Fostul șofer al primarului Horia Tiseanu, condamnat la doi ani și trei luni închisoare, cu suspendare, pentru complicitate la delapidare și fals

Actualitate (Categoria articolului)

Robert Hintz, fostul șofer al primarului Câmpinei - Horia Tiseanu, era singurul din lotul persoanelor trimise în judecată, care încheiaseră acorduri de recunoaștere cu procurorii DNA, dar pe care instanța îl respinsese. Acum, s-a încheiat un nou acord de recunoaștere, în urma căruia miercuri, 7 noiembrie, a venit și verdictul: doi ani și trei luni de închisoare pentru complicitate la delapidare în formă continuată și fals în înscrisuri sub semnătură privată. Săptămâna viitoare, pe 15 noiembrie, va fi și primul termen în procesul primarului Horia Tiseanu.

Robert Hintz este al patrulea angajat al Primăriei Câmpina implicat în acest dosar de delapidare și pentru care instanța a dat deja o sentință prin care își însușește acordul de recunoaștere încheiat între cei implicați și procurorii DNA. Acest dosar este cel privind utilizarea în scopuri personale a peste 12 tone de carburant de la Serele Municipale. Primarul Horia Tiseanu este acuzat de instigare la delapidare în formă continuată pentru că "în mod repetat i-a determinat pe angajații Atelierului Sere, aflat în subordinea Primăriei Câmpina, să-i remită din gestiunea unității, prin intermediul inculpatului Hintz Robert, un număr de 1.409 bonuri valorice carburant a 50 lei fiecare, în valoare totală de 70.450 lei, aferentă cantității de 12.347,4 litri, folosită în interesul personal al acestuia", după cum se menționează în rechizitoriul procurorilor. Celelalte patru persoane implicate în acest dosar sunt: Vasilica Năstase (tehnician la sere) - acuzată de delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată; Teodor Ovidiu Greitaș (șofer la sere) și Robert Hintz (șoferul primarului) - acuzați de complicitate la delapidare și fals în înscrisuri sub semnătură privată; Gheorghe Crețu (fostul șef al Serelor Municipale, pensionat între timp) - acuzat de complicitate la delapidare.
Trei dintre persoanele implicate în acest dosar aveau deja sentințe definitive în urma acordurilor de recunoaștere, încă din primăvara acestui an, astfel:
Vasilica Năstase - instanța a admis acordul de recunoaștere. A fost condamnată la 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. Pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare, fie la Primăria Câmpina, fie la Parohia “Naşterea Maicii Domnului” din Câmpina.
Gheorghe Crețu - instanța a admis acordul de recunoaștere. A fost condamnat la 2 ani închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și 6 luni și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. Pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii în cadrul Primăriei Florești sau Școlii cu clasele I – VIII Florești, pe o perioadă de 60 de zile lucrătoare.
Teodor Ovidiu Greitaș - instanța a admis acordul de recunoaștere. A fost condamnat la 1 ani și 10 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și interzicerea pe o perioadă de 1 an de la rămânerea definitivă a hotărârii de condamnare a drepturilor: de a fi ales în autoritățile publice sau în orice alte funcții publice și de a ocupa o funcție care implică exercițiul autorității de stat. Pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o muncă neremunerată în folosul comunităţii pe o perioadă de 60 de zile, la Parohia “Naşterea Maicii Domnului” din Câmpina sau la Colegiul Tehnic “Constantin Istrati” din municipiul Câmpina.

În cazul lui Robert Hintz, instanța a respins inițial acordul de recunoaștere a vinovăției și a trimis dosarul procurorului în vederea continuării urmăririi penale. Robert Hintz a încheiat un nou acord de recunoaștere cu DNA, pe 26 iulie, verdictul dat pe 7 noiembrie de judecătorii de la Tribunalul Prahova fiind următorul - instanța a admis acordul de recunoaștere a vinovăției și îl condamnă pe Robert Hintz la 2 ani închisoare pentru săvârșirea infracțiunii de complicitate la delapidare în formă continuată, la 9 luni închisoare pentru fals în înscrisuri sub semnătură privată în formă continuată, rezultând o pedeapsă de 2 ani și 3 luni închisoare, cu suspendarea executării pedepsei sub supraveghere pe o perioadă de 2 ani și 6 luni și interzicerea unor drepturi. Pe parcursul termenului de supraveghere, va presta o muncă neremunerată în folosul comunității pe o perioadă de 60 de zile, la Primăria Câmpina, Parohia "Nașterii Maicii Domnului" Câmpina sau Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina și va frecventa obligatoriu un program de reintegrare socială. De asemenea, instanța a mai desființat 61 foi de parcurs falsificate de inculpat și îl obligă la plata sumei de 1.000 lei reprezentând cheltuieli judiciare. Precizăm faptul că Robert Hintz lucrează în continuare la Primăria Câmpina, în prezent fiind șoferul viceprimarului.
Săptămâna viitoare, pe 15 noiembrie, tot la Tribunalul Prahova va începe și procesul primarului Horia Tiseanu, singurul dintre cei implicați din administrația locală în acest dosar și care nu a semnat acord de recunoaștere a faptelor cu procurorii DNA.

2845 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • SA 09.11.2018 18:17 Se pregateste Tiseanu! Cred ca deja se documenteaza pentru cartile pe care le va scrie in curand!

Actualitate

2765 vizualizari
15 nov. 2018 16:28

La Câmpina, a început montarea noilor decorațiuni pentru Sărbătorile de Iarnă

În urmă cu câteva zile scriam că Primăria Câmpina a fost ceva mai operativă anul acesta comparativ cu anii precedenți și a încheiat deja procedurile de achiziție publică pentru cumpărare și închirierea unor instalații ornamentale pentru iluminatul festiv de sărbători.

3178 vizualizari
14 nov. 2018 13:59

Un bărbat de 34 de ani din Câmpina, autorul alertelor false cu bombă de la Ploiești

1 comentarii

Marți seara, Ploieștiul a fost în stare de alertă după ce un telefon anonim sesiza o amenințare cu bombă la magazinul Kaufland, din nordul Ploieștiului, precum și la Spitalul Județean Ploiești. Numeroase forțe de ordine, s-au deplasat în cele două locații, iar la Spitalul Județean de Urgență au venit și autorități publice, inclusiv prefectul județului - Ioana Mădălina Lupea și președintele Consiliului Județean - Bogdan Toader.

Alte stiri recente

48 vizualizari
16 nov. 2018 23:01

Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal, fete

Gimnaziada este echivalentul Olimpiadei Sportului Școlar, dar numai la nivelul învățământului gimnazial. Joi, 15 noiembrie, sala de sport a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu" din Câmpina a găzduit faza zonală a Gimnaziadei la handbal feminin, la care au participat echipe reprezentând Școala Liliești, Școala Scorțeni, Liceul "Aurel Vlaicu" Breaza, Liceul Teoretic Filipeștii de Pădure și Colegiul Național "Nicolae Grigorescu" Câmpina.

366 vizualizari
16 nov. 2018 22:14

Tineri din Polonia, Slovacia, Estonia, Bulgaria și România s-au întâlnit la Câmpina pentru a dezbate probleme ecologice

Asociația Together din Câmpina derulează în aceste zile, în localitatea noastră, un proiect în cadrul programului Erasmus Plus, finanțat de Uniunea Europeană, în care se dezbat probleme legate de ecologie, protecția mediului și reciclarea deșeurilor.