Teren părăsit, cu garduri distruse și vegetație cât casa, situat pe Bulevardul Bălcescu din Câmpina, lângă Grădinița 5

Social (Categoria articolului)

În municipiul Câmpina sunt multe proprietăți neîngrijite, unele private, altele aparținând administrației locale. Am scris de multe ori despre astfel de cazuri, unele s-au rezolvat, altele nu, din păcate. Revenim acum cu un astfel de subiect. Un teren părăsit, asupra căruia ne-au atras atenția locuitorii din zonă. 

Terenul este situat pe Bulevardul Nicolae Bălcescu, în Cartierul Slobozia. Nu mai punem la socoteală faptul că acest teren neîngrijit, cu gardul deteriorat și vegetația crescută haotic, se află la câteva sute de metri de locuința primarului municipiului. Ne rezumăm la a sublinia faptul că este situat între două instituții care se ocupă de creșterea și educarea copiilor - Grădinița nr. 5 și Fundația "Casa Speranței". Și vrem să reamintim administrației locale că aici, lângă acest teren neîngrijit, urmează să fie amenajat terenul de sport pentru copiii de la Grădinița 5, investiție aprobată de Consiliul Local și care se află în faza de licitație.
Locuitorii din zonă spun că terenul este al Primăriei și că de mai mulți ani nu s-a mai ocupat nimeni de întreținerea lui. Nu știm dacă este sau nu așa. Important este că administrația locală are pârghiile legale să rezolve problema. Dacă terenul are un proprietar privat, acesta poate fi avertizat, somat și chiar amendat, astfel încât să ia măsurile necesare pentru îngrijirea proprietății. Dacă terenul aparține administrației locale, atunci rușinea e și mai mare și doar o intervenție rapidă ar mai spăla din păcate.

2395 vizualizari
2

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • tony 12.10.2017 20:03 Am trecut recent pe acolo si nu mi se pare ca 2 buruieni sunt caz de stire online..Dar, ma rog, cuvintele gen: distrus, haotic si sintagmele de genul "cat casa" au fost reinventate de OTV ca sa atraga lumea sa dea click-click pentru cat mai multe vizite pe site-uri, nu?. Felicitari pentru stirea Senzationala. Mai bine dati o tura prin piata sa vedeti cum se fura la cantar la 2 magazine de branzeturi sau faceti o scurta plimbare prin gara (de trenuri) sa vedeti ce mizerie de nedescris si cum circula sobolanii cat mana de mari!
  • Slobozeanul 13.10.2017 16:10 Draga Toni ai nevioe de un consult la Oftalmologie daca nu ai observat hatisul si buruienile inalte de peste doi metri ...

Social

2661 vizualizari
14 dec. 2017 12:44

Elevii Școlii "Louis Pasteur" au donat sânge pentru spitalele din Prahova

Aproximativ 100 de persoane au participat astăzi la acțiunea de donare de sânge organizată de Școala Postliceală "Louis Pasteur" din Câmpina în parteneriat cu Centrul de Transfuzii Sanguine Ploiești. În cea mai mare parte, donatori au fost elevii instituției (60), dar alături de ei s-au aflat și câmpineni care le-au susținut inițiativa și care au ales "să dăruiască o șansă la viață în luna cadourilor". Acesta a fost, de altfel, motto-ul campaniei de donare de sânge.

3101 vizualizari
14 dec. 2017 10:28

Câmpineanca Adela Tarpan s-a întors de la Marathon des Sables din Peru, unde a alergat pentru proiecte sociale destinate comunității locale

Adelaide Katerine Tarpan este o tânără câmpineancă, absolventă a Colegiului Național "Nicolae Grigorescu", apoi a Facultății de Sociologie și Asistență Socială din cadrul Universității București. În prezent este director de dezvoltare la Romanian Angel Appeal, fundația care organizează, printre altele, Câmpina Open Montain Bike, competiție la face fondurile strânse sunt donate în beneficiul copiilor cu autism. De câteva zile, Adela s-a întors din Peru și ne-a împărtășit din experiența ei la maratonul din îndepărtatul deșert din America de Sud.

Alte stiri recente

2928 vizualizari
14 dec. 2017 11:55

Scările de pe Bulevardul Culturii, din zona Victor Babeș - Podului, au intrat în reparații

Lucrările au început zilele trecute și sunt executate de societatea Ortisar SRL Câmpina, cea care a câștigat selecția de oferte organizată de Primărie. Valoarea lucrării - 55.355 lei fără TVA.

5967 vizualizari
13 dec. 2017 21:20

Rămas bun, Majestate!

Printre sutele de români care au dorit să-i aducă un ultim omagiu Regelui Mihai în timp ce convoiul funerar trecea prin localitățile lor, în drum spre Castelul Peleș, s-au numărat și câteva zeci de câmpineni. La marginea DN1, pe pasarela metalică sau pe podul spre Poiana Câmpina, oamenii au așteptat coloana de mașini cu flori și steaguri tricolore, în semn de respect și prețuire pentru cel care a fost Majestatea Sa Regele Mihai I al României.