Bătaie între patru liceeni din Câmpina. Două fete au ajuns la Urgențe, una dintre ele fiind operată la un spital din București

Social (Categoria articolului)

Un incident mai puțin obișnuit (cel puțin în Câmpina) s-a petrecut în noaptea de vineri spre sâmbătă, în parcarea de la fostul complex comercial Fibec, în fața clubului de noapte FH Pub. Este vorba despre o bătaie între patru liceeni din localitate, trei fete și un băiat. Nu a fost o simplă altercație, ci o bătaie în toată regula, în urma căreia două dintre fete au ajuns la Camera de Primiri Urgențe. Una dintre ele a fost dusă ulterior la un spital din București, unde a fost operată.

O. C. este elevă în clasa a XI-a la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu". D. A. D. și L. N. sunt eleve în clasa a IX-a la Liceul Tehnologic Energetic și sunt foarte bune prietene. Vineri noapte, O.C. își sărbătorea onomastica la FH Pub, alături de câțiva prieteni, când un amic mai vechi, V. R. a venit să-i ureze "La mulți ani!". A fost momentul în care gelozia și-a spus cuvântul, băiatul respectiv și L. N. fiind prieteni apropiați o vreme. Când O. C. a vrut să plece acasă și aștepta taxi-ul în parcarea de la Fibec, cele două fete de la Energetic au ieșit după ea... pentru a lămuri lucrurile. Din păcate, nu le-au lămurit printr-un dialog civilizat, ci cu pumnii și picioarele. O.C. a fost lovită puternic în zona capului și umplută de sânge. A intrat în club pentru a se spăla și a fost văzută de alți amici, inclusiv de V.R., care a ieșit în parcare pentru a rezolva problema cu celelalte fete. El a lovit-o pe D. A. D. la picior, conform declarației fetei, încât a fost nevoie ca medicii de la Camera de Primiri Urgențe a Spitalului Municipal Câmpina să-i coasă rana (foto). 

D. A. D.: "Dintr-un motiv personal, pe care nu cred că este bine să-l știe toată lumea, am vrut să încheiem relația pe care eu și L. o aveam cu O.. Fiecare să-și vadă de treaba ei. Nu ne-am dorit să se ajungă atât de departe, în niciun caz nu am vrut să-i spargem buza. Dar nici nu mă gândeam că după acest incident o să sară acel băiat pe mine și credeți-mă că a fost destul de grav. Mi-a dat sângele pe nas și am multe răni la cap pentru că m-a izbit de un copac. Am ajuns la Urgențe, unde medicii mi-au cusut rana de la picior. Nu am de gând să depun vreo plângere la poliție împotriva celui care m-a lovit, nu văd ce rost ar avea, în definitiv toți am fost implicați - și cel care m-a bătut, și fata în care am dat, și eu, și prietena mea".

Comisar șef Cornel Dăncescu, comandantul Poliției Municipale Câmpina: "Nu există o plângere depusă la Poliția Municipală în acest caz, dar știm despre ce este vorba și efectuăm cercetări preliminare".

Profesor Stan Sârbu, directorul Liceului Tehnologic Energetic: "Am aflat de incident în cursul zilei de azi (ieri, sâmbătă, 7 ianuarie, n.r.). Știu că au fost implicate două eleve ale liceului nostru. Pot să vă spun că aceste două fete sunt eleve-problemă, că au mai avut abateri disciplinare, dar nu de o asemenea gravitate. Luni, împreună cu diriginții lor, vom încerca să avem o discuție cu ele, să aflăm cu exactitate ce s-a întâmplat și să stabilim eventual ce măsuri putem lua".

După cum spuneam, O. C. se află internată într-un spital din București, unde a fost supusă unei intervenții chirurgicale de reconstrucție maxilo-facială. Celelalte două fete sunt acasă, D. A. D. cu un picior rănit și cusut. Până acum, niciunul dintre cei implicați nu a depus plângere la poliție. 
Ar fi multe de spus în legătură cu acest incident incredibil ai cărui protagoniști au fost niște liceeni. Mai ales că, din cele patru persoane implicate, trei sunt fete și toate trei minore. Despre astfel de cazuri auzim că se întâmplă prin alte orașe, citim în presă, vedem la televizor. Dar acum iată că s-a întâmplat și în Câmpina noastră cea liniștită, unde foarte rar avem parte de așa ceva.
Noi nu încercăm să găsim acum vinovați, nu este treaba noastră. Nu facem anchete și nu arătăm cu degetul. Doar v-am redat un incident neplăcut, cu urmări grave și care, în mod cert, va da naștere la numeroase discuții pe rețele de socializare, în liceele unde învață acești copii, poate chiar și în clubul pe care îl frecventau.

