20 de premii și două trofee, iată cu ce s-au întors balerinele câmpinence de la Concursul Internațional de Dans "Lebăda de cristal" 2018

Eveniment (Categoria articolului)

În perioada 22-25 martie 2018, la Palatul Național al Copiilor din București a avut loc cea de-a VI-a ediție a Concursului Internațional de Dans "Lebăda de cristal". Este una dintre cele mai importante competiții de dans care se organizează în România, iar numărul participanților a fost și la această ediție extrem de mare, acesta fiind și motivul pentru care s-a impus organizarea evenimentului pe parcursul mai multor zile. Într-o companie remarcabilă, balerinele din Câmpina, de la clubul de dans al profesoarei Dorina Popa au strălucit din nou. Toate dansurile lor au fost premiate.

Au fost sute de concurenți la cele opt secțiuni - dans clasic, dans contemporan, lyrical/jazz, dans de caracter, showdance, cabaret/musical, open și dans urban/comercial. Concurenți din România, dar și din Republica Moldova, Israel, Bulgaria și Statele Unite ale Americii. O adevărată desfășurare de forțe, o competiție grea și extrem de obositoare pentru participanți, dar la finalul căreia profesoara Dorina Popa se declară fericită: "Fetele m-au făcut să fiu tare mândră și le mulțumesc din suflet lor și părinților care le îndrumă pe această cale a artei, a frumosului. Este extraordinar, 20 de dansuri prezentate și tot atâtea premii obținute! Fetele au fost minunate, au strălucit efectiv și au reușit să adauge în palmaresul clubului nostru încă două trofee Lebăda de cristal".

Iată rezultatele obținute de balerinele de la Câmpina la cea de-a VI-a ediție a Concursului Internațional "Lebăda de cristal" 2018:

Alessia Anghel (categoria 13-15 ani), Secțiunea Dans Clasic - Premiul I pentru "Colombina" și premiul al II-lea pentru "Esmeralda"
Daria Dimitrescu (13-15 ani)
- Dans Clasic - Premiul I cu "Pas De Chale" și premiul al II-lea cu "Raymonda Dream Scene"
- Dans Contemporan - Premiul I cu "Against The World" (și un premiu special, o bursă de studiu cu reducere de 50% din plata taxelor, în Italia)
Ștefania Ionică (13-15 ani) - Dans Liric - Premiul I pentru "Purity" (Ștefania s-a aflat pentru prima dată pe scenă cu un dans solo)
Andreea Geantă (10-12 ani) - Dans Clasic - Premiul al II-lea cu "Pas De Trois"
Sara Bogza Sara (10-12 ani) - Dans Clasic - Premiul al III-lea cu "Paquita" (prima dată pe scenă cu solo)
Teodora Morar (10-12 ani)
- Dans Clasic - Premiul al II-lea pentru "Cupidon"
- Dans Contemporan - Premiul I pentru "Battle's Spirit"
Ana Petrovanu (10-12 ani)
- Dans Clasic - Premiul al II-lea pentru "Odalisque"
- Dans Cabaret - Premiul I pentru "Sally's Dance"
Clara Seneș (10-12 ani) - Dans Clasic - Premiul I pentru "Clara's Dance" și Premiul I pentru "Big Swan"
Andra Anghelache (7-9 ani) - Fantezie Coregrafică - Premiul I cu "Scufița Roșie"
Andra Anghelache și Andreea Geantă (7-9 ani)
- Dans Liric - Premiul I pentru "Dream it Possible"
- Dans Clasic - Premiul I pentru "Variația prietenelor"
Pentru același dans clasic, cele două fete au obținut și Trofeul "Lebăda de cristal", un premiu special de 500 lei de la Fundația "Trăiește clipa" pentru imagine scenică și un alt premiu special - o invitație la Concursul "Movmnt International Dance Competition", la Ruse, în Bulgaria, în perioada 8-10 martie 2019.
Ștefania Panaitescu și Ioana Crijanovschi (7-9 ani) - Premiul I pentru dansul de caracter "Piefke unf Pufke Polka"
Teodora Lamba și Ingrid Motoroiu (7-9 ani) - Dans Fantezie Coregrafică - Premiul al II-lea pentru "Two Happy Mice"
Grupul ALLEGRO (10-12 ani) - Dans Clasic "Primăvara"
- Premiul 1 + Trofeul Concursului + un premiu special de 500 lei
- Premiu special - o invitație la Concursul "Movmnt International Dance Competition", la Ruse, în Bulgaria, în perioada 8-10 martie 2019
- Premiu special - o bursă de studiu cu reducere de 50% din plata taxelor, în Italia
- Premiul pentru creație coregrafică din partea Fundației "Trăiește clipa" pentru profesoara Dorina Popa
Grupul ALLEGRO este format din: Andreea Geantă, Teodora Lamba, Ștefania Panaitescu, Andra Anghelache, Ioana Crijanovschi, Sara Bogza, Ștefania Ionică, Miruna Drăguș, Ingrid Motoroiu și Aydonia Gurbet (aflată la primul ei concurs).
 

3232 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Eveniment

3717 vizualizari
21 apr. 2018 20:16

Persoane de toate vârstele au promovat respectul reciproc în trafic la "Marșul pe două roți" - Câmpina 2018

Aproximativ 300 de bicicliști și motocicliști au participat astăzi, la Câmpina, la "Marșul pe două roți pentru conștientizare civică", eveniment organizat pentru al patrulea an consecutiv de asociațiile ProCâmpina, Roata de Foc și Caraiman, cu sprijinul unor parteneri și sponsori privați. "Marșul pe două roți" nu este un protest și nici o paradă de motoare și biciclete, este o manifestare publică prin care se dorește promovarea respectului reciproc în trafic.

1752 vizualizari
19 apr. 2018 10:53

Salonul Internațional de Artă Fotografică ONIX, la a doua ediție. Vernisajul are loc pe 28 aprilie, la Casa de Cultură din Câmpina

463 de artiști fotografi din 59 de țări de pe toate continentele au trimis 6.328 lucrări la cea de-a doua ediție a Salonului ONIX organizat la Câmpina. Vernisajul ONIX 2018 va avea loc la sala mică a Casei de Cultură "Geo Bogza", pe 28 aprilie, de la ora 14.00, și vor fi expuse o parte dintre fotografiile câștigătoare la fiecare secțiune: color open, color people, monochrome open, travel, nature.

Alte stiri recente

3958 vizualizari
23 apr. 2018 11:58

O elevă din Câmpina, lovită de mașină chiar pe trecerea de pietoni de la Colegiul "Grigorescu"

Fata, în vârstă de 15 ani, elevă la Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" traversa strada regulamentar când a fost lovită de un autoturism Ford, cu numărul de înmatriculare PH-10-STO. Accidentul a avut loc în această dimineață, pe Calea Doftanei, pe trecerea de pietoni din dreptul liceului.

1882 vizualizari
23 apr. 2018 11:22

Câmpina, Bulevardul Culturii. Cât de greu poate fi să păstrăm frumusețea acestui loc?!

În campania "Câmpina curată" de anul trecut, în zona adiacentă Bulevardului Culturii am găsit un adevărat dezastru ecologic. O mizerie de nedescris, de la resturi de materiale de construcții, până la tot ce v-ar putea trece prin cap că se numește gunoi. O zonă atât de frumoasă transformată efectiv într-o groapă de gunoi. Anul acesta situația pare a fi ceva mai bună. Adică, mai puțin gunoi. Dar el există și nu ajunge aici singur.