HidroPrahova se simte atacată de administrațiile locale care 'manipulează populația'

Actualitate (Categoria articolului)

Conducerea HidroPrahova consideră că, în ultima vreme, administrațiile publice locale au pornit o campanie împotriva operatorilor regionali de apă, subiectul principal fiind tariful către populație. Iar urmarea acestei campanii - 'destabilizarea activității prin scăderea drastică a încasărilor'.

Prin intermediul unui comunicat de presă, directorul HidroPrahova, Adrian Semcu, spune că 'serviciul de apă și canalizare este singurul serviciu public folosit ca și instrument de manipulare a cetățenilor' și că reprezentanții administrațiilor locale promit populației o micșorare a tarifelor fără să aibă în vedere cerințele și condițiile minime necesare pentru accesarea fondurilor europene. 
'Administrațiile publice locale consideră că nu este nevoie ca în viitor să mai existe operatori regionali, iar atingerea țintelor asumate de România prin tratatul de aderare la Uniunea Europeană nu reprezintă un obiectiv pentru unele administrații locale. Atitudine cu atât mai mult de neînțeles cu cât edilii știu că ieșirea unei administrații publice din Asociația de Dezvoltare Intercomunitară (ADI Apă-Canal), după ce au fost realizate investiții prin POS Mediu, conduce la compromiterea întregului proiect, iar Comisia Europeană va solicita returnarea fondurilor nerambursabile din cauza nerealizarii indicatorilor din proiect. Menționăm că în POS Mediu 2007-2013, operatorii regionali de apă au absorbit 85% din fondurile contractate, iar restul de 15% este fazat în POIM 2014-2020. Această manipulare a opiniei publice prin promisiuni nerealiste are și va avea ca efecte destabilizarea economică a operatorilor de apă și canalizare și, implicit, nefinalizarea proiectelor cu finanțare europeană', se menționează în comunicatul de presă remis de conducerea HidroPrahova.

Nu știm de ce vorbește conducerea HidroPrahova în numele operatorilor regionali de apă și canal și nu vorbește strict despre situația din Prahova și problemele HidroPrahova. Știm, în schimb, că există nemulțumiri în mai multe localități din județ cu privire la tarifele percepute de Hidro și mai ales cu privire la lucrările de canalizare executate prin Hidro, lucrări aflate în întârziere inclusiv la Câmpina, unde va trebui organizată o nouă licitație. Și mai știm că de la 1 iulie se măresc tarifele pentru apă și canalizare, așa cum prevede strategia de tarifare aprobată de ADI - Apă Prahova și fără de care HidroPrahova nu ar fi putut obține fazarea lucrărilor care nu au fost executate până la 31 decembrie 2015.

5787 vizualizari

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii

Actualitate

317 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1240 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

392 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

1350 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.