Primăria Câmpina comandă un studiu pentru a afla dacă parcul industrial este oportun sau nu

Actualitate (Categoria articolului)

Pe lista investițiilor pentru care se alocă bani de la bugetul local în 2018 este inclus și un studiu de oportunitate pentru parcul industrial. Iar pentru realizarea acestui studiu se alocă 90.000 lei. Deci, la aproape trei ani de când Consiliul Local Câmpina și-a dat acordul de principiu pentru asocierea cu o persoană privată în vederea realizării unui parc industrial pe terenul fostei fabrici 21 Decembrie, Primăria decide să realizeze un studiu pentru a afla dacă această investiție este oportună sau nu.

Tema preferată din campania electorală din 2016 a primarului Horia Tiseanu, realizarea unui parc industrial, este readusă în discuție la început de 2018 chiar de primar. În ședința de luni seară a CL Câmpina, Horia Tiseanu a explicat de ce alocă 90.000 lei pentru comandarea unui studiu de oportunitate: "Este o lucrare importantă, pentru că putem vedea ce fel de ramuri economice și cum putem dezvolta acest parc industrial. Și, de ce nu, să vedem dacă trebuie să realizăm sau nu acest parc industrial. Adică, nici nu vrem să cheltuim niște bani pentru parcul industrial și apoi să constatăm că nu vine nimeni să investească acolo. Cu acest studiu de oportunitate vom vedea dacă investiția este fezabilă sau nu". (video)
Parcă nu seamănă deloc cu discursul din campania electorală, nu-i așa? 
Vă reamintim că în luna mai a anului 2015 Consiliul Local Câmpina și-a dat acordul de principiu pentru asocierea cu o persoană privată (Claudiu Davițoiu) în vederea realizării unui parc industrial pe Șoseaua Paltinu, pe terenul fostei fabrici de cherestea 21 Decembrie. Persoana respectivă venea cu terenul de 16 hectare, iar administrația locală cu toate celelalte cheltuieli legate de infrastructură și utilități. Când a mai fost întrebat, în plenul CL, ce se mai aude cu parcul industrial, primarul Horia Tiseanu a afirmat că un parc industrial nu se face așa, cu una, cu două, că implică multe formalități și că trebuie clarificate multe aspecte. Iar acum, în 2018, Primăria decide să comande un studiu de oportunitate pentru a afla dacă investiția ar fi fezabilă sau nu. Așteptăm cu maximă nerăbdare concluziile studiului de oportunitate.

5201 vizualizari
6

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Andrei 21.02.2018 13:49 Cred ca la voi am văzut anul trecut un top al minunilor realizate de primăria Câmpina in 2017. Dacă s-ar face un top al celor mai nesimțite promisiuni electorale din Câmpina, cea a lui Tiseanu cu parcul industrial ar fi de departe cea mai neismitita din toate timpurile! 🤥🤥🤥🤥🤥🤥🤥🤥🤥🤥
  • Daciana Petcu 21.02.2018 14:20 Încă de când a fot adusă în discuție asocierea dintre primărie și o persoană fizică, în spațiul public a circulat ideea că această asociere este imposibilă. Aici vorbim despre participare cu un număr de părți sociale din care primăria ar fi ieșit asociat minoritar. Ca urmare, privatul decidea ce se va face cu parcul. Ori facilitățile fiscale pentru parc trebuie să le ofere primăria. Și multe altele. De ce cu acest privat și nu cu altul? Plus. Plus. Plus. Cum bine ați scris, a fost o foarte bună temă de campanie electorală. și cam atât. Se va face studiul, se vor cheltui niște bani și ..... apare surpriza. Vezi Doamne ... nu merge, nu merită. Și GATA. Oamenii uită până în 2020 de acest lucru și în campania următoare venim cu altă temă interesantă dar nesustenabilă.
  • Radoi 21.02.2018 20:47 Totul e foarte clar,au cotit dupa ce au vazut ce s-a intamplat la Plopeni adica ceva catuse,ei nu au viziune sau hazardad in Campanie sii acum se sterg cu mana atora dar cu bani publici.Nu va fi acolo nici un parc, decat cel mult de gunoaie.Daca ne uitam atent orasul nu are cadastrare si este alocata o suma de bani ,nu a fost inclus in cea gratuita,asa ca ei nu cunosc orasul .De regula cel mai bine este ca terenul sa fie spatiu public si controlat de administratia locala,asocierea cu un privat nu are reusita .Este doar o joaca de copii batrani fara experienta si viziune ,primarul trebuia de mult consiliat de oameni cu experienta in domeniu si nu s-a intamplat lucrul asta.De asta ne revenim foarte greu un oras inca frumos dar afectat de o administratie indolenta adapatat la gainariile vremurilor ce le traim.De neinteles de ce la nivel superior nu se intervine si se lasa lucrurile sa pluteasca in mediul corupt ce afecteaza functionalitatea orasului.Primarul este in gratiile celor de la judet,trebuia schimbat si s-a ratat o ocazie de regenerare a organizatiei locale PNL cu oameni tineri si altfel pregatiti.Pacat ,pacat ,pacat, trebuie sa mai asteptam,nici cei de la PSD local nu dau pe afara cu personal calificat sa preia gunoiul aruncat sub pres, de actuala guvernare.Totusi Curtea de Conturi trebuie sa verifice ce inseamna aceasta noua pierdere de bani alocati pentru ???ce studiu si pe ce criterii legislative.
  • Petre 22.02.2018 10:51 De fapt ce atata vorbarie,nu e nevoie de nici un Parc Industrial,cheama agentiile de recrutare si se rezolva treaba pe moment,pe termen lung astia omoara viitorul orasului,ramanem cacanarii,bolnavii si dezmebratii europei, chiar pe primul loc la emigrare dupa Siria.Ei nu vor mai fi sa vada dezastrul produs de incompetenta lor.Orasul cu cea mai multa industrie candva, acum au ramas vreo 3 angajatori privati locali si 2 externi ,restul comert si servicii,un dezastru,dar e mai comod asa pentru cei actuali.Sunt zone in oras ramase ca dupa razboi ,puse in vanzare,nici o vorba despre cele 14 ha de la armata ,ce a facut ALDE ?nimic.Noi stam cu ochii pe voi ,voi sunteti deja obisnuiti si imuni la critica va este frica doar de DNA nu si de Dumnezeu.Puteti fi acuzati de .....genocid.
  • Henri 22.02.2018 14:11 Prostie mai mare ca asta nu am văzut! 😎😎😎 nu cumva cu asta ar ci trebuit sa înceapă? Tiseanu a preferat sân ne prosteasca, sa câștige niște alegeri cu prostia asta, ca sa mai poată fura sa își termine casa și sa mai crească copilul, de grija căruia a plâns la instanța când i se pusese interdicția de a-și exercita funcția! Mai mare rușinea! 😱
  • hahaha 28.02.2018 09:38 Tiseanu a folosit chestia asta ca s-o fluture in campanie si sa fure niste voturi de la oamenii sarmani si disperati care nu au de munca si care credeau ca o sa le fie mai bine. Cineva zicea foarte bine aici, inca de pe atunci, ca e IMPOSIBIL de construit acel parc acolo - nu e infrastructura, nu e acces camioane, terenul e amplasat IN PARTEA CEALALTA FATA DE DN1. Ce studiu de oportunitate? Am innebunit cu totii? La ploiesti sunt 2 parcuri industriale care stau goale, apropo - de exemplu, dn1park. ..., doar asa poate fi descris ce fac tiseanu si cu cei din primarie.

