Floricon Salub devine operator regional de salubritate. Prin contractul cu ADI Deșeuri va deservi 14 localități din zona Câmpinei

Actualitate (Categoria articolului)

Județul Prahova a fost împărțit în șapte zone și pentru fiecare zonă s-a organizat o licitație în vederea desemnării unui operator regional de salubritate. Contractele vor fi încheiate cu Asociația de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriatul pentru Managementul Deșeurilor" Prahova, structură din care fac parte Consiliul Județean și consiliile locale din localitățile județului. Licitația pentru zona 7, cea din care face parte și municipiul Câmpina, a fost câștigată de Floricon Salub, după cum a anunțat președintele CJ Prahova, Bogdan Toader.

În perioada imediat următoare va fi semnat contractul cu Floricon pentru zona 7, contract care presupune colectarea, transportul și depozitarea deșeurilor. Din zona 7 fac parte următoarele localități: Breaza, Comarnic, Adunați, Talea, Șotrile, Secăria, Bănești, Cornu, Brebu, Telega, Provița de Jos, Provița de Sus, Poiana Câmpina și Câmpina. Municipiul Câmpina are o situație aparte în cadrul parteneriatului cu ADI Deșeuri, noul contract urmând să intre în vigoare după anul 2022, când expiră actualul contract cu Floricon Salub.
Au mai fost finalizate licitațiile și s-au încheiat deja contractele pentru alte trei zone ale județului: zona 1 - care va fi salubrizată de firma Comprest, zona 2 și zona 6 - unde operator este societatea Rosal. Pentru zonele 3, 4 și 5 vor fi organizate noi licitații, asocierile de firme înscrise inițial fiind descalificate.

2275 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Razvan Iancu 20.04.2018 13:44 Eu am o intrebare pentru operatorul de salubritate. Au adus la noi la bloc un container pentru colectare selectiva: hartie - carton / plastic - metal / sticla. DE CE LE AMESTECA PE TOATE ÎNTR-O SINGURA MASINA? Vine o masina de la Floricon (asa scrie pe ea), una mica cu floricele desenate pe ea, si ridica tot gunoiul colectat selectiv. De ce la mai punem noi pe categorii daca ei oricum le amesteca? Si unde le duc apoi? La gramada?
  • Nini 21.04.2018 16:50 Da, intr-adevăr asa este. Amesteca sticla, cu hartia si plasticul in aceeasi masina. Cum le separa ulterior? Ori suntem prosti.. ori ne facem. Nu are operatorul o masina cu 3 containere separate... pentru noi cetățenii este descurajant cand vedem ce se intampla. Drept urmare va Solicitam sa ne lamuriti cu privire la aceste aspecte. Ce zice operatorul de salubritate?

Actualitate

1556 vizualizari
16 oct. 2018 21:38

Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase, sărbătorită la Colegiul "Istrati" cu produse tradiționale românești

Elevii de la clasele de alimentație publică de la Colegiul Tehnic "Constantin Istrati" Câmpina, Liceul Tehnologic Energetic Câmpina și Liceul Tehnologic "Carol I" din Valea Doftanei au marcat astăzi, 16 octombrie, Ziua Mondială a Alimentației Sănătoase. O acțiune la baza căreia stă un parteneriat de câțiva ani între cele trei instituții de învățământ. Și pentru că suntem în Anul Centenarului, liceenii au sărbătorit această zi cu mâncare tradițională românească și cântece și dansuri populare.

1644 vizualizari
16 oct. 2018 20:38

Ne-a prins toamna cu Strada Bobâlna neasfaltată. Ne va prinde și iarna...

Modernizarea Străzii Bobâlna a fost aprobată de Consiliul Local la începutul acestui an, odată cu bugetul municipiului. Abia în luna iulie a fost organizată licitația pentru executarea lucrărilor. O licitație anulată apoi din cauza unei greșeli de proiectare pe care nu și-a asumat-o nimeni. A fost organizată o nouă licitație, în luna septembrie, iar contractul cu firma câștigătoare a fost semnat săptămâna trecută. Săptămâna viitoare, pe 23 octombrie, amplasamentul va fi predat firmei constructoare pentru începerea lucrărilor, potrivit informațiilor furnizate de Primăria Câmpina.

Alte stiri recente

496 vizualizari
17 oct. 2018 08:38

Câmpina, România 100. Școala lui Scripcă de ieri, blocul cu magazinul de covoare de azi

Școala lui Scripcă era cunoscută astfel după numele directorului său, Anastasie Scripcă, un dascăl de mare valoare al Câmpinei. Născut pe 27 aprilie 1869, Scripcă a intrat în învățământ pe 1 mai 1892 și avea să fie director al Școlii nr. 1 de Băieți Câmpina între anii 1905-1906 și 1919-1934, până s-a pensionat. 

1161 vizualizari
16 oct. 2018 23:54

Costin Bădiceanu (AIKO Câmpina), patru medalii la Campionatul Mondial de Karate Shotokan desfășurat la Chișinău

La sfârșitul săptămânii trecute, la Chișinău, capitala Republicii Moldova, a avut loc ediția a 26-a a Campionatului Mondial de Karate SKDUN Shotokan. Din lotul echipei naționale a României a făcut parte și câmpineanul Costin Bădiceanu, sportiv legitimat la AIKO Câmpina.