30210 vizualizari
25

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alberto 08.01.2017 12:29 Asta este educaţia din ziua de azi,anturajul împinge adolescenţi la lucruri care dau dovadă de prostie,idiotism,şi în cele din urmă la fapte care le vor distruge viaţa în totalitate.Sălbăticia îşi spune cuvântul în cazul unora,ruşine!
  • Un parinte 08.01.2017 12:30 IN PRIMUL RAND SUNT DE VINA PARINTII......FETELE SUNT MINORE SI MOD NORMAL NU AR AVEA CE CAUTA IN CLUB ..CU ATAT MAI PUTIN SA SE BATA , CU PUMNII SI CU PICIOARELE , EXACT CA IN FILMELE CU NINJA ..........CA SA NU MAI ZIC DE LIPSA TOTALA DE EDUCATIE , SAU POATE ERAU SUB INFLUENTA BAUTURILOR ALCOOLICE ............PACAT , ACESTI COPII SUNT VIITORI PARINTI .....IMI ESTE GROAZA NUMAI CAND MA GANDESC !!!!!
  • Gelu 08.01.2017 13:05 Niste golani! Probabil si bauti!
  • Maria 08.01.2017 13:08 Dacă sunt minore nu trebuie să plătească???? Când au făcut acest gest urât și au stat in Club până târziu nu erau minore????? Să plătească și părinții pt frumoasa educație ce le_a dat.
  • Nick 08.01.2017 13:43 Dar părinţii?nici ei nu au minte?Că îşi lasă copii la numai 15,16 ani să umble liberi prin cluburii şi discoteci toată noaptea.Aici este o problemă!
  • Alex D 08.01.2017 14:29 Nu sunt chiar rare evenimentele de genul. Poate a fost asta mai mediatizat. Si acum ceva ani se mai bateau..mai existau conflicte. Nu inteleg de ce e subliniata treaba cu liceul. Erau in timpul liber, nu in timpul scolii. Da e o bataie absurda din categoria "ale tineretii valuri" dar curata fara arme etc. E regretabil ca se intampla, mai ales din gelozie si mai ales la varstele respective. Dar au fost evenimente destule la noi in oras, ba chiar incepusem sa cred ca e mai periculos la noi decat in orasele mai mari... E prima oara insa cand cred ca e implicat cineva din Grigorescu:))
  • Cornel 08.01.2017 14:50 Ferească Dumnezeu au înnebunit copiii in ziua de azi ...
  • Bubu 08.01.2017 14:59 Ca se mai bat intre ei baieti, am mai auzit... poate e explicabil, dar fete?! si in halul asta!!! wow! cum or dormi acei parinti care au fete de 15-16 ani si stiu ca nu sunt acasa?!
  • Florin 08.01.2017 15:02 Am citit si pe Facebook despre acest caz si un prostanac de consilier local care spunea numai prostii si facea el pe interesatul. Mare e gradina lui Dumnezeu?! Parerea mea, ca sa se comporte asa, fetele agresoare cred ca tras si ceva pe nas, nu numai pe gura! Altfel, e greu de explicat logic. Cat despre consilierul de care vorbeam, asta saracu atata poate!!
  • Ibrahim 08.01.2017 15:18 Voi ati prezentat cazul ceva mai obiectiv, dar pe facebook exista un personaj care se da teribil de important si care isi permite sa jigneasca o categorie intreaga de copii, folosind epitate total nepotrivite - mucos, impertinent; pentru ca cineva are o alta parere decat el! Cat despre ce a facut el pentru Energetic, sa ne lase in pace ca nu suntem toti prosti cum ne crede el. Daca vrea, ii dau detalii ca stiu multi colegi care au intrat odata cu fiul lui la Energetic, dar surpriza cand a inceput anul scolar, fiul lui era la Grigorescu! Asa ca se stie cate a facut acest personaj pentru Energetic. Si mai sunt si alte exemple...
  • Black smoke 08.01.2017 16:42 La cat alcool si drog aveau in ele fetele de la Energetic, tipa de la Grig a scapat foarte usor! Primii care au taiat-o din parcare si din pub au fost dealerii!
  • Lavinia Panait 08.01.2017 17:01 Dupa ce se face bine, ceea ce ii doresc cat mai repede, Oana trebuie sa le dea urgent in judecata pe cele doua agresoare si sa faca imediat plangere la politie! Unde traim? Si eu nu cred ca batausa a fost lovita de un baiat cum sustine ea! Cazul trebuie sa ajunga cat mai urgent pe mana Politiei!
