Policlinică nouă, obiceiuri vechi. Au început să dispară și capacele de la toalete

Actualitate (Categoria articolului)

La Primăria Câmpina a avut loc ieri conferința de închidere a proiectului "Reabilitarea, modernizarea și echiparea Ambulatoriului integrat al Spitalului Municipal", acel proiect cu fonduri europene prin care a fost modernizată Policlinica Municipală.

Valoarea totală a proiectului derulat pe parcursul a 12 luni a fost de aproximativ 11,4 milioane lei și potrivit managerului de proiect, Dana Hoitan, rezultatele sunt următoarele: 3.028,84 mp reabilitați și modernizați, 110 echipamente medicale și alte dotări achiziționate în cadrul acestui proiect, 157.581 beneficiari potențiali ai noii infrastructuri (20% câmpineni, 80% din alte localități), reducerea numărului de consultații interdisciplinare necesare punerii diagnosticelor raportat la numărul de pacienți.
"Rigoarea organismelor de control din cadrul proiectelor cu fonduri europene este foarte mare. Am avut multe controale nu doar la ceea ce înseamnă documentație, ci și în Policlinică. Au fost numărate chiar și chiuvetele și suporții pentru prosoape, a fost verificat și numărul de metri pătrați de gresie și faianță, deci nu exagerez când vă spun că s-a controlat tot, iar rezultatele au fost pozitive", a declarat primarul Horia Tiseanu.
"Din secunda în care s-a tăiat panglica, ambulatoriul a devenit operațional la capacitate completă. Avem acum cel mai important centru de diagnostic din Prahova. Toată aparatura este funcțională, cu excepția a două echipamente, printre care și tomograful, care necesită o autorizare specială. Am depus documentația în vederea obținerii autorizărilor necesare", a afirmat managerul Spitalului Municipal, dr. Călin Tiu.

Acestea ar fi lucrurile bune. Celelalte țin de obiceiurile proaste ale unor pacienți sau însoțitori. Au fost deja distruse mai multe scaune de pe holurile Policlinicii, au fost sustrase mai multe capace de la toalete, ba chiar s-a încercat și scoaterea unor plăci de faianță din baie. "Avem camere de supraveghere pe holuri, dar nu putem pune astfel de camere chiar peste tot. Nici nu este în intenția noastră să ne apucăm să facem poliție în locul unui act medical. Totuși, dacă lucrurile vor continua așa, probabil că vom fi nevoiți să monitorizăm mai atent situația și să urmărim înregistrările de pe camerele video", a declarat dr. Călin Tiu.

Pe lângă primarul Horia Tiseanu, managerul Spitalului Municipal - Călin Tiu și alți reprezentanți ai Primăriei, la conferința de închidere a proiectului au participat Monica Clinciu - consilier local și președintele Consiliului de Administrație al spitalului, consilierii locali Daniel Ioniță, Marian Dulă și Viorel Bondoc.

4787 vizualizari
1

Comentarii

Campurile marcate cu * sunt obligatorii
  • nemete 22.06.2016 23:07 Să mi dau palme! Prima poză din articol spune tot. Urmează 4 ani ..... de parastas. Să ne ajute Dumnezeu!

Actualitate

129 vizualizari
19 apr. 2024 08:57

Primim de la cititori. Încă unul care are nevoie de... două locuri de parcare

Un cititor CâmpinaTV.ro ne-a transmis pe numărul de whatsapp 0733.388.425 o imagine surprinsă zilele trecute în parcarea Complexului comercial Kaufland, din Câmpina.

1069 vizualizari
18 apr. 2024 21:41

Accident spectaculos pe DN1, la Comarnic. Patru persoane au avut nevoie de asistență medicală

Joi seară, în jurul orei 19.20, pe DN1, la Comarnic, a avut loc un accident rutier, în care au fost implicate două autoturisme, în care se aflau patru persoane, inclusiv un copil.

Alte stiri recente

30 vizualizari
19 apr. 2024 09:34

”Dosarele X” la AJF Prahova. O echipă a câștigat un meci fără a avea legitimațiile jucătorilor!

Orice scenariu de film oricât de SF ar fi, pălește în fața unor realități mioritice. Un exemplu recent a fost oferit de Asociația Județeană de Fotbal Prahova, care a reinventat legile și logica și ale cărei decizii sunt de domeniul... ”Dosarelor X”.

935 vizualizari
18 apr. 2024 21:12

Patru noi titluri naționale pentru sportivii de la Barracuda Câmpina, la Naționalele de natație

După ce au făcut senzație în prima zi a Campionatului Național de Natație, care are loc la Otopeni, cu rezultatele lor excepționale, sportivii de la Barracuda Câmpina, pregătiți de profesorul Gabriel Cojocaru, au reușit și joi, 18 aprilie, în a doua zi a Naționalelor, performanțe remarcabile, inclusiv patru titluri naționale și alte două clasări pe podium.