500 de locuri de muncă au fost puse la dispoziția absolvenților la Bursa de la Câmpina. Cererea, însă, a fost redusă

Actualitate (Categoria articolului)

31 de agenți economici au participat, astăzi, la Bursa locurilor de muncă pentru absolvenți, desfășurată la Câmpina, oferind un număr record de locuri de muncă - 500. Așadar, o ofertă bogată, cu joburi în toate domeniile (cele mai multe în turism) și pentru toate categoriile de studii. De cealaltă parte, cererea a fost destul de redusă. 267 persoane s-au prezentat la Bursă, dintre care 113 absolvenți.

Deși a fost o acțiune destinată absolvenților, la Bursa locurilor de muncă au fost invitate toate categoriile de persoane aflate în căutarea unui loc de muncă, dar și beneficiarii venitului minim garantat. Cu toate acestea, nu se poate spune că angajatorii au plecat prea mulțumiți de la Bursă. Din cele 267 persoane prezente la acțiunea de astăzi, 91 au fost selectate pentru interviu și probă de lucru. "De o bună perioadă există o criză de forță de muncă. Sunt multe locuri de muncă disponibile, dar cererea este foarte redusă. Din păcate, multe persoane preferă să beneficieze în continuare de ajutorul de șomaj decât să se angajeze", ne-a declarat Liliana Vasile, șefa ALOFM Câmpina. (video)
Ar mai trebui făcute câteva precizări. Angajatorii beneficiază de unele facilități din partea statului dacă angajează absolvenți, astfel că interesul firmelor este mare. Pe de altă parte, chiar și absolvenților li se oferă prime de instalare dacă renunță la șomaj pentru a se angaja. Mulți absolvenți au venit astăzi la Bursa de la Câmpina doar de teama că nu le va fi vizat carnetul de șomaj pe luna în curs dacă nu participă la acțiune. Au făcut doar un simplu act de prezență, unii dintre ei nefiind nici măcar interesați să vadă ce locuri de muncă sunt disponibile și în ce condiții.
În ultimii ani, liceele câmpinene și-au adaptat oferta la cererea pieței de forță de muncă. Au apărut clasele de turism și în fiecare an sunt zeci de absolvenți care termină liceul și se poat angaja în domeniu. Cu toate acestea, societăți mai mari sau mai mici din domeniul turismului, de pe Valea Prahovei, continuă se se confrunte cu o lipsă acută de personal. Se fac angajări și pe perioadă determinată, dar și pe perioadă nedeterminată, iar cerințele sunt minime. Cu toate acestea, nu există persoane interesate. Exemplele pot continua și în alte domenii.

5180 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1100 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1145 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1314 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1021 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.