Peste 400 de elevi și cadre de la Școala de Poliție din Câmpina au donat sânge pentru spitalele din Prahova

Social (Categoria articolului)

O amplă campanie de donare de sânge se desfășoară în această săptămână la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. De marți până vineri, elevii promoției iulie 2018 și cadre ale instituției donează sânge pentru pacienții din spitale, acțiunea desfășurându-se în parteneriat cu Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Prahova. 

Astăzi, 14 iunie, este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, aleasă de Organizația Mondială a Sănătății în semn de omagiu pentru imunologul austriac Karl Landsteiner, laureat al premiului Nobel pentru medicină în 1930, pentru descoperirea grupelor de sânge. Astăzi se împlinesc 150 de ani de la nașterea celui datorită căruia transfuziile de sânge au devenit în zilele noastre proceduri medicale de rutină. Iar pentru Școala de Poliție de la Câmpina, donarea de sânge reprezintă un lucru obișnuit, normal, astfel de acțiuni organizându-se chiar și de două ori pe an și devenind deja o tradiție, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, comisar șef de poliție Beatrice Melincianu. (video)
"Sunt mulți ani de când Școala de Poliție de la Câmpina este partenerul nostru de nădejde. Sângele donat de elevii polițiști ne ajută în momentele în care la Centrul de Transfuzii Sanguine din Ploiești vin tot mai puțini donatori. Trebuie să spunem că foarte mulți dintre donatorii noștri de la Centru sunt oameni de la țară, care în această perioadă sunt ocupați cu muncile câmpului. Mă bucur că viitorii polițiști ajută atân pe stradă, acolo unde își fac meseria, dar ajută și oamenii din spitale. Le mulțumim mult și așteptăm ca și alte școli sau instituții să le urmeze exemplul, pentru că permanent avem nevoie de sânge pentru pacienții din spitale", ne-a declarat dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului Județean de Transfuzii Sanguine. (video)
Elevii care au donat sânge au primit apă plată sau minerală, sucuri și dulciuri, precum și tichete de masă. În total, au fost peste 400 de donatori. Reprezentanții Centrului Județean de Transfuzii Sanguine au venit de la Ploiești cu paturile și toate materialele sanitare necesare recoltării. "Aș vrea să le mulțumesc și sponsorilor noștri, care sunt mereu alături de noi: Mega Image, care ne asigură produse alimentare pentru donatori; Magazinul Auchan, care lunar ne furnizează eugenii pentru donatori; patiseria Casa Budui din Blejoi, care ne furnizează cornurile pentru cei care donează sânge. Este foarte important pentru noi că-i avem alături", a mai afirmat directorul Centrului Județean de Transfuzii Sanguine, dr. Georgeta Hanganu.

6163 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

257 vizualizari
16 aug. 2018 23:55

Câmpina, România 100. Casa lui Nicolae Grigorescu, Muzeul Memorial de astăzi

Marele pictor Nicolae Grigorescu s-a stabilit la Câmpina în anul 1890. A locuit mai întâi cu chirie, pentru ca mai târziu să cumpere un teren pe care și-a construit propria casă. O casă simplă, din lemn, situată pe locul unde astăzi se află Muzeul Memorial "Nicolae Grigorescu", pe Bulevardul Carol I, la nr. 108. Se spune că terenul a fost cumpărat cu banii câștigați din vânzarea tabloului "Atacul de la Smârdan".

1706 vizualizari
16 aug. 2018 16:55

"Minutul Centenarului". Cum a salvat I.C. Brătianu "Biserica lui Horea" din Țara Moților

La ultima ședință a Consiliului Local Câmpina, în cadrul "Minutului Centenarului", consilierul Dragomir Enache a vorbit despre un act de patriotism mai puțin cunoscut în zilele noastre. Este vorba despre salvarea bisericii de lemn din Albac, satul natal al lui Horea, biserică pe care administrația austro-ungară dorea să o dărâme și pe care I.C. Brătianu a mutat-o pe ascuns în satul Florica din județul Argeș. (video)

Alte stiri recente

273 vizualizari
17 aug. 2018 09:22

Ozon Clinic Therapy, unicul centru medical privat din Câmpina sub contract cu CJAS pentru specialitatea obstetrică-ginecologie

Centrul Medical Ozon Clinic Therapy din Câmpina funcţionează pe Strada 1 Mai, la numărul 31, aici oferindu-se consultații în mai multe specializări. Ozon Clinic Therapy este singurul centru medical din sectorul privat sub contract cu Casa de Asigurări de Sănătate pentru specialitate obstetrică-ginecologie, cu trimitere de la medicul de familie.

2836 vizualizari
15 aug. 2018 19:48

"BebeFest", primul târg din Prahova destinat viitoarelor mămici, organizat de SanConfind și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului

În perioada 24-26 august 2018, între orele 10.00 - 22.00, la Ploiești Shopping City, va avea loc "BebeFest", un primul târg organizat în Prahova și destinat părinților și bebelușilor. Practic, va fi o expoziție de profil, unde cei interesați vor putea găsi produsele necesare femeilor însărcinate, dar și nou-născuților. Și nu doar produse, ci și foarte multe informații legate de sarcină, de naștere, de alăptare, de creșterea copilului. Evenimentul este organizat de Centrul Medical SanConfind Poiana Câmpina și Asociația pentru Promovarea și Dezvoltarea Turismului Prahova.