Actualitate

3426 vizualizari
21 iun. 2018 11:04

"Minutul Centenarului". Cronologia unor evenimente din primul război mondial

După cum știți deja, Consiliul Local Câmpina începe fiecare ședință de la finalul lunii cu "Minutul Centenarului", în cadrul căruia se vorbește despre însemnătatea Marii Uniri de la 1918 și despre diferite evenimente de acum un secol. La ultima şedinţa a Consiliului Local, consilierul Dragomir Enache a prezentat al treilea episod din "Minutul Centenarului".

4246 vizualizari
20 iun. 2018 19:00

Apa și canalizarea se scumpesc de la 1 iulie 2018, în toate localitățile unde operator este HidroPrahova

2 comentarii

HidroPrahova anunță ajustarea tarifelor la apă și canalizare pentru toți abonații din aria de operare, începând cu 1 iulie 2018. După cum știți, prețurile la apă și canalizare nu mai sunt stabilite pe plan local, fiind incluse în Strategia de tarifare pentru perioada 2016-2018, aprobată de Adunarea Generală a Asociației de Dezvoltare Intercomunitară "Parteneriatul pentru Managementul Apei - Prahova".

Alte stiri recente

846 vizualizari
24 iun. 2018 10:36

Au fost afișate rezultatele finale la Evaluarea Națională. 878 contestații depuse în Prahova, dintre care 37 la Câmpina

Rezultatele finale la Evaluarea Națională au fost postate sâmbătă, pe site-ul evaluare.edu.ro al Ministerului Educației, după soluționarea contestațiilor depuse de elevi. În total, la nivel național au fost 23.761 contestații, dintre care 12.372 la română, 10.958 la matematică și 431 la limba și literatura maternă. Potrivit Ministerului Educației, în urma recorectării lucrărilor au fost mărite 14.747 note, iar 7.541 note au fost scăzute. În Prahova au fost depuse 878 contestații (434 la română și 444 la matematică), iar la Câmpina au fost 37 de contestații, dintre care 13 la română și 24 la matematică.

2321 vizualizari
24 iun. 2018 09:20

Incendiu la Breaza. O casă de vacanță a ars în totalitate

Un incendiu extrem de puternic a izbucnit noaptea trecută la Breaza, la o casă de vacanță situată într-o zonă mai izolată, lângă pădure. Pompierii militari de la ISU Prahova (detașamentele din Câmpina și Sinaia) au intervenit cu trei autospeciale de lucru cu apă și spumă. Potrivit purtătorului de cuvânt al Inspectoratului Județean pentru Situații de Urgență, Raluca Vasiloae, la sosirea pompierilor arderea era generalizată.