Floricon Salub devine operator regional de salubritate. Prin contractul cu ADI Deșeuri va deservi 14 localități din zona Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Județul Prahova a fost împărțit în șapte zone și pentru fiecare zonă s-a organizat o licitație în vederea desemnării unui operator regional de salubritate. Contractele vor fi încheiate cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor" Prahova, structură din care fac parte Consiliul Județean și consiliile locale din localitățile județului. Licitația pentru zona 7, cea din care face parte și municipiul Câmpina, a fost câștigată de Floricon Salub, după cum a anunțat președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

În perioada imediat următoare va fi semnat contractul cu Floricon pentru zona 7, contract care presupune colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor. Din zona 7 fac parte următoarele localități: Breaza, Comarnic, Adunați, Talea, Șotrile, Secăria, Bănești, Cornu, Brebu, Telega, Provița de Jos, Provița de Sus, Poiana Câmpina și Câmpina. Municipiul Câmpina are o situație aparte în cadrul parteneriatului cu ADI Deșeuri, noul contract urmând să intre în vigoare după anul 2022, când expiră actualul contract cu Floricon Salub.
Au mai fost finalizate licitațiile și s-au încheiat deja contractele pentru alte trei zone ale județului: zona 1 - care va fi salubrizată de firma Comprest, zona 2 și zona 6 - unde operator este societatea Rosal. Pentru zonele 3, 4 și 5 vor fi organizate noi licitații, asocierile de firme înscrise inițial fiind descalificate.

2230 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Razvan Iancu 20.04.2018 13:44 Eu am o intrebare pentru operatorul de salubritate. Au adus la noi la bloc un container pentru colectare selectiva: hartie - carton / plastic - metal / sticla. DE CE LE AMESTECA PE TOATE ÎNTR-O SINGURA MASINA? Vine o masina de la Floricon (asa scrie pe ea), una mica cu floricele desenate pe ea, si ridica tot gunoiul colectat selectiv. De ce la mai punem noi pe categorii daca ei oricum le amesteca? Si unde le duc apoi? La gramada?
  • Nini 21.04.2018 16:50 Da, intr-adevăr asa este. Amesteca sticla, cu hartia si plasticul in aceeasi masina. Cum le separa ulterior? Ori suntem prosti.. ori ne facem. Nu are operatorul o masina cu 3 containere separate... pentru noi cetățenii este descurajant cand vedem ce se intampla. Drept urmare va Solicitam sa ne lamuriti cu privire la aceste aspecte. Ce zice operatorul de salubritate?

Actualitate

3160 vizualizari
12 aug. 2018 11:05

În Prahova s-a trecut pragul de 20.000 de semnături pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice". La nivel național au semnat aproximativ 700.000 cetățeni

Judeţul Prahova, alături de alte zece judeţe din țară, a atins și depășit ţinta de 20.000 de semnături pentru iniţiativa "Fără penali în funcţii publice", Prahova având 24.600 semnături de la cetățeni. La nivel național, până duminică dimineață au fost strânse 691.936 semnături, peste necesarul de 500.000, dar mai trebuie îndeplinită și a doua condiție, aceea de atingere a pragului stabilit în toate județele unde se desfășoară campania. Pentru ca proiectul de modificare a Constituției și expunerea de motive să poată fi înregistrate la Parlament, mai sunt zece județe unde pragul de 20.000 de semnături nu a fost atins.

2887 vizualizari
11 aug. 2018 19:45

Modernizarea Străzii Parcului din Câmpina se apropie de final

Strada Parcului a fost asfaltată în cea mai mare parte, iar reprezentanţii firmei executante consideră că lucrările vor fi gata până la sfârşitul lunii august. Vă reamintim că modernizarea Străzii Parcului, o stradă de 556 metri, la care se adaugă o "bretea" de 260 metri, este finanțată de la bugetul de stat prin Programul Național de Dezvoltare Locală (PNDL).

Alte stiri recente

67 vizualizari
14 aug. 2018 09:22

Sport în aer liber la "Manifest life", eveniment organizat la Câmpina, pentru al șaselea an consecutiv, de Asociația Frizzly

"Manifest life" este o convenție de fitness desfășurată în premieră în Câmpina în anul 2013. Este proiectul Asociației Frizzly condusă de Clara Leica, profesor de limbi străine și instructor de aerobic fitness. O inițiativă care s-a dovedit a fi extrem de inspirată și foarte bine primită la Câmpina, având în vedere numărul mare de participanți. "Manifest life" a ajuns, iată, la cea de-a VI-a ediție, care se va desfășura în Parcul Soceram de pe platoul Muscel, pe 26 august și 2 septembrie 2018.

783 vizualizari
14 aug. 2018 07:43

Locuri de muncă vacante în Câmpina şi împrejurimi la 14 august 2018

Informaţiile sunt urnizate de Agenţia Judeţeană pebtru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.