Instituţii publice subordonate cetăţeanului. Cum şi în ce condiţii ar trebui să sunaţi la 112

Social (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro îşi propune de-a lungul mai multor episoade să parcurgă împreună cu dvs motivele şi modalităţile pentru care şi prin care pot fi sesizate o serie de instituţii publice abilitate să vă rezolve problemele. După ce am prezentat astfel de informaţii despre Poliţia Municipală,i Poliţia Locală și Primăria Câmpina, în rândurile de faţă vă prezentăm detalii despre numărul unic de urgenţă 112, unde pot fi alertate poliţia, ambulanţa şi ISU (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă), atenție, doar pentru cazuri de urgență.

Un apel fals, făcut în glumă la 112, poate atrage răspunderea apelantului, astfel că este nevoie de foarte multă responsabiliatte din partea celui care apelează la 112. În general, la acest serviciu de urgenţă trebuie să sunaţi doar atunci când se impune intervenţia Poliţiei, Pompierilor sau a Salvării, fiind puse în pericol real viaţa, proprietatea sau mediul. Printre situaţiile în care trebuie să apelaţi 112 se numără: accidentele grave (cu victime sau persoane blocate), explozii, incendii, arsuri, cutremure, fenomene meteo periculoase, prăbuşiri de utilaje, agresiuni de orice fel, persoane inconştiente sau conştiente căzute în locuri publice, infracţiuni grave (lovire, omor, lipsire de libertate, tâlhărie etc). 
În situaţia în care trebuie să semnalaţi o situaţie la 112, sistemul identifică numărul de telefon al persoanei care a semnalat cazul; natura sau tipul incidentului; se determină numele şi adresa abonatului postului telefonic; se determină locul incidentului semnalat; operatorul cere apelantului date despre caz şi/ sau victimă, timp în care se transmit automat, simultan, toate datele necesare dispeceratelor Poliţiei, Ambulanţei şi Pompierilor. Este bine ca apelantul să reţină şi să poată spune cât mai multe date necesare celor care intervin, pentru ca aceştia să ştie din timp cât mai exact posibil cu ce se confruntă şi ce dotări de intervenție ar fi necesare.
Sistemul de urgenţă 112 funcţionează la nivelul european, atât în reţelele de telefonie mobilă, cât şi fixă.

Citiți și: Instituţii publice subordonate cetăţeanului. Cum şi în ce condiţii ar trebui sesizată Primăria Câmpina

Instituţii publice subordonate cetăţeanului. Cum şi în ce condiţii ar trebui sesizată Poliţia Locală Câmpina

Instituții publice subordonate cetățeanului. Cum și în ce condiții ar trebui sesizată Poliţia Municipală

2179 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

2511 vizualizari
20 sep. 2018 22:08

"Insta Cafe", locul din Câmpina unde poţi să savurezi o cafea într-un cadru natural de poveste

Bulevardul Culturii a fost dintotdeauna locul preferat de promenadă al câmpinenilor, indiferent de anotimp. În Anul Centenar, doi tineri întreprinzători, Eduard Pîslaru şi Nathaniel Geană, au decis să redea unui colţişor din bulevard strălucirea de altădată. Aşa a apărut "Insta Cafe".

1861 vizualizari
20 sep. 2018 20:37

Câmpina, România 100. Pasajul de la Ceas, aşa cum arăta prin anii '70 şi azi

Pasajul de la Ceas, din zilele noastre, este - fără îndoială - kilometrul 0 al Câmpinei. De-a lungul acestui serial am prezentat în mai multe episoade diverse instantanee din zona care astăzi este cunoscută sub numele de Pasajul de la Ceas. Imaginea de arhivă din acest episod este ceva mai nouă, nu are decât ceva mai mult de 40 de ani, fiind realizată la sfârşitul anilor '70.

Alte stiri recente

2113 vizualizari
20 sep. 2018 19:48

Primarul Horia Tiseanu: „Trebuie să ne luăm adio de la vreun teren de la Jandarmerie!”

La sediul Primăriei Câmpina a avut loc miercuri o întâlnire a reprezentanților administrației locale, tema fiind găsirea unei locații potrivite pentru construirea unei săli de sport. În cadrul acestei întâlniri despre care noi am scris AICI, primarul Horia Tiseanu a făcut o afirmație categorică legată de posibilitatea ca administrația câmpineană să obțină vreun teren de la fosta unitate de jandarmi, situată pe Bulevardul Nicolae Bălcescu.

2580 vizualizari
20 sep. 2018 19:12

Marș cu biciclete, role și trotinete. Elevii Şcolii Centrale Câmpina vor marca, astfel, "Săptămâna Europeană a Mobilităţii"

În perioada 16-22 septembrie se sărbătorește "Săptămâna Europeană a Mobilităţii". Este vorba, de fapt, despre o campanie europeană de promovare a formelor alternative de transport ecologic, de reliefare a faptului că mobilitatea sporește calitatea vieții în mediul urban, reducând poluarea. Elevii Școlii Gimnaziale Centrale din Câmpina vor organiza vineri, 21 septembrie, o acțiune dedicată mobilității.