Sinaia a obținut trofeul pentru cea mai bună stațiune de schi din România, la Gala World Ski Awards desfășurată în Austria

Eveniment (Categoria articolului)

Țara noastră a fost inclusă în premieră pe lista participanților la World Ski Awards. Sinaia a câștigat trofeul pentru cea mai bună stațiune de schi din România, iar premiul i-a fost înmânat primarului Vlad Oprea în cadrul Galei World Ski Awards care a avut loc week-end-ul trecut la Kitzbuhel, în Austria.

World Ski Awards este cel mai important eveniment internațional destinat premierii și promovării industriei turismului de iarnă. Au fost premiate stațiuni, hoteluri, cabane și agenții de turism din peste 30 de țări din toată lumea, printre care unele recunoscute la nivel mondial, cum ar fi Austria, Franța, Italia, dar și state în care acest tip de turism a înregistrat progrse uimitoare în ultimii ani: Japonia, China, Noua Zeelandă sau Australia. Despre România s-a vorbit pentru prima dată la acest nivel. Din țara noastră au fost nominalizate nouă stațiuni: Sinaia, Poiana Brașov, Predeal, Azuga, Rânca, Arena Platoș, Straja, Vatra Dornei și Vidra Transalpina. 
La Gala World Ski Awards, Sinaia a fost reprezentată de primarul Vlad Oprea și administratorul Domneiului Schiabil, Maria Floricică. "Este, evident, o distincție extrem de importantă pentru orașul nostru, o încununare a eforturilor depuse timp de 10 ani. În 2007, Primăria Sinaia și Consiliul Local au demarat o serie de investiții majore în Domeniul Schiabil. S-au construit de atunci trei instalații pe cablu, două gondole și un telescaun, două instalații de zăpadă artificială, s-au achiziționat mașini de bătut zăpadă, s-au deschis pârtii noi, s-au amenajat cele vechi. Am construit, pe domeniul schiabil, una dintre cele mai frumoase cabane turistice din România: Stâna Târle. Sunt investiții care se ridică la aproximativ 32 de milioane de euro, o sumă foarte mare pentru un oraș atât de mic. Un astfel de trofeu îți dă o oarecare încredere, confirmă un potențial. Suntem la început comparativ cu alții, dar putem privi viitorul cu ceva mai mult optimism", a declarat primarul Vlad Oprea.

(Fotografii puse la dispoziție de Primăria Sinaia)

2700 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Marian 22.11.2017 15:22 În vara acestui an am fost la Cota 2000. Au distrus fostul restaurant de acolo. La WC am turnat apă cu un ibric care era legat cu o sfoară de butoiul - sursă de apă. Nu am avut de unde să cumpăr o sticlă de apă. Da, sunt instalații pe cablu. Dar atât. Instalația de zăpadă este cumpărată dar nu a funcționat în iarna trecută. Alte servicii .... zero. WOW ...păi dacă așa au câștigat

Eveniment

9580 vizualizari
09 dec. 2017 21:02

Trei ore de încântare la Balul Bobocilor 2017 de la Colegiul “Grigorescu”

3 comentarii

"Salt în timp", aceasta a fost tema ediției din acest an a Balului Bobocilor de la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina. Trei ore de spectacol adevărat la capătul a aproape trei luni de muncă grea, presărată cu lacrimi, cu ezitări, cu speranță. Trei ore de emoții pentru cele opt perechi de boboci, dar și pentru o sală plină până la refuz cu colegi, prieteni, părinți și profesori.

4822 vizualizari
09 dec. 2017 17:46

Balul Halatelor Albe a ajuns la cea de-a XVI-a ediție

La Casa Tineretului din Câmpina a avut loc, vineri seară, un eveniment devenit tradițional pentru finalul de an. Este vorba despre Balul Halatelor Albe organizat de Fundația Medis. Balul a fost precedat de un simpozion având ca temă refluxul gastroesofagian, acțiune la care parteneri ai Fundației Medis au fost Universitatea "Titu Maiorescu", Spitalul Clinic Witting București și Colegiul Național al Medicilor din România.

Alte stiri recente

2659 vizualizari
14 dec. 2017 12:44

Elevii Școlii "Louis Pasteur" au donat sânge pentru spitalele din Prahova

Aproximativ 100 de persoane au participat astăzi la acțiunea de donare de sânge organizată de Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Ploiești. În cea mai mare parte, donatori au fost elevii instituției (60), dar alături de ei s-au aflat și câmpineni care le-au susținut inițiativa și care au ales "să dăruiască o șansă la viață în luna cadourilor". Acesta a fost, de altfel, motto-ul campaniei de donare de sânge.

2927 vizualizari
14 dec. 2017 11:55

Scările de pe Bulevardul Culturii, din zona Victor Babeș - Podului, au intrat în reparații

Lucrările au început zilele trecute și sunt executate de societatea Ortisar SRL Câmpina, cea care a câștigat selecția de oferte organizată de Primărie. Valoarea lucrării - 55.355 lei fără TVA.