În câteva zile, câmpinenii de pe Șoseaua Paltinu vor primi, în sfârșit, apă potabilă. La mai bine de un an de când bat pe la ușile autorităților

Social (Categoria articolului)

UPDATE - Unul dintre locuitorii de pe Șoseaua Paltinu ne-a anunțat, în această seară, că 4 ianuarie 2018 este... o zi istorică. A început furnizarea apei potabile și pentru "colonia" de la "21 Decembrie".

După ce mai bine de un an au tot mers cu bidoanele pe la rude și cunoscuți sau au strâns apa de ploaie atunci când a fost cazul, iată că, în sfârșit, se rezolvă problema furnizării apei pentru cele 18 familii de pe Șoseaua Paltinu, de lângă fosta fabrică de cherestea 21 Decembrie. Am scris de mai multe ori despre situația acestor familii care au rămas fără apă în octombrie 2016 și care nu au fost băgate în seamă de autorități până când nu au apelat la presă și nu au venit în plenul Consiliului Local pentru a-și spune nemulțumirile.

Soluții au existat tot timpul, lucru demonstrat ulterior, dar nu a avut cine să le pună în practică. Lucrurile s-au urnit foarte greu, dar iată că, într-un final, problema se rezolvă, iar începutul lui 2018 le aduce celor aproximativ 50 de câmpineni de la "21 Decembrie" mult-dorita apă potabilă, pentru care au bătut atâta vreme din ușă în ușă. Oamenii vor beneficia de apă din conducta Sistemului Zonal de Exploatare Prahova, care trece pe terenul fostei fabrici și din care erau alimentați și înainte de octombrie 2016, până când proprietarul terenului a decis să le taie apa. Numai că, acum, aceste familii au contract cu HidroPrahova și le-au fost montate apometre. Practic, oamenii au devenit abonați ai HidroPrahova, au fost racordați la conducta respectivă în baza unei înțelegeri între HidroPrahova și ESZ (Exploatare Sistem Zonal), au apometre (mai sunt de montat patru astfel de aparate), iar în câteva zile vor beneficia de apă. Cea mai simplă și eficientă soluție dintre toate cele găsite de administrația locală și HidroPrahova după ce cazul a fost mediatizat și după ce oamenii au venit în fața Consiliului Local.

2577 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1199 vizualizari
19 oct. 2018 09:46

Câmpina, România 100. Foto Olteanu, din perioada interbelică, un atelier de tapițerie din anii '70, șantierul de la Soldat, de azi

Câmpina se mândrea, în perioada interbelică și chiar și în anii de până la cutremurul din 1977, cu o serie de clădiri frumoase situate pe bulevardul central, magazine simbol, cele mai multe fiind cunoscute după activitatea prestată și după numele proprietarului. 

2502 vizualizari
18 oct. 2018 21:25

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Ion Bălu

Câmpina s-a mândrit multă vreme cu statutul de oraș cu cel mai mare număr de intelectuali raportat la mia de locuitori. Nu știe nimeni cât de actuală mai este această statistică, dar toată lumea cunoaște și recunoaște că în Câmpina au fost și încă mai sunt dascăli de mare valoare. Unul dintre aceștia este profesorul Ion Bălu.

Alte stiri recente

726 vizualizari
19 oct. 2018 11:49

Salariile angajaților de la Spitalul de Psihiatrie Voila din Câmpina

V-am prezentat recent salariile angajaților de la Spitalul Municipal Câmpina, conform datelor postate pe site-ul instituției în conformitate cu Legea 153/2017 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice. Acum este rândul Spitalului de Psihiatrie Voila, unitate sanitară de monospecialitate, unde sporurile sunt semnificative. Ne referim aici în special la sporul pentru condiții deosebit de periculoase, cuprins între 50% și 65% din salariul de bază și de care beneficiază absolut toți angajații de la Spitalul Voila, de la cadre medicale până la personalul TESA și muncitori. (facsimile)

3330 vizualizari
18 oct. 2018 10:07

Razie a Poliției pe DN1, la Comarnic, Nistorești, Bănești și Florești

UPDATE - La acțiunea de astăzi au fost controlate 94 de autovehicule și s-au aplicat 61 sancțiuni contravenționale în valoare totală de 18.927 lei. Cele mai multe amenzi s-au dat pentru nerespectarea vitezei legale - 48.

La această oră, Poliția desfășoară o razie de amploare pe DN1, în mai multe zone dificile din punct de vedere al traficului, la Comarnic, Nistorești, Bănești și Florești.