Instituţii publice subordonate cetăţeanului. Cum şi în ce condiţii ar trebui să sunaţi la 112

Social (Categoria articolului)

CâmpinaTV.ro îşi propune de-a lungul mai multor episoade să parcurgă împreună cu dvs motivele şi modalităţile pentru care şi prin care pot fi sesizate o serie de instituţii publice abilitate să vă rezolve problemele. După ce am prezentat astfel de informaţii despre Poliţia Municipală,i Poliţia Locală și Primăria Câmpina, în rândurile de faţă vă prezentăm detalii despre numărul unic de urgenţă 112, unde pot fi alertate poliţia, ambulanţa şi ISU (Inspectoratul pentru Situaţii de Urgenţă), atenție, doar pentru cazuri de urgență.

Un apel fals, făcut în glumă la 112, poate atrage răspunderea apelantului, astfel că este nevoie de foarte multă responsabiliatte din partea celui care apelează la 112. În general, la acest serviciu de urgenţă trebuie să sunaţi doar atunci când se impune intervenţia Poliţiei, Pompierilor sau a Salvării, fiind puse în pericol real viaţa, proprietatea sau mediul. Printre situaţiile în care trebuie să apelaţi 112 se numără: accidentele grave (cu victime sau persoane blocate), explozii, incendii, arsuri, cutremure, fenomene meteo periculoase, prăbuşiri de utilaje, agresiuni de orice fel, persoane inconştiente sau conştiente căzute în locuri publice, infracţiuni grave (lovire, omor, lipsire de libertate, tâlhărie etc). 
În situaţia în care trebuie să semnalaţi o situaţie la 112, sistemul identifică numărul de telefon al persoanei care a semnalat cazul; natura sau tipul incidentului; se determină numele şi adresa abonatului postului telefonic; se determină locul incidentului semnalat; operatorul cere apelantului date despre caz şi/ sau victimă, timp în care se transmit automat, simultan, toate datele necesare dispeceratelor Poliţiei, Ambulanţei şi Pompierilor. Este bine ca apelantul să reţină şi să poată spune cât mai multe date necesare celor care intervin, pentru ca aceştia să ştie din timp cât mai exact posibil cu ce se confruntă şi ce dotări de intervenție ar fi necesare.
Sistemul de urgenţă 112 funcţionează la nivelul european, atât în reţelele de telefonie mobilă, cât şi fixă.

Citiți și: Instituţii publice subordonate cetăţeanului. Cum şi în ce condiţii ar trebui sesizată Primăria Câmpina

Instituţii publice subordonate cetăţeanului. Cum şi în ce condiţii ar trebui sesizată Poliţia Locală Câmpina

Instituții publice subordonate cetățeanului. Cum și în ce condiții ar trebui sesizată Poliţia Municipală

2151 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Social

846 vizualizari
24 iun. 2018 10:36

Au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională. 878 contestații depuse în Prahova, dintre care 37 la Câmpina

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost postate sâmbătă, pe site-ul evaluare.edu.ro al Ministerului Educației, după soluționarea contestațiilor depuse de elevi. În total, la nivel național au fost 23.761 contestații, dintre care 12.372 la română, 10.958 la matematică și 431 la limba și literatura maternă. Potrivit Ministerului Educației, în urma recorectării lucrărilor au fost mărite 14.747 note, iar 7.541 note au fost scăzute. În Prahova au fost depuse 878 contestații (434 la română și 444 la matematică), iar la Câmpina au fost 37 de contestații, dintre care 13 la română și 24 la matematică.

2321 vizualizari
24 iun. 2018 09:20

Incendiu la Breaza. O casă de vacanță a ars în totalitate

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit noaptea trecută la Breaza, la o casă de vacanță situată într-o zonă mai izolată, lângă pădure. Pompierii militari de la ISU Prahova (detașamentele din Câmpina și Sinaia) au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Raluca Vasiloae, la sosirea pompierilor arderea era generalizată.

Alte stiri recente

3096 vizualizari
23 iun. 2018 17:47

Locuri de muncă în Câmpina şi împrejurimi la 22 iunie 2018

Informaţiile sunt furnizate de Agenţia Judeţeană pentru Ocuparea Forţei de Muncă Prahova. Detalii puteţi obţine de la ALOFM Câmpina, telefon 0244.376.001.

3018 vizualizari
23 iun. 2018 07:32

Anunțuri de angajare la firmele din Câmpina și împrejurimi

Anunțurile ne sunt trimise de firmele care doresc să facă angajări. În general, valabilitatea apare la fiecare anunț în parte.