Pe locul fostului ștrand acoperit din Câmpina a "crescut" un monstru din beton

Social (Categoria articolului)

Sunt 20 de ani de când municipiul Câmpina a rămas fără ștrandul acoperit de pe Strada Schelelor. Atunci, întreaga bază sportivă a fostei societăți IRUE a fost vândută unei firme private (SC Erin SRL, administrată de Dan Ungureanu, denumită Rodan SRL până în 2003, când i-a fost schimbat numele). Se spune că valoarea tranzacției a fost undeva la 2 miliarde de lei (vechi).

Puține localități din țară se puteau lăuda pe vremuri cu un ștrand acoperit. Câmpina l-a avut și l-a pierdut. L-a cumpărat un investitor privat, care l-a distrus. Baza sportivă a fostei societăți IRUE arată acum ca în imagini. Da, este o proprietate privată, izolată, protejată video, cu garduri suprapuse, ca o cazarmă. Aici a fost Ștrandul numărul 2, o mândrie a câmpinenilor. La doi ani după achiziționarea bazei sportive, s-a pus lacăt. Și exact pe locul fostului ștrand a început apoi construcția unei clădiri, probabil un hotel. O clădire care nu a mai fost terminată niciodată (foto), exact așa cum s-a întâmplat și cu "turnul înclinat" din centrul Câmpinei, aflat în proprietatea aceleiași Erin SRL. Din ștrandul acoperit nu a mai rămas nimic, poate mai sunt doar amintirile câmpinenilor care s-au bucurat cândva de acest loc frumos. Terenurile de tenis și volei mai există, dar nu sunt întreținute.
Și în aceeași incintă a mai apărut o casă, în spatele clădirii neterminate, undeva spre Capela Hernea de pe Aleea Parcului, monument istoric aflat acum la doar un metru de gardul din beton ridicat de proprietarul fostei baze sportive.

10598 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ungureanu Petre 16.05.2017 17:18 Doar nu a construit noaptea ca hotii,s-a profitat de haosul si debandada din legislatie precum si domnia spagii.Oare nu se poate face lumina chiar daca este sector privat?sau nu se doreste.Edilul sef ce domneste de 20 de ani ce raspundere are ?sau a luat pozitia calului cand bea apa.Halal administratie ,fiecare se uita doar in buzunarul privat cum se umfla in dauna sectorului public.

Social

1343 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

641 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

436 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

363 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.