Andreea Lungu şi Marius Vasile, ambii de la CSS Constantin Istrati Câmpina, performanţe notabile la Campionatul Naţional de Atletism pentru Juniori I

Sport (Categoria articolului)

Arena "Lia Manoliu" din Bucureşti a fost ieri gazda primei zile a Campionatului Naţional de Atletism pentru Juniori I (18-19 ani), Câmpina fiind reprezentată în proba de aruncarea greutăţii de doi sportivi, Andreea Lungu şli Marius Vasile, ambii de la CSS Constantin Istrati, ambii în vârstă de numai 16 ani, dar care au reuşit performanţe notabile.

În condiţiile în care au fost cei mai mici sportivi din proba de aruncarea greutăţii, Andreea Lungu (antrenor Mihaela Marin) s-a clasat pe locul 5 din 9 participanţi, cu 11,21m, la numai 55 cm de podium, în vreme ce Marius Vasile (antrenor Nicolae Pavel) a ocupat acelaşi loc 5, dar din 14 participanţi, cu o aruncare de 15,58m, la numai 22 cm de podium.
Coordonatorul CSS Constantin Istrati Câmpina, prof. Nicolae Pavel, ne-a declarat: "Ambii sportivi cu care am participat la finala de la juniori I au avut o comportare foarte bună. În plus, Marius Vasile a reuşit să-şi doboare din nou recordul personal cu bila de 6kg, record stabilit în urmă cu numai două săptămâni, de la 14,67m, la 15,58m. Ei au fost cei mai mici sportivi din concurs, iar experienţa pe care o dobândesc în cadrul competiţiilor cu sportivi de categorie superioară ca vârstă este foarte importantă pentru viitorul lor. De altfel, împreună cu Ioana Plăvan, Andrei Richea, Sebastian Oprea şi Nicuşor Oprea, cei doi sportivi vor reprezenta Câmpina în întrecerile de aruncarea greutăţii şi aruncarea suliţei la Campionatul Naţional de Aruncări Lungi, care va avea loc la Bucureşti, pe stadionul Iolanda Balaş Sotter, în perioada 27 februarie - 1 martie. Apoi, pe 3 martie, Andreea şi Marius vor fi prezeţi din nou la o finală în sală, de această dată la categoria lor de vârstă, la juniori II, acolo unde ne dorim să-i vedem pe podium".

6467 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Sport

483 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările:

448 vizualizari
27 mar. 2024 21:58

Handbal feminin, juniori III. CS Câmpina - Tonus București 36-28

Primul meci oficial în sala de sport a Școlii Gimnaziale ”B.P. Hasdeu” a adus o victorie concludentă pentru CS Câmpina, în fața echipei Tonus București.

Alte stiri recente

119 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

2097 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.