  • Betty 08.01.2017 17:31 Copiii inconstienti! Uite asa poate ramane un om mutilat pe viata! Cel putin din punct de vedere psihic, daca nu si fizic! Sincer, nu mi-as fi imaginat ca in Campina se poate intampla sa aceva!
  • Cristi 08.01.2017 17:39 Poate mai insistati voi la politie, ca alta nadejde nu avem sa aflam si noi ceva. Chiar daca nu face nimeni plangere, ar trebui sa se autosesizeze si nu sa faca doar cercetari preliminare. Luni ar trebui sa fie la Energetic sa ia declaratii de la cele doua fete, in prezenta parintilor, de la ceilalti implicati in acest caz si chiar sunt curios cum se va solutiona. Dar camere de supraveghere nu sunt in acea parcare? Si mai am o curiozitate: cand au fost la urgente, tinerelor li s-au luat probe de sange sa se vada daca erau cel putin sub influenta alcoolului? Ar fi interesant! Multumesc!
  • maria 08.01.2017 18:00 Acest articol m-a sensibilizat foarte tare si asa trebuie sa se intample cu majoritatea dintre noi.Sunt indignata cand vad ca nu s-a depus plangere din partea fetei de la Grigorescu,ma intreb cum parintii ei pot sa tolereze asa ceva si nu ii pot intelege cum a permis ca fata lor eleva la Grigorescu sa petreaca ziua intr-un club si sa umble cu baietii,cine stie si ce au consumat cand pentru fetele din acest liceu cel mai important e scoala,sper totusi ca nu s-a prostit si acest liceu.Biata fata a fost atacata de aceste brute de la Energetic si sunt socata sa aud cum Directorul Liceului spune sa stabileasca EVENTUAL ce masuri poate sa ia.Asteptam ca toate organele abilitate sa se sesizeze,sa rezolve aceasta problema si sa se implice ca astfel de incidente sa nu se mai intample mai ales intr-un oras linistit ca al nostru si pe viitor parintii si profesorii sa se implice si sa nu le mai tolereze comportamente agresive.Aceste eleve care au lovit nu au ce sa mai caute in liceu si locul lor este intr-o scoala de corectie.Este ridicol sa ajungi sa te bati pentru un baiat.Rugam sa ne tineti la curent cu acest caz si binenteles ca cei in masura sa se implice sa pedepseasca foarte rau aceste eleve din Energetic care nu merita sa fie eleve intr-un liceu.
  • Anti 08.01.2017 18:07 Ce cautau ... minore in club? Alo Politia va puteti autosesiza sa va faceti datoria si sa amendati managerulu Clubului pentru ca a permis accesul minorilor in incinta si sunt sigur ca nu au consumat suculet !
  • JFK 08.01.2017 18:46 Prieteni, am avut ocazia sa o cunosc pe Diana Andreea (alfabet) la o bauta si rar mi-a fost dat sa vad o fata atat de violenta, mai ales la bautura! Asa ca, nu ma mir. Iar ce probleme a avut in scoala generalam se poate scrie o carte sau se poate urna un serial!
  • Rares 08.01.2017 19:15 Este regretabil ce s-a intamplat, dar noi, cei sub 18 ani, unde ar trebui sa ne distram, ca am vazut pe facebook pe unii care vor sa ne interzica accesul in cluburi? Si ce sa facem, sa stam pe strada si sa tragem pe nas?!
  • Cornelia 08.01.2017 20:55 Pacat de acest incident am si eu 2 copii fats si baiat, fata in varsta de 19 ani si baiatul in varsta de 11 ani am stiut sa i stapanesc si sa i controlez in acest incident nu este devina decat parinti . lipsa de comunicare a avut un sfarsit tragic . Dragi parinti un msj din partea mea ocupati va mai mult de copii .
  • Ionutz 08.01.2017 22:18 Din pacate, nu este un caz singular!
