Gunoi la grămadă în noile containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Câmpina și-a schimbat containerele pentru colectarea selectivă, dar năravul unora a rămas același. Chiar și în noile containere se aruncă gunoi la grămadă, orice fel de gunoi, fără a se ține cont de diferențierea deșeurilor reciclabile. Și din păcate, asta se întâmplă frecvent, în mai multe zone din localitate.

"Noi am achiziționat două mașini speciale pentru containerele de colectare selectivă, dar avem o mare problemă. În aceste containere este gunoi amestecat. Sunt oameni care selectează gunoiul menajer, dar sunt și oameni care îl aruncă la grămadă și atunci eu degeaba vin cu mașinile speciale, pentru că nu rezolv nimic. Sunt mulți oameni civilizați, care înțeleg importanța colectării selective și pun gunoiul în containere pe categorii, dar sunt și mai mulți cei care nu acordă importanță acestui lucru. Așa se întâmplă în cele mai multe zone și în special la blocuri. Cred că ține de mentalitatea fiecăruia, încă nu avem acea cultură a colectării selective a deșeurilor și probabil va mai trece mult timp până vom conștientiza aceste lucruri", ne-a declarat directorul Floricon Salub, Florin Constantinescu.
Câmpina produce anual în jur de 10.400 tone deșeuri, din care o cantitate foarte mică este colectată selectiv (173 tone în 2016, 162 tone în 2017). Gradul de colectare selectivă este extrem de redus - 1,55% anul trecut, sub media pe țară de 2,58% și cu mult sub media europeană de 20%. Noile containere pentru colectarea selectivă au fost achiziționate anul trecut (cu 300.000 lei) și amplasate în 54 de locații din municipiu. 

2518 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Loolizaurus Rex 26.04.2018 21:13 Cu siguranta tomberoanele sunt arondate unor blocuri. Singura solutie este sa amendati asociatiile de propietari unde sunt blocurile respective pentru ca locatarii nu respecta utilitatea fiecarui container. In momentul in care asociatia se va trezi cu 10000 lei amenda, impartita la 3 blocuri (presupun) si suma impartita la fiecare apartament in parte, va spun eu ca se potolesc toti. Cand or sa vada intretinere plus amenda TOTI (si vinovatii si nevinovatii) va garantez eu ca se potolesc
  • Serban Razvan 27.04.2018 20:43 Cred ca domnul Constantinescu ar trebui să-și trimita angajații pe teren și sa nu mai vorbeasca la general, pentru ca sunt multe containere pline cu cu deșeuri reciclabile care nu sunt golite la timp. Cu alte cuvinte nu își fac treaba.

Actualitate

221 vizualizari
15 nov. 2018 16:28

La Câmpina, a început montarea noilor decorațiuni pentru Sărbătorile de Iarnă

În urmă cu câteva zile scriam că Primăria Câmpina a fost ceva mai operativă anul acesta comparativ cu anii precedenți și a încheiat deja procedurile de achiziție publică pentru cumpărare și închirierea unor instalații ornamentale pentru iluminatul festiv de sărbători.

3062 vizualizari
14 nov. 2018 13:59

Un bărbat de 34 de ani din Câmpina, autorul alertelor false cu bombă de la Ploiești

1 comentarii

Marți seara, Ploieștiul a fost în stare de alertă după ce un telefon anonim sesiza o amenințare cu bombă la magazinul Kaufland, din nordul Ploieștiului, precum și la Spitalul Județean Ploiești. Numeroase forțe de ordine, s-au deplasat în cele două locații, iar la Spitalul Județean de Urgență au venit și autorități publice, inclusiv prefectul județului - Ioana Mădălina Lupea și președintele Consiliului Județean - Bogdan Toader.

Alte stiri recente

689 vizualizari
15 nov. 2018 12:45

100 de personalități ale României și legătura lor cu Câmpina. Nicolae Iorga

Nicolae Iorga este, fără îndoială, una dintre cele mai mari personalități ale României din prima jumătate a secolului trecut. O personalitate care a avut multiple legături cu Câmpina.

1611 vizualizari
15 nov. 2018 12:21

Oare de ce la Câmpina aproape toate lucrările la infrastructură încep toamna?

3 comentarii

Este întrebarea multor câmpineni, mai ales conducători auto, exasperați că puținele străzi care mai erau bune au fost sparte pentru diverse lucrări, existând șanse minime ca aceste străzi să fie refăcute la un nivel acceptabil înainte de sosirea iernii.