Floricon Salub devine operator regional de salubritate. Prin contractul cu ADI Deșeuri va deservi 14 localități din zona Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Județul Prahova a fost împărțit în șapte zone și pentru fiecare zonă s-a organizat o licitație în vederea desemnării unui operator regional de salubritate. Contractele vor fi încheiate cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor" Prahova, structură din care fac parte Consiliul Județean și consiliile locale din localitățile județului. Licitația pentru zona 7, cea din care face parte și municipiul Câmpina, a fost câștigată de Floricon Salub, după cum a anunțat președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

În perioada imediat următoare va fi semnat contractul cu Floricon pentru zona 7, contract care presupune colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor. Din zona 7 fac parte următoarele localități: Breaza, Comarnic, Adunați, Talea, Șotrile, Secăria, Bănești, Cornu, Brebu, Telega, Provița de Jos, Provița de Sus, Poiana Câmpina și Câmpina. Municipiul Câmpina are o situație aparte în cadrul parteneriatului cu ADI Deșeuri, noul contract urmând să intre în vigoare după anul 2022, când expiră actualul contract cu Floricon Salub.
Au mai fost finalizate licitațiile și s-au încheiat deja contractele pentru alte trei zone ale județului: zona 1 - care va fi salubrizată de firma Comprest, zona 2 și zona 6 - unde operator este societatea Rosal. Pentru zonele 3, 4 și 5 vor fi organizate noi licitații, asocierile de firme înscrise inițial fiind descalificate.

2138 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Razvan Iancu 20.04.2018 13:44 Eu am o intrebare pentru operatorul de salubritate. Au adus la noi la bloc un container pentru colectare selectiva: hartie - carton / plastic - metal / sticla. DE CE LE AMESTECA PE TOATE ÎNTR-O SINGURA MASINA? Vine o masina de la Floricon (asa scrie pe ea), una mica cu floricele desenate pe ea, si ridica tot gunoiul colectat selectiv. De ce la mai punem noi pe categorii daca ei oricum le amesteca? Si unde le duc apoi? La gramada?
  • Nini 21.04.2018 16:50 Da, intr-adevăr asa este. Amesteca sticla, cu hartia si plasticul in aceeasi masina. Cum le separa ulterior? Ori suntem prosti.. ori ne facem. Nu are operatorul o masina cu 3 containere separate... pentru noi cetățenii este descurajant cand vedem ce se intampla. Drept urmare va Solicitam sa ne lamuriti cu privire la aceste aspecte. Ce zice operatorul de salubritate?

Actualitate

2006 vizualizari
23 mai. 2018 11:56

Tribunalul Prahova a dispus anularea concursului prin care soția administratorului public Remus Bădulescu a fost angajată la Biblioteca Municipală Câmpina

Un proces mai puțin obișnuit se află pe rolul Secției civile de contencios administrativ și fiscal a Tribunalului Prahova. O fostă angajată a Bibliotecii Municipale "Dr. C.I. Istrati" a dat în judecată Primăria Câmpina, solicitând anularea procesului verbal prin care i-a fost respins dosarul de concurs, precum și anularea concursului pentru ocuparea postului vacant de bibliotecar gradul IA. În urma concursului respectiv, postul a fost ocupat de Georgiana Bădulescu, soția administratorului public al Primăriei Câmpina, Remus Bădulescu. Decizia Tribunalului Prahova nu este definitivă, putând fi atacată cu recurs în 15 zile de la comunicare.

1848 vizualizari
23 mai. 2018 10:10

HidroPrahova a demarat licitația pentru desemnarea unui nou constructor care să continue lucrările de canalizare de la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte

Pe SEAP a fost publicat, zilele trecute, anunțul privind extinderea rețelelor de canalizare la Câmpina, Bănești și Vălenii de Munte. Este vorba despre continuarea lucrărilor sistate în toamna lui 2015, după rezilierea contractului de către firma constructoare Cast SRL Bănești. Se dorește desemnarea unui nou antreprenor care să continue aceste lucrări finanțate 85% din fonduri europene (POIM 2014-2020) și 15% de la bugetul de stat și bugetul județean.

Alte stiri recente

609 vizualizari
23 mai. 2018 16:21

Liga A, etapa a 28-a. Avancronici

Eşalonul de elită al fotbalului judeţean şi-a desemnat deja campioana, inclusiv din punct de vedere matematic, iar la finalul acestei săptămâni sunt programate jocurile etapei a 28-a, una fără miză. Iată programul şi avancronicile:

2099 vizualizari
23 mai. 2018 10:22

Pieton accidentat mortal în timp ce traversa DN1, în zona Bisericii Călătorului

Accidentul s-a produs în urmă cu puțin timp, pe DN1, la km 81+400m, în zona Bisericii Călătorului, pe sensul de mers Câmpina - Ploiești. Un bărbat în vârstă de 64 de ani, din Florești, a încercat să traverseze drumul național și a fost lovit de un autoturism.