Probleme la achiziţionarea unui nou autoturism de către Primăria Câmpina. Conducerea instituției are dreptul doar la trei mașini și ele există deja

Actualitate (Categoria articolului)

La începutul acestui an, odată cu aprobarea bugetului local, administrația câmpineană a aprobat achiziţionarea unui nou autoturism pentru Primărie. Suma alocată în acest scop - 80.000 lei. La şedinţa din 25 mai a Consiliului Local, primarul Horia Tiseanu a venit pe ultima sută de metri cu un proiect nou, care prevedea transferarea unei mașini de la Primărie către Clubul Sportiv Câmpina. De ce? Pentru că Primăria are deja numărul maxim de autoturisme prevăzut de lege. Și pentru a cumpăra o mașină nouă, trebuie să scape de una veche.

"Este vorba de un autoturism Dacia Logan, an de fabricaţie 2007, pe care vrem să îl transferăm gratuit către Clubul Sportiv, iar urgenţa proiectului constă în faptul că dorim să beneficiem de oferta unui dealer auto pentru cumpărarea unei mașini noi", a afirmat primarul Horia Tiseanu, iniţiatorul proiectului.
Imediat după explicația dată de primar, consilierul Ion Dragomir a anunțat că proiectul nu va fi votat de consilierii PSD pentru că sunt o serie de probleme: "Dacă maşina este bună pentru Clubul Sportiv, de ce nu mai este bună şi pentru Primărie? Dacă într-adevăr Clubul Sportiv avea nevoie de o maşină, de ce nu a solicitat acest lucru la începutul anului, cum era normal? În plus, Primăria nu mai are dreptul să dețină un nou autoturism pentru că a ajuns deja la numărul maxim permis de lege, după cum scrie şi în raportul de specialitate semnat de directorul juridic Iulian Anton".
Horia Tiseanu a încercat să-i dea replică fostului viceprimar, dar a sfârşit prin a spune că "într-adevăr, nu ne putem înregistra cu o a patra maşină".
Ion Dragomir a continuat: "De ce aveţi nevoie de acordul Consiliului Local pentru acest transfer? Transferaţi-o la Poliţia Locală! Nu ar fi prima dată când faceţi aşa ceva, fără acordul Consiliului Local", aluzia fiind mai mult decât evidentă la Opelul Insignia pentru care primarul este acuzat de procurorii DNA de abuz în serviciu, fiind şi în prezent sub control judiciar.
"În aceste condiţii, consider că nu mai este nici o urgenţă şi retrag proiectul", a conchis Horia Tiseanu.

Bun, proiectul a fost retras, dar transferul mașinii vechi trebuie făcut. Pentru că s-a finalizat deja procedura de achiziție publică pentru noua mașină. Conform anunțului publicat pe SEAP în data de 5 mai, Primăria cumpără o mașină nouă de la Iatsa Câmpina, prețul achiziției fiind de 65.809 lei fără TVA.

6315 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Iulian 26.05.2017 22:03 Lui Tiseanu i s-a urat cu binele sau a luat-o razna!? Nu din cauza unei masini s-a dus la DNA si vine in fiecare vineri la Politia Campina sa dea cu subsemnatul?! O fi inceput sa-i placa si vrea sa se mute de tot la Politia Campina, dar la subsol?!
  • Campineanu Ion 27.05.2017 16:16 Cat tupeu,de ce PSD-ul nu face ceva sa demita aceasta CATASTROFA de asa zis Primar .Nu stie pe ce lume traieste ,are si el un fix cu masina gratuita din banii prostilor.Cu ce se ocupa el in cele cateva ore petrecute la primarie, doar cu tampenii.De ce nu cumpara o bicicleta cu dotari poate se potoleste daca la aoto nu se mai poate.
  • Petre C 28.05.2017 17:52 Câta nesimțire cu mașinile astea!

Actualitate

2652 vizualizari
28 mar. 2024 20:29

La Câmpina, sancțiune record de suspendare a unui permis de conducere

În cursul zilei de miercuri, 27 martie, în două intervale orare (7.00 - 9.00 și 15.00 - 17.00), Poliția Câmpina a acționat în municipiul Câmpina și comuna Poiana Câmpina pe linie rutieră.

390 vizualizari
28 mar. 2024 19:58

Primim de la cititori. Groapa de pe Islaz... Strada Islaz

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis în urmă cu mai multe zile, pe numărul de whatsapp 0733.388.425, o imagine surprinsă pe o stradă din cartierul Câmpinița. 

Alte stiri recente

169 vizualizari
29 mar. 2024 07:25

Asociația Cultul Eroilor Câmpina a premiat cele mai bune lucrări de la concursul ”Basarabia, pământ românesc”

Ca în fiecare an, la 27 martie, Asociația Cultul Eroilor ”Regina Maria”, filiala Câmpina, condusă de col (r) Marian Dulă, organizează - în general, împreună cu o unitate de învățământ din localitate - concursul de eseuri și desene ”Basarabia, pământ românesc”.

597 vizualizari
28 mar. 2024 21:19

Liga A Prahova, etapa a 22-a. Programul și delegările

Sâmbătă și duminică vor avea loc meciurile etapei a 22-a din Liga A. Iată programul și delegările: