Consiliul Local Câmpina a aprobat noii indicatori pentru Calea Doftanei și Bobâlna. Asfaltarea ar costa peste 16 milioane lei

Actualitate (Categoria articolului)

Proiectele pentru asfaltarea celor două străzi au fost refăcute, iar din noile proiecte au rezultat valori mai mari ale investițiilor, motiv pentru care Primăria a venit în fața Consiliului Local Câmpina cu două proiecte de hotărâre privind actualizarea documentației și a indicatorilor tehnico-economici. Consilierii locali au aprobat aceste proiecte, chiar dacă toată lumea știe că nu există bani pentru executarea lucrărilor. Conform noilor indicatori, asfaltarea Străzii Bobâlna ar costa 4,42 milioane lei, iar la Calea Doftanei asfaltarea ar costa 12 milioane lei, sumele incluzând TVA, în ambele cazuri fiind vorba despre reabilitare carosabil și trotuare. În total, peste 16 milioane lei, o sumă uriașă, care s-ar mai reduce, în mod cert, în urma licitației, dar chiar și așa bani tot nu sunt la bugetul local.

“Știm că se circulă foarte greu pe aceste străzi, sunt foarte deteriorate, iar deocamdată nu prevedem începerea lucrărilor de canalizare pe care le efectuează HidroPrahova. Avem și acordul de la Hidro pentru reabilitarea străzilor și de aceea vă propun actualizarea documentației și indicatorilor tehnico-economici. Avem prinse în bugetul local niște sume pentru aceste străzi, deocamdată modeste și vom vedea mai târziu dacă este cazul să le mărim astfel încât să reușim să facem aceste lucrări”, a declarat primarul Horia Tiseanu. 
Referitor strict la Strada Bobâlna, aici mai există niște probleme, după cum a afirmat consilierul local Ion Dragomir: “Lucrarea de apă nu este gata și nu toate locuințele au fost branșate la noua conductă chiar și după atâta timp. Ne puteți spune când se vor realiza aceste branșamente și când credeți că va putea fi organizată licitația pentru asfaltarea străzii astfel încât să putem începe ceva anul acesta?”
Primarul Horia Tiseanu: “Urmează să se realizeze aceste branșamente la conducta de apă. Nu au fost în sarcina noastră, a fost o lucrare a HidroPrahova împreună cu un operator economic, iar ceea ce mai trebuie făcut este realizarea acestor branșamente de la robinetul de concesie către proprietățile oamenilor. Dar tot pe Bobâlna mai trebuie realizate branșamentele la conducta de gaze, care a fost înlocuită parțial de către Distrigaz. Aici, Conpet a impus niște condiții și lucrarea a fost sistată o perioadă, dar am vorbit cu cei de la Distrigaz și ne-au spus că vor relua lucrarea și o vor finaliza. Sperăm ca toate aceste lucrări să fie gata până începem noi asfaltarea, o asfaltare parțială, după cum știți, cu un strat acum și al doilea strat după realizarea lucrărilor de canalizare.”
Deși au întrebat și alți consilieri locali dacă se poate înainta un termen cu privire la începerea lucrărilor de asfaltare, întrebarea lor a rămas fără răspuns. Nu a insistat nimeni, deoarece este cunoscut motivul pentru care lucrările nu pot fi realizate. Vă reamintim că suma totală alocată în acest an investițiilor este de puțin peste 10 milioane lei, din care pentru Bobâlna și Calea Doftanei s-au "prins" în buget doar 2 milioane lei, câte un milion la fiecare stradă.

4201 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Liviu 16.04.2018 15:53 Bravo primarului! In timp ce altii fac socoteli pentru 2020, fac proiecte de schimbat un bec sau pun 2-3 poze penibile de la o carpeala(Orizontului), mi se pare ca primarul se mai gandeste si pe termen lung la orasul nostru. Daca se va si concretiza, speram si vom vedea, important e ca se vrea. Ma mir ca PSD-istii lui Dracnea nu au votat impotriva, cum fac in general..

Actualitate

5613 vizualizari
17 oct. 2018 13:49

La Câmpina, un autoturism a luat foc în trafic

1 comentarii

În urmă cu puține momente, un incident mai puțin obișnuit a avut loc în Câmpina pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, chiar în fața Casei Tineretului. Un autoturism a luat foc în trafic, fiind nevoie de intervenția pompierilor pentru stingerea incendiului. 

5343 vizualizari
17 oct. 2018 10:44

Salariile angajaților din Primăria Câmpina, la 30 septembrie 2018. E bine să ne reamintim, din când în când, unde se duc 40% din banii municipiului

1 comentarii

Administrația locală este obligată, prin Legea 153/2017, să facă publice salariile angajaților, la sediul propriu și pe pagina de internet, de două ori pe an, la 31 martie și la 30 septembrie. Nu este rău acest lucru pentru că nu strică să ne reamintim din când în când cât încasează primarul, viceprimarul, administratorul public și angajații Primăriei Câmpina, oameni plătiți din bani publici și care ar trebui să se afle în slujba cetățeanului. 

Alte stiri recente

1253 vizualizari
17 oct. 2018 21:16

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Eusebiu Ștefănescu

Cele mai multe dintre personalitățile românești pe care le vom evoca în acest serial nu sunt născute în Câmpina, dar s-au legat de urbea noastră în diverse împrejurări. Totuși, există și personalități care au copilărit aici, în Câmpina și care au revenit mereu cu drag acasă. Este cazul marelui actor Eusebiu Ștefănescu.

1426 vizualizari
17 oct. 2018 20:50

Câmpina, România 100. Vila Dușescu de ieri, sediul Cooperativei Vital de azi

Câmpina a avut dintotdeauna o zonă rezidențială, acolo unde oamenii cu posibilități financiare peste medie își construiau case. Ieri era zona Bulevardului Elisabeta (actualmente Bulevardul Culturii), astăzi este zona Câmpinița - Muscel. Dar cu toate acestea, în perioada interbelică, chiar pe strada principală, Carol I, se afla o vilă impozantă, care atrăgea atenția tuturor - casa avocatului Costică Dușescu, un avocat de succes din acea perioadă.