Apa și canalizarea s-au scumpit în toate localitățile deservite de HidroPrahova

Actualitate (Categoria articolului)

Luna aceasta vom plăti facturi puțin mai mari la apă și canalizare și asta pentru că, de luna trecută, HidroPrahova a majorat tarifele pentru întreaga arie de acoperire. Și, după cum bine știți, aceste tarife nu mai trebuie aprobate anual de Consiliul Local, fiind incluse în Strategia de tarifare pentru perioada 2016-2018.

Iată noile tarife la serviciile de apă și canalizare:
- apă potabilă - 4,50 lei/mc cu tot cu TVA (vechiul tarif era 4,22 lei/mc)
- canalizare - 3,09 lei/mc cu tot cu TVA (vechiul tarif era 2,99 lei/mc)
În conformitate cu Strategia de tarifare, majorarea din 2017 ar fi trebuit să fie de 5% la apa potabilă și 3% la canalizare. În realitate, apa s-a scumpit cu 6,63%, iar canalizarea cu 3,34%. Noile tarife sunt valabile în toate cele 59 de localități din județul Prahova (inclusiv municipiul Câmpina) unde operator este HidroPrahova. Următoarea majorare a tarifelor va fi operată de la 1 iulie 2018, când tariful la apa potabilă va fi mai mare cu 7,44%, iar cel la canalizare - cu 3,88%.

2518 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cornel Vanghelie 09.08.2017 19:52 Așa cum este obiceiul in România, plătim pentru servicii care lasă mult de dorit. La fel si cu hidroprahova, sunt zone in Campina unde apa potabilă de-abia curge, nu are presiune. Se pune întrebarea: dacă plătim ca ceilalți cetățeni, de ce nu primim aceleași servicii???

Actualitate

1718 vizualizari
20 aug. 2017 13:23

Pe Strada Tineretului din Câmpina... îmbătrânești în așteptarea asfaltului

Da, știm, nu doar pe Tineretului se întâmplă asta, ci și pe multe alte străzi din Câmpina. Dar Tineretului este un caz aparte, pentru că aici nu există probleme legate de lucrările de canalizare, așa cum există în alte locuri. Aici, în schimb, a fost reabilitată conducta de apă, lucrare care a durat mai bine de un an. Apoi locuitorii au rămas în așteptarea asfaltului, care n-a mai venit.

1824 vizualizari
20 aug. 2017 12:18

O delegație a Primăriei Câmpina va fi prezentă la "Ziua Orașului Cimișlia", în Republica Moldova

Pe 28 august este Ziua Orașului Cimișlia, localitate din Republica Moldova cu care municipiul Câmpina este înfrățit de doi ani și jumătate. A devenit o tradiție ca reprezentanți ai administrațiilor publice din cele două localități să participe la evenimentele organizate dincoace și dincolo de Prut. Prin urmare și în acest an Primăria Câmpina va onora invitația fraților din Cimișlia și va avea reprezentanți la manifestările dedicate împlinirii a 397 de ani de atestare documentară a orașului din Republica Moldova.

Alte stiri recente

3013 vizualizari
20 aug. 2017 12:53

Liga A Prahova. Etapa 1. Rezultate

Vineri după-amiază a debutat o nouă ediţie a Ligii A Prahova la fotbal, o competiţie în care municipiul Câmpina nu este reprezentat. Primul meci al rundei a avut loc la Boldeşti. Sâmbătă după-amiază s-au desfăşurat alte trei partide, etapa încheindu-se duminică dimineaţă. S-au marcat 34 goluri şi s-au consemnat trei victorii ale oaspeţilor.

3669 vizualizari
18 aug. 2017 15:44

Incendiu la Poiana Câmpina. O casă bătrânească, distrusă de foc

Un incendiu a izbucnit în această după-amiază la o casă din comuna Poiana Câmpina, în satul Pietrișu, la numărul 187. Fiind o casă veche, bătrânească, din lemn și paiantă, focul s-a extins repede. Două echipaje de pompieri au intervenit pentru localizarea și stingerea incendiului.