Instituţii publice subordonate cetăţeanului. Cum şi în ce condiţii ar trebui să sunaţi la 112

Social (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro îşi propune de-a lungul mai multor episoade să parcurgă împreună cu dvs motivele şi modalităţile pentru care şi prin care pot fi sesizate o serie de instituţii publice abilitate să vă rezolve problemele. După ce am prezentat astfel de informaţii despre Poliţia Municipală,i Poliţia Locală și Primăria Câmpina, în rândurile de faţă vă prezentăm detalii despre numărul unic de urgenţă 112, unde pot fi alertate poliţia, ambulanţa şi ISU (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă), atenție, doar pentru cazuri de urgență.

Un apel fals, făcut în glumă la 112, poate atrage răspunderea apelantului, astfel că este nevoie de foarte multă responsabiliatte din partea celui care apelează la 112. În general, la acest serviciu de urgenţă trebuie să sunaţi doar atunci când se impune intervenţia Poliţiei, Pompierilor sau a Salvării, fiind puse în pericol real viaţa, proprietatea sau mediul. Printre situaţiile în care trebuie să apelaţi 112 se numără: accidentele grave (cu victime sau persoane blocate), explozii, incendii, arsuri, cutremure, fenomene meteo periculoase, prăbuşiri de utilaje, agresiuni de orice fel, persoane inconştiente sau conştiente căzute în locuri publice, infracţiuni grave (lovire, omor, lipsire de libertate, tâlhărie etc). 
În situaţia în care trebuie să semnalaţi o situaţie la 112, sistemul identifică numărul de telefon al persoanei care a semnalat cazul; natura sau tipul incidentului; se determină numele şi adresa abonatului postului telefonic; se determină locul incidentului semnalat; operatorul cere apelantului date despre caz şi/ sau victimă, timp în care se transmit automat, simultan, toate datele necesare dispeceratelor Poliţiei, Ambulanţei şi Pompierilor. Este bine ca apelantul să reţină şi să poată spune cât mai multe date necesare celor care intervin, pentru ca aceştia să ştie din timp cât mai exact posibil cu ce se confruntă şi ce dotări de intervenție ar fi necesare.
Sistemul de urgenţă 112 funcţionează la nivelul european, atât în reţelele de telefonie mobilă, cât şi fixă.

Citiți și: Instituţii publice subordonate cetăţeanului. Cum şi în ce condiţii ar trebui sesizată Primăria Câmpina

Instituţii publice subordonate cetăţeanului. Cum şi în ce condiţii ar trebui sesizată Poliţia Locală Câmpina

Instituții publice subordonate cetățeanului. Cum și în ce condiții ar trebui sesizată Poliţia Municipală

2046 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

3747 vizualizari
23 feb. 2018 11:12

2,4 milioane lei, suma alocată spitalelor și cabinetelor medicale școlare de la bugetul local

Suma destinată "Sănătății", de la bugetul municipiului Câmpina, este în acest an de 2,41 milioane lei, aproximativ egală cu cea alocată la începutul anului trecut. Capitolul "Sănătate" din bugetul local înseamnă cele două spitale și cabinetele medicale școlare.

3915 vizualizari
21 feb. 2018 09:47

Călătorii părăsesc trenurile blocate în gări și caută microbuze pentru a ajunge la destinație

Blocarea traficului feroviar din cauza pasarelei prăbușite peste linii, la Ploiești, creează haos în gări. Zeci de călători au coborât din trenurile staționate în Gara Câmpina și încearcă să găsească soluții pentru a ajunge la Ploiești sau București. Este vorba despre două trenuri de persoane, care veneau de la Brașov și mergeau spre București. După zeci de minute de așteptare în tren și nicio informație clară din partea reprezentanților CFR, oamenii au decis să plece spre Autogara Câmpina, de unde să ia microbuzele spre destinațiile dorite. Asta se întâmplă în mai multe gări, acolo unde există trenuri staționate.

Alte stiri recente

2275 vizualizari
24 feb. 2018 12:46

Câmpina plătește în 2018 aproape 900.000 euro rate și dobânzi la împrumuturile bancare

1 comentarii

În ultimii 12-13 ani, administrația locală câmpineană s-a tot împrumutat pe piața bancară internă, creditele luate fiind destinate exclusiv investițiilor. Că s-a procedat bine sau nu, aici poate exista o întreagă discuție, cu argumente pro și contra. Cert este că, în 2018, în fața unui buget dezechilibrat, care nu permite prea multe investiții, s-a luat în calcul inclusiv varianta unui nou împrumut bancar și s-a ajuns la concluzia că suma nu ar putea fi prea mare, deoarece municipiul Câmpina a ajuns destul de aproape de gradul maxim de îndatorare permis de lege. În 2018, administrația locală are de achitat la bănci rate, dobânzi și comisioane în valoare totală de 4,1 milioane lei, adică aproximativ 900.000 euro.

2671 vizualizari
24 feb. 2018 10:15

Anunțuri de angajare la firmele din Câmpina și împrejurimi

Anunțurile ne sunt trimise de firmele și instituțiile publice care doresc să facă angajări. În general, valabilitatea apare la fiecare anunț în parte.