Primăria Câmpina comandă un studiu pentru a afla dacă parcul industrial este oportun sau nu

Actualitate (Categoria articolului)

Pe lista investițiilor pentru care se alocă bani de la bugetul local în 2018 este inclus și un studiu de oportunitate pentru parcul industrial. Iar pentru realizarea acestui studiu se alocă 90.000 lei. Deci, la aproape trei ani de când Consiliul Local Câmpina și-a dat acordul de principiu pentru asocierea cu o persoană privată în vederea realizării unui parc industrial pe terenul fostei fabrici 21 Decembrie, Primăria decide să realizeze un studiu pentru a afla dacă această investiție este oportună sau nu.

Tema preferată din campania electorală din 2016 a primarului Horia Tiseanu, realizarea unui parc industrial, este readusă în discuție la început de 2018 chiar de primar. În ședința de luni seară a CL Câmpina, Horia Tiseanu a explicat de ce alocă 90.000 lei pentru comandarea unui studiu de oportunitate: "Este o lucrare importantă, pentru că putem vedea ce fel de ramuri economice și cum putem dezvolta acest parc industrial. Și, de ce nu, să vedem dacă trebuie să realizăm sau nu acest parc industrial. Adică, nici nu vrem să cheltuim niște bani pentru parcul industrial și apoi să constatăm că nu vine nimeni să investească acolo. Cu acest studiu de oportunitate vom vedea dacă investiția este fezabilă sau nu". (video)
Parcă nu seamănă deloc cu discursul din campania electorală, nu-i așa? 
Vă reamintim că în luna mai a anului 2015 Consiliul Local Câmpina și-a dat acordul de principiu pentru asocierea cu o persoană privată (Claudiu Davițoiu) în vederea realizării unui parc industrial pe Șoseaua Paltinu, pe terenul fostei fabrici de cherestea 21 Decembrie. Persoana respectivă venea cu terenul de 16 hectare, iar administrația locală cu toate celelalte cheltuieli legate de infrastructură și utilități. Când a mai fost întrebat, în plenul CL, ce se mai aude cu parcul industrial, primarul Horia Tiseanu a afirmat că un parc industrial nu se face așa, cu una, cu două, că implică multe formalități și că trebuie clarificate multe aspecte. Iar acum, în 2018, Primăria decide să comande un studiu de oportunitate pentru a afla dacă investiția ar fi fezabilă sau nu. Așteptăm cu maximă nerăbdare concluziile studiului de oportunitate.

