Instituţii publice subordonate cetăţeanului. Cum şi în ce condiţii ar trebui să sunaţi la 112

Social (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro îşi propune de-a lungul mai multor episoade să parcurgă împreună cu dvs motivele şi modalităţile pentru care şi prin care pot fi sesizate o serie de instituţii publice abilitate să vă rezolve problemele. După ce am prezentat astfel de informaţii despre Poliţia Municipală,i Poliţia Locală și Primăria Câmpina, în rândurile de faţă vă prezentăm detalii despre numărul unic de urgenţă 112, unde pot fi alertate poliţia, ambulanţa şi ISU (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă), atenție, doar pentru cazuri de urgență.

Un apel fals, făcut în glumă la 112, poate atrage răspunderea apelantului, astfel că este nevoie de foarte multă responsabiliatte din partea celui care apelează la 112. În general, la acest serviciu de urgenţă trebuie să sunaţi doar atunci când se impune intervenţia Poliţiei, Pompierilor sau a Salvării, fiind puse în pericol real viaţa, proprietatea sau mediul. Printre situaţiile în care trebuie să apelaţi 112 se numără: accidentele grave (cu victime sau persoane blocate), explozii, incendii, arsuri, cutremure, fenomene meteo periculoase, prăbuşiri de utilaje, agresiuni de orice fel, persoane inconştiente sau conştiente căzute în locuri publice, infracţiuni grave (lovire, omor, lipsire de libertate, tâlhărie etc). 
În situaţia în care trebuie să semnalaţi o situaţie la 112, sistemul identifică numărul de telefon al persoanei care a semnalat cazul; natura sau tipul incidentului; se determină numele şi adresa abonatului postului telefonic; se determină locul incidentului semnalat; operatorul cere apelantului date despre caz şi/ sau victimă, timp în care se transmit automat, simultan, toate datele necesare dispeceratelor Poliţiei, Ambulanţei şi Pompierilor. Este bine ca apelantul să reţină şi să poată spune cât mai multe date necesare celor care intervin, pentru ca aceştia să ştie din timp cât mai exact posibil cu ce se confruntă şi ce dotări de intervenție ar fi necesare.
Sistemul de urgenţă 112 funcţionează la nivelul european, atât în reţelele de telefonie mobilă, cât şi fixă.

Citiți și: Instituţii publice subordonate cetăţeanului. Cum şi în ce condiţii ar trebui sesizată Primăria Câmpina

Instituţii publice subordonate cetăţeanului. Cum şi în ce condiţii ar trebui sesizată Poliţia Locală Câmpina

Instituții publice subordonate cetățeanului. Cum și în ce condiții ar trebui sesizată Poliţia Municipală

1782 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2705 vizualizari
16 oct. 2017 10:06

Curățenia de toamnă, la Câmpina. Iată graficul de ridicare a deșeurilor vegetale de la populație și agenți economici

Primăria Câmpina anunță că, în perioada 16 octombrie - 17 noiembrie, de pe domeniul public vor fi ridicate deșeurile vegetale rezultate în urma curățeniei de toamnă și face apel la populație și agenți economici să respecte graficul stabilit pentru fiecare stradă. Deșeurile vegetale vor fi ridicate de Floricon Salub în baza unui program stabilit împreună cu administrația locală și pe care vi-l prezentăm în continuare.

3015 vizualizari
14 oct. 2017 18:32

"Avem viaţa în sânge", a şasea ediţie, un nou succes

Casa Tineretului a găzduit sâmbătă, 14 octombrie, cea de-a şasea ediţie a campaniei "Avem viaţa în sânge" organizată de Asociaţia "Roata de Foc" din Câmpina, în colaborare cu Centrul Judeţean de Transfuzii Sanguine.

Alte stiri recente

3431 vizualizari
16 oct. 2017 17:49

Zonele de sud și est ale Câmpinei nu vor avea apă potabilă miercuri, 18 octombrie 2017. Iată străzile afectate

HidroPrahova anunță că va sista furnizarea apei potabile miercuri, 18 octombrie, între orele 5.00 - 17.00, pentru o mare parte a municipiului Câmpina. Se va lua această măsură pentru branșarea abonaților de pe Calea Doftanei la conducta nouă de alimentare cu apă, lucrarea fiind executată de societatea Fluid Development SRL în cadrul contractului "Proiectare și execuție lucrări de reabilitare conductă de aducțiune, conductă de transport și rețele de distribuție apă potabilă în municipiul Câmpina".

1603 vizualizari
16 oct. 2017 11:55

Aleile de la Casa Tineretului din Câmpina intră în reparații pentru prima dată în 35 de ani

În cei 35 de ani de existență ai Casei Tineretului din Câmpina, fațadele și aleile nu au fost reparate niciodată. Anul acesta, le-a venit rândul. La începutul lunii octombrie au demarat lucrările de reabilitare la fațade, valoarea acestora fiind de 257.000 lei cu tot cu TVA, iar termenul de execuție - 120 zile. Pe măsură ce înaintează reabilitarea fațadelor, vor începe și lucrările de reparații la alei.