Câmpina: strângere de semnături pentru campania "Fără penali în funcții publice"

Actualitate (Categoria articolului)

În mai multe localități din Prahova s-au desfășurat, în acest week-end, acțiuni publice pentru strângerea de semnături în campania "Fără penali în funcții publice". La Câmpina, acțiunea a avut loc duminică, în pasajul de la Ceas din centrul localității, între orele 11.00-14.00.

"Fără penali în funcții publice" este o inițiativă cetățenească de modificare a Constituției României în sensul introducerii la Articolul 37 a unui alineat potrivit căruia "Nu pot fi aleși în organele administrației publice locale, în Camera Deputaților, în Senat și în funcția de Președinte al României cetățenii condamnați definitiv la pedepse privative de libertate pentru infracțiuni săvârșite cu intenție, până la intervenirea unei situații care înlătură consecințele condamnării."
Campania a demarat în aprilie 2018, la nivel național, iar până acum au fost strânse până vineri aproximativ 340.000 de semnături. Pentru ca proiectul de modificare a Constituției să poată fi depus în Parlament, lista de susținători trebuie să conțină cel puțin 500.000 de semnături din 21 de județe. Precizăm că această campanie, inițiată de USR, a primit aviz pozitiv de la Consiliul Legislativ și a fost publicată în Monitorul Oficial. 
La nivelul județului Prahova, strângerea de semnături de la cetățeni a mers destul de greu în primele luni, dar în ultima vreme situația s-a mai îmbunătățit, iar astăzi, la Câmpina, mulți cetățeni au semnat în favoarea campaniei. "În Câmpina, reacția oamenilor este, în general, foarte bună. Au exitat și unele excepții, știți dvs., acea categorie păcălită de actualii guvernanți prin manevre de mituire gen pensii mai mari. Nu contează că se scumpesc gazele, că se scumpesc încontinuu diferite produse, oamenii se supără pe noi și spun că avem noi ceva cu cei care le-au mărit pensiile. Bineînțeles că nu e adevărat. Noi avem ceva cu cei care folosesc astfel de lucruri pentru agenda lor politică și nu pentru binele public", ne-a declarat președintele USR Câmpina, Bogdan Tămîrjan. (video)
Campania va continua până la 20 august 2018, în aproape toată țara. Detalii pe farapenaliinfunctiipublice.ro

5152 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

692 vizualizari
24 apr. 2024 15:39

O femeie din Câmpina a fost prinsă la volan sub influența alcoolului

În cursul zilei de marți, 23 aprilie, în jurul orei 19.00, polițiștii câmpineni au oprit un autoturism pentru control pe Strada Mihai Eminescu.

917 vizualizari
24 apr. 2024 12:53

Călin Tiu a câștigat concursul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina

În dimineața zilei de miercuri, 24 aprilie, a avut loc concursul pentru postul de director medical al Spitalului Municipal Câmpina.

Alte stiri recente

1805 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

1566 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.