s-a dezvoltat în timp, iar astăzi include și centrul de la Ploiești, dar și Fundația MEDI'S al cărei președinte este medicul chirurg Călin Tiu, doctor în științe medicale și membru al Societății Europene a Chirurgilor. Aniversarea MEDI'S a fost marcată printr-un simpozion care a avut ca temă principală "Hipertensiunea arterială" și o petrecere la care au participat medicii prezenți la simpozion, precum și echipa MEDI'S.

Alte stiri recente

1057 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

2369 vizualizari
17 iul. 2018 21:12

Pasajul de la Ceas va fi spart pentru înlocuirea și izolarea corespunzătoare a instalației de iluminat pavimental

1 comentarii

De câteva săptămâni bune, în Pasajul de la Ceas, din centrul municipiului Câmpina, trecătorii sunt avertizați să nu atingă acele casete existente în pavaj pentru că există "Pericol de electrocutare!". Iar asta se întâmplă într-o zonă unde aproape tot timpul sunt copii la joacă. Situația durează de ceva timp, iar câmpinenii se întreabă, pe bună dreptate, care este problema. Ei bine, problema este că s-a produs în dese rânduri câte un scurt-circuit din cauza instalației de 220V încastrată direct în beton și neizolată corespunzător.