Eroii români, comemorați la Niderbuhl - Rastatt de către rezerviștii germani

Eveniment (Categoria articolului)

Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Câmpina este înfrăţită cu Asociaţia Rezerviştilor din Achern-Renchtal (Germania), iar una dintre modalităţile de colaborare o constituie organizarea de acţiuni de cinstire reciprocă a eroilor din cele două ţări, căzuţi în diferite conflagraţii, executând ordinele ţării lor până la sacrificiul suprem. De Ziua Eroilor, la Cimitirul din Niderbuhl - Rastatt, rezerviștii germani le-au adus un omagiu soldaților români căzuți în primul război mondial.

La acțiunea desfășurată în Cimitirul din Niderbuhl - Rastatt, la parcela unde îşi dorm somnul de veci militari români, olandezi şi polonezi, au participat rezerviști din Achern-Renchtal, dar și de la alte asociații similare, precum şi părintele Bogdan Stavarachi, superiorul Capelei Ortodoxe "Sfântul Arhanghel Mihai" din Baden Baden, urmași ai eroilor români și membri ai comunității de români din regiune. Comemorarea eroilor români a început cu o slujbă religioasă, care a avut un caracter aparte fiind subliniate și împlinirea a 100 de ani de la încheierea primului război mondial, precum şi Centenarul Marii Uniri de la 1 Decembrie 1918. Apoi, un trompetist a intonat "Ich hatte un kamerad" (Am avut un camarad). După slujba religioasă, reprezentanții Asociaţiei Rezerviştilor din Achern-Renchtal, condusă de Josef Gombola, au depus flori la cele 10 cruci ale celor 28 de eroi români înmormântați în Cimitirul din Niderbuhl - Rastatt și la troița centrală a cimitirului. Ceremonialul s-a încheiat emoţionant, cu intonarea la trompetă a imnurilor României şi Germaniei.
Asociaţia Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din Câmpina, condusă de col. (r) Marian Dulă, colaborează de aproape șase ani cu Asociaţia Rezerviştilor din Achern-Renchtal, acordul de parteneriat dintre cele două asociații fiind semnat la Câmpina, în toamna lui 2012.  

3974 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

1227 vizualizari
20 apr. 2024 22:28

Conferință PeaceJam la Câmpina, despre ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”

A doua ediție a Conferinței PeaceJam a avut loc la Câmpina, în Casa Tineretului, în acest week-end. Conferința a prilejuit discuții, jocuri și workshopuri în jurul unei teme comune - ”Sănătatea și bunăstarea tinerilor”.

1281 vizualizari
31 mar. 2024 08:58

La Câmpina, credincioșii romano-catolici au primit Lumina Sfântă a Învierii

La Câmpina, comunitatea romano-catolică este formată din aproximativ 400 de persoane. O bună parte dintre aceștia au participat sâmbătă seară la slujba de Înviere și au primit Lumina Sfântă a Învierii la Biserica ”Sfântul Anton de Padova”, din municipiu, ctitorie a inginerului Anton Raky. Slujba de Înviere oficiată de părintele paroh Claudiu Cojan a început cu Sfânta Liturghie și a continuat cu binecuvântarea Focului și a Lumânării Pascale.

Alte stiri recente

378 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

92 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.