Nici 2017 nu a adus schimbarea suprafeței de joc de la sala "Grigorescu". Poate 2018?

Social (Categoria articolului)

Sala de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a fost dată în folosință în anul 2004, premierul de atunci al României, Adrian Năstase, fiind cel care a tăiat panglica inaugurală. Din 2004 până în prezent, nu s-a realizat nicio reparație importantă la această sală și nici nu a fost schimbată vreodată suprafața de joc, deși acest lucru ar fi absolut necesar. La începutul acestui an, de la bugetul Câmpinei s-au alocat 150.000 lei, adică aproximativ 35.000 euro, dar până acum nu s-a făcut nimic.

Situaţia a fost readusă în discuţie de consilierul Florin Frăţilă, președintele Comisiei de cultură, învățământ, sănătate și sport, la şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local. „Din păcate, nu sunt duse la bun sfârşit lucruri pe care le hotărâm noi, în Consiliul Local. De la începutul anului am discutat şi la ADPP, dar şi la Colegiul Grigorescu despre necesitatea schimbării suprafeţei de joc de la sala de sport, despre care ştie toată lumea cât e de degradată. Am alocat suma de 35.000 euro şi nici până acum nu s-a făcut absolut nimic. Nu putem să mai asistăm la bătaia asta de joc!”, a spus Florin Frăţilă (video).
Reprezentantul ADPP prezent la şedinţa Consiliului Local nu a lămurit prea bine lucrurile, astfel că am luat legătura cu conducerea Colegiului “Grigorescu”, de la care am aflat că, deși a fost alocată o sumă destul de mare, banii nu ajung pentru investiția dorită. „Am discutat în mai multe rânduri acest subiect cu reprezentanţii Primăriei şi am ajuns la concluzia că, pentru a menţine omologarea sălii pentru competiţii de baschet şi handbal, aşa cum avem în prezent, este nevoie de un anume tip de suprafaţă, care presupune costuri mai mari decât cele alocate prin bugetul local. Am informat în scris Primăria despre aceste costuri, dar nu am mai primit niciun răspuns”, a explicat directorul Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu”, prof. Roxana Stan. (video)
Pentru o suprafață de joc, care să corespundă standardelor și să fie omologată astfel încât să poată găzdui competiții oficiale, suma necesară ar fi cuprinsă între 50.000 și 60.000 de euro.

3174 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

476 vizualizari
23 iul. 2018 10:06

Amintiri din Câmpina de altădată - Secţia de volei a Clubului IRUE, în urmă cu jumătate de secol

Sportul câmpinean suferă de ani buni, cauzele fiind multe şi diverse. Dar nu putem să nu ne uităm în urmă şi să nu vedem că în vremuri mult mai grele din multe puncte de vedere, totuşi, se găseau resurse pentru sport. În rândurile de faţă, câteva cuvinte despre secţia de volei de la Clubul IRUE Câmpina, acum 50 de ani.

7722 vizualizari
22 iul. 2018 15:10

DN1 este blocat complet din cauza unui accident produs la Nistorești și a aluviunilor aduse de ploaie pe carosabil, la Comarnic

UPDATE - La ora 17.15, partea carosabilă a fost complet curățată de aluviuni, la Comarnic. Pe DN1, s-au format coloane de mașini de la limita cu județul Brașov, până la ieșirea din Bușteni și de la ieșirea din Sinaia până la Comarnic - pe sensul de mers spre București, iar pe sensul de mers spre Brașov - de la km 103 până la ieșirea din Comarnic.
UPDATE - La ora 16.00, IJP Prahova anunță că la Comarnic s-a reluat circulația pe DN1, dar traficul este îngreunat. În zonă sunt ehipaje de poliție care dirijează circulația. De asemenea, echipe de la Secția Drumuri Naționale se află pe DN1, la Comarnic, unde intervin la degajarea carosabilului de aluviuni.
UPDATE - Poliția Prahova recomandă conducătorilor auto să folosească rute ocolitoare: DN1A Vălenii de Munte - Cheia și DN71 Sinaia - Pucioasa - Târgoviște.

În jurul orei 14.45, pe DN1, la Nistorești, s-a produs un accident rutier în care au fost implicate o dubiță care transporta brânză și un autoturism. Șase persoane se aflau în aceste vehicule, două dintre ele fiind rănite și transportate la Spitalul Județean de Urgență Ploiești.

Alte stiri recente

436 vizualizari
23 iul. 2018 11:46

Primăria Câmpina a demarat licitația pentru reabilitarea Străzii Bobâlna

Anunțul privind repararea Străzii Bobâlna din municipiul Câmpina a fost publicat pe SEAP, zilele trecute, iar termnul limită de depunere a ofertelor este 3 august 2018. După cum a anunțat primarul Horia Tiseanu la conferința de presă de la începutul acestei luni, va fi o lucrare de reabilitare a trotuarelor și carosabilului până la stratul de uzură, acesta urmând să fie turnat după introducerea canalizării de către HidroPrahova.

2866 vizualizari
22 iul. 2018 14:05

Câmpina: strângere de semnături pentru campania "Fără penali în funcții publice"

În mai multe localități din Prahova s-au desfășurat, în acest week-end, acțiuni publice pentru strângerea de semnături în campania "Fără penali în funcții publice". La Câmpina, acțiunea a avut loc duminică, în pasajul de la Ceas din centrul localității, între orele 11.00-14.00.