Emoţii mari pentru elevii Şcolii de Poliţie din Câmpina la depunerea jurământului de credinţă

Eveniment (Categoria articolului)

La Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina a avut loc astăzi ceremonialul de depunere a jurământului militar de către proaspeții elevi, cei care au fost admiși la unitatea de învățământ în toamna acestui an. Doar 648 de elevi din cei 997 înscriși în total au depus jurământul de credință la Câmpina, ceilalți 349 aflându-se la Centrul de informare și perfecționare a polițiștilor "Nicolae Golescu" din Slatina.

Şcolarizarea elevilor celor care au depus astăzi jurământul se va încheia pe 20 iulie 2018, când aceştia vor fi repartizaţi la unităţi de poliţie de pe întreg teritoriul României, în funcţie de performanţele şcolare, după cum a precizat comandantul Școlii de Poliție, comisar șef Vasile Tache (video). La festivitatea de astăzi au fost prezenţi prefectul județului Prahova - Mădălina Lupea, cea care a şi transmis mesajul ministrului Afacerilor Interne, Carmen Dan; vicepreşedintele Consiliului Judeţean Prahova - Ludmila Sfârloagă; chestor principal Bogdan Despescu - inspector general al Poliţiei Române; foşti directori şi profesori ai Şcolii de Poliţie "Vasile Lascăr" din Câmpina. Și, bineînțeles, familiile și prietenii celor pe care îi numim în continuare boboci, chiar dacă anul viitor ei sunt deja absolvenți. Au fost emoţii mari, câțiva elevi chiar având nevoie de îngrijiri medicale, dar dincolo de toate acestea, festivitatea rămâne un moment unic pentru cei care au jurat credinţă României, dar și pentru părinţii şi prietenii acestora.
"Nu cred că meseria de poliţist mai este la fel de apreciată cum era înainte, dar important este cum te simţi tu ca elev, apoi ca polițist şi câtă pasiune pui în ceea ce faci. Tatăl meu este pompier şi poate de aici vine dragostea mea pentru această meserie, poate de aici vine și pasiunea și respectul pentru tot ceea ce înseamnă uniformă. Sunt doar elev, dar ştiu că atunci voi termina școala o să-mi iubesc meseria", ne-a declarat eleva Diana David, din Botoşani, cea care a reuşit să obțină punctajul maxim la admiterea la Școala de Poliție din Câmpina (video).

La rândul său, şeful Poliţiei Române, chestorul principal Bogdan Despescu, a vorbit despre perfecţionarea pregătirii poliţiştilor şi eforturile care se fac pentru dotarea acestora: "Lucrăm continuu pentru perfecţionarea poliţiştilor, chiar recent, la Sibiu, am avut o întâlnire pe teme de pedagogie cu cei care instruiesc poliţiştii. Din punct de vedere al mijloacelor de protecţie, au fost achiziţionate 500 de maieuri anti-înjunghiere, urmează încă 1.000, precum şi 1.000 veste anti-glonţ". În altă ordine de idei, în privinţa aresturilor Poliţiei Române, Bogdan Despescu a precizat: "Pentru îmbunătăţirea condiţiilor din detenţie se fac lucrări de reabilitare, dar în baza unui memoradum al Guvernului suntem în proceduri pentru realizarea de aresturi supraterane, aproape la nivelul fiecărui judeţ, suma totală alocată fiind de 76 milioane euro" (video).

17159 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1230 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

2046 vizualizari
25 mar. 2024 21:51

De ziua ei, Poliția Câmpina și-a deschis porțile pentru copiii de la mai multe școli

1 comentarii

25 Martie este Ziua Poliției, iar una dintre activitățile desfășurate cu acest prilej a fost și la Câmpina. Aici, Poliția Municipală și-a deschis porțile, elevi de la Grădinița ”Iulia Hasdeu”, Școala gimnazială din cadrul Liceului Tehnologic Mecanic, Școala Centrală și Școala Gimnazială din cadrul Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” fiind fascinați să descopere un univers nou.

Alte stiri recente

90 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.

136 vizualizari
16 apr. 2024 10:58

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), campion european la karate SKDUN

La Debrecen, în Ungaria, s-au desfășurat, în perioada 12-14 aprilie 2024, Campionatul European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN. Din lotul național al României, prezent la Debrecen, au făcut parte și doi sportivi câmpineni, de la Clubul AIKO. Este vorba despre Rareș Hodoiu și Alexandru Petre, iar rezultatele lor sunt excepționale la o competiție de un asemenea nivel.