Consiliul Local Câmpina a aprobat noii indicatori pentru Calea Doftanei și Bobâlna. Asfaltarea ar costa peste 16 milioane lei

Actualitate (Categoria articolului)

Proiectele pentru asfaltarea celor două străzi au fost refăcute, iar din noile proiecte au rezultat valori mai mari ale investițiilor, motiv pentru care Primăria a venit în fața Consiliului Local Câmpina cu două proiecte de hotărâre privind actualizarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici. Consilierii locali au aprobat aceste proiecte, chiar dacă toată lumea știe că nu există bani pentru executarea lucrărilor. Conform noilor indicatori, asfaltarea Străzii Bobâlna ar costa 4,42 milioane lei, iar la Calea Doftanei asfaltarea ar costa 12 milioane lei, sumele incluzând TVA, în ambele cazuri fiind vorba despre reabilitare carosabil și trotuare. În total, peste 16 milioane lei, o sumă uriașă, care s-ar mai reduce, în mod cert, în urma licitației, dar chiar și așa bani tot nu sunt la bugetul local.

“Știm că se circulă foarte greu pe aceste străzi, sunt foarte deteriorate, iar deocamdată nu prevedem începerea lucrărilor de canalizare pe care le efectuează HidroPrahova. Avem și acordul de la Hidro pentru reabilitarea străzilor și de aceea vă propun actualizarea documentației și indicatorilor tehnico-economici. Avem prinse în bugetul local niște sume pentru aceste străzi, deocamdată modeste și vom vedea mai târziu dacă este cazul să le mărim astfel încât să reușim să facem aceste lucrări”, a declarat primarul Horia Tiseanu. 
Referitor strict la Strada Bobâlna, aici mai există niște probleme, după cum a afirmat consilierul local Ion Dragomir: “Lucrarea de apă nu este gata și nu toate locuințele au fost branșate la noua conductă chiar și după atâta timp. Ne puteți spune când se vor realiza aceste branșamente și când credeți că va putea fi organizată licitația pentru asfaltarea străzii astfel încât să putem începe ceva anul acesta?”
Primarul Horia Tiseanu: “Urmează să se realizeze aceste branșamente la conducta de apă. Nu au fost în sarcina noastră, a fost o lucrare a HidroPrahova împreună cu un operator economic, iar ceea ce mai trebuie făcut este realizarea acestor branșamente de la robinetul de concesie către proprietățile oamenilor. Dar tot pe Bobâlna mai trebuie realizate branșamentele la conducta de gaze, care a fost înlocuită parțial de către Distrigaz. Aici, Conpet a impus niște condiții și lucrarea a fost sistată o perioadă, dar am vorbit cu cei de la Distrigaz și ne-au spus că vor relua lucrarea și o vor finaliza. Sperăm ca toate aceste lucrări să fie gata până începem noi asfaltarea, o asfaltare parțială, după cum știți, cu un strat acum și al doilea strat după realizarea lucrărilor de canalizare.”
Deși au întrebat și alți consilieri locali dacă se poate înainta un termen cu privire la începerea lucrărilor de asfaltare, întrebarea lor a rămas fără răspuns. Nu a insistat nimeni, deoarece este cunoscut motivul pentru care lucrările nu pot fi realizate. Vă reamintim că suma totală alocată în acest an investițiilor este de puțin peste 10 milioane lei, din care pentru Bobâlna și Calea Doftanei s-au "prins" în buget doar 2 milioane lei, câte un milion la fiecare stradă.

4167 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Liviu 16.04.2018 15:53 Bravo primarului! In timp ce altii fac socoteli pentru 2020, fac proiecte de schimbat un bec sau pun 2-3 poze penibile de la o carpeala(Orizontului), mi se pare ca primarul se mai gandeste si pe termen lung la orasul nostru. Daca se va si concretiza, speram si vom vedea, important e ca se vrea. Ma mir ca PSD-istii lui Dracnea nu au votat impotriva, cum fac in general..

Actualitate

2836 vizualizari
15 aug. 2018 19:48

"BebeFest", primul târg din Prahova destinat viitoarelor mămici, organizat de SanConfind și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului

În perioada 24-26 august 2018, între orele 10.00 - 22.00, la Ploiești Shopping City, va avea loc "BebeFest", un primul târg organizat în Prahova și destinat părinților și bebelușilor. Practic, va fi o expoziție de profil, unde cei interesați vor putea găsi produsele necesare femeilor însărcinate, dar și nou-născuților. Și nu doar produse, ci și foarte multe informații legate de sarcină, de naștere, de alăptare, de creșterea copilului. Evenimentul este organizat de Centrul Medical SanConfind Poiana Câmpina și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.

4650 vizualizari
15 aug. 2018 18:44

Firma de detectivi a reziliat contractul cu Primăria Câmpina

2 comentarii

Tactic Alert SRL Breaza a transmis Primăriei Câmpina o adresă prin care solicită rezilierea contractului încheiat luna trecută. Motivul - apariția în presă a informației legate de angajarea unei firme de detectivi, în condițiile în care, spun reprezentanții Primăriei, în astfel de domenii trebuie să existe confidențialitate. Cu alte cuvinte, Primăria și-ar fi dorit confidențialitate pe bani publici pentru o firmă privată plătită să păzească băncile, copacii, florile, coșurile de gunoi și câinii. Bun așa...

Alte stiri recente

273 vizualizari
17 aug. 2018 09:22

Ozon Clinic Therapy, unicul centru medical privat din Câmpina sub contract cu CJAS pentru specialitatea obstetrică-ginecologie

Centrul Medical Ozon Clinic Therapy din Câmpina funcţionează pe Strada 1 Mai, la numărul 31, aici oferindu-se consultații în mai multe specializări. Ozon Clinic Therapy este singurul centru medical din sectorul privat sub contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru specialitate obstetrică-ginecologie, cu trimitere de la medicul de familie.

257 vizualizari
16 aug. 2018 23:55

Câmpina, România 100. Casa lui Nicolae Grigorescu, Muzeul Memorial de astăzi

Marele pictor Nicolae Grigorescu s-a stabilit la Câmpina în anul 1890. A locuit mai întâi cu chirie, pentru ca mai târziu să cumpere un teren pe care și-a construit propria casă. O casă simplă, din lemn, situată pe locul unde astăzi se află Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu", pe Bulevardul Carol I, la nr. 108. Se spune că terenul a fost cumpărat cu banii câștigați din vânzarea tabloului "Atacul de la Smârdan".