Apa și canalizarea s-au scumpit în toate localitățile deservite de HidroPrahova

Actualitate (Categoria articolului)

Luna aceasta vom plăti facturi puțin mai mari la apă și canalizare și asta pentru că, de luna trecută, HidroPrahova a majorat tarifele pentru întreaga arie de acoperire. Și, după cum bine știți, aceste tarife nu mai trebuie aprobate anual de Consiliul Local, fiind incluse în Strategia de tarifare pentru perioada 2016-2018.

Iată noile tarife la serviciile de apă și canalizare:
- apă potabilă - 4,50 lei/mc cu tot cu TVA (vechiul tarif era 4,22 lei/mc)
- canalizare - 3,09 lei/mc cu tot cu TVA (vechiul tarif era 2,99 lei/mc)
În conformitate cu Strategia de tarifare, majorarea din 2017 ar fi trebuit să fie de 5% la apa potabilă și 3% la canalizare. În realitate, apa s-a scumpit cu 6,63%, iar canalizarea cu 3,34%. Noile tarife sunt valabile în toate cele 59 de localități din județul Prahova (inclusiv municipiul Câmpina) unde operator este HidroPrahova. Următoarea majorare a tarifelor va fi operată de la 1 iulie 2018, când tariful la apa potabilă va fi mai mare cu 7,44%, iar cel la canalizare - cu 3,88%.

2750 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Cornel Vanghelie 09.08.2017 19:52 Așa cum este obiceiul in România, plătim pentru servicii care lasă mult de dorit. La fel si cu hidroprahova, sunt zone in Campina unde apa potabilă de-abia curge, nu are presiune. Se pune întrebarea: dacă plătim ca ceilalți cetățeni, de ce nu primim aceleași servicii???

Actualitate

2930 vizualizari
14 dec. 2017 11:55

Scările de pe Bulevardul Culturii, din zona Victor Babeș - Podului, au intrat în reparații

Lucrările au început zilele trecute și sunt executate de societatea Ortisar SRL Câmpina, cea care a câștigat selecția de oferte organizată de Primărie. Valoarea lucrării - 55.355 lei fără TVA.

5967 vizualizari
13 dec. 2017 21:20

Rămas bun, Majestate!

Printre sutele de români care au dorit să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai în timp ce convoiul funerar trecea prin localitățile lor, în drum spre Castelul Peleș, s-au numărat și câteva zeci de câmpineni. La marginea DN1, pe pasarela metalică sau pe podul spre Poiana Câmpina, oamenii au așteptat coloana de mașini cu flori și steaguri tricolore, în semn de respect și prețuire pentru cel care a fost Majestatea Sa Regele Mihai I al României.

Alte stiri recente

2661 vizualizari
14 dec. 2017 12:44

Elevii Școlii "Louis Pasteur" au donat sânge pentru spitalele din Prahova

Aproximativ 100 de persoane au participat astăzi la acțiunea de donare de sânge organizată de Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Ploiești. În cea mai mare parte, donatori au fost elevii instituției (60), dar alături de ei s-au aflat și câmpineni care le-au susținut inițiativa și care au ales "să dăruiască o șansă la viață în luna cadourilor". Acesta a fost, de altfel, motto-ul campaniei de donare de sânge.

3103 vizualizari
14 dec. 2017 10:28

Câmpineanca Adela Tarpan s-a întors de la Marathon des Sables din Peru, unde a alergat pentru proiecte sociale destinate comunității locale

Adelaide Katerine Tarpan este o tânără câmpineancă, absolventă a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu", apoi a Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București. În prezent este director de dezvoltare la Romanian Angel Appeal, fundația care organizează, printre altele, Câmpina Open Montain Bike, competiție la face fondurile strânse sunt donate în beneficiul copiilor cu autism. De câteva zile, Adela s-a întors din Peru și ne-a împărtășit din experiența ei la maratonul din îndepărtatul deșert din America de Sud.