O câmpineancă de 47 ani, "boboc" la Școala de Poliție

Social (Categoria articolului)

Două dintre elevele Școlii de Agenți de Poliție "Vasile Lascăr" din Câmpina ne demonstrează că oricând o putem lua de la capăt în carieră, că niciodată nu este prea târziu să ne urmăm visul. Sunt două cazuri deosebite de oameni care au decis să-și schimbe meseria, chiar dacă acest lucru înseamnă o schimbare radicală a vieții lor.

Alina Butunoi este câmpineancă, are 47 de ani și este inginer de profesie. De fapt, a fost inginer, iar din noiembrie 2018 va fi agent de poliție. Este cel mai vârstnic "boboc" al Școlii de Poliție de la Câmpina. În mod cert, nu-i este deloc ușor, dar are un optimism incredibil și este un om puternic. " Da, se poate spune că este o schimbare radicală în viața mea. Dar unul dintre principiile mele este acela că niciodată nu e prea târziu să-și urmezi visul atunci când crezi că acesta este drumul tău. Și mai cred că în viață noi nu suntem nimic dacă Dumnezeu nu vrea!", a declarat Alina Butunoi, cea care va deveni polițist la vârsta la care alții părăsesc sistemul prin pensionare. (video)
Raluca Gabriela Dumitru este o tânără de etnie romă din București. A avut la admitere cel mai mare punctaj (92 puncte) obținut vreodată de un candidat rom la Școala de Poliție din Câmpina. A fost al doilea punctaj la sesiunea de admitere din ianuarie 2018, cel mai mare fiind de 93 puncte, obținut de un candidat din Argeș - Ioan Deaconu.
Raluca Dumitru are 27 de ani, a absolvit în 2014 Facultatea de Drept, este jurist de profesie, dar nu și-a găsit un loc de muncă. A decis să se reorienteze spre meseria de polițist. S-a înscris la examen și a intrat cu brio. "Am venit aici cu multe speranțe că fac un lucru bun, că va fi bine pe viitor", spune Raluca Dumitru. (video
Cele două eleve fac parte din promoția care a depus astăzi jurământul de credință și care va finaliza cursurile în noiembrie 2018. Este prima promoție la care școlarizarea durează nouă luni în loc de doi ani și prima promoție la care au fost eliminate criteriile privind limita maximă de vârstă și limita de înălțime. Sunt 1.290 elevi, dintre care 980 bărbați și 310 femei. 

Citiți și Elevii Școlii de Poliție din Câmpina au depus jurământul militar în prezența șefului Poliției Române

Cereri în căsătorie la Școala de Poliție din Câmpina

30353 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Alina Butunoi 10.03.2018 21:57 Va multumesc din suflet pentru cuvintele frumoase scrise despre mine. O alta etapa, dificila, insa stiu ca totul va fi bine! Oricat timp imi mai ramane pentru a practica aceasta meserie deosebita, voi cauta sa fiu demna de a o face! Cu stima.
  • Mihai 11.03.2018 19:40 Va urez succes,sanatate si binecuvantare ! Sa fiti corecta,sincera si sa va tineti departe de spagi si alte pacate. Doamne ajuta !

Social

1435 vizualizari
18 sep. 2018 21:48

Câmpina, România 100. Pasajul pietonal şi restaurantul "Victoria" de ieri, pasajul pietonal şi complexul comercial de azi

Din fericire, există încă destule fotografii, unele mai vechi, altele mai noi, cu zona centrală a Câmpinei, mai ales a Bulevardului Carol I şi a ceea ce în zilele noastre numim "Pasajul de la Ceas".

3243 vizualizari
17 sep. 2018 21:39

Încă un caz de persoană blocată în lift în centrul Câmpinei. De această dată este vorba despre un copil de 10 ani

În ultima vreme, lifturile blocurilor din Câmpina par să fi intrat într-o perioadă negră. În decurs de două săptămâni s-au înregistrat trei cazuri de persoane blocate în lift, fiind nevoie de intervenţia pompierilor de la ISU pentru rezolvarea situației.

Alte stiri recente

1703 vizualizari
18 sep. 2018 21:41

Serbările Toamnei 2018. Spectacolul din cea de-a doua seară a festivalului

Dacă prima seară a Festivalului "Serbările Toamnei" - Câmpina 2018 a fost dedicată folclorului, în cea de-a doua seară ritmurile s-au schimbat radical și am avut hip-hop, dance, pop rock. Au cântat, în ordinea intrării pe scenă, Alama, Pacha Man, Cabron, Adda și Voltaj. Iar publicul a fost poate mai puțin numeros ca în anii precedenți, dar cu siguranță la înălțime.

1785 vizualizari
18 sep. 2018 20:11

Primarul Horia Tiseanu a pierdut contestaţia la Curtea de Apel. Dosarul se întoarce la Tribunalul Prahova, unde va începe judecata pe fond

În toamna anului trecut, primarul municipiului Câmpina, Horia Tiseanu, era chemat la DNA, alături de alte persoane, fiind acuzat ulterior de fapte de corupţie. În primăvara acestui an, DNA a finalizat cercetările şi a trimis dosarul la Tribunalul Prahova. A trecut de Camera Preliminară, iar apoi Horia Tiseanu a contestat decizia judecătorului de la Camera Preliminară, prin care, practic, se dispunea începerea judecăţii pe fond.