Consiliul Local Câmpina a aprobat noii indicatori pentru Calea Doftanei și Bobâlna. Asfaltarea ar costa peste 16 milioane lei

Actualitate (Categoria articolului)

Proiectele pentru asfaltarea celor două străzi au fost refăcute, iar din noile proiecte au rezultat valori mai mari ale investițiilor, motiv pentru care Primăria a venit în fața Consiliului Local Câmpina cu două proiecte de hotărâre privind actualizarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici. Consilierii locali au aprobat aceste proiecte, chiar dacă toată lumea știe că nu există bani pentru executarea lucrărilor. Conform noilor indicatori, asfaltarea Străzii Bobâlna ar costa 4,42 milioane lei, iar la Calea Doftanei asfaltarea ar costa 12 milioane lei, sumele incluzând TVA, în ambele cazuri fiind vorba despre reabilitare carosabil și trotuare. În total, peste 16 milioane lei, o sumă uriașă, care s-ar mai reduce, în mod cert, în urma licitației, dar chiar și așa bani tot nu sunt la bugetul local.

“Știm că se circulă foarte greu pe aceste străzi, sunt foarte deteriorate, iar deocamdată nu prevedem începerea lucrărilor de canalizare pe care le efectuează HidroPrahova. Avem și acordul de la Hidro pentru reabilitarea străzilor și de aceea vă propun actualizarea documentației și indicatorilor tehnico-economici. Avem prinse în bugetul local niște sume pentru aceste străzi, deocamdată modeste și vom vedea mai târziu dacă este cazul să le mărim astfel încât să reușim să facem aceste lucrări”, a declarat primarul Horia Tiseanu. 
Referitor strict la Strada Bobâlna, aici mai există niște probleme, după cum a afirmat consilierul local Ion Dragomir: “Lucrarea de apă nu este gata și nu toate locuințele au fost branșate la noua conductă chiar și după atâta timp. Ne puteți spune când se vor realiza aceste branșamente și când credeți că va putea fi organizată licitația pentru asfaltarea străzii astfel încât să putem începe ceva anul acesta?”
Primarul Horia Tiseanu: “Urmează să se realizeze aceste branșamente la conducta de apă. Nu au fost în sarcina noastră, a fost o lucrare a HidroPrahova împreună cu un operator economic, iar ceea ce mai trebuie făcut este realizarea acestor branșamente de la robinetul de concesie către proprietățile oamenilor. Dar tot pe Bobâlna mai trebuie realizate branșamentele la conducta de gaze, care a fost înlocuită parțial de către Distrigaz. Aici, Conpet a impus niște condiții și lucrarea a fost sistată o perioadă, dar am vorbit cu cei de la Distrigaz și ne-au spus că vor relua lucrarea și o vor finaliza. Sperăm ca toate aceste lucrări să fie gata până începem noi asfaltarea, o asfaltare parțială, după cum știți, cu un strat acum și al doilea strat după realizarea lucrărilor de canalizare.”
Deși au întrebat și alți consilieri locali dacă se poate înainta un termen cu privire la începerea lucrărilor de asfaltare, întrebarea lor a rămas fără răspuns. Nu a insistat nimeni, deoarece este cunoscut motivul pentru care lucrările nu pot fi realizate. Vă reamintim că suma totală alocată în acest an investițiilor este de puțin peste 10 milioane lei, din care pentru Bobâlna și Calea Doftanei s-au "prins" în buget doar 2 milioane lei, câte un milion la fiecare stradă.

3896 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Liviu 16.04.2018 15:53 Bravo primarului! In timp ce altii fac socoteli pentru 2020, fac proiecte de schimbat un bec sau pun 2-3 poze penibile de la o carpeala(Orizontului), mi se pare ca primarul se mai gandeste si pe termen lung la orasul nostru. Daca se va si concretiza, speram si vom vedea, important e ca se vrea. Ma mir ca PSD-istii lui Dracnea nu au votat impotriva, cum fac in general..

Actualitate

1882 vizualizari
23 apr. 2018 11:22

Câmpina, Bulevardul Culturii. Cât de greu poate fi să păstrăm frumusețea acestui loc?!

În campania "Câmpina curată" de anul trecut, în zona adiacentă Bulevardului Culturii am găsit un adevărat dezastru ecologic. O mizerie de nedescris, de la resturi de materiale de construcții, până la tot ce v-ar putea trece prin cap că se numește gunoi. O zonă atât de frumoasă transformată efectiv într-o groapă de gunoi. Anul acesta situația pare a fi ceva mai bună. Adică, mai puțin gunoi. Dar el există și nu ajunge aici singur.

2164 vizualizari
23 apr. 2018 09:17

Peste 10 milioane lei s-au încasat la bugetul Câmpinei, în primul trimestru al anului, din taxe și impozite locale

Suma încasată la bugetul municipiului Câmpina, din taxe și impozite locale, până la 31 martie 2018, este de 10.151.000 lei, cu aproape 2 milioane lei peste încasările de anul trecut, din aceeași perioadă. Vorbim despre taxe și impozite plătite de toți contribuabilii, atât persoane fizice, cât și persoane juridice.

Alte stiri recente

3995 vizualizari
23 apr. 2018 11:58

O elevă din Câmpina, lovită de mașină chiar pe trecerea de pietoni de la Colegiul "Grigorescu"

Fata, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" traversa strada regulamentar când a fost lovită de un autoturism Ford, cu numărul de înmatriculare PH-10-STO. Accidentul a avut loc în această dimineață, pe Calea Doftanei, pe trecerea de pietoni din dreptul liceului.

3879 vizualizari
22 apr. 2018 12:51

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Rezultate şi clasament

Vineri după-amiază a avut loc primul meci al etapei a 22-a din Liga A. Sâmbătă au mai avut loc alte jocuri, etapa încheindu-se duminică, atunci când au avut loc ultimele două partide. S-au marcat 30 de goluri, într-o etapă în care oaspeţii au izbutit numai două victorii. Iată rezultatele: