Gunoi la grămadă în noile containere pentru colectarea selectivă a deșeurilor din Câmpina

Actualitate (Categoria articolului)

Câmpina și-a schimbat containerele pentru colectarea selectivă, dar năravul unora a rămas același. Chiar și în noile containere se aruncă gunoi la grămadă, orice fel de gunoi, fără a se ține cont de diferențierea deșeurilor reciclabile. Și din păcate, asta se întâmplă frecvent, în mai multe zone din localitate.

"Noi am achiziționat două mașini speciale pentru containerele de colectare selectivă, dar avem o mare problemă. În aceste containere este gunoi amestecat. Sunt oameni care selectează gunoiul menajer, dar sunt și oameni care îl aruncă la grămadă și atunci eu degeaba vin cu mașinile speciale, pentru că nu rezolv nimic. Sunt mulți oameni civilizați, care înțeleg importanța colectării selective și pun gunoiul în containere pe categorii, dar sunt și mai mulți cei care nu acordă importanță acestui lucru. Așa se întâmplă în cele mai multe zone și în special la blocuri. Cred că ține de mentalitatea fiecăruia, încă nu avem acea cultură a colectării selective a deșeurilor și probabil va mai trece mult timp până vom conștientiza aceste lucruri", ne-a declarat directorul Floricon Salub, Florin Constantinescu.
Câmpina produce anual în jur de 10.400 tone deșeuri, din care o cantitate foarte mică este colectată selectiv (173 tone în 2016, 162 tone în 2017). Gradul de colectare selectivă este extrem de redus - 1,55% anul trecut, sub media pe țară de 2,58% și cu mult sub media europeană de 20%. Noile containere pentru colectarea selectivă au fost achiziționate anul trecut (cu 300.000 lei) și amplasate în 54 de locații din municipiu. 

2485 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Loolizaurus Rex 26.04.2018 21:13 Cu siguranta tomberoanele sunt arondate unor blocuri. Singura solutie este sa amendati asociatiile de propietari unde sunt blocurile respective pentru ca locatarii nu respecta utilitatea fiecarui container. In momentul in care asociatia se va trezi cu 10000 lei amenda, impartita la 3 blocuri (presupun) si suma impartita la fiecare apartament in parte, va spun eu ca se potolesc toti. Cand or sa vada intretinere plus amenda TOTI (si vinovatii si nevinovatii) va garantez eu ca se potolesc
  • Serban Razvan 27.04.2018 20:43 Cred ca domnul Constantinescu ar trebui să-și trimita angajații pe teren și sa nu mai vorbeasca la general, pentru ca sunt multe containere pline cu cu deșeuri reciclabile care nu sunt golite la timp. Cu alte cuvinte nu își fac treaba.

Actualitate

1967 vizualizari
18 sep. 2018 20:11

Primarul Horia Tiseanu a pierdut contestaţia la Curtea de Apel. Dosarul se întoarce la Tribunalul Prahova, unde va începe judecata pe fond

1 comentarii

În toamna anului trecut, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, era chemat la DNA, alături de alte persoane, fiind acuzat ulterior de fapte de corupţie. În primăvara acestui an, DNA a finalizat cercetările şi a trimis dosarul la Tribunalul Prahova. A trecut de Camera Preliminară, iar apoi Horia Tiseanu a contestat decizia judecătorului de la Camera Preliminară, prin care, practic, se dispunea începerea judecăţii pe fond.

1970 vizualizari
18 sep. 2018 17:38

Niciun lider liberal la deschiderea "Serbărilor Toamnei" 2018. Primarul Horia Tiseanu, înconjurat de PSD și ALDE

1 comentarii

Deschiderea oficială a Festivalului "Serbările Toamnei" a fost întotdeauna un foarte bun prilej pentru oamenii politici de a coborî în rândul maselor şi apoi de a urca pe scenă pentru a transmite mesaje câmpinenilor. Și au venit politicieni și la ediția 2018 a festivalului, dar niciun lider de la județ din partea PNL, partid al cărui membru este primarul Horia Tiseanu.

Alte stiri recente

1652 vizualizari
18 sep. 2018 21:48

Câmpina, România 100. Pasajul pietonal şi restaurantul "Victoria" de ieri, pasajul pietonal şi complexul comercial de azi

Din fericire, există încă destule fotografii, unele mai vechi, altele mai noi, cu zona centrală a Câmpinei, mai ales a Bulevardului Carol I şi a ceea ce în zilele noastre numim "Pasajul de la Ceas".

2051 vizualizari
18 sep. 2018 21:41

Serbările Toamnei 2018. Spectacolul din cea de-a doua seară a festivalului

1 comentarii

Dacă prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018 a fost dedicată folclorului, în cea de-a doua seară ritmurile s-au schimbat radical și am avut hip-hop, dance, pop rock. Au cântat, în ordinea intrării pe scenă, Alama, Pacha Man, Cabron, Adda și Voltaj. Iar publicul a fost poate mai puțin numeros ca în anii precedenți, dar cu siguranță la înălțime.