Aproape doi ani de la surparea care afectează DN1, între Câmpina și Cornu. Nicio schimbare... în bine

Actualitate (Categoria articolului)

Sunt aproape doi ani de când pe DN1, la km 98, între Cornu și Câmpina, pe o distanță de 35 de metri, se circulă pe o singură bandă pe sensul de mers spre Ploiești. În toamna lui 2016, aici s-a produs o alunecare de teren, o surpare a taluzului dintre drumul național și râul Prahova, din cauza cantității mari de precipitații, dar și din cauza apărărilor de mal, care erau foarte vechi și au cedat. Astfel, surparea a ajuns până aproape de carosabil.

Deci de aproape doi ani zona este restricționată și semnalizată, dar nu s-a realizat nicio intervenție aici. Iar pământul continuă să o ia la vale din cauza ploilor. Orice intervenție pe DN1 trebuie realizată de Compania Națională pentru Administrarea Infrastructurii Rutiere (CNAIR), care este administratorului drumului. La nivelul CNAIR, situația este cunoscută. După cum se precizează în procesul verbal de calamități, încheiat în 2016, "urmare a fenomenelor hidrometeorologice periculoase, scurgeri rapide de apă în cantități însemnate și infiltrații în corpul drumului, structurile de sprijinire s-au degradat, taluzul de rambleu s-a prăbușit, accentuându-se fisurile și crăpăturile pe banda 1, calea 2 (sensul Brașov - Ploiești), apărând și o tasare de aproape 4 cm. Toate aceste degradări sunt de natură a pune în pericol siguranța participanților la traficul rutier pe banda 1."
Până acum, CNAIR a realizat procedurile de achiziție publică pentru întocmirea documentației necesară executării lucrărilor de intervenție. Au fost contractate servicii de proiectare pentru expertiză tehnică - consolidare taluz rambleu şi refacere parte carosabilă banda I şi banda II pe DN1 km 98+250 stânga (valoare 101.150 lei) și servicii de proiectare DALI+PT+DE+AT (valoare 85.000 lei). După finalizarea documentațiilor vor trebui alocați banii necesari și realizarea licitației pentru executarea lucrărilor propriu-zise de consolidare, dar deocamdată nu se știe când vor avea loc aceste lucrări.

5522 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

287 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1210 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

337 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1330 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.