Gunoi la grămadă în noile containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Câmpina și-a schimbat containerele pentru colectarea selectivă, dar năravul unora a rămas același. Chiar și în noile containere se aruncă gunoi la grămadă, orice fel de gunoi, fără a se ține cont de diferențierea deșeurilor reciclabile. Și din păcate, asta se întâmplă frecvent, în mai multe zone din localitate.

"Noi am achiziționat două mașini speciale pentru containerele de colectare selectivă, dar avem o mare problemă. În aceste containere este gunoi amestecat. Sunt oameni care selectează gunoiul menajer, dar sunt și oameni care îl aruncă la grămadă și atunci eu degeaba vin cu mașinile speciale, pentru că nu rezolv nimic. Sunt mulți oameni civilizați, care înțeleg importanța colectării selective și pun gunoiul în containere pe categorii, dar sunt și mai mulți cei care nu acordă importanță acestui lucru. Așa se întâmplă în cele mai multe zone și în special la blocuri. Cred că ține de mentalitatea fiecăruia, încă nu avem acea cultură a colectării selective a deșeurilor și probabil va mai trece mult timp până vom conștientiza aceste lucruri", ne-a declarat directorul Floricon Salub, Florin Constantinescu.
Câmpina produce anual în jur de 10.400 tone deșeuri, din care o cantitate foarte mică este colectată selectiv (173 tone în 2016, 162 tone în 2017). Gradul de colectare selectivă este extrem de redus - 1,55% anul trecut, sub media pe țară de 2,58% și cu mult sub media europeană de 20%. Noile containere pentru colectarea selectivă au fost achiziționate anul trecut (cu 300.000 lei) și amplasate în 54 de locații din municipiu. 

3775 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Loolizaurus Rex 26.04.2018 21:13 Cu siguranta tomberoanele sunt arondate unor blocuri. Singura solutie este sa amendati asociatiile de propietari unde sunt blocurile respective pentru ca locatarii nu respecta utilitatea fiecarui container. In momentul in care asociatia se va trezi cu 10000 lei amenda, impartita la 3 blocuri (presupun) si suma impartita la fiecare apartament in parte, va spun eu ca se potolesc toti. Cand or sa vada intretinere plus amenda TOTI (si vinovatii si nevinovatii) va garantez eu ca se potolesc
  • Serban Razvan 27.04.2018 20:43 Cred ca domnul Constantinescu ar trebui să-și trimita angajații pe teren și sa nu mai vorbeasca la general, pentru ca sunt multe containere pline cu cu deșeuri reciclabile care nu sunt golite la timp. Cu alte cuvinte nu își fac treaba.

Actualitate

171 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

316 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

707 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1578 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.