Au deschis "Cartea umană" și au văzut cât de frumos se poate comunica față în față, fără telefoane și rețele de socializare

Social (Categoria articolului)

S-au întâlnit, au lăsat deoparte telefoanele, au vorbit direct, față în fața. S-au cunoscut unii pe alții și s-au redescoperit pe ei înșiși. Aceasta este "Cartea umană", acesta este proiectul deosebit lansat de șapte liceeni câmpineni. Un proiect de succes.

Scriam la începutul lunii august despre cei șapte liceeni din Câmpina care au lansat un proiect inedit - "Cartea umană". Un proiect prin care Alex Bejinariu Stamen, Andrei Dumitrache, Mara Andreea Găgeanu, Cosmin Găman, Sonia Ana-Maria Leoloacă, Denisa Andreea Răducu și Raluca Elena Voineag vor să combată una dintre marile probleme ale generației lor: comunicarea online, unul dintre principalele motive pentru care tinerii își pierd abilitatea de a vorbi deschis cu o persoană, față în față. O adevărată provocare și pentru ei, inițiatorii proiectului, dar și pentru ceilalți participanți.
În week-end-ul trecut a avut loc o primă sesiune a acestui proiect, o primă întâlnire a mai multor tineri care au avut curajul să deschidă "Cartea umană". S-au întâlnit, au lăsat deoparte telefoanele și au stat de vorbă. Față în față. Despre ei, despre viața lor, despre problemele lor, despre tot ce-i înconjoară. Au stat de vorbă ore bune. Și le-a plăcut. 
"
A fost o experienţă minunată, pe care cu siguranţă nu o voi uita! Un mod nou și interesant de a cunoaște oameni noi"; "A fost o experiență foarte interesanta, intrigatoare, care m-a ajutat să descopăr personalități noi și să descopăr mai multe persoane, o coordonare foarte buna, la fel și organizarea. Recomand, chiar merită dacă vrei să cunoști mai multe despre alții, dar cel mai important să cunoști mai multe despre tine însuți și cunoscându-te pe tine prin intermediul altor persoane"; "Este o modalitate de a uita cu desăvârșire de telefonul de care suntem cu toții dependenți" - sunt doar câteva dintre părerile celor prezenți la prima întâlnire organizată în cadrul proiectului "Cartea umană".
Proiectul merge mai departe. 
Toți cei care susțineți comunicarea directă, care doriți să vă implicați în acest proiect, care sunteți dispuși să acceptați provocarea lansată de cei șapte liceeni din Câmpina vă puteți înscrie în "Cartea umană" pe pagina de Facebook - CARTEA UMANĂ, sau pe WhatsApp, la numărul 0734.728.070.

(Pozele au fost preluate de pe pagina de Facebook "Cartea umană")

2880 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1652 vizualizari
18 sep. 2018 21:48

Câmpina, România 100. Pasajul pietonal şi restaurantul "Victoria" de ieri, pasajul pietonal şi complexul comercial de azi

Din fericire, există încă destule fotografii, unele mai vechi, altele mai noi, cu zona centrală a Câmpinei, mai ales a Bulevardului Carol I şi a ceea ce în zilele noastre numim "Pasajul de la Ceas".

3282 vizualizari
17 sep. 2018 21:39

Încă un caz de persoană blocată în lift în centrul Câmpinei. De această dată este vorba despre un copil de 10 ani

În ultima vreme, lifturile blocurilor din Câmpina par să fi intrat într-o perioadă negră. În decurs de două săptămâni s-au înregistrat trei cazuri de persoane blocate în lift, fiind nevoie de intervenţia pompierilor de la ISU pentru rezolvarea situației.

Alte stiri recente

2051 vizualizari
18 sep. 2018 21:41

Serbările Toamnei 2018. Spectacolul din cea de-a doua seară a festivalului

1 comentarii

Dacă prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018 a fost dedicată folclorului, în cea de-a doua seară ritmurile s-au schimbat radical și am avut hip-hop, dance, pop rock. Au cântat, în ordinea intrării pe scenă, Alama, Pacha Man, Cabron, Adda și Voltaj. Iar publicul a fost poate mai puțin numeros ca în anii precedenți, dar cu siguranță la înălțime.

1967 vizualizari
18 sep. 2018 20:11

Primarul Horia Tiseanu a pierdut contestaţia la Curtea de Apel. Dosarul se întoarce la Tribunalul Prahova, unde va începe judecata pe fond

1 comentarii

În toamna anului trecut, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, era chemat la DNA, alături de alte persoane, fiind acuzat ulterior de fapte de corupţie. În primăvara acestui an, DNA a finalizat cercetările şi a trimis dosarul la Tribunalul Prahova. A trecut de Camera Preliminară, iar apoi Horia Tiseanu a contestat decizia judecătorului de la Camera Preliminară, prin care, practic, se dispunea începerea judecăţii pe fond.