Micii pianiști câmpineni, premiați la Concursul Național de Interpretare "Sonoris" 2018

Social (Categoria articolului)

Rezultate extraordinare pentru cei cinci elevi ai profesoarei Hermina Tabără la cea de-a V-a ediție a Concursului Național de Interpretare Pianistică "Sonoris". La finalul a două zile grele de concurs, ei au obținut premiul I și, astfel, încă o confirmare a talentului lor muzical, dar și a muncii depuse.

Sergiu Dobrescu (8 ani, elev la Școala Centrală), Emma Olteanu (7 ani, Școala "B.P Hasdeu"), Mircea Gabriel Gavrilă (12 ani, Școala Centrală), Sofia Leona Oceanu (9 ani, Liceul "Carol I" Valea Doftanei) și Anastasia Comărniceanu (12 ani, Liceul "Carol I" Valea Doftanei) sunt micii pianiști pregătiți de profesoara Hermina Tabără la Școala Dell'Arte din Câmpina. După rezultatele foarte bune obținute de ei la Festivalul Concurs de Interpretare Pianistică "Iulia Hasdeu", în acest week-end și-au îmbogățit palmaresul cu premiile obținute la un alt concurs național - SONORIS - organizat de Centrul Cultural din Buftea și la care s-au înscris peste 200 de participanți din întreaga țară.
SONORIS este un concurs destinat copiilor de la 4 la 18 ani și este considerat un eveniment de elită având în vederea organizarea și potențialul extraordinar al participanților. Este un concurs cu un nivel ridicat, iar la acest concurs copiii pregătiți de Hermina Tabără au câștigat premiul I. Ei merită felicitările noastre pentru că știm cu toții (sau poate bănuim) ce eforturi stau în spatele acestor reușite. Eforturile profesorului, ale copiilor, dar și ale părinților.

4328 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2329 vizualizari
24 iun. 2018 10:36

Au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională. 878 contestații depuse în Prahova, dintre care 37 la Câmpina

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost postate sâmbătă, pe site-ul evaluare.edu.ro al Ministerului Educației, după soluționarea contestațiilor depuse de elevi. În total, la nivel național au fost 23.761 contestații, dintre care 12.372 la română, 10.958 la matematică și 431 la limba și literatura maternă. Potrivit Ministerului Educației, în urma recorectării lucrărilor au fost mărite 14.747 note, iar 7.541 note au fost scăzute. În Prahova au fost depuse 878 contestații (434 la română și 444 la matematică), iar la Câmpina au fost 37 de contestații, dintre care 13 la română și 24 la matematică.

3430 vizualizari
24 iun. 2018 09:20

Incendiu la Breaza. O casă de vacanță a ars în totalitate

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit noaptea trecută la Breaza, la o casă de vacanță situată într-o zonă mai izolată, lângă pădure. Pompierii militari de la ISU Prahova (detașamentele din Câmpina și Sinaia) au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Raluca Vasiloae, la sosirea pompierilor arderea era generalizată.

Alte stiri recente

1765 vizualizari
25 iun. 2018 10:16

Un an de la majorarea salariilor în Primăria Câmpina. Vi se pare că s-a schimbat ceva în activitatea administrației locale sau în relația cu cetățeanul?

De la 1 iulie 2017, în conformitate cu Legea 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariile angajaților din primării au fost majorate considerabil. Legea a stabilit condițiile și coeficienții, iar consiliile locale au aprobat noile salarii. La Câmpina, pe 27 iulie 2017, Consiliul Local a aprobat în unanimitate majorarea salariilor angajaților din Primărie și Poliția Locală. Atunci, la ședința din iulie, consilierii locali au fost de acord că se impune o majorare, având în vedere salariile mici din administrație, lucru absolut corect. Dar s-a mai vorbit atunci și despre faptul că angajații din Primărie și Poliția Locală ar trebui să dea dovadă de o mai mare responsabilitate în munca lor și mai ales în relația cu cetățeanul.

2774 vizualizari
24 iun. 2018 21:25

Darius Coman (Barracuda Câmpina) - un titlu de campion naţional la 50m bras şi alte cinci medalii

La Braşov a avut loc, la acest sfârşit de săptămână, Campionatul Naţional de Nataţie pentru Copii, competiţie care a reunit peste 450 de sportivi din întreaga ţară. Câmpina a fost reprezentată de un singur sportiv - Darius Coman (Clubul Barracuda, antrenor Gabriel Cojocaru), dar palmaresul acestuia este realmente impresionant: un tilul de campion naţional, două titluri de vicecampion naţional şi alte trei medalii de bronz.