Trenuri blocate în gări, pe Valea Prahovei, din cauza ruperii firelor de contact care asigurau alimentarea locomotivelor cu energie electrică

Actualitate (Categoria articolului)

Circulația feroviară este blocată de la Brașov spre Câmpina și se circulă cu mare dificultate de la Câmpina spre Brașov din cauza unei defecțiuni majore la rețeaua de alimentare cu energie electrică. Potrivit CFR SA, luni după-amiază, la Timișu de Sus, mai mulți copaci s-au prăbușit de pe versanți peste liniile de cale ferată, rupând firele de contact care asigurau alimentarea locomotivelor cu energie electrică, precum și cablul purtător pe întreaga distanță.

De la Brașov spre Câmpina nu circulă niciun tren, garniturile fiind oprite în Gara Centrală Brașov și în Gara Dârste, la ieșirea din Brașov. Asta, spre disperarea navetiștilor care așteaptă în gări trenurile spre Ploiești și București. Trenurile care vin dinspre București și merg spre Brașov staționează temporar la Azuga și Predeal, sunt preluate pe rând, în zona Predeal - Timișu de Sus, de o locomotivă Diesel aparținând CFR Călători, care le trece de zona afectată pentru ca apoi să fie cuplate la locomotive electrice. Dar totul se desfășoară cu greutate, pe un singur fir, ceea ce face ca trenurile să aibă întârzieri importante.
"Regionala CF Brașov acționează cu personal specializat și drezine pantograf pentru tăierea și îndepărtarea copacilor prăbușiți de pe versanți, înlocuirea componentelor avariate, restabilirea continuității firului de contact și a cablului purtător - ambele rupte și efectuarea reglajelor la catenară pe o distanță de aproximativ 1 km. Menționăm faptul că personalul feroviar a acționat, într-o primă fază, cu drezina pantograf pentru a se asigura gabarit pe un fir cu tracțiune Diesel și apoi va interveni pentru remedierile finale, necesare redeschiderii circulației în condiții normale, cu locomotive electrice. CFR SA cere scuze pentru disconfortul creat şi recomandă publicului călător ca înainte de efectuarea călătoriei să solicite informaţii despre întârzierile înregistrate în traficul feroviar la staţiile şi agenţiile CFR din Bucureşti şi din ţară sau telefonic la numărul 021/9521", se menționează în comunicatul de presă al CFR SA.
În această dimineață, trenurile de călători IR 1644, R 3002, IR 1742, IR 1528 şi R 3004 staţionează în gările Timişu de Sus şi Braşov, urmând a fi reînscrise în circulaţie spre București după finalizarea intervenţiilor şi redeschiderea liniei în condiţii normale de trafic.

(Foto cu caracter ilustrativ)

4450 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

1089 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

1134 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

1110 vizualizari
22 apr. 2024 21:37

Lansare la Ploiești. Bogdan Ene este candidatul Alianței Dreapta Unită la Primăria Câmpina

Luni seară, la Ploiești, a avut loc lansarea candidaților Alianței Dreapta Unită - USR - PMP - Forța Dreptei - pentru alegerile locale din 9 iunie, la nivelul județului Prahova.

707 vizualizari
22 apr. 2024 20:14

La Câmpina, organizația Partidului ProRomânia a trecut la PSD. Președintele Liviu Davidescu este pe lista pentru Consiliul Local

La Câmpina, una dintre mișcările politice interesante de pe ultima sută de metri înaintea depunerii candidaturilor pentru alegerile locale a fost realizată de Partidul ProRomânia.