Primăria Câmpina comandă un studiu pentru a afla dacă parcul industrial este oportun sau nu

Actualitate (Categoria articolului)

Pe lista investițiilor pentru care se alocă bani de la bugetul local în 2018 este inclus și un studiu de oportunitate pentru parcul industrial. Iar pentru realizarea acestui studiu se alocă 90.000 lei. Deci, la aproape trei ani de când Consiliul Local Câmpina și-a dat acordul de principiu pentru asocierea cu o persoană privată în vederea realizării unui parc industrial pe terenul fostei fabrici 21 Decembrie, Primăria decide să realizeze un studiu pentru a afla dacă această investiție este oportună sau nu.

Tema preferată din campania electorală din 2016 a primarului Horia Tiseanu, realizarea unui parc industrial, este readusă în discuție la început de 2018 chiar de primar. În ședința de luni seară a CL Câmpina, Horia Tiseanu a explicat de ce alocă 90.000 lei pentru comandarea unui studiu de oportunitate: "Este o lucrare importantă, pentru că putem vedea ce fel de ramuri economice și cum putem dezvolta acest parc industrial. Și, de ce nu, să vedem dacă trebuie să realizăm sau nu acest parc industrial. Adică, nici nu vrem să cheltuim niște bani pentru parcul industrial și apoi să constatăm că nu vine nimeni să investească acolo. Cu acest studiu de oportunitate vom vedea dacă investiția este fezabilă sau nu". (video)
Parcă nu seamănă deloc cu discursul din campania electorală, nu-i așa? 
Vă reamintim că în luna mai a anului 2015 Consiliul Local Câmpina și-a dat acordul de principiu pentru asocierea cu o persoană privată (Claudiu Davițoiu) în vederea realizării unui parc industrial pe Șoseaua Paltinu, pe terenul fostei fabrici de cherestea 21 Decembrie. Persoana respectivă venea cu terenul de 16 hectare, iar administrația locală cu toate celelalte cheltuieli legate de infrastructură și utilități. Când a mai fost întrebat, în plenul CL, ce se mai aude cu parcul industrial, primarul Horia Tiseanu a afirmat că un parc industrial nu se face așa, cu una, cu două, că implică multe formalități și că trebuie clarificate multe aspecte. Iar acum, în 2018, Primăria decide să comande un studiu de oportunitate pentru a afla dacă investiția ar fi fezabilă sau nu. Așteptăm cu maximă nerăbdare concluziile studiului de oportunitate.

5050 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andrei 21.02.2018 13:49 Cred ca la voi am văzut anul trecut un top al minunilor realizate de primăria Câmpina in 2017. Dacă s-ar face un top al celor mai nesimțite promisiuni electorale din Câmpina, cea a lui Tiseanu cu parcul industrial ar fi de departe cea mai neismitita din toate timpurile! 🤥🤥🤥🤥🤥🤥🤥🤥🤥🤥
  • Daciana Petcu 21.02.2018 14:20 Încă de când a fot adusă în discuție asocierea dintre primărie și o persoană fizică, în spațiul public a circulat ideea că această asociere este imposibilă. Aici vorbim despre participare cu un număr de părți sociale din care primăria ar fi ieșit asociat minoritar. Ca urmare, privatul decidea ce se va face cu parcul. Ori facilitățile fiscale pentru parc trebuie să le ofere primăria. Și multe altele. De ce cu acest privat și nu cu altul? Plus. Plus. Plus. Cum bine ați scris, a fost o foarte bună temă de campanie electorală. și cam atât. Se va face studiul, se vor cheltui niște bani și ..... apare surpriza. Vezi Doamne ... nu merge, nu merită. Și GATA. Oamenii uită până în 2020 de acest lucru și în campania următoare venim cu altă temă interesantă dar nesustenabilă.
  • Radoi 21.02.2018 20:47 Totul e foarte clar,au cotit dupa ce au vazut ce s-a intamplat la Plopeni adica ceva catuse,ei nu au viziune sau hazardad in Campanie sii acum se sterg cu mana atora dar cu bani publici.Nu va fi acolo nici un parc, decat cel mult de gunoaie.Daca ne uitam atent orasul nu are cadastrare si este alocata o suma de bani ,nu a fost inclus in cea gratuita,asa ca ei nu cunosc orasul .De regula cel mai bine este ca terenul sa fie spatiu public si controlat de administratia locala,asocierea cu un privat nu are reusita .Este doar o joaca de copii batrani fara experienta si viziune ,primarul trebuia de mult consiliat de oameni cu experienta in domeniu si nu s-a intamplat lucrul asta.De asta ne revenim foarte greu un oras inca frumos dar afectat de o administratie indolenta adapatat la gainariile vremurilor ce le traim.De neinteles de ce la nivel superior nu se intervine si se lasa lucrurile sa pluteasca in mediul corupt ce afecteaza functionalitatea orasului.Primarul este in gratiile celor de la judet,trebuia schimbat si s-a ratat o ocazie de regenerare a organizatiei locale PNL cu oameni tineri si altfel pregatiti.Pacat ,pacat ,pacat, trebuie sa mai asteptam,nici cei de la PSD local nu dau pe afara cu personal calificat sa preia gunoiul aruncat sub pres, de actuala guvernare.Totusi Curtea de Conturi trebuie sa verifice ce inseamna aceasta noua pierdere de bani alocati pentru ???ce studiu si pe ce criterii legislative.
  • Petre 22.02.2018 10:51 De fapt ce atata vorbarie,nu e nevoie de nici un Parc Industrial,cheama agentiile de recrutare si se rezolva treaba pe moment,pe termen lung astia omoara viitorul orasului,ramanem cacanarii,bolnavii si dezmebratii europei, chiar pe primul loc la emigrare dupa Siria.Ei nu vor mai fi sa vada dezastrul produs de incompetenta lor.Orasul cu cea mai multa industrie candva, acum au ramas vreo 3 angajatori privati locali si 2 externi ,restul comert si servicii,un dezastru,dar e mai comod asa pentru cei actuali.Sunt zone in oras ramase ca dupa razboi ,puse in vanzare,nici o vorba despre cele 14 ha de la armata ,ce a facut ALDE ?nimic.Noi stam cu ochii pe voi ,voi sunteti deja obisnuiti si imuni la critica va este frica doar de DNA nu si de Dumnezeu.Puteti fi acuzati de .....genocid.
  • Henri 22.02.2018 14:11 Prostie mai mare ca asta nu am văzut! 😎😎😎 nu cumva cu asta ar ci trebuit sa înceapă? Tiseanu a preferat sân ne prosteasca, sa câștige niște alegeri cu prostia asta, ca sa mai poată fura sa își termine casa și sa mai crească copilul, de grija căruia a plâns la instanța când i se pusese interdicția de a-și exercita funcția! Mai mare rușinea! 😱
  • hahaha 28.02.2018 09:38 Tiseanu a folosit chestia asta ca s-o fluture in campanie si sa fure niste voturi de la oamenii sarmani si disperati care nu au de munca si care credeau ca o sa le fie mai bine. Cineva zicea foarte bine aici, inca de pe atunci, ca e IMPOSIBIL de construit acel parc acolo - nu e infrastructura, nu e acces camioane, terenul e amplasat IN PARTEA CEALALTA FATA DE DN1. Ce studiu de oportunitate? Am innebunit cu totii? La ploiesti sunt 2 parcuri industriale care stau goale, apropo - de exemplu, dn1park. ..., doar asa poate fi descris ce fac tiseanu si cu cei din primarie.

