Aflăm de la instanță: Erin SRL a avut autorizație de la Primărie pentru toate cele șapte etaje ale construcției din centrul municipiului

Actualitate (Categoria articolului)

Clădirea neterminată din centrul Câmpinei este un subiect despre care vorbim de mulți ani și a devenit un subiect dureros după ce Primăria Câmpina a pierdut irevocabil procesul cu Erin SRL, proprietara acestui monstru din beton. Sentința s-a pronunțat pe 20 ianuarie, când Curtea de Apel Ploiești a respins recursul administrației locale considerându-l nefondat. Nu știm toate detaliile pierderii acestui proces. Am aflat, în schimb, câteva lucruri interesante din motivarea instanței. Cum ar fi existența unui contract de concesiune pe 40 de ani și existența autorizațiilor de construcție pentru toate etajele.

S-au spus multe despre acest proces și s-au ascuns multe despre construcția aceasta urâtă, de care nu reușim să scăpăm. Terenul pe care se află construcția are 550 mp și a fost concesionat de către Consiliul Local, în 1994, pe o perioadă de 40 de ani. Firma Erin (care se numea Rodan pe atunci) urma să construiască un imobil pentru birouri și sedii de firme. A fost o concesiune prin licitație publică. Firma Erin a câștigat licitația, dar nu s-a mai prezentat la semnarea contractului. În mod normal și legal, rezultatele licitației ar fi trebuit anulate. Dar la Câmpina nu s-a întâmplat asta. Reprezentanții Erin au venit după șase luni și au încheiat contractul de concesiune și... au fost bine primiți. Prețul concesiunii a fost fixat la 25.010 lei/mp, în total 13.755.500 lei (vechi), sumă achitată integral în 1995.

Prima autorizație de construcție a fost eliberată de Primărie în 1997 pentru subsol, parter și 4 etaje. Lucrările nu au fost finalizate la timp, Erin a cerut o nouă autorizație pe care a primit-o în octombrie 2000 pentru cinci etaje. Autorizația avea o valabilitate de 24 luni. În septembrie 2003, a fost eliberată autorizație de construcție și pentru etajele 6 și 7. Așadar Erin a avut la mână un contract de concesiune valabil 40 de ani și autorizații de construcție pentru toate etajele. Problemele au apărut atunci când construcția a început să se încline. Erin SRL nu a realizat și nici nu i-a cerut nimeni să facă un studiu geo, pentru a constata stabilitatea terenului. Și cum clădirea se înclina, Erin a abandonat lucrările de frică să nu se întâmple vreo catastrofă. Erin SRL a chemat un expert care a concluzionat că se impun consolidări serioase la fundație și a cerut Primăriei încă o bucată de teren în vecinătate, pentru a putea interveni. Nu a primit terenul respectiv pentru că acesta făcea obiectul unui proces de retrocedare. Și gata, din acel moment nu s-a mai făcut nimic.
În 2009 a început primul proces, administrația locală dând în judecată firma Erin pentru că nu a finalizat construcția. Ce a cerut Primăria, prin avocatul său? Anularea concesiunii asupra terenului și să se constate dreptul de proprietate al administrației locale asupra imobilului. Au urmat șase ani de procese, în care toate instanțele au considerat perfect legal contractul de concesiune. Iar în facsimilele postate de noi la acest articol veți vedea și principalele motive pentru care contractul a fost și este considerat perfect legal.

8875 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

483 vizualizari
27 mar. 2024 17:56

Recompense în bani pentru câmpinenii care denunță tentativa de mită electorală

Asociația Câmpina Curată demarează o campanie de conștientizare a riscurilor pe care banii oferiți ca mită electorală îi pot avea asupra viitorului comunității. Printr-o declarație de presă care a avut loc miercuri, 27 martie 2024, reprezentanții asociației au spus că doresc să descurajeze această practică folosită destul de des în procesul electoral din România, existând bănuieli că inclusiv la Câmpina s-a procedat în acest mod, la alegerile din 2020. Asociația Câmpina Curată va oferi recompense de 3.000 lei celor care denunță tentativele de mită electorală la alegerile din 2024.

2136 vizualizari
27 mar. 2024 11:44

Cătălin Paraschiv, singurul candidat la postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina

4 comentarii

Ziua de 27 martie 2024 a reprezentat termenul limită pentru depunerea candidaturilor la concursul pentru postul de manager al Casei de Cultură ”Geo Bogza” Câmpina, instituție în subordinea căreia se află și Casa Tineretului.

Alte stiri recente

298 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

410 vizualizari
27 mar. 2024 07:57

Sportivii de la Barracuda Câmpina au participat cu rezultate bune la competiția ”Ivanofeia”, la Salonic

Salonic este oraș care te îndeamnă să te plimbi în fiecare moment. În acest superb oraș cu o moștenire multietnică destul de mare, influențată de diferitele civilizații care și-au pus amprenta asupra Salonicului, sportivii noștri, împreună cu cei de la Palatul Copiilor Constanța, au participat la Competiția Internațională de înot "Ivanofeia", desfășurată week-end-ul trecut, a fost un concurs la care au fost prezenți peste 700 de înotători din Grecia, Macedonia, Moldova, Cipru și, nu în ultimul rând, din România.