500 de locuri disponibile la Școala de Poliție din Câmpina, pentru examenul de admitere din 2017

Social (Categoria articolului)

La nivelul MAI a fost stabilit numărul de locuri pentru sesiunea de admitere 2017 la instituțiile de învățământ din subordinea ministerului. Astfel, pentru Școala de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina au fost aprobate 500 de locuri, cu 200 mai puțin comparativ cu admiterea 2016. Din cele 500 locuri, 14 sunt pentru romi, iar opt pentru alte minorități.

La cealaltă unitate de învăţământ similară din ţară – Şcoala “Septimiu Mureşan” din Cluj Napoca, vor fi disponibile 150 de locuri. Precizăm că pot apărea unele modificări în funcţie de cifrele de şcolarizare ce urmează să fie aprobate prin hotărâre a Guvernului României. De asemenea, există şi posibilitatea ca numărul de locuri scoase la concurs să se reducă în funcţie de numărul copiilor poliţiştilor răniţi sau decedaţi, copii care solicită înmatricularea în unităţile de învăţământ ale Ministerului Afacerilor Interne.
Cererile de înscriere pentru școlile postliceale de poliție, cum sunt cele de la Câmpina și Cluj Napoca, se depun până la 21 iulie 2017. Concursul de admitere va consta în probe eliminatorii (contravizita medicală și verificarea aptitudinilor fizice) și proba scrisă (test grilă la limba română și o limbă străină). Calendarul concursului de admitere va fi anunțat din timp la nivelul fiecărei unități de învățământ.

Candidații la școlile din subordinea MAI trebuie să îndeplinească următoarele criterii și condiții specifice:
- să aibă cetăţenia română şi domiciliul în România;
- să cunoască limba română scris şi vorbit;
- să aibă capacitate deplină de exerciţiu;
- să fie declaraţi "apt" din punct de vedere medical, fizic şi psihic;
- să aibă vârsta de minimum 18 ani împliniţi în cursul anului în care participă la concurs;
- să fie absolvenţi de liceu, cu diplomă de bacalaureat;
- să aibă un comportament corespunzător cerinţelor de conduită admise şi practicate în societate;
- să nu aibă antecedente penale sau să nu fie în curs de urmărire penală ori de judecată pentru săvârşirea de infracţiuni, cu excepţia situaţiei în care a intervenit reabilitarea;
- să nu fi fost destituiţi dintr-o funcţie publică sau să nu le fi încetat contractul individual de muncă pentru motive disciplinare, în ultimii 7 ani;
- să nu fi desfăşurat activităţi de poliţie politică, astfel cum sunt definite prin lege;
- să fi obţinut la purtare, în perioada studiilor liceale, media de cel puţin 9,00, cu excepţia candidaţilor care au absolvit instituţii de învăţământ de nivel liceal în state membre ale Uniunii Europene în care nu se evaluează prin notă/punctaj/calificativ purtarea elevului;
- să nu fi fost exmatriculaţi, pentru abateri disciplinare, dintr-o instituţie de învăţământ;
- să aibă înălţimea de minimum 1,70 m bărbaţii şi 1,65 m femeile; 
- să nu aibă semne particulare evidente sau tatuaje neacoperite de vestimentaţie, în ţinuta de vară.