Actualitate

1025 vizualizari
20 mar. 2018 21:55

Din groapă în groapă, pe Strada Orizontului din municipiul Câmpina

Dezastru este puțin spus pentru a descrie această stradă, Orizontului, numită și centura ocolitoare a Câmpinei. O centură ocolitoare... de ocolit, dacă acest lucru ar fi posibil. Mergând pe Orizontului, am trăit senzația întoarcerii în timp, pentru că undeva, în subconștient, parcă exista ceva care nu te lasă să crezi că ești, totuși, în anul 2018, într-un municipiu.

1978 vizualizari
20 mar. 2018 19:18

Cum au ajuns Casa Tineretului, Spitalul Municipal Câmpina și Liceul Energetic să lucreze cu aceeași firmă de termopane, la cererea primarului Horia Tiseanu

4 comentarii

Una dintre acuzațiile aduse de procurorii DNA primarului Horia Tiseanu este aceea privind traficul de influență, lucru pe care îl știm deja cu toții. Potrivit rechizitoriului întocmit de procurori, primarul Câmpinei a facilitat obținerea, de către o societate comercială din Ploiești, a unor contracte de lucrări la Casa Tineretului, Spitalul Municipal și chiar Liceul Tehnologic Energetic. "În schimbul acestui sprijin am stabilit de comun acord cu acesta fie să-i remit un anumit procent din valoarea lucrărilor contractate, fie să-i execut gratuit lucrări de tâmplărie la imobilele pe care le deținea", este declarația principalului martor din dosar.

Alte stiri recente

1913 vizualizari
20 mar. 2018 20:52

Orizontului 28, o bucățică tristă din Câmpina de astăzi

Câmpina, Strada Orizontului, nr. 28. Pare a fi adresa capătului de civilizație. Aici, lângă fosta rampă de gunoi a localității, se află o casă. Jumătate din imobil aparține Primăriei, iar în cealaltă jumătate locuiesc patru familii care și-au cumparat spațiile respective cu mulți ani în urmă. Anul acesta, de la bugetul local s-au alocat bani pentru demolarea "jumătății" care aparține Primăriei. Am fost acolo și ceea ce am văzut depășește orice imaginație. Orizontului 28 este o bucățică tristă, jenantă, dezamăgitoare din Câmpina de astăzi.

2126 vizualizari
19 mar. 2018 17:21

Avantajele și beneficiile produselor MartiDerm aduse în România de Medimfarm

De peste 60 de ani, MartiDerm dezvoltă formule inovatoare pentru o piele frumoasă și sănătoasă. Tratamentele anti-îmbătrânire au o concentrație mare de ingrediente active, care dau rezultate vizibile pe termen scurt și lung. Produsele MartiDerm pot fi folosite pentru toate tipurile de ten, iar despre avantaje și beneficii ne vorbește Elena Dragomir, farmacist principal la Medimfarm Câmpina. De altfel, Medimfarm este unic importator și distribuitor în România al produselor MartiDerm prin rețeaua de farmacii și online pe www.medimfarm.ro. În clipul video puteți vedea modul de utilizare a fiolelor MartiDerm. (P)