Dragnea și-a atins scopul. Cu ochii pe iubita liderului PSD, lumea a uitat de lucrurile cu adevărat importante

Editorial (Categoria articolului)

Specialiștii în comunicare politică știu bine că nimic nu atrage mai mult atenția asupra unui om politic ca o poveste de dragoste. Dacă aduci lângă politician soția sau iubita, aproape că nu mai contează discursul. Iar când povestea de dragoste este atipică (a se vedea și cazul Emmanuel Macron, președintele Franței), atunci nu mai contează chiar nimic. Lumea se împarte în două tabere, pro și contra, iar despre altceva aproape că nu se mai vorbește. Este clar, Liviu Dragnea are specialiști în comunicare politică.

La un congres extraordinar, cu peste 4.000 de oameni în sală și câteva sute lăsați pe dinafară, Liviu Dragnea a apărut impecabil. Un scenariu perfect, o regie senzațională. Își mai aduce cineva aminte că acest congres a fost organizat în urma nemulțumirilor din partid? Că Dragnea a vrut o reconfirmare în funcția de lider suprem pentru a le închide complet gura contestatarilor? Probabil că nu. Cine-și mai amintește că Dragnea era numit "dictator" de unii dintre colegii lui de partid, care îl acuzau că rău, că e dur, că e necruțător, că e Liviu Vodă cel Cumplit? Cum să spui așa ceva despre omul acesta îndrăgostit, la care un înger de fată se uită pierdută de emoție? Cum să fie dictator omul acesta topit de bucurie că-și are alături aleasa inimii, cea pentru care, de 1 martie, a ales un mărțișor cu diamante. Oau!
Iubita lui Liviu Dragnea a stat în primul rând al sălii, cu toate obiectivele camerelor foto și video ațintite asupra ei. Zâmbet dulce, chip delicat, haine... alese cu grijă, bluziță albă și fustă lungă roz, o pată de culoare între doamnele îmbrăcate aproape ca la înmormântare. Strategie de la un capăt la altul. O strategie bună, pentru că, ia spuneți repede, în trei secunde, care este primul lucru care vă vine în minte când vă gândiți la congresul PSD? Cumva, tânăra iubită a lui Liviu Dragnea? Aș paria că da. Scopul a fost atins. 
Pe vremea când era lider PD în Teleorman (oare câtă lume își amintește că actualul președinte al PSD a fost membru marcant al PD până în anul 2000?), lui Liviu Dragnea i se spunea "teroristul". Ulterior, a devenit "dictatorul", apoi "daddy". Acum este îndrăgostitul Dragnea, pentru că, după cum spuneam, nimeni și nimic nu umanizează mai tare imaginea unui lider politic așa cum o face o poveste de iubire. Chiar dacă iubita are cu doi ani mai mult decât fiica lui Liviu Dragnea și cu patru ani mai puțin decât fiul acestuia.
Totuși, la congres, acolo, pe scena aceea unde s-a urcat singur, fără a avea în spate conducerea partidului (o premieră, de altfel, pentru un partid, dar și un lucru care spune multe - liderul în față și toți ceilalți la picioarele lui), Liviu Dragnea a spus câteva lucruri foarte importante, mult mai importante pentru țară decât povestea lui de dragoste. A spus că legile justiției și modificările la codurile penale vor fi aprobate foarte repede, până la finalul actualei sesiuni parlamentare, "ca să aducem legislația în normalitatea secolului XXI". A mai spus că este nevoie de un proiect de lege "care să-i pedepsească pe cei care defăimează România, gen Monica Macovei" și că PSD va apăra suveranitatea statului inclusiv printr-o astfel de lege, dar nu știm, deocamdată, ce înțelege Dragnea prin defăimare, că s-ar putea să fie diferit de ceea ce știm noi. A vorbit despre marele lui proiect de țară - gROwth, cu nenumărate măsuri pentru îmbunătățirea vieții românilor, pe care îl are pregătit, atenție, încă din 2009. Un proiect grandios, pentru fiecare categorie de cetățeni, pentru fiecare domeniu economic și social, astfel încât să se recupereze cele aproape trei decenii în care unele reforme au eșuat. Trei decenii din care două decenii cu PSD la putere, dar asta e doar o paranteză. A fost discursul unui om dezlănțuit, care nu părea că vrea doar președinția PSD, ci și a țării. Un om îndrăgostit. De putere.

8089 vizualizari
3

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Ana Lupea 13.03.2018 13:16 Felicitări! Nici in presa naționala nu am văzut un punct de vedere atat de concis, clar și pertinent! Și, da, aveți dreptate! Ne uitam la la circ și uitam ca ne e foame sau ca ei sunt cu mâinile pana la coate in buzunarele noastre! 👏
  • Ion L 13.03.2018 14:07 Sunt PSD-ist, dar recunosc ca aveți dreptate! Mi-e rusine ce a ajuns partidul asta la care eu chiar am ținut. De la anvergura politica a lui Iliescu, chiar Nastase, la ... asta care se însoară cu fosta lui secretara de la ministerul dezvoltării?! Suntem de ras!
  • Mesteru 14.03.2018 00:02 Prima parte a articolului seamănă foarte mult cu descrierea făcută de Rareș Bogdan la 'Jocuri de putere' din 11.03.2018... Și...da!,...se poartă distragerea atenției! Pentru cine nu gândește.Adică pentru "majoritatea" alegătoare a Partidului Simuleaza Democrația;restul...sper să rămânem cu capul pe umeri!

Editorial

1415 vizualizari
15 feb. 2024 07:09

În viitorul Consiliu Local va fi nevoie de oameni care să poată vota, mai ales când e vorba de buget

3 comentarii

Se apropie alegerile locale. Pentru a progresa noi, ca și comunitate, probabil că este necesar ca de la un ciclu electoral la altul să schimbăm câte ceva, mai ales acolo unde sunt identificate unele probleme. Iar dacă în rândurile candidaților pare mai greu, măcar electoratul ar trebui să devină mai pretențios și să le ceară celor care le bat la ușă în precampanie și campanie mai multă responsabilitate.

2273 vizualizari
05 ian. 2024 11:33

Cine și de ce a decis desființarea traseului de transport public Câmpina-Ploiești și retur?

3 comentarii

V-am prezentat zilele trecute o parte dintre schimbările care au intervenit în transportul public județean de persoane, odată cu intrarea în vigoare, de la 1 ianuarie 2024, a noului program și noilor tarife aprobate de Consiliul Județean Prahova.

Alte stiri recente

66 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația a fost formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova.

98 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.