Contractul cu Alextib Construct, prelungit cu șase luni pentru ca Primăria Câmpina să aibă timp să organizeze noua licitație pentru gestionarea câinilor fără stăpân

Actualitate (Categoria articolului)

Contractul de delegare prin concesiune a Serviciului public de gestionare a câinilor fără stăpân, încheiat între administrația locală și firma Alextib SRL Telega, a expirat la 31 ianuarie 2018. Cum Primăria Câmpina nu a organizat o nouă licitație în timp util și pentru a nu rămâne cu această activitate "descoperită", Consiliul Local a decis să prelungească actualul contract cu șase luni. Iar în această perioadă să se pregătească documentația necesară și să aibă loc o nouă procedură de achiziție publică.

La prima vedere, problema pare extrem de simplă, dar nu este deloc așa. A expirat un contract pentru un serviciu public, îl prelungim până se organizează o nouă licitație și gata, n-ar fi prima dată. Numai că, acest contract prelungit acum cu încă șase luni este un contract cu foarte multe probleme, un contract încheiat fără respectarea legislației în vigoare. Și nu o spunem noi, ci o spune Curtea de Conturi. (facsimile)
Noi am mai scris despre această situație, am scris despre toate neregulile depistate de inspectorii Curții de Conturi în legătură cu adăpostul de câini, dar revenim acum pentru că ni se pare destul de ciudată tăcerea din CL Câmpina când vine vorba despre acest contract. Nu mai punem la socoteală faptul că, deși au primit raportul Curții de Conturi la momentul respectiv, deși s-a scris pe larg în presă despre problemele depistate de inspectori, nimeni nu a avut nimic de comentat, de întrebat, de clarificat.  

Firma Alextib Construct, a lui Alexandru Chirobocea, a câștigat licitația din ianuarie 2013 și a încheiat cu Primăria Câmpina un contract pe cinci ani. Apoi s-a apucat de strâns câinii de pe domeniul public și strâns destui – 1.511 maidanezi în cinci ani, potrivit datelor Primăriei Câmpina, deci cam 300 pe an (probabil cu tot cu animalele adunate de Chirobocea din localitățile vecine, cu care are contract de 200 lei/animal, iar cum adăpostul e unul singur, normal că tot aici au fost aduși câinii). Și lună de lună, firma Alextib a primit 9.000 lei fără TVA de la bugetul Câmpinei pentru strângerea câinilor, sumă majorată la 14.187 lei pe lună (fără TVA) din octombrie 2017. Și din 2013 până în 2017, când au venit inspectorii Curții de Conturi, firma lui Alexandru Chirobocea a făcut cam ce a vrut, fără să-i controleze cineva activitatea. Mai mult, cu îngăduința administrației locale, nu a plătit taxe și impozite locale pe clădiri și terenuri, utilitățile de la adăpost au fost achitate tot de la bugetul local al Câmpinei, iar în plus, Alextib Construct, dar și alte firme ale lui Chirobocea au mai primit și numeroase lucrări de la Primăria Câmpina, multe dintre ele prin încredințare directă sau selecție de oferte. O adevărată afacere, pe bani publici, normal. Ce s-a întâmplat cu câinii strânși în acești cinci ani? Unii au fost adoptați, dar cei mai mulți au fost uciși.

La nivelul Primăriei și Consiliului Local, aceste lucruri și multe altele poate chiar mai grave sunt cunoscute. Dar în fața lui Alexandru Chirobocea nu prea suflă nimeni, nici măcar primarul Horia Tiseanu. Dar a venit Curtea de Conturi, am mai scris și noi despre toate problemele, iar informațiile au fost preluate și de alți colegi din presă, au apărut iubitorii de animale care și-au făcut asociație, deci lucrurile s-au mai schimbat, Alexandru Chirobocea nu mai poate face tot ce vrea pe bani publici și sub ocrotirea Primăriei Câmpina. Dovadă că, deși a cerut prelungirea cu cinci ani a contractului, nu a obținut decât șase luni. Acum, rămâne să vedem cum va fi respectată legislația la viitoarea licitație. Pentru că, surprinzător, în hotârârea prin care Consiliul Local a prelungit acest contract nu se menționează nicăieri un act normativ extrem de important – OUG 155/2001 privind aprobarea Programului de gestionare a câinilor fără stăpân, care prevede că serviciile specializate de gestionare a câinilor fără stăpân pot fi concesionate doar asociațiilor și fundațiilor care desfășoară activități în domeniul protecției animalelor. La Câmpina nu s-a întâmplat acest lucru, dar poate se intră în legalitate la licitația care urmează să aibă loc.

