Peste 400 de elevi și cadre de la Școala de Poliție din Câmpina au donat sânge pentru spitalele din Prahova

Social (Categoria articolului)

O amplă campanie de donare de sânge se desfășoară în această săptămână la Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina. De marți până vineri, elevii promoției iulie 2018 și cadre ale instituției donează sânge pentru pacienții din spitale, acțiunea desfășurându-se în parteneriat cu Centrul Județean de Transfuzii Sanguine Prahova. 

Astăzi, 14 iunie, este Ziua Mondială a Donatorului de Sânge, aleasă de Organizația Mondială a Sănătății în semn de omagiu pentru imunologul austriac Karl Landsteiner, laureat al premiului Nobel pentru medicină în 1930, pentru descoperirea grupelor de sânge. Astăzi se împlinesc 150 de ani de la nașterea celui datorită căruia transfuziile de sânge au devenit în zilele noastre proceduri medicale de rutină. Iar pentru Școala de Poliție de la Câmpina, donarea de sânge reprezintă un lucru obișnuit, normal, astfel de acțiuni organizându-se chiar și de două ori pe an și devenind deja o tradiție, după cum ne-a declarat purtătorul de cuvânt al instituției, comisar șef de poliție Beatrice Melincianu. (video)
"Sunt mulți ani de când Școala de Poliție de la Câmpina este partenerul nostru de nădejde. Sângele donat de elevii polițiști ne ajută în momentele în care la Centrul de Transfuzii Sanguine din Ploiești vin tot mai puțini donatori. Trebuie să spunem că foarte mulți dintre donatorii noștri de la Centru sunt oameni de la țară, care în această perioadă sunt ocupați cu muncile câmpului. Mă bucur că viitorii polițiști ajută atân pe stradă, acolo unde își fac meseria, dar ajută și oamenii din spitale. Le mulțumim mult și așteptăm ca și alte școli sau instituții să le urmeze exemplul, pentru că permanent avem nevoie de sânge pentru pacienții din spitale", ne-a declarat dr. Georgeta Hanganu, directorul Centrului Județean de Transfuzii Sanguine. (video)
Elevii care au donat sânge au primit apă plată sau minerală, sucuri și dulciuri, precum și tichete de masă. În total, au fost peste 400 de donatori. Reprezentanții Centrului Județean de Transfuzii Sanguine au venit de la Ploiești cu paturile și toate materialele sanitare necesare recoltării. "Aș vrea să le mulțumesc și sponsorilor noștri, care sunt mereu alături de noi: Mega Image, care ne asigură produse alimentare pentru donatori; Magazinul Auchan, care lunar ne furnizează eugenii pentru donatori; patiseria Casa Budui din Blejoi, care ne furnizează cornurile pentru cei care donează sânge. Este foarte important pentru noi că-i avem alături", a mai afirmat directorul Centrului Județean de Transfuzii Sanguine, dr. Georgeta Hanganu.

6311 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2567 vizualizari
15 oct. 2018 22:03

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Anton Raky

1 comentarii

Inginerul Anton Raky a fost o personalitate internațională. S-a născut și a studiat în Germania, a explorat resurse uriașe în America Centrală și de Sud, Africa, Asia și Europa, pentru ca la începutul anilor 1900 să vină la Câmpina, atras de aurul negru. Un inginer vizionar, un mare inventator în domeniul tehnologiei de foraj, un om care a avut o imensă contribuție la dezvoltarea industriei petrolului din România și, de ce nu, la dezvoltarea Câmpinei.

2074 vizualizari
15 oct. 2018 20:47

Câmpina, România 100. Casa Lezza, din perioada interbelică, blocurile de astăzi, de pe Strada B.P. Hasdeu

La începutul anilor '20, comunitatea italiană din Câmpina număra aproximativ 140 de persoane, iar cea mai importantă familie de italieni stabilită aici era cea a arhitectului Luigi Lezza. Familia Lezza locuia într-o vilă impresionantă pe Strada B.P. Hasdeu, la nr. 45, o vilă proiectată și construită chiar de către reputatul arhitect. Trei generații ale familiei Lezza și-au trăit viața în Câmpina.

Alte stiri recente

672 vizualizari
16 oct. 2018 21:38

Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase, sărbătorită la Colegiul "Istrati" cu produse tradiționale românești

Elevii de la clasele de alimentație publică de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei au marcat astăzi, 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase. O acțiune la baza căreia stă un parteneriat de câțiva ani între cele trei instituții de învățământ. Și pentru că suntem în Anul Centenarului, liceenii au sărbătorit această zi cu mâncare tradițională românească și cântece și dansuri populare.

1520 vizualizari
16 oct. 2018 20:38

Ne-a prins toamna cu Strada Bobâlna neasfaltată. Ne va prinde și iarna...

Modernizarea Străzii Bobâlna a fost aprobată de Consiliul Local la începutul acestui an, odată cu bugetul municipiului. Abia în luna iulie a fost organizată licitația pentru executarea lucrărilor. O licitație anulată apoi din cauza unei greșeli de proiectare pe care nu și-a asumat-o nimeni. A fost organizată o nouă licitație, în luna septembrie, iar contractul cu firma câștigătoare a fost semnat săptămâna trecută. Săptămâna viitoare, pe 23 octombrie, amplasamentul va fi predat firmei constructoare pentru începerea lucrărilor, potrivit informațiilor furnizate de Primăria Câmpina.