Peste 400 de elevi și cadre de la Școala de Poliție din Câmpina au donat sânge pentru spitalele din Prahova

Social (Categoria articolului)

O amplă campanie de donare de sânge se desfășoară în această săptămână la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. De marți până vineri, elevii promoției iulie 2018 și cadre ale instituției donează sânge pentru pacienții din spitale, acțiunea desfășurându-se în parteneriat cu Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Prahova. 

Astăzi, 14 iunie, este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, aleasă de Organizația Mondială a Sănătății în semn de omagiu pentru imunologul austriac Karl Landsteiner, laureat al premiului Nobel pentru medicină în 1930, pentru descoperirea grupelor de sânge. Astăzi se împlinesc 150 de ani de la nașterea celui datorită căruia transfuziile de sânge au devenit în zilele noastre proceduri medicale de rutină. Iar pentru Școala de Poliție de la Câmpina, donarea de sânge reprezintă un lucru obișnuit, normal, astfel de acțiuni organizându-se chiar și de două ori pe an și devenind deja o tradiție, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, comisar șef de poliție Beatrice Melincianu. (video)
"Sunt mulți ani de când Școala de Poliție de la Câmpina este partenerul nostru de nădejde. Sângele donat de elevii polițiști ne ajută în momentele în care la Centrul de Transfuzii Sanguine din Ploiești vin tot mai puțini donatori. Trebuie să spunem că foarte mulți dintre donatorii noștri de la Centru sunt oameni de la țară, care în această perioadă sunt ocupați cu muncile câmpului. Mă bucur că viitorii polițiști ajută atân pe stradă, acolo unde își fac meseria, dar ajută și oamenii din spitale. Le mulțumim mult și așteptăm ca și alte școli sau instituții să le urmeze exemplul, pentru că permanent avem nevoie de sânge pentru pacienții din spitale", ne-a declarat dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului Județean de Transfuzii Sanguine. (video)
Elevii care au donat sânge au primit apă plată sau minerală, sucuri și dulciuri, precum și tichete de masă. În total, au fost peste 400 de donatori. Reprezentanții Centrului Județean de Transfuzii Sanguine au venit de la Ploiești cu paturile și toate materialele sanitare necesare recoltării. "Aș vrea să le mulțumesc și sponsorilor noștri, care sunt mereu alături de noi: Mega Image, care ne asigură produse alimentare pentru donatori; Magazinul Auchan, care lunar ne furnizează eugenii pentru donatori; patiseria Casa Budui din Blejoi, care ne furnizează cornurile pentru cei care donează sânge. Este foarte important pentru noi că-i avem alături", a mai afirmat directorul Centrului Județean de Transfuzii Sanguine, dr. Georgeta Hanganu.

5969 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2335 vizualizari
24 iun. 2018 10:36

Au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională. 878 contestații depuse în Prahova, dintre care 37 la Câmpina

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost postate sâmbătă, pe site-ul evaluare.edu.ro al Ministerului Educației, după soluționarea contestațiilor depuse de elevi. În total, la nivel național au fost 23.761 contestații, dintre care 12.372 la română, 10.958 la matematică și 431 la limba și literatura maternă. Potrivit Ministerului Educației, în urma recorectării lucrărilor au fost mărite 14.747 note, iar 7.541 note au fost scăzute. În Prahova au fost depuse 878 contestații (434 la română și 444 la matematică), iar la Câmpina au fost 37 de contestații, dintre care 13 la română și 24 la matematică.

3435 vizualizari
24 iun. 2018 09:20

Incendiu la Breaza. O casă de vacanță a ars în totalitate

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit noaptea trecută la Breaza, la o casă de vacanță situată într-o zonă mai izolată, lângă pădure. Pompierii militari de la ISU Prahova (detașamentele din Câmpina și Sinaia) au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Raluca Vasiloae, la sosirea pompierilor arderea era generalizată.

Alte stiri recente

1773 vizualizari
25 iun. 2018 10:16

Un an de la majorarea salariilor în Primăria Câmpina. Vi se pare că s-a schimbat ceva în activitatea administrației locale sau în relația cu cetățeanul?

De la 1 iulie 2017, în conformitate cu Legea 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariile angajaților din primării au fost majorate considerabil. Legea a stabilit condițiile și coeficienții, iar consiliile locale au aprobat noile salarii. La Câmpina, pe 27 iulie 2017, Consiliul Local a aprobat în unanimitate majorarea salariilor angajaților din Primărie și Poliția Locală. Atunci, la ședința din iulie, consilierii locali au fost de acord că se impune o majorare, având în vedere salariile mici din administrație, lucru absolut corect. Dar s-a mai vorbit atunci și despre faptul că angajații din Primărie și Poliția Locală ar trebui să dea dovadă de o mai mare responsabilitate în munca lor și mai ales în relația cu cetățeanul.

2928 vizualizari
24 iun. 2018 21:25

Darius Coman (Barracuda Câmpina) - un titlu de campion naţional la 50m bras şi alte cinci medalii

La Braşov a avut loc, la acest sfârşit de săptămână, Campionatul Naţional de Nataţie pentru Copii, competiţie care a reunit peste 450 de sportivi din întreaga ţară. Câmpina a fost reprezentată de un singur sportiv - Darius Coman (Clubul Barracuda, antrenor Gabriel Cojocaru), dar palmaresul acestuia este realmente impresionant: un tilul de campion naţional, două titluri de vicecampion naţional şi alte trei medalii de bronz.