Teren părăsit, cu garduri distruse și vegetație cât casa, situat pe Bulevardul Bălcescu din Câmpina, lângă Grădinița 5

Social (Categoria articolului)

În municipiul Câmpina sunt multe proprietăți neîngrijite, unele private, altele aparținând administrației locale. Am scris de multe ori despre astfel de cazuri, unele s-au rezolvat, altele nu, din păcate. Revenim acum cu un astfel de subiect. Un teren părăsit, asupra căruia ne-au atras atenția locuitorii din zonă. 

Terenul este situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în Cartierul Slobozia. Nu mai punem la socoteală faptul că acest teren neîngrijit, cu gardul deteriorat și vegetația crescută haotic, se află la câteva sute de metri de locuința primarului municipiului. Ne rezumăm la a sublinia faptul că este situat între două instituții care se ocupă de creșterea și educarea copiilor - Grădinița nr. 5 și Fundația "Casa Speranței". Și vrem să reamintim administrației locale că aici, lângă acest teren neîngrijit, urmează să fie amenajat terenul de sport pentru copiii de la Grădinița 5, investiție aprobată de Consiliul Local și care se află în faza de licitație.
Locuitorii din zonă spun că terenul este al Primăriei și că de mai mulți ani nu s-a mai ocupat nimeni de întreținerea lui. Nu știm dacă este sau nu așa. Important este că administrația locală are pârghiile legale să rezolve problema. Dacă terenul are un proprietar privat, acesta poate fi avertizat, somat și chiar amendat, astfel încât să ia măsurile necesare pentru îngrijirea proprietății. Dacă terenul aparține administrației locale, atunci rușinea e și mai mare și doar o intervenție rapidă ar mai spăla din păcate.

2558 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • tony 12.10.2017 20:03 Am trecut recent pe acolo si nu mi se pare ca 2 buruieni sunt caz de stire online..Dar, ma rog, cuvintele gen: distrus, haotic si sintagmele de genul "cat casa" au fost reinventate de OTV ca sa atraga lumea sa dea click-click pentru cat mai multe vizite pe site-uri, nu?. Felicitari pentru stirea Senzationala. Mai bine dati o tura prin piata sa vedeti cum se fura la cantar la 2 magazine de branzeturi sau faceti o scurta plimbare prin gara (de trenuri) sa vedeti ce mizerie de nedescris si cum circula sobolanii cat mana de mari!
  • Slobozeanul 13.10.2017 16:10 Draga Toni ai nevioe de un consult la Oftalmologie daca nu ai observat hatisul si buruienile inalte de peste doi metri ...

Social

3697 vizualizari
23 feb. 2018 11:12

2,4 milioane lei, suma alocată spitalelor și cabinetelor medicale școlare de la bugetul local

Suma destinată "Sănătății", de la bugetul municipiului Câmpina, este în acest an de 2,41 milioane lei, aproximativ egală cu cea alocată la începutul anului trecut. Capitolul "Sănătate" din bugetul local înseamnă cele două spitale și cabinetele medicale școlare.

3915 vizualizari
21 feb. 2018 09:47

Călătorii părăsesc trenurile blocate în gări și caută microbuze pentru a ajunge la destinație

Blocarea traficului feroviar din cauza pasarelei prăbușite peste linii, la Ploiești, creează haos în gări. Zeci de călători au coborât din trenurile staționate în Gara Câmpina și încearcă să găsească soluții pentru a ajunge la Ploiești sau București. Este vorba despre două trenuri de persoane, care veneau de la Brașov și mergeau spre București. După zeci de minute de așteptare în tren și nicio informație clară din partea reprezentanților CFR, oamenii au decis să plece spre Autogara Câmpina, de unde să ia microbuzele spre destinațiile dorite. Asta se întâmplă în mai multe gări, acolo unde există trenuri staționate.

Alte stiri recente

2275 vizualizari
24 feb. 2018 12:46

Câmpina plătește în 2018 aproape 900.000 euro rate și dobânzi la împrumuturile bancare

1 comentarii

În ultimii 12-13 ani, administrația locală câmpineană s-a tot împrumutat pe piața bancară internă, creditele luate fiind destinate exclusiv investițiilor. Că s-a procedat bine sau nu, aici poate exista o întreagă discuție, cu argumente pro și contra. Cert este că, în 2018, în fața unui buget dezechilibrat, care nu permite prea multe investiții, s-a luat în calcul inclusiv varianta unui nou împrumut bancar și s-a ajuns la concluzia că suma nu ar putea fi prea mare, deoarece municipiul Câmpina a ajuns destul de aproape de gradul maxim de îndatorare permis de lege. În 2018, administrația locală are de achitat la bănci rate, dobânzi și comisioane în valoare totală de 4,1 milioane lei, adică aproximativ 900.000 euro.

2671 vizualizari
24 feb. 2018 10:15

Anunțuri de angajare la firmele din Câmpina și împrejurimi

Anunțurile ne sunt trimise de firmele și instituțiile publice care doresc să facă angajări. În general, valabilitatea apare la fiecare anunț în parte.