20 de premii și două trofee, iată cu ce s-au întors balerinele câmpinence de la Concursul Internațional de Dans "Lebăda de cristal" 2018

Eveniment (Categoria articolului)

În perioada 22-25 martie 2018, la Palatul Național al Copiilor din București a avut loc cea de-a VI-a ediție a Concursului Internațional de Dans "Lebăda de cristal". Este una dintre cele mai importante competiții de dans care se organizează în România, iar numărul participanților a fost și la această ediție extrem de mare, acesta fiind și motivul pentru care s-a impus organizarea evenimentului pe parcursul mai multor zile. Într-o companie remarcabilă, balerinele din Câmpina, de la clubul de dans al profesoarei Dorina Popa au strălucit din nou. Toate dansurile lor au fost premiate.

Au fost sute de concurenți la cele opt secțiuni - dans clasic, dans contemporan, lyrical/jazz, dans de caracter, showdance, cabaret/musical, open și dans urban/comercial. Concurenți din România, dar și din Republica Moldova, Israel, Bulgaria și Statele Unite ale Americii. O adevărată desfășurare de forțe, o competiție grea și extrem de obositoare pentru participanți, dar la finalul căreia profesoara Dorina Popa se declară fericită: "Fetele m-au făcut să fiu tare mândră și le mulțumesc din suflet lor și părinților care le îndrumă pe această cale a artei, a frumosului. Este extraordinar, 20 de dansuri prezentate și tot atâtea premii obținute! Fetele au fost minunate, au strălucit efectiv și au reușit să adauge în palmaresul clubului nostru încă două trofee Lebăda de cristal".

Iată rezultatele obținute de balerinele de la Câmpina la cea de-a VI-a ediție a Concursului Internațional "Lebăda de cristal" 2018:

Alessia Anghel (categoria 13-15 ani), Secțiunea Dans Clasic - Premiul I pentru "Colombina" și premiul al II-lea pentru "Esmeralda"
Daria Dimitrescu (13-15 ani)
- Dans Clasic - Premiul I cu "Pas De Chale" și premiul al II-lea cu "Raymonda Dream Scene"
- Dans Contemporan - Premiul I cu "Against The World" (și un premiu special, o bursă de studiu cu reducere de 50% din plata taxelor, în Italia)
Ștefania Ionică (13-15 ani) - Dans Liric - Premiul I pentru "Purity" (Ștefania s-a aflat pentru prima dată pe scenă cu un dans solo)
Andreea Geantă (10-12 ani) - Dans Clasic - Premiul al II-lea cu "Pas De Trois"
Sara Bogza Sara (10-12 ani) - Dans Clasic - Premiul al III-lea cu "Paquita" (prima dată pe scenă cu solo)
Teodora Morar (10-12 ani)
- Dans Clasic - Premiul al II-lea pentru "Cupidon"
- Dans Contemporan - Premiul I pentru "Battle's Spirit"
Ana Petrovanu (10-12 ani)
- Dans Clasic - Premiul al II-lea pentru "Odalisque"
- Dans Cabaret - Premiul I pentru "Sally's Dance"
Clara Seneș (10-12 ani) - Dans Clasic - Premiul I pentru "Clara's Dance" și Premiul I pentru "Big Swan"
Andra Anghelache (7-9 ani) - Fantezie Coregrafică - Premiul I cu "Scufița Roșie"
Andra Anghelache și Andreea Geantă (7-9 ani)
- Dans Liric - Premiul I pentru "Dream it Possible"
- Dans Clasic - Premiul I pentru "Variația prietenelor"
Pentru același dans clasic, cele două fete au obținut și Trofeul "Lebăda de cristal", un premiu special de 500 lei de la Fundația "Trăiește clipa" pentru imagine scenică și un alt premiu special - o invitație la Concursul "Movmnt International Dance Competition", la Ruse, în Bulgaria, în perioada 8-10 martie 2019.
Ștefania Panaitescu și Ioana Crijanovschi (7-9 ani) - Premiul I pentru dansul de caracter "Piefke unf Pufke Polka"
Teodora Lamba și Ingrid Motoroiu (7-9 ani) - Dans Fantezie Coregrafică - Premiul al II-lea pentru "Two Happy Mice"
Grupul ALLEGRO (10-12 ani) - Dans Clasic "Primăvara"
- Premiul 1 + Trofeul Concursului + un premiu special de 500 lei
- Premiu special - o invitație la Concursul "Movmnt International Dance Competition", la Ruse, în Bulgaria, în perioada 8-10 martie 2019
- Premiu special - o bursă de studiu cu reducere de 50% din plata taxelor, în Italia
- Premiul pentru creație coregrafică din partea Fundației "Trăiește clipa" pentru profesoara Dorina Popa
Grupul ALLEGRO este format din: Andreea Geantă, Teodora Lamba, Ștefania Panaitescu, Andra Anghelache, Ioana Crijanovschi, Sara Bogza, Ștefania Ionică, Miruna Drăguș, Ingrid Motoroiu și Aydonia Gurbet (aflată la primul ei concurs).
 

3401 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3191 vizualizari
02 iul. 2018 20:30

Oaspeți de la Cahul (Republica Moldova) la "Sărbătoarea celor 2 Iulii", la Castelul Hasdeu

La Castelul "Iulia Hasdeu" din municipiul Câmpina a avut loc astăzi "Sărbătoarea celor 2 Iulii", un eveniment cultural organizat pentru al 28-lea an consecutiv. Este sărbătoarea dedicată celor două Iulii care au marcat viața savantului Bogdan Petriceicu Hasdeu, soția și fiica. Este o sărbătoare frumoasă, care reunește personalități ale culturii câmpinene și nu numai, oameni interesați de viața și opera lui Hasdeu, de viața și opera genialei sale fiice.

5717 vizualizari
01 iul. 2018 19:55

MEDI'S Câmpina, la 20 de ani de la înființare

Centrul de Diagnostic și Tratament MEDI'S Câmpina împlinește în aceste zile 20 de ani de la înființare. Prima clinică privată din Câmpina s-a dezvoltat în timp, iar astăzi include și centrul de la Ploiești, dar și Fundația MEDI'S al cărei președinte este medicul chirurg Călin Tiu, doctor în științe medicale și membru al Societății Europene a Chirurgilor. Aniversarea MEDI'S a fost marcată printr-un simpozion care a avut ca temă principală "Hipertensiunea arterială" și o petrecere la care au participat medicii prezenți la simpozion, precum și echipa MEDI'S.

Alte stiri recente

1919 vizualizari
18 iul. 2018 12:20

Amintiri din Câmpina de altădată - secția de box a Clubului Energia

1 comentarii

Dacă se va încumeta cineva vreodată să scrie o istorie completă a sportului câmpinean, Clubul Energia al Atelierelor Centrale Câmpina (fosta ACC, actuala societate Cameron) va figura la loc de cinste. Energia a reprezentat mulți ani o adevărată pepinieră de talente sportive. Iar secția de box a strălucit peste toate celelalte secții ale clubului.

2247 vizualizari
18 iul. 2018 08:14

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 17 iulie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.