Consiliul Local Câmpina a aprobat noii indicatori pentru Calea Doftanei și Bobâlna. Asfaltarea ar costa peste 16 milioane lei

Actualitate (Categoria articolului)

Proiectele pentru asfaltarea celor două străzi au fost refăcute, iar din noile proiecte au rezultat valori mai mari ale investițiilor, motiv pentru care Primăria a venit în fața Consiliului Local Câmpina cu două proiecte de hotărâre privind actualizarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici. Consilierii locali au aprobat aceste proiecte, chiar dacă toată lumea știe că nu există bani pentru executarea lucrărilor. Conform noilor indicatori, asfaltarea Străzii Bobâlna ar costa 4,42 milioane lei, iar la Calea Doftanei asfaltarea ar costa 12 milioane lei, sumele incluzând TVA, în ambele cazuri fiind vorba despre reabilitare carosabil și trotuare. În total, peste 16 milioane lei, o sumă uriașă, care s-ar mai reduce, în mod cert, în urma licitației, dar chiar și așa bani tot nu sunt la bugetul local.

“Știm că se circulă foarte greu pe aceste străzi, sunt foarte deteriorate, iar deocamdată nu prevedem începerea lucrărilor de canalizare pe care le efectuează HidroPrahova. Avem și acordul de la Hidro pentru reabilitarea străzilor și de aceea vă propun actualizarea documentației și indicatorilor tehnico-economici. Avem prinse în bugetul local niște sume pentru aceste străzi, deocamdată modeste și vom vedea mai târziu dacă este cazul să le mărim astfel încât să reușim să facem aceste lucrări”, a declarat primarul Horia Tiseanu. 
Referitor strict la Strada Bobâlna, aici mai există niște probleme, după cum a afirmat consilierul local Ion Dragomir: “Lucrarea de apă nu este gata și nu toate locuințele au fost branșate la noua conductă chiar și după atâta timp. Ne puteți spune când se vor realiza aceste branșamente și când credeți că va putea fi organizată licitația pentru asfaltarea străzii astfel încât să putem începe ceva anul acesta?”
Primarul Horia Tiseanu: “Urmează să se realizeze aceste branșamente la conducta de apă. Nu au fost în sarcina noastră, a fost o lucrare a HidroPrahova împreună cu un operator economic, iar ceea ce mai trebuie făcut este realizarea acestor branșamente de la robinetul de concesie către proprietățile oamenilor. Dar tot pe Bobâlna mai trebuie realizate branșamentele la conducta de gaze, care a fost înlocuită parțial de către Distrigaz. Aici, Conpet a impus niște condiții și lucrarea a fost sistată o perioadă, dar am vorbit cu cei de la Distrigaz și ne-au spus că vor relua lucrarea și o vor finaliza. Sperăm ca toate aceste lucrări să fie gata până începem noi asfaltarea, o asfaltare parțială, după cum știți, cu un strat acum și al doilea strat după realizarea lucrărilor de canalizare.”
Deși au întrebat și alți consilieri locali dacă se poate înainta un termen cu privire la începerea lucrărilor de asfaltare, întrebarea lor a rămas fără răspuns. Nu a insistat nimeni, deoarece este cunoscut motivul pentru care lucrările nu pot fi realizate. Vă reamintim că suma totală alocată în acest an investițiilor este de puțin peste 10 milioane lei, din care pentru Bobâlna și Calea Doftanei s-au "prins" în buget doar 2 milioane lei, câte un milion la fiecare stradă.

4123 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Liviu 16.04.2018 15:53 Bravo primarului! In timp ce altii fac socoteli pentru 2020, fac proiecte de schimbat un bec sau pun 2-3 poze penibile de la o carpeala(Orizontului), mi se pare ca primarul se mai gandeste si pe termen lung la orasul nostru. Daca se va si concretiza, speram si vom vedea, important e ca se vrea. Ma mir ca PSD-istii lui Dracnea nu au votat impotriva, cum fac in general..

Actualitate

3426 vizualizari
21 iun. 2018 11:04

"Minutul Centenarului". Cronologia unor evenimente din primul război mondial

După cum știți deja, Consiliul Local Câmpina începe fiecare ședință de la finalul lunii cu "Minutul Centenarului", în cadrul căruia se vorbește despre însemnătatea Marii Uniri de la 1918 și despre diferite evenimente de acum un secol. La ultima şedinţa a Consiliului Local, consilierul Dragomir Enache a prezentat al treilea episod din "Minutul Centenarului".

4247 vizualizari
20 iun. 2018 19:00

Apa și canalizarea se scumpesc de la 1 iulie 2018, în toate localitățile unde operator este HidroPrahova

2 comentarii

HidroPrahova anunță ajustarea tarifelor la apă și canalizare pentru toți abonații din aria de operare, începând cu 1 iulie 2018. După cum știți, prețurile la apă și canalizare nu mai sunt stabilite pe plan local, fiind incluse în Strategia de tarifare pentru perioada 2016-2018, aprobată de Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriatul pentru Managementul Apei - Prahova".

Alte stiri recente

1289 vizualizari
24 iun. 2018 10:36

Au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională. 878 contestații depuse în Prahova, dintre care 37 la Câmpina

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost postate sâmbătă, pe site-ul evaluare.edu.ro al Ministerului Educației, după soluționarea contestațiilor depuse de elevi. În total, la nivel național au fost 23.761 contestații, dintre care 12.372 la română, 10.958 la matematică și 431 la limba și literatura maternă. Potrivit Ministerului Educației, în urma recorectării lucrărilor au fost mărite 14.747 note, iar 7.541 note au fost scăzute. În Prahova au fost depuse 878 contestații (434 la română și 444 la matematică), iar la Câmpina au fost 37 de contestații, dintre care 13 la română și 24 la matematică.

2333 vizualizari
24 iun. 2018 09:20

Incendiu la Breaza. O casă de vacanță a ars în totalitate

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit noaptea trecută la Breaza, la o casă de vacanță situată într-o zonă mai izolată, lângă pădure. Pompierii militari de la ISU Prahova (detașamentele din Câmpina și Sinaia) au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Raluca Vasiloae, la sosirea pompierilor arderea era generalizată.