Nici 2017 nu a adus schimbarea suprafeței de joc de la sala "Grigorescu". Poate 2018?

Social (Categoria articolului)

Sala de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a fost dată în folosință în anul 2004, premierul de atunci al României, Adrian Năstase, fiind cel care a tăiat panglica inaugurală. Din 2004 până în prezent, nu s-a realizat nicio reparație importantă la această sală și nici nu a fost schimbată vreodată suprafața de joc, deși acest lucru ar fi absolut necesar. La începutul acestui an, de la bugetul Câmpinei s-au alocat 150.000 lei, adică aproximativ 35.000 euro, dar până acum nu s-a făcut nimic.

Situaţia a fost readusă în discuţie de consilierul Florin Frăţilă, președintele Comisiei de cultură, învățământ, sănătate și sport, la şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local. „Din păcate, nu sunt duse la bun sfârşit lucruri pe care le hotărâm noi, în Consiliul Local. De la începutul anului am discutat şi la ADPP, dar şi la Colegiul Grigorescu despre necesitatea schimbării suprafeţei de joc de la sala de sport, despre care ştie toată lumea cât e de degradată. Am alocat suma de 35.000 euro şi nici până acum nu s-a făcut absolut nimic. Nu putem să mai asistăm la bătaia asta de joc!”, a spus Florin Frăţilă (video).
Reprezentantul ADPP prezent la şedinţa Consiliului Local nu a lămurit prea bine lucrurile, astfel că am luat legătura cu conducerea Colegiului “Grigorescu”, de la care am aflat că, deși a fost alocată o sumă destul de mare, banii nu ajung pentru investiția dorită. „Am discutat în mai multe rânduri acest subiect cu reprezentanţii Primăriei şi am ajuns la concluzia că, pentru a menţine omologarea sălii pentru competiţii de baschet şi handbal, aşa cum avem în prezent, este nevoie de un anume tip de suprafaţă, care presupune costuri mai mari decât cele alocate prin bugetul local. Am informat în scris Primăria despre aceste costuri, dar nu am mai primit niciun răspuns”, a explicat directorul Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu”, prof. Roxana Stan. (video)
Pentru o suprafață de joc, care să corespundă standardelor și să fie omologată astfel încât să poată găzdui competiții oficiale, suma necesară ar fi cuprinsă între 50.000 și 60.000 de euro.

3000 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

7878 vizualizari
22 ian. 2018 17:48

Iulie 2018 - următoarea sesiune de admitere la Școala de Poliție din Câmpina. Este posibil să existe și o a treia sesiune, în decembrie

2018 ar putea intra în istoria Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina ca fiind anul cu trei sesiuni de admitere, asta și în funcție de decizia pe care o va lua Ministerul Afacerilor Interne. "Deocamdată, este cert că vom avea examen de admitere în luna iulie, când vor fi scoase la concurs 1.300 de locuri, ca și la admiterea din ianuarie 2018. Organizarea unei sesiuni de admitere în decembrie este la stadiul de discuții. Încă nu știm dacă această a treia sesiune va fi în decembrie 2018 sau ianuarie 2019", ne-a declarat comandantul Școlii de Poliție din Câmpina, comisar șef Vasile Tache.

2166 vizualizari
22 ian. 2018 09:35

Primăria Câmpina vrea fonduri europene pentru construirea unei grădinițe și îmbunătățirea infrastructurii de la Școala "B.P. Hasdeu"

La începutul lunii ianuarie, în cadrul POR 2014-2020 a fost lansată Axa prioritară 10 - "Îmbunătățirea infrastructurii educaționale", în baza căreia administrațiile locale pot accesa fonduri europene pentru construirea de școli și grădinițe sau pentru îmbunătățirea infrastructurii unităților de învățământ deja existente. Primăria Câmpina intenționează să depună două cereri de finanțare, pentru care va solicita acordul de principiu al Consiliului Local în ședința de joi, 25 ianuarie.

Alte stiri recente

1708 vizualizari
22 ian. 2018 20:12

CS Câmpina a decis să acţioneze în instanţa civilă atât FRF, cât şi Clubul HM Junior

După ce în luna decembrie a anului trecut a depus la Consiliul Local un raport de activitate lipsit de substanță și incomplet, preşedintele CS Câmpina, Adrian Stoican, revine acum cu un raport ceva mai detaliat, din care aflăm lucruri interesante. Acest raport se va afla pe masa consilierilor locali la ședința de joi, 25 ianuarie 2018. În acest raport se menționează faptul că, în privinţa litigiului cu HM Junior, CS Câmpina a decis să acţioneze în instanţa civilă atât hotărârea Comisiei de Recurs a FRF, cât şi Clubul HM Junior.

1555 vizualizari
22 ian. 2018 11:55

Aproximativ 17 milioane lei, suma încasată la bugetul Câmpinei, în 2017, de pe populație și firme

16.917.000 lei s-au încasat anul trecut la bugetul Câmpinei din taxe și impozite locale. Asta înseamnă aproximativ 170 miliarde lei vechi, bani plătiți de populație și agenți economici. Este o sumă aproximativ egală cu cea înregistrată în 2016.