Zeci de elicoptere şi avioane de mici dimensiuni trec zilnic peste Câmpina, la joasă altitudine

Social (Categoria articolului)

În ultima vreme, tot mai mulţi câmpineni, dar chiar şi bucureşteni care vin în week-end, în zona noastră, tocmai pentru linişte, ne-au atras atenția asupra numărului tot mai mare de elicoptere şi avioane de mici dimensiuni, care trec pe deasupra Câmpinei la joasă altitudine.

Într-adevăr, mai ales ales sâmbăta şi duminica, zeci de elicoptere şi avioane de mici dimensiuni trec pe deasupra Câmpinei. Se întâmplă acest lucru mai ales pentru că pentru că traficul pe DN1 este infernal şi sunt destui oameni care îşi permit să dea câteva sute de euro pentru a închiria un elicopter sau un avion fie pentru întâlniri de afaceri, fie pentru turism sau doar pentru plăcerea de a zbura, mai ales în cazul avioanelor pilotate de amatori. Au apărut chiar firme de aero-taxi, din ce în ce mai numeroase și mai solicitate, astfel că devine de înţeles aglomeraţia de pe cer.
În acelaşi timp, aceste aparate de zbor produc poluare, atât fonică, dar mai ales poluarea aerului prin emisiile de dioxid de carbon ale motoarelor, astfel că - în general - erau evitate zonele urbane sau rezidenţiale. Acest lucru nu se mai întâmplă de o bună bucată de vreme încoace şi aproape în fiecare sâmbătă şi duminică, dar şi în celelalte zile ale săptămânii, pe deasupra Câmpinei trec zeci de mijloace aeriene de transport, la joasă altitudine. Nu considerăm că este normal acest lucru și vom solicita puncte de vedere oficiale de la Garda de Mediu şi de la Autoritatea Aeronautică Civilă. Câmpina nu are nevoie de o sursă suplimentară de poluare. 

6204 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andy 23.10.2017 11:41 Pe bune? Ca trece un avion de 2 locuri pe zi inseamna poluare? Dar ca la rafinarie s-a varsat mercur? Mai bine vedeti ale cui sunt avioanele/elicopterele..poate veti avea niste surprize interesante!

Social

1087 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

4726 vizualizari
22 mar. 2024 20:31

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat la Olimpiada Națională la Limba și literatura română

4 comentarii

Patru elevi de la Colegiul Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina s-au calificat pentru Olimpiada Națională la Limba și literatura română, la nivelul întregului județ, numărul elevilor calificați fiind de 29.

Alte stiri recente

321 vizualizari
28 mar. 2024 17:08

Reacție fără precedent a societății Neptun Câmpina, ca răspuns la acuzațiile primarului Alin Moldoveanu privind microhidrocentrala de la Fântâna cu Cireși

Un grup de salariați ai societății Neptun Câmpina ne-au transmis o Scrisoare deschisă adresată primarului municipiului Câmpina, Alin Moldoveanu. Este o scrisoare șocantă, pe care o puteți citi în continuare, apoi o să încercăm să explicăm ce a stat la baza acestei reacții fără precedent.

377 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.