9690 vizualizari
7

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Croitoru Cristian 24.04.2017 10:08 Cand incep inscrierile la Scoala de politie ,,Vasile Lascar" din Campina?
  • Admin 24.04.2017 10:59 Toate informatiile despre admiterea la Școala de Politie din Câmpina, inclusiv cererile tip pentru inscriere, le aveti pe site-ul www.scoala politie.ro. Intrati la sectiunea ''Admitere'', la rubrica Precizari, in ''Admiterea în instituţiile de formare profesională iniţială ale Ministerului Afacerilor Interne şi în alte instituţii care pregătesc personal pentru M.A.I.'' Inscrierile se fac mai intai la inspectoratele judetene de politie (unde aveti domiciliul), apoi la Scoala de Politie. Dar aveti pe site-ul scolii tot graficul inscrierii si concursului.
  • cosmin 11.06.2017 11:06 cat dureaza studiile la aceasta scoala ?
  • Admin 11.06.2017 11:11 Durata studiilor este de doi ani.
  • OLESCU ILEANA 19.06.2017 14:22 BUNĂ ZIUA! ALUNIȚELE SE CONSIDERĂ SEMNE PARTICULARE? ARE O ALUNIȚĂ PE PICIORUL DREPT(SUB GENUNCHI) ȘI ALTA ÎN COLȚUL GURII. ÎN CEEA CE PRIVEȘTE ÎNĂLȚIMEA ARE 1,63. MAI ARE ROST SĂ MERGEM MAI DEPARTE?
  • Marcy 21.06.2017 20:49 Nu este liceu la scoala de politie? Adiaca sa inceapa de la varsta de 14 ani? Numai de la minim 18? Vs multumesc
  • Admin 22.06.2017 08:14 Școala de Agenți de Poliție ''Vasile Lascăr din Câmpina'' este o instituție postliceală. Una dintre condițiile de bază pentru candidați este aceea de a fi absolvenți de liceu cu diplomă de bacalaureat.

Social

2322 vizualizari
25 iun. 2017 18:53

Egiptul Antic și Picasso sunt teme potrivite pentru copii de 4-12 ani?

1 comentarii

"Povestea Artei" este o acțiune organizată la Casa de Cultură "Geo Bogza" din Câmpina, în perioada 19-21 iunie 2017, finanțată cu 5.000 lei de la bugetul local. Din lunga listă a manifestărilor culturale și educative stabilite de administrația locală pentru acest an, "Povestea Artei" ne-a atras atenția încă de la început, pentru că ni s-a părut a fi ceva deosebit. Cu atât mai mult cu cât acțiunea era descrisă ca fiind un curs interactiv pentru copii.

7864 vizualizari
22 iun. 2017 20:21

Oare aleșilor locali le place zona pieței? Sau ei nu-și fac cumpărăturile în Câmpina?

2 comentarii

Comerțul stradal/ambulant/sezonier este interzis în zona centrală a Câmpinei. Există Hotărârea 150/2013 a Consiliului Local. Din păcate, se pare că nu are cine să o pună în practică. Dar nici nu am auzit vreo discuție la nivelul Consiliului Local despre nerespectarea acestei hotărâri, despre mizeria din zona Piața Centrală - Carrefour, despre romii care vând orice și oriunde. De aceea ne-am gândit că, poate, primarul, viceprimarul, consilierii locali își fac cumpăraturile în altă parte.

Alte stiri recente

602 vizualizari
26 iun. 2017 13:45

Drapelul României, înălțat pe catargul din centrul Câmpinei

Tricolorul a fost sfințit și urcat pe catargul din centrul Câmpinei, astăzi, când se împlinesc 169 de ani de când Guvernul revoluționar de la 1848 a decis ca roșu, galben și albastru să fie culorile steagului național. Multe oficialități, dar și simpli câmpineni, alături de copii și nepoți, au venit la ceremonia prilejuită de Ziua Drapelului.

5536 vizualizari
25 iun. 2017 21:43

O mașină de teren a ieșit în decor pe Șoseaua Paltinu. Și în decor a rămas...

Este vorba despre un Jeep Grand Cherokee, cu număr de înmatriculare de Vaslui (VS-78-HAD), care se deplasa dinspre Barajul Paltinu spre Câmpina. La un moment, dat, conducătorul auto a pierdut controlul volanului, a "tăiat" șoseaua, a trecut peste zidul de sprijin al drumului și a ajuns pe malul râului Doftana. Accidentul a avut loc sâmbătă seara, în apropiere de fostul han Paltinu.