6763 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • Rosculet Doina 08.02.2018 17:45 Felicitari !,releva foarte clar realitatea. Ma intreb ;chiar cred d-nii consilieri,si d-nul primar ,ca vor mai putea sa piteasca mult timp adevarul? Fiti va rog atenti cu noi, cei care-l aparam.
  • Cristina Gabriela Chiriacescu 10.02.2018 17:53 Trebuie sa inceteze odata bataia asta de joc la adresa Vietii ! Stam si plangem de mila lor , facem fiecare cat putem , dar atata timp cat le mai permitem sa ne sfideze si sa isi bata joc si de noi si mai ales de sufletele astea nevinovate si lipsite de aparare , situatia nu se va schimba , iar acest Mengele de la Telegashwitz isi va face mendrele in continuare ! Trebuie sa ne unim cat mai multi , nu doar copiii astia tineri si iubitori de animale , ci si noi cei mai in varsta . Daca pe ei incearca sa ii sfideze si sa le rada in nas invocandu-le fel de fel de motive , poate ca vor tine cont macar de noi sau si de noi . Este inadmisibil ca de atatia ani Mengele Chirobocea sa isi umfle buzunarele si conturile si sa lase niste suflete sa se sfartece intre ele de foame , de sete sau sa moara in chinuri cumplite de boli , de purici , capuse , etc . El ar trebui sa asigure asistenta medicala , dar despre ce vorbim cand acolo este un lagar de exterminare ??? Deci , cat mai multi sa ne unim si sa starpim odata pentru totdeauna aceasta Mafie , acest grup infractional local ! Nu mai putem permite asa ceva !

Actualitate

2661 vizualizari
15 apr. 2024 18:08

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat Olimpiada județeană la dezbateri academice

Echipa Colegiului Național ”Nicolae Grigorescu” Câmpina a câștigat etapa județeană a Olimpiadei la dezbateri academice, calificându-se pentru faza națională, care va avea loc începând cu 7 mai, la Constanța.

1794 vizualizari
15 apr. 2024 12:55

Un brad riscă să se prăbușescă în stația de la ”Salcie”, în centrul Câmpinei

De la o zi la alta bradul aflat chiar în spatele stației din fața fostului complex de la ”Salcie” se înclină din ce în ce mai amenințător și riscă să se prăbușească.

Alte stiri recente

228 vizualizari
16 apr. 2024 11:08

Anunț public. Asociațiile și fundațiile din Câmpina pot depune cereri pentru obținerea de finanțare în baza Legii 350/2005

Informații generale privind autoritatea contractantă: Municipiul Câmpina, cu sediul în Bd. Culturii, nr. 18, Câmpina, județul Prahova, tel. 0244/ 337454, fax 0244/371458, e-mail: web@primariacampina.ro, cod fiscal 2843272.

477 vizualizari
16 apr. 2024 10:58

Rareș Hodoiu (AIKO Câmpina), campion european la karate SKDUN

La Debrecen, în Ungaria, s-au desfășurat, în perioada 12-14 aprilie 2024, Campionatul European de Karate SKDUN și Cupa Europei SKDUN. Din lotul național al României, prezent la Debrecen, au făcut parte și doi sportivi câmpineni, de la Clubul AIKO. Este vorba despre Rareș Hodoiu și Alexandru Petre, iar rezultatele lor sunt excepționale la o competiție de un asemenea nivel.