Mâine va fi reinaugurată Sinagoga din Câmpina și va fi deschis un punct muzeistic dedicat istoriei și tradițiilor evreiești

Social (Categoria articolului)

Federația Comunităților Evreiești din România - Cultul Mozaic anunță că mâine, de la ora 11.00, la Câmpina va avea loc reinaugurarea Sinagogii, obiectiv construit în anul 1905 din donații ale evreilor câmpineni. 

În acea vreme, în Câmpina exista o comunitate numeroasă de evrei, peste 100 de familii. Astăzi, obștea evreiască locală mai cuprinde cinci persoane (conform datelor Institutului Național de Statistică). Pentru că numărul evreilor din Câmpina este foarte mic, la Sinagoga de aici nu au mai avut loc slujbe de ani de zile. În ultima vreme, Sinagoga a fost renovată, iar mâine va fi reinaugurată. Va fi montată și mezuza, simbol cunoscut și prezent în orice casă evreiască. Tot aici va fi deschis și un punct muzeistic denumit 'Istoria evreilor din Câmpina'. Toate aceste acțiuni fac parte din strategia Federației Comunităților Evreiești din România (președinte - deputatul Aurel Vainer) de promovare a istoriei, culturii și tradițiilor evreilor, de conservare a patrimoniului acestei comunități. La acțiunea de la Câmpina vor participa reprezentanți ai Guvernului, ai Federației Comunităților Evreiești din România, ai Comunității Evreilor din Ploiești, ai autorităților locale, personalități ale vieții culturale și prieteni ai comunităților evreiești din România.
Sinagoga din Câmpina este situată pe Strada Dreptății, nr. 5, în spatele BancPost.

7287 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

1610 vizualizari
17 apr. 2024 20:49

Programul de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina a fost modificat pentru perioada 1 Mai – Sfintele Paște

Floricon Salub anunță modificarea programului de colectare a deșeurilor vegetale în Câmpina, în perioada 1 Mai – Sărbătorile Pascale, având în vedere faptul că vor exista șase zile libere (1-6 mai 2024).

828 vizualizari
17 apr. 2024 20:13

Modificări în programul de colectare a deșeurilor menajere, la Câmpina și localitățile învecinate, în perioada 1-6 mai 2024

1 comentarii

Programul de colectare a deșeurilor menajere de la populație va suferi unele modificări de 1 Mai și Sfintele Sărbători Pascale, având în vedere că în perioada 1-6 mai este o minivacanță și nu se lucrează.

Alte stiri recente

447 vizualizari
24 apr. 2024 22:29

Călin Tiu (PSD) și Alexandru Vane (PNL), candidații din Câmpina cu șanse mari să devină consilieri județeni

Doi câmpineni sunt pe poziții eligibile pe liste partidelor pe care le reprezintă, pentru Consiliul Județean Prahova, cu șanse foarte mari de a deveni consilieri județeni în urma alegerilor locale din 9 iunie 2024.

99 vizualizari
24 apr. 2024 21:16

Ofertă specială de Paște pentru pacienții SanConfind

Așa cum a procedat și cu alte ocazii, Centrul Medical SanConfind oferă pacienților săi, drept cadou de Paște, o reducere substanțială, de 20%, la plata unor tratamente de recuperare medicală. Este vorba despre toate procedurile de balneoterapie și diferite tipuri de masaj.