Armata Română, sărbătorită și la Câmpina

Eveniment (Categoria articolului)

Ziua Armatei a fost marcată și în acest an la Câmpina printr-o serie de acțiuni desfășurate în centrul municipiului, în parcul în care se află amplasat Monumentul Soldatului Necunoscut. Manifestările au început cu două momente artistice: dansuri populare prezentate de Ansamblul "Brădulețul" de la Colegiul Tehnic Forestier (profesor coordonator Alis Gârbăcea) și cântece patriotice interpretate de elevi de la Liceul Tehnologic Energetic și Colegiul Tehnic Forestier (profesor coordonator Dănuț Andrei).

A urmat o scurtă alocuțiune a primarului Horia Tiseanu, iar apoi s-a desfășurat un ceremonial religios oficiat de părintele protoiereu Grigore Melnic împreună cu un sobor de preoți. A fost prezentat Steagul de identificare al Filialei Câmpina a Asociaţiei Naționale a Cadrelor Militare în Rezervă şi în Retragere din MApN, iar apoi, președintele acestei asociații, col.(r) Marian Dulă a oferit plachete omagiale veteranilor de război din Câmpina. Ar trebui menționat faptul că manifestările de astăzi au participat și 20 de rezerviști militari de la Filiala Buzău a ANCMRR, veniți să sărbătorească Ziua Armatei împreună cu colegii lor de la Câmpina.
Au fost depuse coroane de flori la Monumentul Soldatului Necunoscut și toți cei prezenți, puțini la număr, au asistat la defilarea detașamentelor de elevi de la Școala de Agenţi de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina şi Colegiul Naţional Militar "Dimitrie Cantemir" din Breaza.
În fiecare an, pe 25 octombrie, sărbătorim Ziua Armatei Române şi asta se întâmplă din 1959 încoace. Atunci a fost emis decretul prin care 25 octombrie a fost aleasă ca zi a Armatei Române. O zi care marchează victoria finală pentru eliberarea Transilvaniei de Nord de sub ocupaţie horthystă (1944). Anul acesta s-au împlinit 73 de ani de la eliberarea Transilvaniei, dar și 158 de ani de la înființarea Statului Major General, prin Înaltul Ordin de Zi nr. 83 al domnitorului Alexandru Ioan Cuza. Iar pe 25 octombrie, de Ziua Armatei, este și ziua de naștere a regelui. Astăzi, Majestatea Sa Regele Mihai a împlinit 96 de ani.

Lume puțină, după cum spuneam, la manifestările de Ziua Armatei Române. Și o atmosferă destul de apăsătoare, nepotrivită unei astfel de sărbători. Parcă și delegațiile oficiale, care au depus coroane, au fost mai puține comparativ cu alți ani. Cât despre locație... știm cu toții cât de rău arată parcul, cu pavele sparte sau chiar fără pavele, pe alocuri. Iar Monumentul Soldatului Necunoscut arată jalnic. Chiar dacă statuia urmează să fie mutată în Cimitirul Eroilor, când parcul va intra în reabilitare, aceasta nu poate fi considerată o scuză de către administrația locală. Soclul trebuia întreținut până în ultimul moment, pentru că iată, astăzi, de Ziua Armatei Române, la acest monument au fost depuse coroane. Și așa se va întâmpla, cel mai probabil, și de Ziua Națională a României. Și e rușinos pentru acest municipiu cu mari pretenții.

2803 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

457 vizualizari
22 ian. 2018 10:16

Administrația locală îi invită pe câmpineni să se prindă în Hora Unirii, pe 24 Ianuarie, în Parcul de la Ceas

La 24 Ianuarie 2018 se împlinesc 159 de ani de la Unirea Principatelor Române. "Mica Unire" de la 1859 este considerată primul pas important pe calea înfăptuirii statului național unitar român. Primăria și Consiliul Local Câmpina vă invită miercuri, la ora 11.00, în Parcul de la Ceas, pentru a dansa cu toții Hora Unirii.

9856 vizualizari
18 ian. 2018 21:54

În prezența experților de la Banca Mondială, primarul din Poiana Câmpina, Alin Moldoveanu, a cerut ieșire la autostradă pentru comuna sa și localitățile vecine

6 comentarii

Ministerul Transporturilor a organizat astăzi, la Bușteni, prima dezbatere publică privind implementarea proiectului autostrăzii Ploiești - Brașov, tema fiind impactul social și impactul asupra mediului. Întâlnirea a fost organizată la solicitarea Băncii Mondiale, iar printre participanți s-au numărat reprezentanții primăriilor din localitățile prahovene pe unde va trece viitoarea autostradă.

Alte stiri recente

933 vizualizari
22 ian. 2018 09:35

Primăria Câmpina vrea fonduri europene pentru construirea unei grădinițe și îmbunătățirea infrastructurii de la Școala "B.P. Hasdeu"

La începutul lunii ianuarie, în cadrul POR 2014-2020 a fost lansată Axa prioritară 10 - "Îmbunătățirea infrastructurii educaționale", în baza căreia administrațiile locale pot accesa fonduri europene pentru construirea de școli și grădinițe sau pentru îmbunătățirea infrastructurii unităților de învățământ deja existente. Primăria Câmpina intenționează să depună două cereri de finanțare, pentru care va solicita acordul de principiu al Consiliului Local în ședința de joi, 25 ianuarie.

2057 vizualizari
21 ian. 2018 10:53

Marius Vasile, pe podium la aruncarea greutăţii în prima etapă a Campionatului Naţional de Atletism

Sâmbătă şi duminică, la Bucureşti, în sala de atletism a Complexului "Lia Manoliu" are loc prima etapă a Campionatului Naţional de Atletism. CSS Constantin Istrati Câmpina a fost reprezentat în prima zi a întrecerilor de doi sportivi, ambii la aruncarea greutăţii, Marius Vasile reuşind să urce pe podium, cu un nou record personal.