Din nou, despre Parcul de la Soldat. "Nu râdeți, domnilor ziariști, nu râdeți!" Ba râdem domnule primar Tiseanu, ba râdem. Că e de râs!

Actualitate (Categoria articolului)

Consiliul Local Câmpina a aprobat pentru a patra oară, în ședința din 31 august 2017, indicatorii tehnico-economici în vederea modernizării Parcului de la Soldat. Patru proiecte în decurs de un an. Cu câteva zile înaintea ședinței, noi am scris despre această situație și atrăgeam atenția asupra faptului că, pe lângă creșterea sumei alocate investiției, a crescut din nou și suprafața parcului, conform proiectului de hotărâre, fără să fie menționată vreo explicație.

În timpul ședinței, atunci când discuțiile au ajuns la proiectul în cauză, primarul Horia Tiseanu (ca un cititor fidel al site-ului nostru) a ținut să explice că nu e așa cum a scris presa, că nu a crescut suprafața parcului, "ci este o eroare de editare în proiectul propus spre aprobare Consiliului Local". Și atunci am râs, noi, cei de la CampinaTV.ro, am râs pentru că ni s-a părut incredibilă o explicația primarului. "Nu râdeți, domnilor ziariști, nu râdeți!", ne-a spus primarul Câmpinei supărat.
La ședințele CL, presa poate asista, fără să intervină. Prin urmare, o să scriem acum, aici, ceea ce am fi spus atunci, la ședință. Cum să nu râdem, domnule primar, când auzim o asemenea explicație la un proiect făcut a patra oară? Și dacă, să zicem, era o "eroare de editare", nu cumva ar fi trebuit să o îndreptați, să vă cereți scuze pentru ea, să anunțați că a fost sancționat angajatul din Primărie care a greșit și să le spuneți consilierilor locali suprafața corectă a parcului? Dar nu, nu ați făcut asta, iar Consiliul Local Câmpina a votat proiectul - cu excepția consilierilor PSD, care s-au abținut - cu tot cu "greșeala de editare" care, în opinia noastră, nu există. Pentru că, dacă exista, primarul o corecta, nu-i lăsa pe consilierii locali să voteze aiurea. Au mai existat greșeli de "editare" și în alte proiecte, dar ele au fost corectate în timpul ședințelor CL. În acest caz, undeva e o greșeală, intenționată sau nu, dar nu de editare.

Iar acum, haideți să recapitulăm împreună cele patru proiecte referitoare la indicatorii tehnico-economici pentru modernizarea Parcului de la Soldat, cu precizarea că aveți în facsimile fiecare proiect în parte:
- Proiectul nr. 1, 28 iulie 2016 - Consiliul Local a aprobat pentru prima dată indicatorii tehnico-economici pentru realizarea obiectivului de investiții "Reabilitarea Parcului de la Soldat". Potrivit acestor indicatori, valoarea investiției se ridică la 857.820 lei, fără TVA. Suprafața parcului 3.558 mp.
- Proiectul nr. 2, 15 decembrie 2016 - Consiliul Local aprobă reactualizarea indicatorilor. Primarul Horia Tiseanu a explicat atunci că este nevoie de o reactualizare a indicatorilor deoarece "conform avizului de racordare emis de Electrica Muntenia Nord, a trebuit modificat proiectul pentru instalațiile electrice, ceea ce a condus la modificarea valorii inițiale a indicatorilor". Noua valoare - 863.211 lei, fără TVA. Suprafața parcului 3.558 mp.
- Proiectul nr. 3, 15 iunie 2017 - Consiliul Local aprobă o nouă reactualizare a indicatorilor. Iar noua valoare a investiției este semnificativ mai mare - 937.099 lei fără TVA. Explicația Primăriei a fost aceea că, după finalizarea lucrărilor de cadastru, a rezultat că parcul are o suprafață mai mare cu 219 mp decât se măsurase inițial. Adică, 3.777 mp față de 3.558 mp cât apărea în documentele inițiale. (3.558 + 219 = 3.777 mp)
- Proiectul nr. 4, 31 august 2017 - Consiliul Local aprobă încă o reactualizare a indicatorilor. Explicația primarului: "Ca urmare a faptului că, după două proceduri de achiziție publică pe SEAP, nu a fost depusă nicio ofertă, s-a solicitat proiectantului să analizeze și revizuiască prețurile materialelor principale din devizul estimativ. De la data întocmirii devizului general la faza DALI și până în prezent, au apărut creșteri de prețuri la materiale, dar și la manoperă, prin majorări ale salariului minim pe economie". Noua valoare a investiției - 1.476.000 lei (fără TVA). Suprafața parcului - 3.830 mp.

