O câmpineancă de 47 ani, "boboc" la Școala de Poliție

Social (Categoria articolului)

Două dintre elevele Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina ne demonstrează că oricând o putem lua de la capăt în carieră, că niciodată nu este prea târziu să ne urmăm visul. Sunt două cazuri deosebite de oameni care au decis să-și schimbe meseria, chiar dacă acest lucru înseamnă o schimbare radicală a vieții lor.

Alina Butunoi este câmpineancă, are 47 de ani și este inginer de profesie. De fapt, a fost inginer, iar din noiembrie 2018 va fi agent de poliție. Este cel mai vârstnic "boboc" al Școlii de Poliție de la Câmpina. În mod cert, nu-i este deloc ușor, dar are un optimism incredibil și este un om puternic. " Da, se poate spune că este o schimbare radicală în viața mea. Dar unul dintre principiile mele este acela că niciodată nu e prea târziu să-și urmezi visul atunci când crezi că acesta este drumul tău. Și mai cred că în viață noi nu suntem nimic dacă Dumnezeu nu vrea!", a declarat Alina Butunoi, cea care va deveni polițist la vârsta la care alții părăsesc sistemul prin pensionare. (video)
Raluca Gabriela Dumitru este o tânără de etnie romă din București. A avut la admitere cel mai mare punctaj (92 puncte) obținut vreodată de un candidat rom la Școala de Poliție din Câmpina. A fost al doilea punctaj la sesiunea de admitere din ianuarie 2018, cel mai mare fiind de 93 puncte, obținut de un candidat din Argeș - Ioan Deaconu.
Raluca Dumitru are 27 de ani, a absolvit în 2014 Facultatea de Drept, este jurist de profesie, dar nu și-a găsit un loc de muncă. A decis să se reorienteze spre meseria de polițist. S-a înscris la examen și a intrat cu brio. "Am venit aici cu multe speranțe că fac un lucru bun, că va fi bine pe viitor", spune Raluca Dumitru. (video
Cele două eleve fac parte din promoția care a depus astăzi jurământul de credință și care va finaliza cursurile în noiembrie 2018. Este prima promoție la care școlarizarea durează nouă luni în loc de doi ani și prima promoție la care au fost eliminate criteriile privind limita maximă de vârstă și limita de înălțime. Sunt 1.290 elevi, dintre care 980 bărbați și 310 femei. 

Citiți și Elevii Școlii de Poliție din Câmpina au depus jurământul militar în prezența șefului Poliției Române

Cereri în căsătorie la Școala de Poliție din Câmpina

30203 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alina Butunoi 10.03.2018 21:57 Va multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase scrise despre mine. O alta etapa, dificila, insa stiu ca totul va fi bine! Oricat timp imi mai ramane pentru a practica aceasta meserie deosebita, voi cauta sa fiu demna de a o face! Cu stima.
  • Mihai 11.03.2018 19:40 Va urez succes,sanatate si binecuvantare ! Sa fiti corecta,sincera si sa va tineti departe de spagi si alte pacate. Doamne ajuta !

Social

2328 vizualizari
24 iun. 2018 10:36

Au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională. 878 contestații depuse în Prahova, dintre care 37 la Câmpina

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost postate sâmbătă, pe site-ul evaluare.edu.ro al Ministerului Educației, după soluționarea contestațiilor depuse de elevi. În total, la nivel național au fost 23.761 contestații, dintre care 12.372 la română, 10.958 la matematică și 431 la limba și literatura maternă. Potrivit Ministerului Educației, în urma recorectării lucrărilor au fost mărite 14.747 note, iar 7.541 note au fost scăzute. În Prahova au fost depuse 878 contestații (434 la română și 444 la matematică), iar la Câmpina au fost 37 de contestații, dintre care 13 la română și 24 la matematică.

3430 vizualizari
24 iun. 2018 09:20

Incendiu la Breaza. O casă de vacanță a ars în totalitate

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit noaptea trecută la Breaza, la o casă de vacanță situată într-o zonă mai izolată, lângă pădure. Pompierii militari de la ISU Prahova (detașamentele din Câmpina și Sinaia) au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Raluca Vasiloae, la sosirea pompierilor arderea era generalizată.

Alte stiri recente

1597 vizualizari
25 iun. 2018 10:16

Un an de la majorarea salariilor în Primăria Câmpina. Vi se pare că s-a schimbat ceva în activitatea administrației locale sau în relația cu cetățeanul?

De la 1 iulie 2017, în conformitate cu Legea 153 privind salarizarea personalului plătit din fonduri publice, salariile angajaților din primării au fost majorate considerabil. Legea a stabilit condițiile și coeficienții, iar consiliile locale au aprobat noile salarii. La Câmpina, pe 27 iulie 2017, Consiliul Local a aprobat în unanimitate majorarea salariilor angajaților din Primărie și Poliția Locală. Atunci, la ședința din iulie, consilierii locali au fost de acord că se impune o majorare, având în vedere salariile mici din administrație, lucru absolut corect. Dar s-a mai vorbit atunci și despre faptul că angajații din Primărie și Poliția Locală ar trebui să dea dovadă de o mai mare responsabilitate în munca lor și mai ales în relația cu cetățeanul.

2605 vizualizari
24 iun. 2018 21:25

Darius Coman (Barracuda Câmpina) - un titlu de campion naţional la 50m bras şi alte cinci medalii

La Braşov a avut loc, la acest sfârşit de săptămână, Campionatul Naţional de Nataţie pentru Copii, competiţie care a reunit peste 450 de sportivi din întreaga ţară. Câmpina a fost reprezentată de un singur sportiv - Darius Coman (Clubul Barracuda, antrenor Gabriel Cojocaru), dar palmaresul acestuia este realmente impresionant: un tilul de campion naţional, două titluri de vicecampion naţional şi alte trei medalii de bronz.