Nici 2017 nu a adus schimbarea suprafeței de joc de la sala "Grigorescu". Poate 2018?

Social (Categoria articolului)

Sala de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a fost dată în folosință în anul 2004, premierul de atunci al României, Adrian Năstase, fiind cel care a tăiat panglica inaugurală. Din 2004 până în prezent, nu s-a realizat nicio reparație importantă la această sală și nici nu a fost schimbată vreodată suprafața de joc, deși acest lucru ar fi absolut necesar. La începutul acestui an, de la bugetul Câmpinei s-au alocat 150.000 lei, adică aproximativ 35.000 euro, dar până acum nu s-a făcut nimic.

Situaţia a fost readusă în discuţie de consilierul Florin Frăţilă, președintele Comisiei de cultură, învățământ, sănătate și sport, la şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local. „Din păcate, nu sunt duse la bun sfârşit lucruri pe care le hotărâm noi, în Consiliul Local. De la începutul anului am discutat şi la ADPP, dar şi la Colegiul Grigorescu despre necesitatea schimbării suprafeţei de joc de la sala de sport, despre care ştie toată lumea cât e de degradată. Am alocat suma de 35.000 euro şi nici până acum nu s-a făcut absolut nimic. Nu putem să mai asistăm la bătaia asta de joc!”, a spus Florin Frăţilă (video).
Reprezentantul ADPP prezent la şedinţa Consiliului Local nu a lămurit prea bine lucrurile, astfel că am luat legătura cu conducerea Colegiului “Grigorescu”, de la care am aflat că, deși a fost alocată o sumă destul de mare, banii nu ajung pentru investiția dorită. „Am discutat în mai multe rânduri acest subiect cu reprezentanţii Primăriei şi am ajuns la concluzia că, pentru a menţine omologarea sălii pentru competiţii de baschet şi handbal, aşa cum avem în prezent, este nevoie de un anume tip de suprafaţă, care presupune costuri mai mari decât cele alocate prin bugetul local. Am informat în scris Primăria despre aceste costuri, dar nu am mai primit niciun răspuns”, a explicat directorul Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu”, prof. Roxana Stan. (video)
Pentru o suprafață de joc, care să corespundă standardelor și să fie omologată astfel încât să poată găzdui competiții oficiale, suma necesară ar fi cuprinsă între 50.000 și 60.000 de euro.

3117 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

4418 vizualizari
23 apr. 2018 11:58

O elevă din Câmpina, lovită de mașină chiar pe trecerea de pietoni de la Colegiul "Grigorescu"

Fata, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" traversa strada regulamentar când a fost lovită de un autoturism Ford, cu numărul de înmatriculare PH-10-STO. Accidentul a avut loc în această dimineață, pe Calea Doftanei, pe trecerea de pietoni din dreptul liceului.

8095 vizualizari
22 apr. 2018 10:10

MAI a stabilit perioadele și condițiile pentru admiterea la școlile de poliție, sesiunile august 2018 și ianuarie 2019. La Școala de Poliție din Câmpina sunt câte 1.300 locuri în fiecare sesiune

Prin dispoziție a directorului general al Direcției Management Resurse Umane din cadrul Ministerului Afacerilor Interne, au fost stabilite condițiile și numărul de locuri pentru admiterea la toate instituțiile de învățământ din subordinea MAI. Este vorba despre siunile de admitere din vara lui 2018 și ianuarie 2019. La Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina vor fi scoase la concurs câte 1.300 locuri la fiecare sesiune de admitere. 

Alte stiri recente

2218 vizualizari
23 apr. 2018 11:22

Câmpina, Bulevardul Culturii. Cât de greu poate fi să păstrăm frumusețea acestui loc?!

În campania "Câmpina curată" de anul trecut, în zona adiacentă Bulevardului Culturii am găsit un adevărat dezastru ecologic. O mizerie de nedescris, de la resturi de materiale de construcții, până la tot ce v-ar putea trece prin cap că se numește gunoi. O zonă atât de frumoasă transformată efectiv într-o groapă de gunoi. Anul acesta situația pare a fi ceva mai bună. Adică, mai puțin gunoi. Dar el există și nu ajunge aici singur.

2202 vizualizari
23 apr. 2018 09:17

Peste 10 milioane lei s-au încasat la bugetul Câmpinei, în primul trimestru al anului, din taxe și impozite locale

Suma încasată la bugetul municipiului Câmpina, din taxe și impozite locale, până la 31 martie 2018, este de 10.151.000 lei, cu aproape 2 milioane lei peste încasările de anul trecut, din aceeași perioadă. Vorbim despre taxe și impozite plătite de toți contribuabilii, atât persoane fizice, cât și persoane juridice.