 

8570 vizualizari
11

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Catalin R 03.09.2017 13:37 Dincolo de problema suprafetei, de o bataie de joc ara precedent, mie mi se pare important si ca aproape s-a dublat suma alocata, de la peste 8, la aproape 15 miliarde lei vechi! De ce?
  • David 03.09.2017 14:12 Mai bine il trimitea pe Dula la Moscova sa ii roage pe rusi sa ne masoare si noua terenul din spatiu. Noi nu putem sa masuram pe loc drept, o forma cu numai patru laturi! Dincolo de gluma, raspunde cineva pentru toate aberatiile astea?
  • Madalina 03.09.2017 16:25 Prin aceasta atitudine Tiseanu dovedeste multa ...! Altii ii spun aroganta! Sa stiti ca la fel se comporta cu oamenii si cand ii mai primeste din cand in cand in audiente. Cred ca ... sa este direct proportionala cu numarul infractiunilor de care este invinuit! Cand va iesi din puscarie (ca va face sigur puscarie), cred ca nu va mai avea aceeasi nesimtire!
  • Gaby 03.09.2017 16:28 Problema este că râdem, pe banii noștri, și nu sunt sume neglijabile.
  • Marius Neagoe 03.09.2017 16:37 Dar consilierii locali voteaza orice le baga sub nas penalul Tiseanu? Unii inteleg ca sunt din acelasi partid si nu cracnesc, altii sunt prosti, dar chiar toti?! Macar unul sa ii spuna vreo doua... Dezamagitor!
  • Calin 03.09.2017 16:54 Am ajuns sa avem un primar de ras! Suntem de rasul lumii! Rusine!
  • Aura Ilie 03.09.2017 17:24 Doar cand te uiti la poza cu cei trei de pufneste rasul! Iar cand mai deschid si gura, e ca la ''cascadorii rasului''. Problema este ca radem pe banii nostri!
  • Claudiu Marin 03.09.2017 18:11 Ce bine ii sta lui Tiseanu intre doi PMP-isti! Poate ii ia cu el, unde se va duce, mai la racoare!
  • Carmen Costea 03.09.2017 21:30 Dincolo de comicul situatie, mi se pare inacceptabil sa fie nevoie sa aprobi de patru ori niste amarati de indicatori si sa vii cu astfel de scuze puerile. Iar ca sa coste 15 miliarde amaratul ala de parc de la soldat, tare sunt curioasa, il vor placa cu aur?! Rusine, domnule Tiseanu!
  • Radu Gheorghe 04.09.2017 13:36 Primarul impreuna cu echipa de consilieri sunt atat de obisnuiti cu criticile aduse de locuitorii orasului,eu zic sa incepem sa ii laudam pentru orice minunatie .Sa vedem reactia lor din aceasta pozitie ,poate atunci se vor rusina si vor pleca dar nu in vacanta ci acasa pe banii lor.
  • Laura David 04.09.2017 15:35 Faptul ca este nevoie sa aprobi de patru ori același lucru, este dovada clară a debandade care domnește in primăria condusă de Tiseanu! 🤥🤥🤥

Actualitate

234 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

373 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

22 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.

742 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.