  • Als 08.01.2017 23:47 Nu mai băgați liceul în treaba asta vă rog eu. Cică o fată de la Grigorescu care doar învață și la Energetic sunt copii foarte buni. Mulți chiar mai buni decât unii de la Grig dar banii și poziția își spun cuvântul. Cativa elevi de la Energetic, au mers 2 ani la rand in America pt un concurs de informatica. In al 2-lea an, chiar au castigat premiul 1 dar nu s-a discutat pe tema asta prea mult. Fiecare liceu are copii buni si copii rai. Cele 2 sunt de cea mai joasa speta. E adevarat in Grigorescu sunt mulți copii buni dar asta nu inseamna să catalogăm liceele. Mai bine ar fi sa se autosesizeze politia fara vreo plangere. Erau minori in club ! Atat am avut de spus.
  • Alecs 09.01.2017 01:13 Ar trebui ... violenta aia,va ajunge o proxenta, o prostituata sau o criminala de nou nascuti....
  • Ionut Traistaru 09.01.2017 08:11 Prima data cand aud ceva de Grigorescu.Ca se consuma droguri,alcool la Energetic nu e o noutate.Intelectualii fug incet incet la Bucuresti,ce perspectiva ofera Tiseanu and co posibilitati de angajare? Nici directorul Sarbu nu e un sfant si o persoana care sa vorbeasca de moralitate,cine il cunoaste poate confirma( de aceea au plecat foarte multi profi din Energetic unde domneste slugarnicia si PCR plus ca mai face si reclama lui Tisi in campanie
  • Bogdan 09.01.2017 12:17 In primul rand .. am fost elev in grigorescu si energetic . Ma deranjeaza si ma doare sa aud ca spuneti ca in energetic umbla droguri.. am stat 3 ani in acel liceu ..si nu am vazut nici urma de drog .. decat kent 8 scurt la bucata . In grigorescu , am stat un an .. si jur ca nici macar in filme nu am vazut ce am vazut acolo .. de ce ? Pentru ca exista influenta materiala . Colii nu vin la scoala fara 100 lei in buzunar ,eu aunt mandru ca am facut parte din generatia in care aveam un buget zilnic de 2 lei ai poate m.am distrat mai mult decat cei de acum . Cat despre cazul in sine .. cunosc personal fetele din energetic .. si nu ma pot mandrii cu , cumportamentul lor . Iesitul in cluburi si fumatul ( nu doar tigari ) face parte din rutina lor zilnica . Cat despre fata din grig , nu o cunosc dar pot sa bag mana in foc , ca nici ea nu.i usa de biserica . Doar pentru ca a luat bataie nu inseamna ca nu are nici o vina . NU O MAI LUATI IN BRATE .
  • O Corina 08.05.2017 20:52 Unde sa te distrezi in Campina?Nu un cinematograf,nu un mall cu locuri de joaca.Banci,cazinouri ,farmacii,mai nou pompe funebre.In primul rand cei care conduc Energeticul sa nu pronunte de Grigorescu.Or avea clasa mate info dar mai e mult pana departe.La Energetic directorii au obsesia cu fumul de tigara si curatenia.D-aia e plin de chistoace parcul de la Institut si aleea de langa scoala de ace de seringa.La fel scapati de sub control sunt copilasii de la scoala generala 1.Prefer sa nu dau nume dar la gen 1,scoala Centrala si Energetic se trece clasa pe ochi frumosi-parfumuri scumpe,bani,excursii

Social

26 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

1100 vizualizari
23 mar. 2024 10:47

Contribuția lunară de întreținere pentru persoanele de la Centrul rezidențial de la Voila se mărește de la aproximativ 3.500 lei la peste 4.000 lei/lunar

Miercuri, 27 martie 2024, în cadrul ședinței ordinare a Consiliului Local Câmpina, pe ordinea de zi se află și un proiect privind majorarea contribuției lunare de întreținere a persoanelor beneficiare ale serviciilor sociale de la Centrul rezidențial de asistență și reintegrare socială a persoanelor fără adăpost de la Voila.

Alte stiri recente

361 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

1226 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.