O câmpineancă de 47 ani, "boboc" la Școala de Poliție

Social (Categoria articolului)

Două dintre elevele Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina ne demonstrează că oricând o putem lua de la capăt în carieră, că niciodată nu este prea târziu să ne urmăm visul. Sunt două cazuri deosebite de oameni care au decis să-și schimbe meseria, chiar dacă acest lucru înseamnă o schimbare radicală a vieții lor.

Alina Butunoi este câmpineancă, are 47 de ani și este inginer de profesie. De fapt, a fost inginer, iar din noiembrie 2018 va fi agent de poliție. Este cel mai vârstnic "boboc" al Școlii de Poliție de la Câmpina. În mod cert, nu-i este deloc ușor, dar are un optimism incredibil și este un om puternic. " Da, se poate spune că este o schimbare radicală în viața mea. Dar unul dintre principiile mele este acela că niciodată nu e prea târziu să-și urmezi visul atunci când crezi că acesta este drumul tău. Și mai cred că în viață noi nu suntem nimic dacă Dumnezeu nu vrea!", a declarat Alina Butunoi, cea care va deveni polițist la vârsta la care alții părăsesc sistemul prin pensionare. (video)
Raluca Gabriela Dumitru este o tânără de etnie romă din București. A avut la admitere cel mai mare punctaj (92 puncte) obținut vreodată de un candidat rom la Școala de Poliție din Câmpina. A fost al doilea punctaj la sesiunea de admitere din ianuarie 2018, cel mai mare fiind de 93 puncte, obținut de un candidat din Argeș - Ioan Deaconu.
Raluca Dumitru are 27 de ani, a absolvit în 2014 Facultatea de Drept, este jurist de profesie, dar nu și-a găsit un loc de muncă. A decis să se reorienteze spre meseria de polițist. S-a înscris la examen și a intrat cu brio. "Am venit aici cu multe speranțe că fac un lucru bun, că va fi bine pe viitor", spune Raluca Dumitru. (video
Cele două eleve fac parte din promoția care a depus astăzi jurământul de credință și care va finaliza cursurile în noiembrie 2018. Este prima promoție la care școlarizarea durează nouă luni în loc de doi ani și prima promoție la care au fost eliminate criteriile privind limita maximă de vârstă și limita de înălțime. Sunt 1.290 elevi, dintre care 980 bărbați și 310 femei. 

Citiți și Elevii Școlii de Poliție din Câmpina au depus jurământul militar în prezența șefului Poliției Române

Cereri în căsătorie la Școala de Poliție din Câmpina

29754 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alina Butunoi 10.03.2018 21:57 Va multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase scrise despre mine. O alta etapa, dificila, insa stiu ca totul va fi bine! Oricat timp imi mai ramane pentru a practica aceasta meserie deosebita, voi cauta sa fiu demna de a o face! Cu stima.
  • Mihai 11.03.2018 19:40 Va urez succes,sanatate si binecuvantare ! Sa fiti corecta,sincera si sa va tineti departe de spagi si alte pacate. Doamne ajuta !

Social

1913 vizualizari
20 mar. 2018 20:52

Orizontului 28, o bucățică tristă din Câmpina de astăzi

Câmpina, Strada Orizontului, nr. 28. Pare a fi adresa capătului de civilizație. Aici, lângă fosta rampă de gunoi a localității, se află o casă. Jumătate din imobil aparține Primăriei, iar în cealaltă jumătate locuiesc patru familii care și-au cumparat spațiile respective cu mulți ani în urmă. Anul acesta, de la bugetul local s-au alocat bani pentru demolarea "jumătății" care aparține Primăriei. Am fost acolo și ceea ce am văzut depășește orice imaginație. Orizontului 28 este o bucățică tristă, jenantă, dezamăgitoare din Câmpina de astăzi.

2714 vizualizari
19 mar. 2018 09:30

Gara Câmpina, luni, la prima oră...

Zona de la ieșirea din Gara Câmpina spre stația de maxi-taxi arată ca după o petrecere - multe pahare, sticle, PET-uri, resturi de mâncare. O imagine "perfectă", pentru un nou început de săptămână.

Alte stiri recente

1025 vizualizari
20 mar. 2018 21:55

Din groapă în groapă, pe Strada Orizontului din municipiul Câmpina

Dezastru este puțin spus pentru a descrie această stradă, Orizontului, numită și centura ocolitoare a Câmpinei. O centură ocolitoare... de ocolit, dacă acest lucru ar fi posibil. Mergând pe Orizontului, am trăit senzația întoarcerii în timp, pentru că undeva, în subconștient, parcă exista ceva care nu te lasă să crezi că ești, totuși, în anul 2018, într-un municipiu.

1978 vizualizari
20 mar. 2018 19:18

Cum au ajuns Casa Tineretului, Spitalul Municipal Câmpina și Liceul Energetic să lucreze cu aceeași firmă de termopane, la cererea primarului Horia Tiseanu

4 comentarii

Una dintre acuzațiile aduse de procurorii DNA primarului Horia Tiseanu este aceea privind traficul de influență, lucru pe care îl știm deja cu toții. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, primarul Câmpinei a facilitat obținerea, de către o societate comercială din Ploiești, a unor contracte de lucrări la Casa Tineretului, Spitalul Municipal și chiar Liceul Tehnologic Energetic. "În schimbul acestui sprijin am stabilit de comun acord cu acesta fie să-i remit un anumit procent din valoarea lucrărilor contractate, fie să-i execut gratuit lucrări de tâmplărie la imobilele pe care le deținea", este declarația principalului martor din dosar.