La Câmpina, eroii au fost comemoraţi pe o ploaie torențială

Actualitate (Categoria articolului)

Acţiunile de comemorare a Eroilor Neamului s-au desfăşurat la Câmpina pe o ploaie sâcâitoare, care a mai scurtat durata lor. Evenimentul principal a avut loc la Cimitirul Eroilor de pe Strada Bobâlna, unde au fost prezenţi reprezentanţi ai administraţiei locale, ai asociaţiilor de rezervişti din MAI şi MApN şi foarte mulţi elevi, de la aproape toate unităţile de învăţământ din localitate.

Jandarmi, pompieri militari, precum şi elevi de la Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" Breaza şi de la Şcoala de Agenţi de Poliţie "Vasile Lascăr" Câmpina au asigurat fundalul desfăşurării acţiunii de cinstire a Eroilor Neamului. Acţiunile s-au desfăşurat după tipicul obişnuit - intonarea Imnului Naţional, depuneri de coroane, ceremonial religios şi alocuţiunea primarului Câmpinei, mulţi dintre cei prezenţi arătându-se interesaţi mai degrabă dacă la Ziua Eroilor de anul viitor se vor depune coroane de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut, ceea ce se va întâmpla doar dacă administraţia locală va reuşi să mute acest monument din zona centrală aici, lăsând loc astfel modernizării Parcului "La Soldat" şi apariţiei unui nou monument. Deocamdată, nu se știe exact unde va fi mutat Monumentul Soldatului Necunoscut pentru că, din câte se pare, Direcția Județeană de Cultură și Patrimoniu nu permite amplasarea lui în Cimitirul Eroilor.

4528 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1034 vizualizari
16 oct. 2018 21:38

Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase, sărbătorită la Colegiul "Istrati" cu produse tradiționale românești

Elevii de la clasele de alimentație publică de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei au marcat astăzi, 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase. O acțiune la baza căreia stă un parteneriat de câțiva ani între cele trei instituții de învățământ. Și pentru că suntem în Anul Centenarului, liceenii au sărbătorit această zi cu mâncare tradițională românească și cântece și dansuri populare.

1566 vizualizari
16 oct. 2018 20:38

Ne-a prins toamna cu Strada Bobâlna neasfaltată. Ne va prinde și iarna...

Modernizarea Străzii Bobâlna a fost aprobată de Consiliul Local la începutul acestui an, odată cu bugetul municipiului. Abia în luna iulie a fost organizată licitația pentru executarea lucrărilor. O licitație anulată apoi din cauza unei greșeli de proiectare pe care nu și-a asumat-o nimeni. A fost organizată o nouă licitație, în luna septembrie, iar contractul cu firma câștigătoare a fost semnat săptămâna trecută. Săptămâna viitoare, pe 23 octombrie, amplasamentul va fi predat firmei constructoare pentru începerea lucrărilor, potrivit informațiilor furnizate de Primăria Câmpina.

Alte stiri recente

99 vizualizari
16 oct. 2018 23:54

Costin Bădiceanu (AIKO Câmpina), patru medalii la Campionatul Mondial de Karate Shotokan desfășurat la Chișinău

La sfârșitul săptămânii trecute, la Chișinău, capitala Republicii Moldova, a avut loc ediția a 26-a a Campionatului Mondial de Karate SKDUN Shotokan. Din lotul echipei naționale a României a făcut parte și câmpineanul Costin Bădiceanu, sportiv legitimat la AIKO Câmpina.

2577 vizualizari
15 oct. 2018 22:03

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Anton Raky

1 comentarii

Inginerul Anton Raky a fost o personalitate internațională. S-a născut și a studiat în Germania, a explorat resurse uriașe în America Centrală și de Sud, Africa, Asia și Europa, pentru ca la începutul anilor 1900 să vină la Câmpina, atras de aurul negru. Un inginer vizionar, un mare inventator în domeniul tehnologiei de foraj, un om care a avut o imensă contribuție la dezvoltarea industriei petrolului din România și, de ce nu, la dezvoltarea Câmpinei.