Sala de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a fost dată în folosință în anul 2004, premierul de atunci al României, Adrian Năstase, fiind cel care a tăiat panglica inaugurală. Din 2004 până în prezent, nu s-a realizat nicio reparație importantă la această sală și nici nu a fost schimbată vreodată suprafața de joc, deși acest lucru ar fi absolut necesar. La începutul acestui an, de la bugetul Câmpinei s-au alocat 150.000 lei, adică aproximativ 35.000 euro, dar până acum nu s-a făcut nimic.
Situaţia a fost readusă în discuţie de consilierul Florin Frăţilă, președintele Comisiei de cultură, învățământ, sănătate și sport, la şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local. „Din păcate, nu sunt duse la bun sfârşit lucruri pe care le hotărâm noi, în Consiliul Local. De la începutul anului am discutat şi la ADPP, dar şi la Colegiul Grigorescu despre necesitatea schimbării suprafeţei de joc de la sala de sport, despre care ştie toată lumea cât e de degradată. Am alocat suma de 35.000 euro şi nici până acum nu s-a făcut absolut nimic. Nu putem să mai asistăm la bătaia asta de joc!”, a spus Florin Frăţilă (video).
Reprezentantul ADPP prezent la şedinţa Consiliului Local nu a lămurit prea bine lucrurile, astfel că am luat legătura cu conducerea Colegiului “Grigorescu”, de la care am aflat că, deși a fost alocată o sumă destul de mare, banii nu ajung pentru investiția dorită. „Am discutat în mai multe rânduri acest subiect cu reprezentanţii Primăriei şi am ajuns la concluzia că, pentru a menţine omologarea sălii pentru competiţii de baschet şi handbal, aşa cum avem în prezent, este nevoie de un anume tip de suprafaţă, care presupune costuri mai mari decât cele alocate prin bugetul local. Am informat în scris Primăria despre aceste costuri, dar nu am mai primit niciun răspuns”, a explicat directorul Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu”, prof. Roxana Stan. (video)
Pentru o suprafață de joc, care să corespundă standardelor și să fie omologată astfel încât să poată găzdui competiții oficiale, suma necesară ar fi cuprinsă între 50.000 și 60.000 de euro.
Societatea Hidro Prahova SA a anunțat, marți seară, că a fost instituită interdicția consumului apei distribuite în comunele Mănești și Cocorăștii Colț, ca urmare a depășirii valorilor admise ale unor parametri chimici în probele analizate.
O școală din Câmpina și trei unități de învățământ din Republica Moldova au derulat în parteneriat un proiect educațional foarte frumos: "Datini și obiceiuri care ne unesc".
În cadrul amplului proiect educațional ”Săptămâna Națională a Siguranței Rutiere”, marți, 20 mai, la Liceul Tehnologic ”Constantin Istrati” Câmpina a avut loc o acțiune educativ-preventivă.
Săptămâna Națională a Siguranței Rutiere a continuat la Câmpina cu activități specifice derulate la Școala Gimnazială ”Ion Câmpineanu”, partener în cadrul acestui proiect educațional.