La Câmpina, eroii au fost comemoraţi pe o ploaie torențială

Actualitate (Categoria articolului)

Acţiunile de comemorare a Eroilor Neamului s-au desfăşurat la Câmpina pe o ploaie sâcâitoare, care a mai scurtat durata lor. Evenimentul principal a avut loc la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna, unde au fost prezenţi reprezentanţi ai administraţiei locale, ai asociaţiilor de rezervişti din MAI şi MApN şi foarte mulţi elevi, de la aproape toate unităţile de învăţământ din localitate.

Jandarmi, pompieri militari, precum şi elevi de la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza şi de la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina au asigurat fundalul desfăşurării acţiunii de cinstire a Eroilor Neamului. Acţiunile s-au desfăşurat după tipicul obişnuit - intonarea Imnului Naţional, depuneri de coroane, ceremonial religios şi alocuţiunea primarului Câmpinei, mulţi dintre cei prezenţi arătându-se interesaţi mai degrabă dacă la Ziua Eroilor de anul viitor se vor depune coroane de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut, ceea ce se va întâmpla doar dacă administraţia locală va reuşi să mute acest monument din zona centrală aici, lăsând loc astfel modernizării Parcului "La Soldat" şi apariţiei unui nou monument. Deocamdată, nu se știe exact unde va fi mutat Monumentul Soldatului Necunoscut pentru că, din câte se pare, Direcția Județeană de Cultură și Patrimoniu nu permite amplasarea lui în Cimitirul Eroilor.

4463 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

754 vizualizari
20 aug. 2018 17:37

Tânăra ciclistă Daria Duca, printre câștigătorii programului de promovare a tinerelor talente derulat de MOL și Fundația pentru Comunitate

Câmpineanca Daria Ioana Duca are 15 ani și este legitimată la BikeXpert Racing Team București, unde îl are ca antrenor pe Răzvan Jugănaru. Este un copil serios, perseverent și care muncește foarte mult. Toate acestea și pasiunea fără limite pentru ciclism i-au adus rezultate extraordinare, Daria câștigând în ultimii ani numeroase competiții și obținând mai multe titluri de campioană națională. De altfel, Daria Duca este și componentă a lotului național de ciclism. Acum, sportiva din Câmpina a obținut o sponsorizare pentru activitatea sa, după ce proiectul depus de ea a fost declarat câștigător în cadrul programului de promovare a tinerelor talente derulat de MOL România și Fundația pentru Comunitate.

2084 vizualizari
20 aug. 2018 16:22

Poliția Locală Câmpina a depistat un minor care furase un BMW și se plimba cu el pe străzile municipiului

Agenții Poliției Locale Câmpina au sesizat că un autoturism marca BMW circula pe Strada Maramureș, pe un sector de drum unde accesul era interzis. Conducătorul autoturismului a fost somat să oprească, moment în care acesta a accelerat, îndreptându-se spre Strada Sondei. Agenții Poliției Locale au pornit în urmărirea mașinii, reușind să o oprească pe Strada Victoriei, unde au avut parte de o mare surpriză.

Alte stiri recente

3198 vizualizari
19 aug. 2018 19:37

Câmpina, România 100. Casa Solară, ieri și astăzi

În anul 1974, pe Strada I.H. Rădulescu din Câmpina, la baza dealului Muscel, au fost construite două case solare, din ordinul Elenei Ceaușescu. A fost aleasă Câmpina deoarece era considerată a doua zonă din țară ca număr de zile însorite din an, după Constanța, dar spre deosebire de această localitate, Câmpina era ferită de vânturile puternice care afectau litoralul.

3448 vizualizari
19 aug. 2018 12:52

Liga A Prahova, etapa 1. Rezultate

Sâmbătă după-amiază au avut loc primele meciuri din runda inaugurală a unei noi ediţii a Ligii A Prahova. Etapa s-a încheiat duminică dimineaţă, atunci când au avut loc ultimele patru jocuri ale rundei.