Instituţii publice subordonate cetăţeanului. Cum şi în ce condiţii ar trebui să sunaţi la 112

Social (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro îşi propune de-a lungul mai multor episoade să parcurgă împreună cu dvs motivele şi modalităţile pentru care şi prin care pot fi sesizate o serie de instituţii publice abilitate să vă rezolve problemele. După ce am prezentat astfel de informaţii despre Poliţia Municipală,i Poliţia Locală și Primăria Câmpina, în rândurile de faţă vă prezentăm detalii despre numărul unic de urgenţă 112, unde pot fi alertate poliţia, ambulanţa şi ISU (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă), atenție, doar pentru cazuri de urgență.

Un apel fals, făcut în glumă la 112, poate atrage răspunderea apelantului, astfel că este nevoie de foarte multă responsabiliatte din partea celui care apelează la 112. În general, la acest serviciu de urgenţă trebuie să sunaţi doar atunci când se impune intervenţia Poliţiei, Pompierilor sau a Salvării, fiind puse în pericol real viaţa, proprietatea sau mediul. Printre situaţiile în care trebuie să apelaţi 112 se numără: accidentele grave (cu victime sau persoane blocate), explozii, incendii, arsuri, cutremure, fenomene meteo periculoase, prăbuşiri de utilaje, agresiuni de orice fel, persoane inconştiente sau conştiente căzute în locuri publice, infracţiuni grave (lovire, omor, lipsire de libertate, tâlhărie etc). 
În situaţia în care trebuie să semnalaţi o situaţie la 112, sistemul identifică numărul de telefon al persoanei care a semnalat cazul; natura sau tipul incidentului; se determină numele şi adresa abonatului postului telefonic; se determină locul incidentului semnalat; operatorul cere apelantului date despre caz şi/ sau victimă, timp în care se transmit automat, simultan, toate datele necesare dispeceratelor Poliţiei, Ambulanţei şi Pompierilor. Este bine ca apelantul să reţină şi să poată spune cât mai multe date necesare celor care intervin, pentru ca aceştia să ştie din timp cât mai exact posibil cu ce se confruntă şi ce dotări de intervenție ar fi necesare.
Sistemul de urgenţă 112 funcţionează la nivelul european, atât în reţelele de telefonie mobilă, cât şi fixă.

Citiți și: Instituţii publice subordonate cetăţeanului. Cum şi în ce condiţii ar trebui sesizată Primăria Câmpina

Instituţii publice subordonate cetăţeanului. Cum şi în ce condiţii ar trebui sesizată Poliţia Locală Câmpina

Instituții publice subordonate cetățeanului. Cum și în ce condiții ar trebui sesizată Poliţia Municipală

1899 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2661 vizualizari
14 dec. 2017 12:44

Elevii Școlii "Louis Pasteur" au donat sânge pentru spitalele din Prahova

Aproximativ 100 de persoane au participat astăzi la acțiunea de donare de sânge organizată de Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Ploiești. În cea mai mare parte, donatori au fost elevii instituției (60), dar alături de ei s-au aflat și câmpineni care le-au susținut inițiativa și care au ales "să dăruiască o șansă la viață în luna cadourilor". Acesta a fost, de altfel, motto-ul campaniei de donare de sânge.

3101 vizualizari
14 dec. 2017 10:28

Câmpineanca Adela Tarpan s-a întors de la Marathon des Sables din Peru, unde a alergat pentru proiecte sociale destinate comunității locale

Adelaide Katerine Tarpan este o tânără câmpineancă, absolventă a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu", apoi a Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București. În prezent este director de dezvoltare la Romanian Angel Appeal, fundația care organizează, printre altele, Câmpina Open Montain Bike, competiție la face fondurile strânse sunt donate în beneficiul copiilor cu autism. De câteva zile, Adela s-a întors din Peru și ne-a împărtășit din experiența ei la maratonul din îndepărtatul deșert din America de Sud.

Alte stiri recente

2928 vizualizari
14 dec. 2017 11:55

Scările de pe Bulevardul Culturii, din zona Victor Babeș - Podului, au intrat în reparații

Lucrările au început zilele trecute și sunt executate de societatea Ortisar SRL Câmpina, cea care a câștigat selecția de oferte organizată de Primărie. Valoarea lucrării - 55.355 lei fără TVA.

5967 vizualizari
13 dec. 2017 21:20

Rămas bun, Majestate!

Printre sutele de români care au dorit să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai în timp ce convoiul funerar trecea prin localitățile lor, în drum spre Castelul Peleș, s-au numărat și câteva zeci de câmpineni. La marginea DN1, pe pasarela metalică sau pe podul spre Poiana Câmpina, oamenii au așteptat coloana de mașini cu flori și steaguri tricolore, în semn de respect și prețuire pentru cel care a fost Majestatea Sa Regele Mihai I al României.