Nici 2017 nu a adus schimbarea suprafeței de joc de la sala "Grigorescu". Poate 2018?

Social (Categoria articolului)

Sala de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a fost dată în folosință în anul 2004, premierul de atunci al României, Adrian Năstase, fiind cel care a tăiat panglica inaugurală. Din 2004 până în prezent, nu s-a realizat nicio reparație importantă la această sală și nici nu a fost schimbată vreodată suprafața de joc, deși acest lucru ar fi absolut necesar. La începutul acestui an, de la bugetul Câmpinei s-au alocat 150.000 lei, adică aproximativ 35.000 euro, dar până acum nu s-a făcut nimic.

Situaţia a fost readusă în discuţie de consilierul Florin Frăţilă, președintele Comisiei de cultură, învățământ, sănătate și sport, la şedinţa de săptămâna trecută a Consiliului Local. „Din păcate, nu sunt duse la bun sfârşit lucruri pe care le hotărâm noi, în Consiliul Local. De la începutul anului am discutat şi la ADPP, dar şi la Colegiul Grigorescu despre necesitatea schimbării suprafeţei de joc de la sala de sport, despre care ştie toată lumea cât e de degradată. Am alocat suma de 35.000 euro şi nici până acum nu s-a făcut absolut nimic. Nu putem să mai asistăm la bătaia asta de joc!”, a spus Florin Frăţilă (video).
Reprezentantul ADPP prezent la şedinţa Consiliului Local nu a lămurit prea bine lucrurile, astfel că am luat legătura cu conducerea Colegiului “Grigorescu”, de la care am aflat că, deși a fost alocată o sumă destul de mare, banii nu ajung pentru investiția dorită. „Am discutat în mai multe rânduri acest subiect cu reprezentanţii Primăriei şi am ajuns la concluzia că, pentru a menţine omologarea sălii pentru competiţii de baschet şi handbal, aşa cum avem în prezent, este nevoie de un anume tip de suprafaţă, care presupune costuri mai mari decât cele alocate prin bugetul local. Am informat în scris Primăria despre aceste costuri, dar nu am mai primit niciun răspuns”, a explicat directorul Colegiului Naţional „Nicolae Grigorescu”, prof. Roxana Stan. (video)
Pentru o suprafață de joc, care să corespundă standardelor și să fie omologată astfel încât să poată găzdui competiții oficiale, suma necesară ar fi cuprinsă între 50.000 și 60.000 de euro.

2831 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1999 vizualizari
19 nov. 2017 19:43

Un bătrân din Poiana Câmpina, găsit decedat într-o fosă septică

Tragedia s-a întâmplat duminică seara, pe Strada Tulburii din comuna Poiana Câmpina. Bătrânul de 73 de ani a fost descoperit de rude în fosa septică din curtea proprie, o fosă cu o adâncime de aproximativ doi metri.

2460 vizualizari
16 nov. 2017 18:21

Preselecții pentru a XII-a ediție a Festivalului Tineretului, Câmpina 2017

Fundația Zamolxes organizează, în perioada 27-29 noiembrie 2017, cea de-a XII-a ediție a Festivalului Tineretului, un concurs de muzică, teatru și dans destinat elevilor de la școlile câmpinene, cu vârste cuprinse între 12 și 19 ani. Este un concurs cu premii în bani, evenimentul fiind susținut financiar de administrația locală, în baza Legii 350/2005.

Alte stiri recente

3445 vizualizari
19 nov. 2017 12:52

Liga A Prahova, etapa a 14-a. Rezultate şi clasament

Vineri după-amiază a avut loc primul joc din cadrul etapei a 14-a din Liga. Sâmbătă dimineaţă a avut loc un alt joc, derby-ul de la Văleni. Trei partide au avut loc sâmbătă după-amiază, iar ultimele meciuri au fost programate duminică. S-au înscris 22 goluri şi s-au consemnat cinci victorii ale gazdelor, două remize şi o victorie a oaspeţilor, chiar a liderului.

1852 vizualizari
19 nov. 2017 11:16

Holter pentru ECG și tensiune arterială, la Medis Câmpina

Holterul este un mic dispozitiv cu ajutorul căruia medicul poate monitoriza 24 de ore din 24 activitatea inimii, în cazul pacienților cardiaci, precum și variațiile de tensiune, în cazul pacienților hipertensivi. Acum, aceste dispozitive există și la Medis Câmpina, iar cu ajutorul lor pacienții pot fi monitorizați în mediul lor, în timpul activităților cotidiene.