6533 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andrei 21.02.2018 13:49 Cred ca la voi am văzut anul trecut un top al minunilor realizate de primăria Câmpina in 2017. Dacă s-ar face un top al celor mai nesimțite promisiuni electorale din Câmpina, cea a lui Tiseanu cu parcul industrial ar fi de departe cea mai neismitita din toate timpurile! 🤥🤥🤥🤥🤥🤥🤥🤥🤥🤥
  • Daciana Petcu 21.02.2018 14:20 Încă de când a fot adusă în discuție asocierea dintre primărie și o persoană fizică, în spațiul public a circulat ideea că această asociere este imposibilă. Aici vorbim despre participare cu un număr de părți sociale din care primăria ar fi ieșit asociat minoritar. Ca urmare, privatul decidea ce se va face cu parcul. Ori facilitățile fiscale pentru parc trebuie să le ofere primăria. Și multe altele. De ce cu acest privat și nu cu altul? Plus. Plus. Plus. Cum bine ați scris, a fost o foarte bună temă de campanie electorală. și cam atât. Se va face studiul, se vor cheltui niște bani și ..... apare surpriza. Vezi Doamne ... nu merge, nu merită. Și GATA. Oamenii uită până în 2020 de acest lucru și în campania următoare venim cu altă temă interesantă dar nesustenabilă.
  • Radoi 21.02.2018 20:47 Totul e foarte clar,au cotit dupa ce au vazut ce s-a intamplat la Plopeni adica ceva catuse,ei nu au viziune sau hazardad in Campanie sii acum se sterg cu mana atora dar cu bani publici.Nu va fi acolo nici un parc, decat cel mult de gunoaie.Daca ne uitam atent orasul nu are cadastrare si este alocata o suma de bani ,nu a fost inclus in cea gratuita,asa ca ei nu cunosc orasul .De regula cel mai bine este ca terenul sa fie spatiu public si controlat de administratia locala,asocierea cu un privat nu are reusita .Este doar o joaca de copii batrani fara experienta si viziune ,primarul trebuia de mult consiliat de oameni cu experienta in domeniu si nu s-a intamplat lucrul asta.De asta ne revenim foarte greu un oras inca frumos dar afectat de o administratie indolenta adapatat la gainariile vremurilor ce le traim.De neinteles de ce la nivel superior nu se intervine si se lasa lucrurile sa pluteasca in mediul corupt ce afecteaza functionalitatea orasului.Primarul este in gratiile celor de la judet,trebuia schimbat si s-a ratat o ocazie de regenerare a organizatiei locale PNL cu oameni tineri si altfel pregatiti.Pacat ,pacat ,pacat, trebuie sa mai asteptam,nici cei de la PSD local nu dau pe afara cu personal calificat sa preia gunoiul aruncat sub pres, de actuala guvernare.Totusi Curtea de Conturi trebuie sa verifice ce inseamna aceasta noua pierdere de bani alocati pentru ???ce studiu si pe ce criterii legislative.
  • Petre 22.02.2018 10:51 De fapt ce atata vorbarie,nu e nevoie de nici un Parc Industrial,cheama agentiile de recrutare si se rezolva treaba pe moment,pe termen lung astia omoara viitorul orasului,ramanem cacanarii,bolnavii si dezmebratii europei, chiar pe primul loc la emigrare dupa Siria.Ei nu vor mai fi sa vada dezastrul produs de incompetenta lor.Orasul cu cea mai multa industrie candva, acum au ramas vreo 3 angajatori privati locali si 2 externi ,restul comert si servicii,un dezastru,dar e mai comod asa pentru cei actuali.Sunt zone in oras ramase ca dupa razboi ,puse in vanzare,nici o vorba despre cele 14 ha de la armata ,ce a facut ALDE ?nimic.Noi stam cu ochii pe voi ,voi sunteti deja obisnuiti si imuni la critica va este frica doar de DNA nu si de Dumnezeu.Puteti fi acuzati de .....genocid.
  • Henri 22.02.2018 14:11 Prostie mai mare ca asta nu am văzut! 😎😎😎 nu cumva cu asta ar ci trebuit sa înceapă? Tiseanu a preferat sân ne prosteasca, sa câștige niște alegeri cu prostia asta, ca sa mai poată fura sa își termine casa și sa mai crească copilul, de grija căruia a plâns la instanța când i se pusese interdicția de a-și exercita funcția! Mai mare rușinea! 😱
  • hahaha 28.02.2018 09:38 Tiseanu a folosit chestia asta ca s-o fluture in campanie si sa fure niste voturi de la oamenii sarmani si disperati care nu au de munca si care credeau ca o sa le fie mai bine. Cineva zicea foarte bine aici, inca de pe atunci, ca e IMPOSIBIL de construit acel parc acolo - nu e infrastructura, nu e acces camioane, terenul e amplasat IN PARTEA CEALALTA FATA DE DN1. Ce studiu de oportunitate? Am innebunit cu totii? La ploiesti sunt 2 parcuri industriale care stau goale, apropo - de exemplu, dn1park. ..., doar asa poate fi descris ce fac tiseanu si cu cei din primarie.

Actualitate

364 vizualizari
19 apr. 2024 22:01

BEJ Prahova a respins contestația PSD privind numirea reprezentanților PNL în birourile electorale locale, inclusiv la Câmpina

În ziua desemnării reprezentanților partidelor politice în birourile electorale din fiecare localitate, PSD a depus o contestație. Contestația, formulată la nivelul fiecărei localități din Prahova, cu excepția comunei Izvoarele, dar având aceeași temă, a fost analizată la nivelul Biroului Electoral Județean Prahova și ulterior respinsă.

492 vizualizari
19 apr. 2024 21:02

Biroul Electoral Câmpina a fost completat cu reprezentanții partidelor

2 comentarii

În cursul zilei de vineri, 19 aprilie, conform calendarului electoral, a fost realizată completarea Biroului Electoral de Circumscripție Câmpina cu reprezentanții formațiunilor politice.

Alte stiri recente

225 vizualizari
20 apr. 2024 13:40

Liga A Prahova, etapa a 25-a. Rezultate și clasament

Sâmbătă au avut loc primele meciuri din cadrul etapei a 25-a din Liga A Prahova. Iată rezultatele înregistrate până acum și clasamentul la zi:

60 vizualizari
19 apr. 2024 17:22

HIDRO PRAHOVA SA - Buletin informativ privind calitatea apei în Prahova, emis în data de 19 aprilie 2024

Societatea HIDRO PRAHOVA SA informează abonații și autoritățile locale din aria de operare că apa distribuită se încadrează în parametrii de potabilitate, conform cerințelor Ordonanței nr. 7 din 18 ianuarie 2023 emisă de Guvernul României, cu modificările și completările ulterioare.